Travel

9 gouden tips voor een rondreis door Vietnam

21 september 2016

Zoals veel van jullie inmiddels wel weten ben ik twee weken geleden weer terug gekomen van een onwijs gave rondreis door Vietnam. Uiteraard wil ik jullie heel veel vertellen over dit bijzondere land en al mijn foto’s met jullie delen, daarom vandaag een uitgebreid artikel met 9 gouden tips(!) wanneer je een rondreis gaat maken door Vietnam. Enne, ook de foto’s ontbreken niet! Kijk je met me mee?

1.  Met stipt op nummer één: wacht niet te lang. Wat me de afgelopen week meteen opviel is dat Vietnam echt in opkomst is, ze zijn ontzettend aan het ontwikkelen. Op dit moment zie je bijvoorbeeld in Hanoi echt nog het pure Vietnam: absoluut niet gericht op de toeristen en heel bijzonder om te zien. Naarmate je al verder naar het zuiden reist zie je het toerisme steeds meer opkomen. Je ziet dat ze zijn begonnen met grote resorts bouwen langs de kust en het hele land steeds meer in het teken gaat staan van de toeristen. Ik ben ook in Thailand geweest en ik denk dat je het daar wel mee kunt vergelijken, Vietnam is op dit moment nog veel onbewerkter. Mocht je dus plannen hebben om Vietnam nog eens te bezoeken, ga binnen vijf jaar! Hier ga je geen spijt van krijgen.

vietnam-beautybydenies12. Bezoek sowieso Hanoi, Halong Bay en Hoi An. In de 25 dagen dat ik in Vietnam was heb ik véél gezien, maar dit zijn toch wel echt de drie plaatsen die er voor mij uitsprongen. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en ligt helemaal in het noorden van het land, waardoor het er minder toeristisch is. Het is echt een bruisende stad met miljoenen(!) scootertjes, veel eetkraampjes op straat en weinig toeristen. We zijn echt belachelijk vaak op de foto gezet door de locals, ik denk dat dat ook wel iets zegt over de hoeveelheid toeristen.

Verder is Halong Bay by far het allermooiste dat ik gezien heb in Vietnam. Maar goed, het is dan ook niet voor niets één van de zeven wereldwonderen. Het is wel een klein beetje geluk hebben met het weer (wanneer het regent of hard waait kun je bijvoorbeeld niet varen), maar dit MOET je gewoon gezien hebben. Het stadje Hoi An is daarentegen juist best toeristisch, maar dat is ook heel tof en schattig om te zien in afwisseling met de rest.

3. Wat je mee moet nemen naar Vietnam? Zo veel mogelijk luchtige kleding. In de periode dat ik er geweest ben (aug-sep) is het er echt ontzettend warm, ik heb zelfs een gevoelstemperatuur van 52 graden voorbij zien komen. Wanneer je buiten stapt ben je nat, er is geen ontkomen aan. Omdat je waarschijnlijk ook niet alleen op je luie kont blijft zitten en veel wilt zien, zul je veel activiteiten gaan doen. Gevolg: je bent héél blij met een luchtig jurkje, een losse korte broek en een shirtje. Let op: in veel tempels is het verplicht om bedekte kleding te dragen. Ik heb daarom gewoon een omslagdoek meegenomen en dat werkte prima!

4. Take your time! Het is er warm en je hebt vakantie, een dag niks bezoeken is ook gewoon héél fijn om even op adem te komen. In Vietnam heb je genoeg zee en strand om een paar dagen gewoon te gaan liggen en van het zonnetje te genieten (wel goed insmeren!). Wij hebben er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om in een aantal hotels een dag extra te blijven, op deze manier konden we ‘s middags gewoon lekker chillen bij het zwembad in plaats van snel alles nog te willen bezoeken.

beauty-by-denies-vietnam5. Gebruik deet!!!! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen (ik heb wellicht ook een klein trauma overgehouden van mijn reis naar Thailand), maar het is héél belangrijk om je goed te beschermen tegen de muggen. Malaria is er niet, maar de tijgermug met het dengue virus wel. Mijn vader is drie jaar geleden helaas gestoken en ik kan je vertellen, dat is echt geen pretje. Ondanks dat je het niet helemaal kunt voorkomen heb ik wel een paar tips: smeer veel deet, kijk uit bij stilstaand water (hier vind je de tijgermug vaak) en trek bedekkende kleding aan wanneer je bijvoorbeeld door de rijstvelden gaat fietsen. Daarnaast steekt deze mug vaak ‘s ochtends!

6. Zorg ervoor dat je je vooraf goed hebt ingelezen, Vietnam is namelijk echt een historisch land waar zelfs de laatste jaren nog veel gebeurd is. De Vietnamoorlog kennen we waarschijnlijk allemaal wel, maar het is écht aan te raden om daar films over te kijken vlak voordat je vertrekt. Niets is gaver dan dingen herkennen terwijl je daar staat en daarnaast begrijp je alles gewoon een heel stuk beter.

7. Laat je niet afschrikken door het feit dat je voor je sokken gereden wordt door duizenden scootertjes. Er zijn zebrapaden in Vietnam, maar het betekent hier niet dat je veilig kunt oversteken. De beste tip die ik je op dit gebied kan geven is gewoon rustig doorlopen wanneer je over wilt steken. De scootertjes ontwijken jou, echt waar! Toen ik twee weken geleden net in Nederland was stak ik alleen wel als een kip zonder kop over… Don’t try this at home 🙂

vietnam-beautybydenies28. Laat achteraf je foto’s meteen afdrukken of maak meteen in de eerste week wanneer je weer thuis bent een fotoboek. Je zit nog helemaal in de reisflow, weet de exacte plaatsen nog en daarnaast is het ook héél leuk om meteen alle foto’s terug te zien. Zelf bestel ik mijn fotoboeken altijd bij Webprint via deze pagina, een ideale site waarbij je echt binnen no time een boek hebt samengesteld. Ik heb hier de afgelopen jaren een boek van onze rondreis door Amerika en een boek van Zuid-Afrika gemaakt, tijd om voor het exemplaar van Vietnam ook eens aan de slag te gaan!

9. En last but not least: GENIET! Vietnam is zo’n bijzonder land, ik kan het echt aan iedereen aanraden. De mooie rijstvelden, de lieve mensen, het bijzondere klimaat (waaarm), de drukke steden en de miljoenen scootertjes. Er is veel te veel te beleven!

Mocht je nog vragen hebben over Vietnam of meer tips willen lezen, just let me know! Ik ben nog lang niet uitgepraat, maar wilde jullie niet meteen overdonderen met een enorme hoeveelheid aan informatie (al geloof ik dat dat niet helemaal gelukt is..). Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, ben jij al wel eens in Vietnam geweest of heb je plannen om te gaan?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jamey 21 september 2016 at 13:04

  Wat en prachtige fotos ook!
  Jamey plaatste onlangs…Een complete look voor een prikkie bij TK Maxx!My Profile

 • Reply Valerie 21 september 2016 at 13:24

  Mooie foto’s! Vietnam lijkt me een heel bijzonder land. Ook niet iets waar je snel naartoe gaat natuurlijk, maar het klinkt zo gaaf! 🙂
  Valerie plaatste onlangs…FUR LINED DENIM JACKETS, MIJN NIEUWE LIEFDEMy Profile

 • Reply alexa 21 september 2016 at 20:17

  Super goede tips ik wil ook echt weer reizen! haha
  alexa plaatste onlangs…My JewelleryMy Profile

 • Reply Yvette 21 september 2016 at 21:01

  Vietnam staat niet op de planning voorlopig maar als ik jou stukjes lees wil ik er zo graag heen . Miss toch maar is kijken voor over 2 jaar 🙂

 • Reply Larissa 23 september 2016 at 10:17

  Eerst leek Vietnam me niet heel leuk, maar sinds ik jouw posts er over lees begin ik het steeds leuker te vinden. Misschien toch maar op m’n Bucketlist..
  Larissa plaatste onlangs…Ontbijten bij Bagels & BeansMy Profile

 • Reply Justine 23 september 2016 at 12:58

  Eerlijk? Eerst trok het me niet zo, maar als ik jouw verhalen, blogs en fotos zo zie begint het toch te kriebelen. ZO GAAF! Wel bizar 52 graden? Dat is bloedheet. Kan me voorstellen dat je met zo’n klimaat zeiknat bent de hele dag.
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – september #2My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten