Travel

Dit is mijn travel wishlist voor 2017

19 januari 2017

Reizen vind ik één van de leukste dingen om te doen, als het even kon zou ik mijn koffer pakken en minimaal een half jaar lang de wereld rondtrekken. Maar hé, als we realistisch zijn zit dit er de komende tijd in ieder geval niet in. Wel heb ik een aantal dingen die ik in 2017 op reisgebied MEGA graag wil gaan doen. Kijk je met me mee naar mijn travel wishlist voor dit jaar?

Een voordeel aan wishlists maken is het feit dat het nog maar wilde plannen zijn, ze hoeven dus zeker niet allemaal écht uitgevoerd te worden. Daar gaan we wel voor natuurlijk, maar het staat allemaal (nog) niet vast, misschien ga ik wel helemaal nergens heen als m’n scriptie een beetje tegen zit. Maar goed, daar gaan we niet vanuit. Komt ‘ie!

Stedentrip Praag
Goed, deze reis is voor jullie niet echt verrassend natuurlijk. Over drie weken stap ik namelijk in het vliegtuig samen met Joost zodat ik dit punt écht kan afvinken. De reis is al geboekt en staat dus helemaal vast, heb er nu al enorm veel zin in. Het lijkt eeuwen geleden dat ik in het vliegtuig zat (Vietnam in augustus was de laatste keer, vrij overdreven dus), ik heb heel veel zin om weer een ander stukje van de wereld te zien. Wat ik in Praag precies ga doen staat nog niet helemaal vast, maar in dit artikel leg ik jullie alvast wel wat meer uit. Het lijkt me misschien wel leuk om te gaan filmen, misschien vloggen of een sfeervideo? Wat zien jullie het liefste? Een artikel met mijn hele planning in Praag komt trouwens zo snel mogelijk online wanneer alles rond is. Ik hou jullie op de hoogte!

Een rondreis door Sri Lanka
Oké, heel eerlijk: ik weet niet of dit punt heel realistisch is, maar ik zet hem er toch op. Na al die rondreizen de afgelopen jaren door Vietnam, Thailand, Amerika en Zuid-Afrika houdt het ook een keer op natuurlijk. Daarnaast gaan Joost en ik in mei samenwonen en zal er wellicht meer geld uitgegeven worden aan nieuwe meubels dan aan wéér een reis buiten Europa. Maar goed, het is een wishlist en deze rondreis staat HEEL hoog op mijn lijstje. Wie weet dat ik mijn scriptie wel in één keer haal, er genoeg tijd is om een grote reis te maken én ik de loterij win. Dan ga ik in ieder geval naar Sri Lanka.

Stedentrip Boedapest
De laatste tijd ben ik weer helemaal into de stedentrips, naast grote rondreizen vind ik dit de allerleukste manier om nieuwe steden te leren kennen. Strandvakanties zijn ook fijn hoor, begrijp me niet verkeerd, maar als ik toch mag kiezen ga ik liever voor een reis waar ik echt iets kan zien. Boedapest staat sinds afgelopen zomer ook hoog op mijn lijstje. Heb al een beetje rondgekeken en er zijn genoeg leuke aanbiedingen te vinden, grote kans dus dat ik wanneer mijn scriptie ingeleverd is een paar dagen richting Hongarije vertrek… Ik heb gehoord dat het leven daar ook heel goedkoop is en er genoeg moois (de burcht, paleizen en badhuizen) te zien om mezelf er een paar dagen te vermaken. Wie weet… 🙂

Een reis naar New York
Shame on me, maar ik heb dit nog helemaal niet aan jullie verteld. Ik ga in augustus naar New York, EINDELIJK weer terug! Deze reis maakte ik voor mijn zestiende verjaardag al met m’n vader en ik vond het er zo onwijs leuk dat ik altijd heb gezegd dat ik terug wil gaan. En dat gaat dus gebeuren, samen met mijn ouders, tante en oom, Joost én oma. Hoe bijzonder, wie kan er nou zeggen dat ‘ie met oma even op en neer vliegt naar New York? Bizar leuk. Ondanks dat de tickets dus al geboekt zijn en het definitief door zal gaan, zet ik hem toch nog even in deze wishlist. De reis is pas vorige week geboekt en anders had ik hem er ook opgezet, dus het mag nog en ik heb hier zo ongelofelijk veel zin in. Ondanks dat het nog een paar maanden duurt ben ik nu al bezig met de voorpret. Vind reizen voorbereiden een van de leukste dingen om te doen, lekker puzzelen om per dag tot een perfecte planning te komen, love it. Vertel jullie ook uiteraard snel meer wanneer er dingen vast staan!

Genoeg bestemmingen om nog even over te dromen én om mezelf op voor te bereiden dus! Grootste plannen die hopelijk werkelijkheid worden, maar het is natuurlijk helemaal geen ramp wanneer dit niet gebeurd. Ik besef me maar al te goed dat het al een enorme luxe is om zo veel mooie reizen gemaakt te hebben en met New York en Praag in het vooruitzicht kom ik in ieder geval niets te kort.

Wat staat er op jouw travel wishlist voor 2017?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Valerie 19 januari 2017 at 17:53

  Leuke plannen heb je! Praag en Boedapest zijn héél mooi en leuk kan ik je al vertellen, geniet ervan 🙂 XX

  • Reply Denise 19 januari 2017 at 22:22

   Ah ben je er al eens geweest? Toevallig ook artikelen over geschreven? 🙂

 • Reply Kim 19 januari 2017 at 18:07

  Leuke plannen! Sri lanka staat bovenaan mijn lijstje en heel misschien ga ik er dit najaar naartoe onder het mom; genieten! Ik ben jaren niet op vakantie geweest en 2 jaar terug naar Rome geweest. Eigenlijk vind ik alle landen waar de zon schijnt en de zee is leuk, haha. Ben het weer ik Nederland gewend in de zomers
  Kim plaatste onlangs…Shoplog dagje Den BoschMy Profile

  • Reply Denise 19 januari 2017 at 22:23

   Wat gaaf dat je misschien naar Sri Lanka gaat!

 • Reply Denise 19 januari 2017 at 18:56

  Zo onwijs tof! New York staat echt al sinds klein meisje ver boven aan mijn wishlist. Al zou ik sowieso al dolgelukkig zijn als ik een keer naar Amerika zou kunnen. Het liefst voor een langere tijd. Dat lijkt mij zó onwijs gaaf. Echt leuk om te lezen over al je reizen. Zelf ben ik nog nooit buiten Europa geweest maar de wens is er dus zeker, nu alleen het geld nog haha. Geniet van de voorpret en ik kan niet wachten op al je toffe verhalen!
  Denise plaatste onlangs…SERIE – Waarom ik zo dol ben op Gossip Girl + Gif’jesMy Profile

 • Reply Denise 19 januari 2017 at 18:56

  Zo onwijs tof! New York staat echt al sinds klein meisje ver boven aan mijn wishlist. Al zou ik sowieso al dolgelukkig zijn als ik een keer naar Amerika zou kunnen. Het liefst voor een langere tijd. Dat lijkt mij zó onwijs gaaf. Echt leuk om te lezen over al je reizen. Zelf ben ik nog nooit buiten Europa geweest maar de wens is er dus zeker, nu alleen het geld nog haha. Geniet van de voorpret en ik kan niet wachten op al je toffe verhalen!
  Denise plaatste onlangs…SERIE – Waarom ik zo dol ben op Gossip Girl + Gif’jesMy Profile

 • Reply Yvette 19 januari 2017 at 22:01

  New york , japan en stockholm staan op mijn lijstje 🙂 . Stockholm is daarvan het meest realistisch en haalbaar xD

 • Reply Yvette 20 januari 2017 at 07:55

  Ik hoor inderdaad veel goeds over Praag, dat het daar zo mooi is! Toch zou het niet mijn eerste keus zijn, omdat ik daar simpelweg gewoon niet aan zou denken 😉 Ik wil héél graag ooit naar San Francisco en Brighton in Engeland staat ook op mijn lijstje. Die laatste zie ik wel gebeuren, dus daar verheug ik me alvast op!
  Yvette plaatste onlangs…Snapshots Week 2My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 20 januari 2017 at 12:35

  Wat een mooie travellist! Deze plekken zou ik ook graag nog een keer bezoeken!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Artdeco Perfect Color Lipstick in Mountain RoseMy Profile

 • Reply Justine 20 januari 2017 at 12:39

  Ahhhh wat een mooie travel wishlist! Praag en Budapest zijn heel leuk. Ik ben er niet afgelopen zomer, maar de zomer ervoor geweest en vond het beide toffe steden! NY staat heel hoog op mijn lijstje, maar op #1 staat Australië natuurlijk. EN HET IS AL BIJNA MAART WOEHOE!
  Justine plaatste onlangs…Hoe ik mijn dag doorkom (en mezelf opvrolijk) als ik ziek benMy Profile

 • Reply Larissa 20 januari 2017 at 15:17

  Wat gaaf dat je dat dit jaar allemaal mag doen! En wat leuk dat je naar New York mag met je hele gezin en je vriend. Heel tof!
  Larissa plaatste onlangs…Deze 6 dingen heb ik geleerd van het bloggenMy Profile

 • Reply Florence 20 januari 2017 at 15:45

  Leuke bestemmingen! Praag lijkt inderdaad ook fijn, of Azië! Ik heb nog nooit buiten Europa gereisd, dus ben benieuwd wat mijn eerste bestemming gaat zijn 🙂 Ik ga binnenkort naar Bergen en Berlijn!
  Florence plaatste onlangs…Day Zero Project update #21My Profile

 • Reply Manon 20 januari 2017 at 16:31

  NEW YORK is geweldig en ja sri lanka als je het echt wilt moet je het waarmaken he! alleen ja het geld is vaak het probleem
  Manon plaatste onlangs…Leuke dingen om te doen in de winterMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten