Beauty

DIVA Professional Stijltang Genesis Digital

18 maart 2016

Afgelopen zondag stond er een ontzettend leuk event op de planning: het Diva Professional Styling Event in de salon van John Beerens. Het verslag van dit event zal nog online komen, maar we gingen in ieder geval niet met lege handen naar huis… Ik trof namelijk deze onwijs luxe DIVA Professional Genesis stijltang aan in mijn goodiebag. Vandaag vertel ik jullie alle ins en outs van deze tool (en dat zijn er heel wat!), kijk je met me mee?

GenesisHeel eerlijk: het merk Diva Professional Styling had ik voor afgelopen zondag nog nooit voorbij zien komen. De tools die ik op dit moment voor mijn haar gebruik zijn van CHI en waarschijnlijk klinkt dat voor de meeste van jullie een stuk bekender in de oren. Maar goed, mijn interesse was gewekt nadat ik de uitnodiging in mijn mailbox trof en zag dat het merk héél erg veel mooie stylingtools in het assortiment heeft. Alle tools zien er ontzettend luxe uit, worden gebruikt door kappers en hebben al verschillende prijzen gewonnen. Goed teken dus.

Naast het feit dat het merk Diva dus goed aangeschreven staat, is het ook een merk dat probeert in te spelen op de laatste trends. Meerdere keren per jaar komen ze met nieuwe tools op de markt, waarbij ze inspelen op de nieuwste trends en technologie, super interessant. Alle producten zijn overigens al uitgerust met een soort warmte-boost, waardoor de tool binnen een paar seconde volledig op temperatuur is. Een stuk beter dan een half uur wachten op een warme stijltang (komt volgens mij iedereen wel bekend voor…). Mocht je trouwens benieuwd zijn naar de prijzen, deze variëren heel erg. Zo heb je bijvoorbeeld een stijltang voor 50 euro, maar er zijn ook duurdere en luxere exemplaren te vinden. Er zit dus voor iedereen wel een geschikt item bij.

GenesisMaar goed, ik heb de DIVA Professional Genesis stijltang inmiddels uitvoerig getest en daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen. Waarom ik voor een stijltang gegaan ben? Ik heb zelf redelijk golvend haar (vooral aan de achterkant, mijn haar is vooraan hartstikke stijl) en daarnaast is mijn CHI-tang het na vijf jaar aan het begeven. Tijd voor iets nieuws dus.

Zoals je ziet wordt de stijltang in een luxe verpakking geleverd, inclusief mooie bewaarhoes en een soort “dekseltje” om de tang in te bewaren. De tang is zelf glanzend zwart en bevat twee platen, die digitaal instelbaar zijn van 110 graden tot 230 graden. Ik heb redelijk zelf dun haar, dus heel warm hoeft ‘ie bij mij niet. Aziatisch haar is daarentegen een stuk dikker, daar is deze tang dus ook voor geschikt. Binnen 18 seconden is de tang overigens op gewenste temperatuur en met de 3 meter lange hittebestendige snoer kun je alle kanten uit. Wel zo handig voor onhandige mensen als ik 🙂

GenesisGenesisDaarnaast bevatten de twee platen macadamia olie, argan olie en keratine, die ervoor zorgen dat het haar tijdens het stijlen of krullen gevoed wordt en een mooie glans krijgt. In ieder geval een mooie belofte, ik heb namelijk redelijk vaak last van statisch en een beetje dof haar.

Overigens is dit een van de duurdere stijltangen van Diva, waardoor de opties bijna eindeloos lijken. Door middel van de knoppen aan de binnenkant van de tang kun je veel dingen aanpassen. Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt gaan deze knoppen trouwens automatisch branden en maakt ‘ie een grappig geluidje. Weer een leuk extraatje 🙂

Genesis-7xZo kun je door middel van de knoppen instellen wat voor soort haar je hebt, hier past de Genesis vervolgens zelf de temperatuur op aan. Mocht je vaak vergeten om je stijltang uit te zetten, dan kun je zelfs een timer aanzetten wanneer de tang automatisch uitschakelt. Geen stress meer over die stijltang wanneer je net de deur uit bent dus, ideaal. Daarnaast kun je het geluid van de tang uit- of inschakelen en is iedere gewenste temperatuur handmatig in te stellen.

Ondanks dat ik zelf ook nog nooit met zo’n luxe en uitgebreide stijltang gewerkt heb, is ‘ie ontzettend gebruiksvriendelijk en heb je het binnen een paar minuten helemaal door. Ik ben in ieder geval al aangenaam verrast over alle mogelijkheden, het is gewoon net even dat extra’s wat best doorslaggevend kan zijn om juist voor deze stijltang te gaan.

Before-afterxUiteraard kon ik niet wachten om de tang meteen testen, maandag ging ik dan ook meteen vol enthousiasme aan de slag. Tip: gebruik altijd nog even een spray om je haar te beschermen tegen de hitte van de tang. Het is ondanks een goede stijltang nog steeds niet verstandig je haren vaak bloot te stellen aan deze hitte, dus doe het ook absoluut niet té vaak om gespleten punten te voorkomen!

Zoals je ziet heb ik een beetje golvend haar, onder de bovenste plukken is het nog beter te zien. De DIVA Professional Genesis stijltang werd inderdaad binnen 18 seconden helemaal warm (pluspunt!), is makkelijk te bedienen en wijst zichzelf helemaal uit. Na vijf minuten(!!!!) was ik helemaal klaar met mijn haar stijlen en geloof me, this never happened so quick before. Ook over het resultaat ben ik ontzettend tevreden. Mijn haar pluist voor het eerst NIET, bevat inderdaad meer glans door de verschillende oliën en daarnaast hoor je ook geen gekraak of gesis van het haar tijdens het stijlen. Zelfs na een nacht slapen is mijn haar nog even stijl als de dag ervoor en dat is redelijk uniek met mijn eigenwijze haar. Ik heb me laten vertellen dat het ook ontzettend makkelijk is om krullen te maken met deze stijltang, dat is zeker iets waar ik in de komende dagen nog mee ga experimenteren. Kortom, ik ben ontzettend enthousiast over de DIVA Professional Genesis stijltang en ga deze nog héél vaak met veel plezier gebruiken.

Enige nadeel: de prijs. De tool is namelijk redelijk kostbaar (hij behoort tot het hoogste segment van Diva), voor een tang betaal je 199,95 euro en hij is exclusief verkrijgbaar bij John Beerens. Mocht je vaak gebruik maken van een stylingtool dan kan ik je deze stijltang absoluut aanraden, die investering is het dan namelijk meer dan waard. Op de website van John Beerens vind je overigens nog twintig andere tools van Diva terug, van föhns tot krulborstels en stijltangen.

Gebruiken jullie wel eens een stijltang? En welk merk vinden jullie fijn?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Femke 18 maart 2016 at 06:52

  Wat een mooie tang. Zoals ik het lees is hij echt super fijn, dat hij zo snel warm is vind ik echt een pluspunt!
  Femke plaatste onlangs…Review: BH Cosmetics lip liners Rosy & StrippedMy Profile

 • Reply Mariëlle 18 maart 2016 at 08:22

  De prijs is inderdaad hoog, maar als het dan echt goed werkt is het wel de moeite!
  Mariëlle plaatste onlangs…Zoya Elodie NagellakMy Profile

 • Reply Desiree 18 maart 2016 at 08:40

  Jeetje mina! Die prijs voor een stijltang! Ik moet wel eerlijk zeggen dat het resultaat echt mooi is! Zelf gebruik ik een stijltang van Remington die voor mij goed genoeg is 🙂
  Desiree plaatste onlangs…5 slaapkamer weetjesMy Profile

 • Reply Sophie 18 maart 2016 at 09:19

  Wauw wat een functies! Ik ben 4 jaar geleden gestopt met het stijlen, ik heb namelijk enorm veel, dik en (toen nog) krullend haar, waardoor ik er drie kwartier mee bezig was en het vervolgens na een uur alweer de eerste krullen kwamen. Toch ziet deze er wel tof uit!
  Sophie plaatste onlangs…Mijn wishlist! – LentekriebelsMy Profile

  • Reply Denise 18 maart 2016 at 12:07

   Ik ben zo jaloers op je mooie haar!

   • Reply Sophie 18 maart 2016 at 12:13

    haha dat is echt helemaaal niet nodig Denise! Ik zit in een haardipje, geen een kapper kan er wat mee, inclusief ikzelf. Handig! Dus ik denk dat ik eerder jaloers ben op jouw haar!
    Sophie plaatste onlangs…Mijn wishlist! – LentekriebelsMy Profile

 • Reply Suze 18 maart 2016 at 09:27

  Het resultaat ziet er goed uit zeg! Klinkt als een hele fijne tang 🙂 X
  Suze plaatste onlangs…ZARA | gestreept t-shirtMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 18 maart 2016 at 09:28

  Wat een mooie tang, klinkt heel erg goed! Ik stijl mijn haar nooit, maar dat is puur omdat het van zichzelf al mega stijl is!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…MUA Velvet Lip LacquerMy Profile

 • Reply Valerie 18 maart 2016 at 11:18

  Wauw, wat een mooi resultaat! Jammer dat ‘ie zo prijzig is, maar wat een mooi ding! 🙂
  Valerie plaatste onlangs…OUTFIT – ALL BLACKMy Profile

 • Reply Maaike 18 maart 2016 at 11:23

  Wauw zeg wat ziet het effect er gorgeous uit! <3
  Maaike plaatste onlangs…Op deze 10 blogposts ben ik tot nu toe het meest trotsMy Profile

 • Reply Gina 18 maart 2016 at 12:07

  Het resultaat is wel erg mooi ja!
  Gina plaatste onlangs…”Best friend” inspiration ♥My Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 18 maart 2016 at 13:03

  oeh ziet er heel netjes uit zeg

 • Reply Justine 18 maart 2016 at 16:40

  Ah zo jammer van de prijs, want de stijltang lijkt me wel echt super fijn. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Overigens, ik vind de slag in jouw haar ook wel heel mooi!
  Justine plaatste onlangs…Loving Lately #36 – balloontree, roosjes & favo eyelinerMy Profile

 • Reply Esmée 18 maart 2016 at 17:01

  Wauw dat klinkt echt veelbelovend! Ik heb zelf net een nieuwe stijltang, maar ik doe er nog steeds best lang over om heel mijn haar stijl te krijgen. Ik heb ook best dik krullend haar, dus dat duurt natuurlijk sowieso al iets langer. Ik vind het resultaat bij jou heel erg mooi en wat fijn dat je haar niet pluist en meer glans bevat. x
  Esmée plaatste onlangs…ELF MAD FOR MATTE LIPSTICKSMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 18 maart 2016 at 18:01

  De prijs is wat jammertjes, want de stijltang lijkt me echt een geweldig product! Bij jou haar ziet het er ten minste veelbelovend uit, echt een super resultaat. Geniet er zeker van.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Essence trend edition: “lights of orient”My Profile

 • Reply Manon 18 maart 2016 at 19:07

  Dat ziet er goed uit
  Manon plaatste onlangs…H&M Crème Lipstick Sheashell & Cream ChestnutMy Profile

 • Reply alexa 18 maart 2016 at 20:43

  ziet er goed uit al moet ik zeggen dat je haar al aardig stijl is!
  alexa plaatste onlangs…Best day everMy Profile

 • Reply Charelle 19 maart 2016 at 08:10

  Oh wow wat een prachtig apparaat! Lijkt me echt een hele fijne stijltang, ik denk zo dat deze op mijn verlanglijstje terechtkomt. 😉
  Charelle plaatste onlangs…5x Gezonde pannenkoek receptenMy Profile

 • Reply Lisa 19 maart 2016 at 11:56

  Wauw wat een luxe stijltang <3 ziet er mooi uit en het resultaat mag er wezen!
  Lisa plaatste onlangs…OOTD: Chunky Heels & Camel CoatMy Profile

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 19 maart 2016 at 15:15

  Pfoe, de prijs zou me dus echt tegenhouden! Maar het resultaat is wel mooi!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Hema Soft Matt Lipbalm #09 & #10My Profile

 • Reply Felicia 21 maart 2016 at 09:25

  Erg duidelijke review! Aan de before en after foto’s te zien is het resultaat veelbelovend. Fijn dat je zo’n stijl haar hebt binnen 5 minuutjes

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten