Travel

Ik ga rondreizen in… Vietnam!

31 mei 2016

Na ruim zestig reisgidsen bekeken te hebben en twijfels te hebben over ongeveer dertig landen, staat de planning voor de zomervakantie eindelijk vast: Vietnam it is!!! Ik ga er een hele mooie rondreis maken en zelfs de route staat ook al bijna helemaal vast. Tijd om jullie bij te praten over mijn plannen, kijk je met me mee?

Waarom Vietnam?
Ten eerste wil ik even aangeven dat ik heel erg dankbaar ben dat ik in de positie zit om deze verre reizen te maken. Het is inderdaad niet voor iedereen weggelegd, maar waar de één een luxe auto koopt, gaan wij juist voor een mooie reis. Drie jaar geleden zijn we eigenlijk begonnen met het maken van rondreizen ver buiten Europa en sindsdien is het dan ook moeilijk om daar nog afstand van te nemen. De verschillende culturen, de mensen, het andere eten… Er zit zo veel contrast in ieder land, heel bijzonder om te zien en mee te maken. Na mijn rondreizen in Thailand, het westen van Amerika en Zuid-Afrika is het dus deze zomer tijd voor Vietnam. Inderdaad weer Azië, maar toch een heel ander land dan Thailand en met veel historie, een mooie natuur, een fantastische cultuur en prachtige stranden.

De rondreis
Goed, de vakantie is geboekt, maar wat staat er dan precies op de planning in Vietnam? We hebben er expres voor gekozen om vanaf het noorden van het land, helemaal naar het zuiden te trekken. Flinke ritten, maar wanneer je er toch bent kun je nou eenmaal het beste maar gewoon alles gaan bekijken, toch? Tussen alle bezienswaardigheden door hebben we dan ook gekozen om steeds een aantal dagen van de witte stranden en de blauwe zee te genieten in een resort. Even bijkomen van al die indrukken en weer opladen voor het volgende avontuur, ik denk ook dat we dit in mijn vorige reizen wel een beetje gemist hebben. Het ging daar allemaal zó snel, duizend indrukken en achteraf besef ik eigenlijk pas wat voor moois en bijzonders ik allemaal gezien heb. Maar goed, dit keer gaat de reis dus een klein beetje rustiger aan. Ik kan jullie alvast wel een kleine sneak peek vertellen: we zien onder andere de koloniale hoofdstad Hanoi, het super mooie Halong Bay, het kleine en schattige havenstadje Hoi An, de miljoenenstad Ho Chi Minh City en verder nog heel veel kleurrijke marktjes, boottochten en nog VEEL meer. Slapen doen we overigens in hotels, we blijven ongeveer twee à drie dagen op dezelfde plek.

Ik heb echt ontzettend veel zin in deze reis en kan nu al niet meer wachten, ik wil gewoon NU dat vliegtuig instappen en maar liefst 15 uur(!) vliegen (inderdaad met een tussenlanding in Hong Kong), maar ik moet toch echt nog even geduld hebben. Eerst die deadlines knallen op school, maar ik heb nu in ieder geval een héle goede reden om alles in één keer te halen en om ergens naar uit te kijken. Waarschijnlijk gaat ook deze rondreis weer een ervaring worden om nooit te vergeten, jullie kunnen in ieder geval een overload aan foto’s, artikelen en verhalen verwachten. Sorry not sorry! Trouwens, als jullie nog tips hebben over Vietnam dan zijn die meer dan welkom. Wat moet je echt gezien, gedaan of gegeten hebben in Vietnam?

Wat zijn jouw plannen deze zomer? En ben je wel eens in Vietnam geweest?

Liefs,
Denise

Alle foto’s zijn van Instagram @vietnam.love

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Birgit Roobol 31 mei 2016 at 10:03

  Heel tof! Ik ga straks mijn beste vriendinnetje oppikken die 6 maanden in Thailand heeft gezeten voor haar studie en de laatste 2 weken met haar vriend in Vietnam heeft rondgereisd. Die foto’s zagen er zó vet uit. Ik ga in januari 4 weken backpacken met mijn vriend in Thailand, maar Vietnam komt zéker ook op het lijstje! Geniet van de voorpret! XO

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:16

   Hoe vet klinkt dat, wauw! Ik ben jaloers op haar! En Thailand is echt heel erg mooi, een van de gaafste landen waar ik in ieder geval geweest ben 🙂

 • Reply Linda 31 mei 2016 at 10:12

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Vietnam staat ook hoog op mijn travel wishlist, zeker omdat ik mijn hart ook aan Azië verloren heb. En nu ik aan HK AirPort denk loopt het water mij in de mond, daar verkopen ze zulke lekkere koeken <3 haha Maar wat een heerlijk vooruitzicht meid! En ik snap je struggles, ook hier staat de bestemming nog niet vast voor de komende reis, er is zoveel moois haha 🙂
  Linda plaatste onlangs…Raket SmoothieMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:17

   OOOH dan moet ik maar snel zo’n koek gaan scoren daar! 🙂

 • Reply Bettie 31 mei 2016 at 10:16

  Wat supertof zeg! Ik ben ook heel erg benieuwd naar je foto’s/blogs in de zomervakantie.

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:17

   Ah dat is leuk om te horen Bettie, die gaan er zeker komen!

 • Reply Yvette 31 mei 2016 at 11:17

  Aahh super leuk zoon reis . Je vakanties zijn echt wel om jaloers op te zijn maar het is je gegund . Ik ben nog nooit in vietnam geweest dus kan je geen tips geven . Ga je daar ook weer vloggen 🙂 ?

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:18

   Lief van je Yvette! Ik denk het wel 🙂

 • Reply Maaike 31 mei 2016 at 12:04

  Heel erg gaaf dat je weer zo’n verre reis gaat maken en van een andere cultuur kunt ‘proeven’! Ik ben nu al reuze benieuwd ook naar de artikels die je gaat schrijven 🙂
  Maaike plaatste onlangs…Review – Velvet Matte Lipgloss van EssenceMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 31 mei 2016 at 13:23

  Wauw, lijkt mij heel gaaf. Ben nu al nieuwsgierig naar alle foto’s en verhalen die je met ons gaat delen. Ga je op deze reis ook vloggen? 15 uur vliegen lijkt mij overigens echt niet leuk haha, al heb ik nog nooit in een vliegtuig gezeten, ik denk niet dat het stil zitten echt mijn ding is. Ik heb zelf overigens nog niet echt iets gepland voor de zomer. Moet ik maar eens mee beginnen denk ik.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Mijn dagboekje #3My Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:19

   Ik denk wel dat ik m’n camera er gewoon weer bijpak! Haha nee, dat vliegen is inderdaad geen pretje… Maar omdat ik weet dat er iets heel leuks na komt heb ik dat er wel voor over!

 • Reply Mariëlle 31 mei 2016 at 13:41

  Zooo gaaf! Ik zou willen dat mijn ouders dit ook wilden doen, maar dat is helaas niet zo. Ik mag niet klagen want we zijn elk jaar naar het mooie Spanje geweest, maar ver trekt me ook. Daarom ga ik na het afstuderen ver reizen! Ik wens je alvast veel plezier 🙂
  Mariëlle plaatste onlangs…Macadamia Rejuvenating ShampooMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:29

   Dankjewel Marielle!

 • Reply Marloes 31 mei 2016 at 13:55

  Zo gaaf! Wat maak jij ieder jaar mooie reizen zeg!
  Marloes plaatste onlangs…NYC Shine in a Minute Pastel NagellakMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 31 mei 2016 at 14:07

  Waaauw wat gaaf!!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…L’Occitane Verbena Eau de ToiletteMy Profile

 • Reply Larissa 31 mei 2016 at 14:42

  Aah, wat tof! Súper leuk dat je de mogelijkheid hebt om dit te kunnen doen. Ik kan nu al niet wachten op de foto’s en leuke reisverhalen. Alvast heel veel plezier daar!
  Larissa plaatste onlangs…3X favoriete Spotify playlistsMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:44

   Dankjewel Larissa! <3

 • Reply Tessa 31 mei 2016 at 15:15

  Wat gaaf! Ik kijk al uit naar je prachtige foto’s!
  Tessa plaatste onlangs…Lush | FizzbangerMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 31 mei 2016 at 15:46

  Wat onwijs gaaf dat je dit kan en gaat doen zeg! ik ben benieuwd naar de foto’s video’s, spam ons plat zou ik zeggen!

 • Reply Manon 31 mei 2016 at 16:16

  Wow Denies, dit is wel heel erg gaaf hoor! Wij gaan deze zomer gewoon naar Mallorca haha

 • Reply Sabine 31 mei 2016 at 17:32

  Wat suuuper gaaf!! Vietnam lijkt me ook echt zooo super mooi! Wij gaan dit jaar naar Thailand, leek me een goed land voor een eerste backpackreis, maar Vietnam staat absoluut ook op m’n to visit lijstje 🙂
  Sabine plaatste onlangs…HOTSPOT Farm Girl Cafe [London]My Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:48

   Thailand is ZO mooi! Veel plezier! <3

 • Reply Femke 31 mei 2016 at 18:21

  Oh wauw, Vietnam lijkt me super tof. Op dit moment zit ik in Frankrijk omdat ik donderdag mee doe aan de Alpe d’HuZes, hiervoor zijn mijn vriend en ik een weekje naar Marokko geweest. Ik geef je groot gelijk om lekker de wereld te zien, dat is zo mooi en leuk :-)!
  Femke plaatste onlangs…Tuesday Tag Day: de zelfrespect tagMy Profile

  • Reply Denise 1 juni 2016 at 11:48

   Ah heel veel succes donderdag! <3

 • Reply anna 31 mei 2016 at 20:05

  Gaaf zeg! Azie trekt mij eigenlijk niet zo moet ik zeggen, maar het lijkt mij wel heel tof om verre reizen te maken. Ik weet niet of het voor mij is weggelegd (vliegangst), maar ik wil het minstens 1 keer gedaan hebben in mijn leven. Ik ben wel heel erg benieuwd naar jouw ervaringen straks. En nu heb je inderdaad iets om naar uit te kijken!!!
  anna plaatste onlangs…MLBB #74 | NIEUWE PRIMARK, BLOND HAAR EN GADO GADOMy Profile

 • Reply Lisanne 31 mei 2016 at 20:10

  Echt heeeel gaaf. Ik ben jaloers!
  Lisanne plaatste onlangs…Clinique Moisture Surge Extended ReliëfMy Profile

 • Reply Sara 31 mei 2016 at 21:44

  Wauw! Wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen. Ik ben stiekem wel een tikkeltje jaloers op je hoor. Ik heb right at the moment echt geen geld voor dit soort reisjes. Hopelijk komt dat als ik een baan vind aankomend jaar. Ik wens je heel veel voorpret.
  Sara plaatste onlangs…Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Mei 2016My Profile

 • Reply Anne-Sterre 31 mei 2016 at 23:06

  Het lijkt me een hele ervaring. Ik heb zelf het geld niet, dus geniet jij er maar extra van en kom terug met een flinke dosis aan leesvoer en foto’s, dan kan ik er ook nog een beetje van genieten 😉
  Anne-Sterre plaatste onlangs…KringloopvondstenMy Profile

 • Reply Justine 1 juni 2016 at 00:15

  ahhh dit is zo gaaf! Echt heel anders dan de reizen die je al hebt gemaakt en ook een stuk origineler. Ik ken bijna niemand die zo’n reis in Vietnam heeft gemaakt. Je gaat het vast weer super hebben. Je boft, maar het is je meer dan gegund mop <3
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – mei 2016 #5My Profile

 • Reply Valerie 1 juni 2016 at 09:40

  Súper gaaf, Denise! Vietnam lijkt me prachtig, zo veel moois te zien! Geniet alvast van de voorpret 🙂
  Valerie plaatste onlangs…HELLO JUNEMy Profile

 • Reply alexa 7 juni 2016 at 11:56

  Hoelang gaan jullie? Als ik je een tip mag geven ga eens kijken op reisblogs die reizen in Vietnam en misschien de facebookgroep backpackers in Azie die kunnen af en toe ook nog wel eens tips geven! Alleen gaan jullie niet backpacken maar voor het idee

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten