Geen categorie

Dé ultieme tips en tricks om je tentamens te overleven

8 april 2015
Lucky bastards! Het is weer de tijd van schoolstress, tentamens en verschrikkelijke deadlines. Ook ik bevind me op dit moment zo’n twintig uur per dag met mijn neus in de boeken en heb zeer weinig tijd voor een sociaal leven. Toch heb ik dé ultieme tips om je tentamens te overleven en ja, het werkt écht! Zie jij het ook even niet meer zitten en kun je wel een motivatieboost gebruiken? Kijk mee!


Een schema maken

Ik hoor het jullie gewoon denken: heb je haar weer met lijstjes en to-do lists.. Maar écht, het werkt! Wanneer je op Wunderlist een to-do list maakt, kun je het ook meteen afvinken wanneer je het daadwerkelijk gedaan hebt. Komt daar ook nog eens bij kijken dat het geluidje héél motiverend werkt en je als een razende al je taken afwerkt. Zelf maak ik voor tentamenweken een schema wanneer ga leren en voor welk vak. Het is helaas niet zo dat ik me hier altijd aan houd, maar het geeft toch best veel rust als ik zie dat ik bijvoorbeeld nog dik twee weken voor een tentamen heb. Dat gaat goed komen!

Neem voldoende pauze

Yes please! Na een klein uurtje die hard leren kun je mij in ieder geval opvegen. Het is sowieso al een wonder dat ik 60 minuten lang geen telefoon of social media aangeraakt heb en om van mijn afkickverschijnselen af te komen moet ik toch écht even een kijkje nemen.. Helemaal niet erg, het is namelijk zelfs bewezen dat je met af en toe een pauze véél meer informatie opslaat. Goed excuus om er af en toe even tussen uit te piepen 🙂Sporten!

No excuses anymore, sporten is juist ontzettend goed tijdens de stress rondom deadlines en tentamens. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sporten ook het eerste van mijn lijstje schrap wanneer mijn to-do list zelfs al meer dan vijf punten bevat, maar eigenlijk is dit helemaal nergens voor nodig. Tijdens het sporten kun je je hoofd juist even leeg maken en na de workout heb je zo’n euforisch gevoel dat je er hoogstwaarschijnlijk echt geen spijt van zal krijgen. Kun je met een frisse blik weer terug in je studieboeken!

Op tijd naar bed

Natuurlijk spreekt dit voor zich, maar het is oh zo verleidelijk om rond een uur of elf tóch nog die spannende film aan te zetten of een blogje te gaan typen. (En ja, hier maak ik me op dit moment ook schuldig aan). Gevolg: om één uur ben je nog steeds klaar wakker en zit je al in een halve depressie omdat je weet dat de wekker over zes uur weer gaat, shit! Wat helpt voor een goede concentratie is in ieder geval genoeg slaap en wist je dat de uren voor middernacht dubbel tellen? Je kunt dus beter vroeg naar bed gaan en wat eerder opstaan om je aantekeningen nog een keer door te lezen. Neem je werk niet mee naar bed maar zorg dat dit echt een rustplekje wordt!

Zo gezond mogelijk eten

Eet zo min mogelijk suiker en zo veel mogelijk groente en fruit. Klink makkelijk, maar blijkt in realiteit toch een heel stuk moeilijker.. Je probeert jezelf tevergeefs te concentreren, maar je kunt alléén maar denken aan die chocoladerepen die in de kast liggen.. Of die mega zak chips die je expres nog verstopt hebt.. 

Beloof jezelf iets leuks voor na de tentamens

Hard work pays off en je mag jezelf écht wel iets leuks gunnen na al die dagen met je neus in de boeken, zonder sociaal leven. Zelf vind ik het altijd heel motiverend om bijvoorbeeld een dagje weg te plannen of juist een leuk paar schoenen uit te zoeken. Wanneer ik een herkansing heb, baal ik trouwens écht heel erg. Geen beloning zonder dat alles voldoende is! Je bent een perfectionist of je bent het niet.. 
Inmiddels heb ik het eerste tentamen achter de rug, wat gelukkig best oké ging. Altijd fijn wanneer je er weer eentje af kunt vinken, nog vier te gaan! Voor mij werkt het ook extra motiverend dat we al weer over de helft van het schooljaar zijn en na deze tentamenweek nog maar één periode(!!) hebben voor het jaar weer voorbij is. We can do this! 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

106 Comments

 • Reply Renske 8 april 2015 at 04:38

  Oe, herkenbare tips! Ik ben echt zó blij dat ik geen tentamens meer heb! Heel veel succes met de laatste vier! 🙂

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:11

   Dankjewel Renske! Dat snap ik, ik ben zo blij wanneer ik er helemaal van af ben!

 • Reply Celeste - A Cup of Medicine 8 april 2015 at 04:41

  Fijne tips! Mijn tentamens zijn toevallig net afgelopen (gelukkig), ben ik er weer eventjes voor 8 weken vanaf haha. Fijn dat je eerste tentamen wel redelijk goed ging, succes met de overige vier!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:11

   Dankjewel Celeste! Wat fijn om te horen!

 • Reply Svenja 8 april 2015 at 05:40

  Fijne tips! Vooral veel pauze nemen is inderdaad belangrijk. Lekker vroeg slapen vind ik tijdens zo een intensieve tijd ook belangrijk. Stiekem ben ik erg blij dat ik vanaf nu geen tentamens meer heb en (hopelijk) bijna klaar ben met mijn studie!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:11

   Dankjewel Svenja! Snap ik helemaal, ik kijk uit naar dat moment <3

 • Reply Justine A 8 april 2015 at 05:47

  Succes topper! Even doorbijten en dan kun je genieten van je welverdiende vakantie. Wat ben ik blij dat ik dit keer geen tentamens heb, alleen maar dossiers. Scheelt een hoop stress! 🙂

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Dankjewel Justine! Ah, nog een weekje 😀

  • Reply Justine A 8 april 2015 at 13:58

   You lucky bastard, hihi <3

 • Reply Valerie 8 april 2015 at 06:07

  Wat een fijne tips! Daar heb ik veel aan in deze zware tijden 🙁

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Die kunnen wij heel goed gebruiken 🙁

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 8 april 2015 at 06:13

  Het zijn echt hele goeie tips! Het scheelt dat ik net mijn laatste tentamen een maand geleden gehad heb 😀

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Dankjewel Laura! Oooh, wat fijn <3

 • Reply Femke 8 april 2015 at 06:37

  Goede tips! Zelf gebruik ik Wunderlist en inderdaad, dat geluidje werkt echt motiverend 😀 Succes met je tentamens, Denise! <3

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Dankjewel Femke! <3

 • Reply youbeleza 8 april 2015 at 06:39

  Oh dit komt net op het juiste moment!!! Mijn examens komen stilaan in zicht en dan komen deze tips echt goed van pas! dankje om dit te delen <3

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Wat fijn om te horen! <3

 • Reply Jasmijn 8 april 2015 at 06:42

  Heel veel succes komende week met je tentamens! Fijne tips heb je gegeven 🙂 Veel herken ik er wel en doe ik ook erg graag 🙂

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Dankjewel Jasmijn!

 • Reply Marloes 8 april 2015 at 06:48

  Leuke en handig tips! Heel veel succes met studeren he! Ik ben blij dat ik dat alweer een paar jaartjes achter de rug heb, haha :-)!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:12

   Dankjewel Marloes!

 • Reply Lonneke 8 april 2015 at 07:07

  Heel fijn artikel meis! Ik heb nu mijn tentamens er weer opzitten maar de examens moeten er nog aankomen! Jij heel veel succes, komt goed!
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:13

   Ah, dat is inderdaad waar! Dankjewel <3

 • Reply Yvette Eigenraam 8 april 2015 at 07:14

  Ik stel mezelf altijd voor om me aan alles te houden op tijd naar bed enzo maar het mislukt vaak .
  Gelukkig is mijn opleiding op dit moment gemakkelijk dus heb ik het minder nodig 🙂
  Succes met leren 😀

 • Reply Elisabeths Musthaves 8 april 2015 at 07:14

  Goeie tips! Gelukkig ben ik daar al helemaal klaar mee ;).

  elisabethsmusthaves.com

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:16

   Dat lijkt me zo'n fijn gevoel! <3

 • Reply Léonie Anouk 8 april 2015 at 07:17

  Hele fijne tips! Veel succes met de rest van je tentamens. Je hebt ook nog eens een leuke vakantie om naar uit te kijken! x

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:22

   Dankjewel Leonie! Daar heb je helemaal gelijk in, zooo veel zin in <3

 • Reply beautifulday4makeup 8 april 2015 at 07:24

  Ik denk dat ik zelf te weinig onspanning zocht tijdens het studeren in het begin. Dat is erg belangrijk!

 • Reply Be Beautifully 8 april 2015 at 07:31

  Fijn dat je tips deelt. Zelf studeer ik niet maar er zullen veel mensen zeker iets aan hebben!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 07:32

   Fijn om te horen <3

 • Reply Danielle 8 april 2015 at 07:35

  Ik heb zelf al een tijdje geen tentamens meer maar wil jou wel succes wensen met je tentamens!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:56

   Dankjewel Danielle!

 • Reply Naomi 8 april 2015 at 07:48

  Handige tips! Ik heb volgende week mijn laatste examen van mijn thuisstudie Parfumerie, het onderdeel Parfum. Leuk onderwerp maar best wel wat stampwerk! Succes met je laatste vier!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:56

   Ik wist helemaal niet dat die studie bestond, super leuk!

 • Reply Daphne 8 april 2015 at 08:18

  Handige tips! Ik moet tijdens mijn studieperiode nog één tentamen en daar zie ik wel een beetje tegen op. Jij alvast veel succes met die van jou! XX

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:56

   Dankjewel Daphne! Jij ook succes alvast <3

 • Reply Linda 8 april 2015 at 08:18

  Heel heel heel veel succes meis, maar met deze tips moet het vast goed gaan komen!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:56

   Dankjewel Linda! <33

 • Reply Alexa Op 't Land 8 april 2015 at 08:41

  heel erg goede tips, helemaal mee eens en lekker sporten kan zeker even helpen om je af te leiden!

 • Reply Anouk 8 april 2015 at 08:45

  Ik ben inmiddels gelukkig verlost van tentamens, maar heel herkenbaar dit! Ik at altijd doppinda's, dan moet je ook nog wat moeite doen ipv chips haha. En ik sliep met samenvattingen onder het kussen zodat de stof snel in mijn hoofd werd opgenomen (uguhuh). Maar ben afgestudeerd inmiddels dus ik raad het je aan!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:57

   Haha dat is echt een hele goed tip!

 • Reply Ella 8 april 2015 at 08:59

  Vooral goed slapen, da's een van de belangrijkste dingen om gewoon te blijven doen tijdens de tentamenweken haha.

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:57

   Haha helemaal waar <3

 • Reply Daphne G 8 april 2015 at 09:46

  Fijne tips, ik kan ze zeker gebruiken in al deze afstudeerstress 🙂

  • Reply Denise 8 april 2015 at 09:57

   Komt helemaal goed!

 • Reply Ilse 8 april 2015 at 09:59

  Pff, ik ben blij dat ik die stress niet meer heb haha! Ik was juist altijd veel productiever 's nachts, kon dan ook beter dingen onthouden, dus ik draaide mijn dagen eigenlijk om haha. Rond een uur of 9 begon ik met leren, tot een uur of 11 en ging dan naar bed. Na de tentamens had ik dan een dik probleem want mijn hele ritme was naar de klote, maar ook dat kwam vanzelf goed haha.

  • Reply Denise 8 april 2015 at 10:00

   Oh dit klinkt mij ook heel herkenbaar in de oren! Ik merk dat ik 's avonds altijd veel meer werk kan verzetten, maar dit is lastig wanneer je om 7 uur je bed uit moet rollen..

 • Reply Naomi in Wonderland 8 april 2015 at 10:01

  Heel erg fijne tips, ook al studeer ik nu niet meer, ik had deze kunnen gebruiken tijdens men laatste examens :')

  • Reply Denise 8 april 2015 at 10:06

   Haha ah dankjewel Naomi!

 • Reply Céline 8 april 2015 at 10:06

  Deze dingen deed ik ook toen ik aan het leren was voor mijn middelbare schooltentamens, drie of vier jaar terug alweer. Ik werkte ook graag via de Pomodoro methode om me zo beter te kunnen concentreren en nam drie keer een langere pauze. 1 keer voor de lunch, 1 keer om snel een rondje met de hond te lopen en een frisse neus te halen en 1 keer om een HIIT workout te doen van 20 minuten.

  Verder was dat inderdaad ook het moment dat ik gezonder ben gaan eten. Meer groenten en fruit, minder bewerkt eten. Ik heb al mijn examens gehaald, dus het heeft vast geholpen 😉

  • Reply Denise 8 april 2015 at 10:09

   Oh wat knap! Super goede tips, dankjewel! <3

 • Reply withlovefromS 8 april 2015 at 10:26

  Fijne tips!

 • Reply Maaike 8 april 2015 at 10:34

  Ik vind het héél erg lastig om gezond te eten tijdens mega veel tentamens/deadlines, stress doet wat met mij haha. En dat sporten vind ik een hele goede tip! Helpt mij ook altijd ontzettend goed!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 11:16

   Ja vind ik ook, pf!

 • Reply Denise Joanne 8 april 2015 at 10:42

  Dit is héél toepasselijk momenteel! Ik zit de afgelopen twee weken al constant met m'n neus in de boeken en ik heb nog steeds het gevoel dat ik niks weet! Eeeeekk!!
  Succes met je tentamens! Fijn dat je er al een achter de rug hebt!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 11:16

   Oh bluh, ik herken het gevoel 🙁 Succes alvast! <3

 • Reply Nortfhlix NL 8 april 2015 at 10:57

  Ik ben zo blij dat ik daar geen last meer van heb 😉
  Al zijn bepaalde tips ook relevant als je niet meer studeert.

  • Reply Denise 8 april 2015 at 11:16

   Daar heb je gelijk in!

 • Reply Donna Luisa Huijzendveld 8 april 2015 at 11:14

  Fijn om te zien dat ik me al aan al je tips houd haha. Ik heb morgen mijn laatste tentamen, dus nog even blokken maar dan is het weer voorbij!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 11:16

   Ahhh succes alvast Donna! <3

 • Reply Bianca 8 april 2015 at 11:46

  Al lang verleden tijd voor mij maar ik wens je heel veel succes toe, komt zeker goed! 🙂

 • Reply Maureen | Captualize.nl 8 april 2015 at 11:49

  Wat een fijne tips, hier ga ik zeker wat aan hebben als ik in september weer met school begin. Voor nu lekker nog genieten van mijn tussenjaar zonder tentamens en deadlines! Vooral ongezond eten is met stress een groot probleempuntje..

  • Reply Denise 8 april 2015 at 13:03

   Ah, geniet er nog even lekker van 🙂

 • Reply Loïs 8 april 2015 at 12:42

  Ik heb echt een chille tentamenweek. Gisteren had ik mijn eerste en over 10 dagen heb ik mijn laatste. Héérlijk!

  • Reply Denise 8 april 2015 at 13:03

   Wauw en daar tussen niks? Ideaal!

 • Reply Brittany Elizabeth 8 april 2015 at 12:44

  Als ik dit zo lees ben ik zo blij dat ik geen tentamens heb, nooit gehad ook en zal ze ooit nooit hoeven te maken! Wel echt handige tips!

  liefs, Brittany

  • Reply Denise 8 april 2015 at 13:05

   O nee, jij volgt een thuisstudie he? Ideaal 🙂

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 8 april 2015 at 13:47

  Morgen mn laatste tentamen! Pff, ben er klaar mee haha! Op tijd naar bed ben ik niet zo goed in, oeps.

  • Reply Denise 8 april 2015 at 14:17

   Pf en anders ik wel! Succes!

 • Reply Lisa Walen 8 april 2015 at 14:31

  Mezelf iets beloven wertkt het best bij mij!

 • Reply Sophie 8 april 2015 at 14:36

  Haha allereerst het lukt mij NOOIT om een fatsoenlijk schema te maken, daarnaast is het voor mij ook mission impossible om me aan dat schema te houden. Ik kan het gewoon niet. Ik schat altijd alles verkeerd in en ik plan volgens mij teveel pauzes in ; ) X Sophie

  • Reply Denise 8 april 2015 at 16:07

   Pauzes zijn natuurlijk ook veel leuker dan leren!

 • Reply Manon Boerakker 8 april 2015 at 17:11

  Pfoeee ben ik blij dat ik geen tentamens meer heb

 • Reply Anna 8 april 2015 at 17:52

  Wat een handige tips! Bij mij werkt een beetje suiker juist wel (bijvoorbeeld in de koffie), dat maakt me net even wat energieker. Chips dan weer niet, al die zouten en koolhydraten, haha. Ik heb dan wel geen tentamens, maar voor mijn opleiding moet ik wel elke week vorderingen gemaakt hebben. In 10 weken werken we toe naar een grote eindopdracht. Eigenlijk zit ik meestal 10 weken in de stress, haha! :') X

  • Reply Denise 8 april 2015 at 19:29

   Oh wauw, 10 weken! Zo lang 🙁

 • Reply Michaela 8 april 2015 at 18:15

  Ohh ik heb volgende week tentamens, dus ik kan deze tips goed gebruiken!

 • Reply Kim 8 april 2015 at 19:54

  Dankjewel voor de fijne tips! Mijn tentamenweek begint over 2 weken, aah!

 • Reply beautybloglaura 8 april 2015 at 20:07

  Super handige tips! Ik ben blij dat ik er vanaf ben! xx

  • Reply Denise 8 april 2015 at 20:24

   Snap ik helemaal! <3

 • Reply raounak 9 april 2015 at 09:48

  Thankyouu for sharing!!

 • Reply Melissa 9 april 2015 at 15:16

  Handige tips, de meeste pas ik zelf ook toe. Ik kan echt niet effectief studeren zonder een planning, dus ik maak altijd een schema voor mezelf. Werkt al een jaar of negen heel goed voor mij haha. Gezond eten vind ik een lastige, als ik tentamens heb (en gestrest ben) vind ik het juist fijn om even snel iets ongezonds te eten. Hoef ik daar niet over na te denken. En sporten vergeet ik ook wel eens als ik tentamens heb, omdat ik dan voor m'n gevoel zoveel mogelijk aan school moet doen! Maar ik ben het met je eens dat het een fijne afleiding kan zijn!

  • Reply Denise 10 april 2015 at 18:03

   Dankjewel Melissa! 🙂

 • Reply Marlayne Vermeulen 9 april 2015 at 15:49

  Handige tips!

 • Reply Mariëlle M. 9 april 2015 at 18:10

  Ik ben altijd in zo' n 'treat yourself periode' tijdens het leren haha. Ik eet dan vaak chocolade of snoepjes ofzoiets. Maar het leren lukt me vaak wel, zeker omdat ik altijd op tijd begin. Veel succes meid, het is bijna zomer!!

  • Reply Denise 10 april 2015 at 18:03

   Ah dankjewel, ik kan niet wachten!!

 • Reply Kim Hofstee 10 april 2015 at 10:02

  Goede tips! Ik ben gelukkig voor een tijdje van mijn examens af!

 • Reply mariska 11 april 2015 at 09:05

  veel succes!

  • Reply Denise 11 april 2015 at 10:08

   Dankjewel Mariska!

 • Reply Iris 11 april 2015 at 10:04

  Fijne tips! 🙂
  Ik moet nu ook aan mijn studie maar doe al 2 uur niks. Ik had al klaar kunnen zijn. Zucht….

  • Reply Denise 11 april 2015 at 10:08

   ZO herkenbaar.. :'(

 • Reply Vivian 13 april 2015 at 10:54

  Superfijne tips! Vooral het belonen is nog wel eens lastig voor mij, maar ik werk er nu mee voor deze tentamenweek (morgen twee toetsen) en het werkt goed!

 • Reply T. 16 januari 2017 at 11:54

  Jammer dat ik de school heb afgemaakt. Het was niets waard en door die school heb ik een negatieve reputatie gekregen. De directie nam het op voor leerlingen die bij ons een voorruit met een straatklinker hebben ingeslagen. verder deden ze aan vriendjespolitiek en deden ze aan belangenverstrengeling. Vooral die laatste drie jaar en dat stage jaar. Er zat een jongen bij ons in de klas die rook onophoudelijk naar knoflook en het hele lokaal rook er naar. Bah wat een vieze lucht hing daar en niemand zei er wat van. daar zat je de hele dag tussen en wel drie jaar lang in die bedwelmende knoflooklucht. Ook op de examens zat die jongen daar waardoor ik me nauwelijks kon concentreren op de examenstof omdat die jongen zo bedwelmend naar knoflook rook. Niemand zei er wat van. Die jongen kwam daar om lol en gein te maken omdat dat op z”n oude school niet kon. Hij had het vaak over mode en meisjes en voetbal en het leek wel een meisjesgek. Hij kwam ook met de nieuwste modetrends op school met van die puntige cowboylaarzen. De leraren werden met het jaar brutaler en grover in de mond. Je had het gevoel dat je er persoonlijk niet toe deed en dat je daar een massaproduct was. Alles is loos geweest. Als ik dit geweten had dan had ik allemaal nullen gehaald. Het stagejaar was vreselijk. Ik zag er als een berg tegen op. Wij hadden een booswicht van een Decaan die tevens onderdirectrice was. Zij zorgde voor een ketting negatieve mensen die in mijn leven kwamen, waar ik tot de dag van vandaag nog last van heb. Nu denk ik wat heb ik daar gedaan en waar is dit goed voor geweest. Het kon hun niets schelen. .De onderdirectrice en decaan nam het ook nog op voor medestagaires die bij mij een voorruit hebben vernield. Toen zeiden ze dat ik het zou verdraaien en werd mij de schuld gegeven van de vernieling. Ze deinsden er ook niet voor terug je op te staan wachten om je vervolgens een pak op je falie te geven. Een zogenaamde belaging na pesten. Als ze voelen dat je al wordt gepest dan doen zij het zelfde en gebruiken onzinnige argumenten om het goed te praten. . . .

 • Reply T. 16 januari 2017 at 12:32

  Het is jammer dat je schooltijd door pesten wordt bedorven. Hoe meer je er mee zit des te fijner de pester het vindt. Meestal gebruiken ze de meest onzinnige argumenten om het pesten goed te praten. Zo van die doet het ook en daarom doen wij het ook en dan heb je een hele ketting met trawanten en meelopers die geen mening hebben. Ze praten met alle winden mee waar zij maar denken beter van te kunnen worden. Tegenwoordig hebben ze weerbaarheidscursussen en streetdefence for children om hun weerbaarder te maken voordat ze naar de brugklas gaan. Meestal middengrote gemeenten en V.M.B.O. scholen daar hoor je het meest van dat ze daar worden gepest. Op Havo en V.W.O. wat minder. Het heeft een nationaal socialistisch karakter dat uitsluiten en pesten. Pesten is niet strafbaar maar valt onder vrijheidsberoving en mishandeling vind ik. . Als het de een niet is dan die ander wel. Het zal er wel in zitten. Het zijn karakterloze meelopers zonder mening. . Ook genocides zijn in het klein begonnen. .Er zal wel niet veel bij zitten als je het van uiterlijkheden kleding en kapsel moet hebben en dat er dan niet meer bij zit dan dat alleen. Er zullen hun wel niet veel normen en waarden zijn aangeleerd in hun opvoeding en alles draait om welvaart en mode en schieten hier in door en het lijkt wel decadent te zijn en psychopaat. Als je er wat van zegt dan wachten ze je op om je met een groepje een pak op je falie te geven. Ze verschuilen zich achterelkaar en pakken je op je zwakheden. Als ze aanvoelen dat je al eens bent gepest dan pakken ze je er weer op. Het zijn parasieten en profiteurs. Er zal wel niet veel bij zitten als je het hier van moet hebben. Ik hoop dat geen werkgever hun meer aanneemt met zo”n corrupte en decadente instelling . later zullen ze het wel weer doen. Het zijn subcriminele types en knevelaars schooiers en profiteurs hufters ploerten loeders booswichten. Bij iemand die boven hun staat durven ze niet dan alleen iemand in een afhankelijkheids positie . Ze horen thuis in een forensisch psychiatrische kliniek want het is alleen maar zwakte . Ze horen thuis bij de reclassering. Zo iemand is het einde van mens en samenleving. Ze scheppen er genot in dat iemand er onder lijdt en dan ben je pervers en sadistisch Vooral als zij er macht over hebben. verder zijn ze onderdanig en menen niets van wat zij zeggen. Mooipraten en flemen om hun doel te bereiken en ook nog wel hun charmes en verleidingskunsten in de strijd werpen om hun doel te bereiken. rechten met voeten treden en dat in een ontwikkeld land als Nederland. je zou het eerder van corrupte landen denken zoals Afrika waar werkgevers de rechten van werknemers met voeten treden. het zijn gewoon maatschappelijke hoeren die versieren om hoger op te komen en er niet voor terug deinzen hun charmes in de strijd te werpen. Ze kunnen zich alleen maar uitdrukken in schelden dreigen en neerhalen op uiterlijkheden en dan ook nog wel op oudere leeftijd. Het is wat als je niets van je zelf hebt en niet meer hebt. Ze hebben zelf niets van zich zelf. Wie weet schuilt er een tweede Hitler in hun met hun ubermenschneigingen. Ze moesten deze lafaards openlijk aan de schanddpaal zetten om hun publiekelijk belachelijk te maken zodat iedereen kan zien en kan weten wat ze op hun kerfstok hadden. , Ze zijn zielig nietig en zwak en laf. Ze zijn er doelbewust op uit anderen kapot te maken om vanuit hun eigen nietigheid te bestaan. Er komt soms niemand tussenbeiden omdat ze dan bang zijn dat ze zelf ook gepest worden en daarom doen ze niets of doen ze maar mee. . .

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten