Beauty

Look of the day: MUA

13 januari 2016

Het is inmiddels weer een paar weken geleden dat er een artikel verscheen over make-up, maar vandaag is het tijd om een look te laten zien met alleen maar producten van MUA die op dit moment nog steeds te koop zijn. Lipgloss, mascara, eyeliner, een palette en wenkbrauwgel: kijk je met me mee?

MUA make-up beauty by denies

MUA make-up beauty by deniesPro-brow Mid Ultimate Eyebrow Kit – €5,99 euro

Over dit wenkbrauwkitje van MUA heb ik al veel gelezen, maar of ‘ie ook echt zo fijn werkt om je wenkbrauwen te shapen, in te kleuren en highlighten moest ik uiteraard zelf testen. De verpakking is overigens strak en handig, een plastic doosje met vier verschillende tinten, een kleine pincet en een kwastje om de wenkbrauwen mee in te kleuren, dat ik persoonlijk iets te klein vind om fijn mee te werken. De binnenkant van de deksel bevat een grote spiegel, ideaal om in je tas mee te nemen en je wenkbrauwen op deze manier onderweg nog een keer bij te werken.

De set bestaat uit drie verschillende kleuren poeder en een gel om de wenkbrauwen mee te fixeren. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit gel in mijn wenkbrauwen, maar mocht je dit wel gebruiken dan is dit een handige toevoeging. Het setje is er in drie verschillende tinten, ik ontving ‘Mid’ met kleuren die inderdaad geschikt zouden zijn voor mijn haarkleur.

De highlighter is helaas iets te oranje, de donkere kleur is gelukkig wel perfect voor mijn wenkbrauwen. Het kwastje en het pincet vind ik helaas wel tegenvallen. Ze zijn iets te klein van stuk en met het pincet is het erg lastig om haartjes te pakken te krijgen, hierbij komt mijn TangleTeezer toch een stuk beter uit de markt (en eigenlijk is dat ook wel logisch, dit pincet is slechts een ‘extraatje’).

MUA make-up beauty by deniesMatte Black Liquid Eyeliner – €3,49 euro

Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik zonder eyeliner de deur uitga. Het is ooit begonnen als een experiment, maar al snel veranderde het in een “kaal” gevoel wanneer ik de deur uit ging zonder. Inmiddels heb ik ook al heel wat exemplaren versleten, waardoor ik ook een stuk kritischer geworden ben. Deze eyeliner van MUA is in ieder geval écht zwart en droogt mat op. Voor mij persoonlijk geen voordeel, het zorgt voor een trekkerig gevoel op mijn oogleden. Ook is de applicatie erg hard, waardoor het aanbrengen niet fijn voelt op mijn oogleden. Daarentegen blijft het zwarte lijntje boven mijn wimperrand wel de hele dag zitten, zonder te vervagen of te vlekken.

Of ik dit product aan kan raden? Mwah. Mocht je écht op zoek zijn naar een eyeliner die mat is en lang blijft zitten, dan zit je met dit product goed. Zelf gaat mijn voorkeur toch uit naar een eyeliner die iets minder ‘hard’ opdroogt en die ik niet voel zitten.

Eye Define Lengthening Mascara – €4,99 euro

De mascara zit in een simpele zwarte verpakking en bevat een zilveren dop. Eigenlijk kan ik hier vrij kort en krachtig over zijn: ik heb nog niet eerder zo’n slechte mascara getest. Ik heb zelf vrij korte wimpers, waardoor het belangrijk is dat een mascara bij mij volume én lengte creëert. Doordat de applicator vrij dun is en er weinig product vanaf komt, lijkt het een eeuwigheid te duren voordat ik verschil zie. Na een uur lijkt het zelfs alsof ik nooit mascara opgedaan heb. Absoluut géén aanrader helaas!

MUA make-up beauty by deniesWhipped Velvet Spry Lipgloss – €4,99 euro

En dan de Whipped Velvet Spry Lipgloss, een product dat ik eerlijk gezegd niet snel zelf aan zou schaffen. Ik ben een enorme fan van lipsticks, lipgloss vind ik daarentegen altijd een beetje vervelend aanvoelen op mijn lippen. Ondanks de vervelende smaak die ik altijd aan lipgloss vind zitten, is de kleur mooi en ideaal om dagelijks te dragen. Niet te fel en ook niet te nude, precies de goede kleur bij een simpele en rustige make-up look. Het product blijft een klein uurtje zitten en voelt zacht aan op de lippen. Mocht je dus fan zijn van lipgloss en nog op zoek zijn naar een mooie budgetvariant, aanrader!

MUA make-up beauty by denies

MUA make-up beauty by deniesMetallic Eye Palette Alchemy – €5,99 euro

Dit palette uit de luxere lijn van MUA bevat vier verschillende kleuren oogschaduw en een applicatior om het mee aan te brengen. De linkse kleur is ideaal om te gebruiken als highlighter onder het wenkbrauwbot, de rechtse kleur is een primer en met de overige twee kleuren kunnen verschillende looks gemaakt worden. Een vrij basic palette, maar ik vind het erg handig dat er verschillende producten in verwerkt zijn.

De kleuren (brons en koper) zijn vrij gepigmenteerd en bevatten een soort metallic finish, erg mooi en uniek. Ook is het bijzonder dat de oogschaduw aanvoelt als een soort crème in plaats van poeder, op deze manier heb je geen last van fall-out en het voelt fijn aan op de oogleden. Een klein nadeel aan het gebruiken van de primer is het feit dat de extreme glans van de kleuren een beetje vervaagd, het product blijft uiteraard wel langer zitten. Al met al een mooie aanvulling op mijn collectie. Het is geen palette voor dagelijks gebruik, maar tijdens een feestje kun je met deze metallic tinten echt uitpakken.

Processed with VSCOcam with a5 preset Processed with VSCOcam with f2 presetZoals je ziet is de make-up eigenlijk bijna niet te zien. De lipkleur is net een tint donkerder dan mijn eigen lippen, waardoor er eigenlijk enkel een glans te zien is. De mascara is zoals ik al zei dramatisch, vlak na het aanbrengen zat meteen heel mijn wang onder kleine stukjes mascara die spontaan uit mijn wimpers vielen. De eyeliner brengt ondanks de harde applicator wel handig aan. Voor de ooglook heb ik de tweede kleur gebruikt, inclusief de highlighter. Mooi, maar niet speciaal. Over het wenkbrauwkitje ben ik nog het meest tevreden. De donkere poeder sluit mooi aan bij mijn kleur wenkbrauwen en het is verder een handige verpakking. Het zijn dus helaas niet mijn favoriete producten, maar dat kan ook gebeuren.

Liefs,
Denise

Deze producten heb ik ontvangen van een bedrijf of PR-bureau.

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Femke 13 januari 2016 at 07:05

  Fijne review. Ik vind de matte liquid eyeliner juist wel heel prettig! Het palette lijkt me wel mooi, ik had graag nog wel swatches gezien maar ik begrijp dat het artikel dan heel groot wordt! Jammer dat je niet heel enthousiast bent over alle producten, maar dat kan natuurlijk ook niet altijd. Wel een bummer dat de mascara zo tegenvalt!
  Femke plaatste onlangs…Blogmutsen & Co #2: A-Z over beautyMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 07:37

   Dankjewel Femke! Ik zag inderdaad bij het maken van het artikel dat ik vergeten was om de swatches te fotograferen, erg jammer! Volgende keer zitten ze er zeker bij 🙂

 • Reply Sophie 13 januari 2016 at 07:05

  I feel you! Vind te veel glans zelf ook niet zo. Wat zonde dat de meeste producten je niet bevallen maar wel goed om anderen te waarschuwen voor eventuele miskopen! 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Druk in mijn hoofdMy Profile

 • Reply Marloes 13 januari 2016 at 07:34

  Wat jammer dat de producten toch een beetje tegenvallen zeg!
  Marloes plaatste onlangs…Jeunesse Instantly AgelessMy Profile

 • Reply Mariëlle 13 januari 2016 at 08:00

  Wat een eerlijke review, het is wel handig voor een no make-up look 😉
  Mariëlle plaatste onlangs…Mijn eerste Z paletteMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 08:18

   Haha, daar heb je helemaal gelijk in!

 • Reply Jamey 13 januari 2016 at 08:38

  Fijn dat je zo’n eerlijk verhaal verteld!
  Jamey plaatste onlangs…Jip en Jij healthboxMy Profile

 • Reply Lisa 13 januari 2016 at 08:56

  Leuke review! Ik heb altijd al die brow-kit willen proberen!
  Lisa plaatste onlangs…Shop de trend: zilveren flatform schoenenMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 13:12

   Hij is erg fijn!

 • Reply anna 13 januari 2016 at 09:11

  Jammer dat de producten een beetje tegenvielen, kan gebeuren inderdaad! En eerlijk zijn is erg belangrijk hierin. Ik was trouwens wel erg benieuwd geweest naar de swatches (vooral van de oogschaduws). X
  anna plaatste onlangs…6 X MIJN FAVORIETE BLOGGERSMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 13:13

   Zitten er in een volgend artikel zeker bij, bedankt voor je tip!

 • Reply Amy 13 januari 2016 at 09:53

  Dat wenkbrauw kitje lijkt me inderdaad heel fijn! Ik heb nu een Catrice wenkbrauwpoedertje maar die valt letterlijk uit elkaar 🙂 Haha! Echt toe aan vervanging! Mooi review met mooie foto’s
  Amy plaatste onlangs…Less is moreMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 13 januari 2016 at 10:05

  Jammer dat de producten toch een beetje tegenvallen.. Wat swatches hadden wat mij betreft het artikel helemaal compleet gemaakt.
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Bites We LoveMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 13:13

   Dankjewel voor je tip, deze zitten er in een volgend artikel zeker bij!!!

 • Reply Mariska 13 januari 2016 at 10:52

  Zonde dat het toch niet is wat je verwacht had, maar goed dat je er eerlijk over bent!
  Mariska plaatste onlangs…Een egale huid: 3x porievullende primerMy Profile

 • Reply Lisa 13 januari 2016 at 11:58

  De verpakking zijn wel super leuk. Altijd jammer als het tegen valt..
  Lisa plaatste onlangs…PMU Hairstrokes wenkbrauwenMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 13 januari 2016 at 12:44

  Prachtige eind foto dat wel en de verpakking is wel super leuk X

  • Reply Denise 13 januari 2016 at 13:13

   Dankjewel! 🙂

 • Reply Manon 13 januari 2016 at 14:37

  Wat jammer dat je de make-up bijna niet zitten. Ik dacht ook al , ze heeft niet veel opgedaan haha! je fotos zijn daarentegen wel erg mooi
  Manon plaatste onlangs…Yves Saint Laurent Parfum | Black OpiumMy Profile

 • Reply Desiree 13 januari 2016 at 16:13

  Wat een ontzettend eerlijk artikel! (en daarom handig) Zelf ga ik ook al jaren niet meer zonder eyeliner de deur uit, ondanks dat heb ik nog altijd niet de perfecte eyeliner gevonden! 😉 Liefs!
  Desiree plaatste onlangs…‘Ik ben geen workaholic. Ik werk om te relaxen.’My Profile

 • Reply De Dotties 13 januari 2016 at 16:25

  Jammer dat de producten wat tegenvallen. Je wenkbrauwen vallen inderdaad het meeste op. Je look vind ik ook wel mooi, maar zoals je zei valt de oogschaduw en lipgloss niet echt op. ook jammer van de mascara..

 • Reply Denise 13 januari 2016 at 20:26

  Wat jammer dat het tegen valt. Wel vind ik dat ook fijn om te lezen omdat ik nu weet dat ik dit niet moet kopen. 🙂
  Denise plaatste onlangs…Vallen, maar vooral weer opstaanMy Profile

 • Reply Saraya 13 januari 2016 at 20:42

  Wat jammer dat de producten tegenvalt, je look vind ik trouwens erg mooi subtiel 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Wishlist / Weekendje AntwerpenMy Profile

 • Reply Yvette 13 januari 2016 at 22:00

  Jammer dat de producten minder goed zijn . Ze zien er wel mooi uit 🙂

 • Reply Kelly 14 januari 2016 at 20:59

  Fijn zo’n eerlijke review! Deze producten laat ik zeker liggen in de winkel! Het uiterlijk van de producten is wel heel erg mooi!
  Kelly plaatste onlangs…Een lekker warm bedMy Profile

 • Reply Evelien 17 januari 2016 at 23:11

  Wat een mooie producten, en mooie foto’s ook waarop je uiteindelijke look te zien is!
  Evelien plaatste onlangs…Love it: Het kledingmerk YAYAMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten