Beauty

De 5 populairste maskers van Dr. van der Hoog

1 juni 2016

Een maskertje is heerlijk op z’n tijd en daarnaast ook erg goed voor de huid, maar welke varianten zijn er nou precies héél fijn in gebruik en zorgen voor dat perfecte zachte babyhuidje? Ik heb de vijf populairste maskers van Dr. van der Hoog uitgebreid getest, tijd voor een uitgebreid artikel met véél informatie! Kijk je met me mee?

Na een drukke schooldag, een zware werkdag of een goede avond sporten kun je mij met niets blijer maken dan een lekker masker. Sinds ik met mijn blog begonnen ben (al weer meer dan twee jaar geleden, waar blijft de tijd?!), neem ik eigenlijk iedere week wel een momentje de tijd om wat extra verzorging aan te brengen. Vaak varieer ik in maskers, maar van Dr. van der Hoog heb ik er in de laatste jaren al heel wat geprobeerd. Een maskertje kost 2,29 euro, best aan de prijzige kant, maar je kunt er wel drie keer(!!!) mee doen. Van Dr. van der Hoog ontving ik de vijf populairste maskers uit hun assortiment, tijd om te testen!

Dr van der hoog maskerFabulous Fruits

Goed, let’s go! Het eerste masker dat ik test van de top vijf is Fabulous Fruits, een kant en klaar masker dat geschikt is om je huid diep te reinigen en te egaliseren. Altijd goed dus. Ik heb wel eens vaker een fruitmasker geprobeerd en eigenlijk valt dat nooit tegen, de verwachtingen zijn bij dit exemplaar dus ook redelijk hoog gespannen…

Fabulous Fruits is trouwens een crèmemasker, waardoor je de substantie makkelijk aan kunt brengen en ook weer kunt verwijderen. Vind het zelf altijd heel erg vervelend wanneer je minuten lang loopt te klooien met een masker, dat is bij dit exemplaar dus absoluut niet het geval. In het masker zitten vier soorten fruitzuren verwerkt: appel, citroen, wijnsteen (uit druiven) en glycolzuur (uit suikerriet). Wat ze precies doen? De dode huidcellen verwijderen van je gezicht (pluspunt!) en daarnaast ook meteen de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren.

De fruitige geur is tijdens het aanbrengen al duidelijk aanwezig en verzwakt gedurende de 10 tot 15 minuten op het gezicht ook niet. Ik denk wel dat je er van moet houden, ik zelf vind het helemaal niet vervelend, maar ik kan me wel voorstellen dat sommige misschien liever een iets neutraler masker gebruiken. Na 15 minuten was ik de crème af met lauwwarm water (binnen twee minuten verwijderd!) en ik merk meteen dat mijn huid ontzettend zacht is en prettig aanvoelt. Geen rode uitslag, geen droge huid (en daar heb ik héél snel last van), maar juist precies de resultaten die de verpakking ook aangeeft. Of ik dit masker opnieuw aan zou schaffen? Absoluut. Ik snap heel goed waarom deze variant in de top 5 zit, het lijkt mij ook een ideaal verkoelend masker na een warme zomerdag.

Dr van der hoog maskerHealing Honey

Peel off maskers… HEERLIJK. Healing Honey is het tweede masker dat in de test gaat en echt compleet het tegenovergestelde dan Fabulous Fruits. Het masker ruikt zoals de naam al verklapt sterk naar honing (niet echt mijn favoriete geur, maar toch) en geeft je huid een diepgaande reiniging waarbij alle dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd.

Het aanbrengen is overigens wel even een klusje… De substantie is namelijk doorzichtig en vrij plakkerig, waardoor je handen ook meteen kunnen meegenieten van het masker. De bedoeling is om een dun en egaal laagje aan te brengen op je gezicht en dit er na 10 tot 20 minuten langzaam af te trekken, iets waar ik stiekem altijd héél erg naar uitkijk. Na tien minuten merk ik dat het masker begint te trekken, de gel droogt op en wordt een beetje wit. Als alles op je gezicht is opgedroogd is het dus mogelijk om het masker van je gezicht af te trekken, al moet ik wel zeggen dat ik het bij deze variant redelijk pijnlijk vond. Omdat het zo op je gezicht plakt, trek je ook haartjes mee. Pas dus goed op dat je bij het aanbrengen het gebied rond je ogen vrij laat (erg pijnlijk!!!) en je wenkbrauwen en hoofdhaar niet meeneemt. De overgebleven restjes op je gezicht kun je vervolgens makkelijk weer met water verwijderen.

Na gebruik merk ik in ieder geval dat m’n gezicht ontzettend zacht is en er inderdaad onzuiverheden zijn verwijderd, maar toch voelt het ook nog een beetje trekkerig aan. De geur van honing is overigens nog een paar uur goed te ruiken, het is dus wel belangrijk dat je hier een klein beetje van houdt (wat ik dus niet doe, oeps). Kortom, een fijn masker om onzuiverheden mee te verwijderen, maar niet echt handig met aanbrengen en ook is het verwijderen redelijk pijnlijk. Toch blijft zo’n peel off masker een stuk leuker dan een “normaal” exemplaar… maar de Healing Honey zal ik niet snel meer aanschaffen.

Dr van der hoog maskerMagical Mud

Goed, dan hebben we nog Magical Mud, één van de maskers waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Geloof het of niet, maar ik heb eigenlijk nog nooit eerder een moddermasker geprobeerd, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik verder ook niet. Dit masker bevat originele Dode Zee-modder met veel mineralen, waardoor je huid gezuiverd wordt en je poriën worden gereinigd. En dat klinkt goed toch? Verder zorgen de natuurlijke en aromatische geur voor een extra ontspannend masker. Het resultaat: een schone, zachte en zuivere huid.

Let’s try! Tijdens het aanbrengen merk ik inderdaad al dit masker helemaal niet overdreven naar modder ruikt, het ruikt zelfs best wel lekker. Het is de bedoeling dat je best een royale laag aanbrengt en dat gaat dan ook prima met deze substantie, het plakt niet en smeert verder goed uit. Uiteraard laat je ook tijdens het aanbrengen van dit masker de huid rondom je ogen en mond vrij, ik denk ook niet dat het een pretje is om de modder daadwerkelijk op te eten. Maar goed, het resultaat… Na vijftien minuten heb ik het masker er met lauwwarm water afgehaald en ik voelde inderdaad meteen dat mijn huid echt MEGA zacht aanvoelde. Heel veel verschil in mijn poriën zag ik trouwens niet, maar dat kan ook zijn omdat op dit moment mijn huid niet echt veel problemen heeft. Het masker gaat trouwens ontzettend makkelijk van je gezicht af en laat ook geen plakkerige laag aan, gewoon prima dus.

Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden over dit moddermasker van Dr. van der Hoog en snap helemaal waarom deze variant in de top vijf staat. Ideaal om een kwartiertje te ontspannen en je krijgt er écht een ontzettend zacht gezicht van, heerlijk. Aanradertje!

Dr van der hoog maskerRefreshing Raspberry

Frambozen zijn heerlijk om te eten, maar ook erg goed voor je huid. Refreshing Raspberry is dan ook een super fijn kant en klaar masker en diepreinigend en herstellend, misschien zelfs wel mijn favoriet van de vijf. Het crèmemasker ruikt best wel fruitig (iets wat ik persoonlijk erg lekker vind) en verwijdert onzuiverheden en afvalstoffen van je huid, altijd fijn.

Het is belangrijk dat je vrij veel gebruikt omdat de crème bijna helemaal het gezicht in trekt, je kunt dus best een royale laag aanbrengen. Uiteraard laat je ook bij dit masker weer de huid rondom je ogen en mond vrij om irritatie te voorkomen. Na 15 minuten is het masker makkelijk te verwijderen met lauwwarm water, ik zelf stap altijd gewoon onder de douche, twee vliegen in één klap! Na gebruik is de huid ontzettend zacht, voelt het fris aan en ruikt het ook erg lekker. Ik denk dat dit een typisch exemplaar is dat het bij iedereen goed zal doen, erg fijn in gebruik en een subtiele en frisse geur. Nadat je bijvoorbeeld een dagcrème gebruikt hebt is de geur trouwens bijna helemaal verdwenen, een fijne bijkomstigheid dat je dus niet de hele dag met een frambozengeur rondloopt. Toppertje dit!

Dr van der hoog maskerAmazing Avocado

En last but not least: Amazing Avocado. Ook een grote favoriet onder de vrouwen die wel eens maskers van Dr. van der Hoog gebruiken en na het testen begrijp ik inderdaad waarom. Het masker is super romig en ideaal voor een vermoeid gezicht, na een lange school of werkdag zit je met dit masker dus helemaal goed. Verder is het ook ideaal voor de droge huidjes onder ons (zoals ik, ver-schrik-ke-lijk hoe droog mijn huid op dit moment is!) en de huid wordt verder door het masker intensief gereinigd en optimaal gestimuleerd door de toevoeging van avocado-extract en zuiver kaolien. Zo, dat was best een mond vol.

Ook bij dit masker is het de bedoeling dat je een royale laag aanbrengt op het gezicht, na ongeveer 10 merk je dat de crème vrijwel helemaal het gezicht is ingetrokken. Ik heb het masker na 15 minuten van mijn gezicht afgehaald met lauwwarm water en het resultaat was inderdaad erg fijn: een verzorgde en zachte huid, alles behalve droog. Het voelt echt als een boost na een drukke dag, maar wat mij betreft had de geur wel iets meer aanwezig mogen zijn. Ik vind het altijd wel fijn als ik iéts kan ruiken, maar dit masker is vrij neutraal.

Kortom, ik ben dus hartstikke tevreden over het merendeel van de maskers. Ze hebben allemaal hun eigen plus- en minpunten en ook de prijs is het meer dan waard. Healing Honey is voor mij in ieder geval niet geschikt door het plakken, maar ik denk dat dat persoonlijk is. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer nieuwe maskers van Dr. van der Hoog te proberen, al ga ik Magical Mud en Refreshing Raspberry zeker nog eens aanschaffen. Al deze maskers zijn overigens verkrijgbaar op de website van Dr. van der Hoog.

Heb jij wel eens een masker van Dr. van der Hoog gebruikt?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Rachel Kromdijk 1 juni 2016 at 15:45

  Avocado ben ik erg benieuwd naar sowieso naar deze vrucht want tegenwoordig eet iedereen het en nu bij deze mag je het op je gezicht smeren haha!
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Z-PALETTE EXTRA LARGE EYESHADOW SWATCHESMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 22:35

   Haha avocado eten is ook gewoon heel lekker <3

 • Reply Loïs' Blog 1 juni 2016 at 17:20

  Ik ken ze allemaal, mijn favoriet is ook de Refreshing Raspberry. Of toch het moddermasker? Hmm..
  Loïs’ Blog plaatste onlangs…New in / New BalanceMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 22:36

   Ik twijfel ook tussen die twee, ZO fijn!!!

 • Reply Lindsey Beljaars 1 juni 2016 at 17:25

  Oeh lekker! Vooral dat Avocado masker lijkt me top!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Mijn 5 best gelezen artikelen van Mei 2016My Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 22:36

   Lekker verfrissend 🙂

 • Reply Yvette 1 juni 2016 at 19:58

  Klinkt heel goed allemaal . Toch maar is uittesten . Ik gebruik nu nooit maskers.

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 22:37

   Je kunt de maskertjes ook gewoon kopen bij een drogisterij, gewoon een keertje proberen. Weet zeker dat je het HEERLIJK vindt haha!

 • Reply Mieke | Mieksmind 1 juni 2016 at 20:10

  Klinkt goed! Het avocado masker en Refreshing Raspberry lijken me erg fijn. Ik heb van dit merk nog geen maskers geprobeerd, ik gebruik nu mijn rosy cheeks van LUSH.

 • Reply Maaike 1 juni 2016 at 21:00

  Dat Honey masker lijkt me ook niet lekker; te plakkerig! En ik heb net die Magical Mud aangeschaft, ik ben benieuwd! Ik gebruik eigenlijk altijd wel maskers van Dr. van der Hoog. En dan vooral die frisse, met avocado of framboos. Heerlijk zijn die <3
  Maaike plaatste onlangs…21 foto’s van mijn vakantie aan de Côte D’AzurMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 22:37

   Ah super toevallig, dat moddermasker is echt heel erg fijn!

 • Reply Monique | WritingMonique 2 juni 2016 at 09:25

  Dit klinkt supergoed!
  Monique | WritingMonique plaatste onlangs…Cadeautjes Inpakken Voor VaderdagMy Profile

 • Reply anna 2 juni 2016 at 11:02

  Leuke review! Ik ben dol op maskers van dr. Van der Hoog. Magical Mud is mijn favoriet! Ook de anderen die jij hier beschrijft heb ik wel eens geprobeerd.
  anna plaatste onlangs…9 BEAUTY FEITJES OVER MIJ!My Profile

 • Reply Edith Sofia 2 juni 2016 at 13:15

  Heerlijk! Ik ben gek op maskertjes, vooral op die van dr. Van der Hoog!
  Edith Sofia plaatste onlangs…Lace love by LoaviesMy Profile

 • Reply Anouk 2 juni 2016 at 13:35

  Wat een fijne en informatieve review!
  Anouk plaatste onlangs…OUTFIT OF THE DAY: BOHO VIBESMy Profile

 • Reply Justine 2 juni 2016 at 14:16

  Ik vind maskers van Dr. vd Hoog zo fijn! Ik gebruik ze regelmatig! Leuk om zo’n review eens te zien van verschillende maskers.
  Justine plaatste onlangs…New Month: afstuderen, vakantie & Flying DutchMy Profile

 • Reply Sabine 2 juni 2016 at 17:26

  Lijkt me heel nice 🙂
  Sabine plaatste onlangs…The British MuseumMy Profile

 • Reply Mariëlle 2 juni 2016 at 18:47

  Ik heb eens een granen masker ofzo gehad haha en die was best fijn. Toch kies ik liever een geheel natuurlijk masker!
  Mariëlle plaatste onlangs…Institut Esthederm zonnebrand sprayMy Profile

 • Reply Quinty 3 juni 2016 at 11:17

  Het avocado masker klinkt heel fijn! Helaas kan mijn huid niet tegen avocado….

 • Reply Kaylee Joosten 4 juni 2016 at 15:17

  Ik heb nog nooit maskers van dr. van der Hoog gebruikt, maar na dit ben ik toch wel erg benieuwd geworden. Zeker naar de ”Magical Mud”,”Fabulous Fruits” en de ”Refreshing Raspberry”.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Hallo juni – Blog doelenMy Profile

 • Reply Charlotte 8 juni 2016 at 13:53

  Heerlijke maskers! Ik vind die met avocado heerlijk
  Charlotte plaatste onlangs…beauty |nieuwkomers van de lidlMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten