Travel

Een update uit het mooie Praag!

19 februari 2017

Vanaf woensdag ben ik samen met Joost in Praag, een historische stad waar veel goede verhalen over verteld worden. Benieuwd wat ik allemaal gedaan heb en wat ik van deze citytrip vind? Vandaag een grote update! Kijk je met me mee?

Tijd voor een update uit het mooie Praag! Terwijl ik dit schrijf is het zaterdag, 14.17 uur en vlieg ik ergens door de lucht tussen Praag en Eindhoven. Het vliegtuig zit maar halfvol (heerlijk!) en ik heb vier fantastische dagen in Tsjechië achter de rug. Ik noem dit artikel voor de vorm nog even een update uit Praag, maar stiekem ben ik er dus nét niet meer en sta ik over minder dan een uur weer met beide voeten op ons koude kikkerlandje. Maar goed, dat terzijde. Ik heb vier heerlijke en gezellige dagen gehad, meer dan 30 km gelopen, onwijs veel gezien van de stad en te lekker gegeten.

Over koud gesproken, iedereen denkt vaak dat je tenen er altijd afvriezen in Praag. Dachten wij ook altijd, maar blijkt dus helemaal niets van waar te zijn. Joost en ik hebben de afgelopen dagen mogen spenderen in Praag met temperaturen tussen de 8 en 14(!) graden, inclusief de hele dag een fel zonnetje, een zonnebril en blauwe luchten. Het is dat we de zonnebrand vergeten waren, maar dat had serieus geen overbodige luxe geweest, haha. Vorige week was het er nog -11 graden, dus het is bizar hoe snel het weer omgekeerd is, maar geluk hebben we wel. De dikke truien en mutsen die we hadden meegenomen zijn dus mooi in de koffer gebleven en zelfs de handschoenen mochten alleen mee op pad tijdens de fietstocht langs de rivier. Ons hoor je over het weer dus écht niet klagen!

Wat we gedaan hebben de afgelopen dagen? Veel, echt héél veel. Ik zal jullie natuurlijk alles nog laten zien in mijn blogpost, dus hier komt ‘ie even in het kort: Joost en ik vinden het altijd heel leuk om een fietstour te doen in een stad die we nog niet kennen, dus dat hebben we ook dit keer weer gedaan. Daarnaast hebben we zo’n beetje alle grote bezienswaardigheden wel bezocht, flink wat geposeerd (dat hoort erbij, tot Joost grote ergernis af en toe. Sorry not sorry!), een wandeltocht gedaan met een gids, veel leuke eettentjes ontdekt, goede koffie gedronken, van een fantastisch uitzicht over Praag genoten, cocktails gedronken in de bekendste bar van Praag en natuurlijk gewoon genoten van de tijd samen. Of ik Praag aan zou raden? Een dikke vette JA. Ik heb ook Joost uitgebreid ondervraagd voor de mannelijke lezers onder ons en ook hij zou deze citytrip zeker aanraden, zowel met een geliefde als bijvoorbeeld een groep vrienden. Naast alle romantische aanzichten kun je er namelijk ook heel goed stappen en feesten, maar na 12 kilometer per dag wandelen hadden wij daar niet héél veel zin meer in…

Oja, nog iets… Afgelopen dagen zijn er vrij weinig posts online gekomen, daar wil ik nog wel even mijn excuses voor aanbieden. Ik weet dat veel van jullie iedere dag even komen kijken of er iets nieuws online staat (en vaak is dat ook zo!), maar op het laatste moment is het me niet gelukt om voor vrijdag en zaterdag ook nog een nieuw artikel te schrijven. Ook heb ik er bewust voor gekozen om even wat minder online te zijn de afgelopen dagen, wel zo gezellig voor Joost en ook goed voor de rust in mijn eigen hoofd. Met uitzondering van twee foto’s op Instagram én het delen van mijn artikel op donderdag heb ik dus vrij weinig van me laten horen. Al kon ik het trouwens niet laten om al een paar foto’s met jullie te delen op Insta Stories. Zo’n fijne uitvinding, ik heb hierdoor ook vrij weinig gedeeld op Snapchat en ik denk dat dit in het vervolg ook zo zal blijven. Mocht je dus wat snelle kiekjes uit mijn leven willen zien, dan moet je me zeker even volgen op Instagram (@beautybydenies)!

De komende tijd kunnen jullie dus heel wat artikelen over Praag verwachten. Zo zal ik een stuk van mijn avonturen in deze romantische stad delen in mijn Photo Diary op maandag, heb ik een speciaal hotspot artikel gemaakt met toffe (en lekkere!) eettentjes en ben ik bezig met sfeervideo van de afgelopen dagen. Natuurlijk kan een “wat te doen in Praag”-artikel ook niet missen, want deze stad is echt een GROTE aanrader! En wat hebben jullie de afgelopen dagen uitgespookt?

Liefs,
Denise

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Femke 19 februari 2017 at 08:00

  Wat fijn dat jullie het zo ontzettend goed naar jullie zin hebben gehad in Praag! Ik ben benieuwd naar alle foto’s :-).
  Femke plaatste onlangs…Chit Chat on Sunday #5My Profile

 • Reply Yvette 19 februari 2017 at 11:40

  Zoo leuk . Nu wil ik ook gelijk naar praag toe 🙂

 • Reply Manon 19 februari 2017 at 17:24

  Praag lijkt mij heel erg mooi om eens naartoe te gaan!
  Manon plaatste onlangs…Kiko Milano – Smart Lipstick Intense Rose & Pencil Lip Gloss Wine RedMy Profile

 • Reply Katja 19 februari 2017 at 18:51

  Wat klinkt het leuk zeg! volgende maand gaan mijn vriend en ik ook naar Praag, we zijn alleen nog op zoek naar een leuk plekje om te verblijven ! Ik ben dan dus ook ontzettend benieuwd naar jou andere artikelen erover 😀 liefs!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten