Persoonlijk

Mijn ervaring met het dagelijks ploggen voor Plogmas

29 december 2016

Afgelopen maand heb ik heel wat plogs online gezet, uiteraard met een goede reden. Ik besloot om op 1 december namelijk mee te doen met Plogmas, waarbij ik iedere dag tot Kerst mijn leven door middel van foto’s met jullie zou gaan delen. Inmiddels zit het erop en blik ik graag met jullie terug op deze periode! Wat vond ik ervan en wat heeft het me gebracht?

Nou ik kan je vertellen, het is niet niks hoor, dat dagelijks ploggen. Ik wist dat het een uitdaging zou zijn, maar dat het zó veel tijd in beslag zou nemen had ik eigenlijk nooit gedacht. Ik besloot dus om vanaf 1 december iedere dag mijn leven vast te leggen door middel van foto’s en deze meteen de dag erna online te zetten door middel van een artikel. Betekende dus dat ik standaard IEDERE avond een artikel in elkaar moest zetten (inclusief het maken van de foto collages) en mijn sociale leven dus ‘s avonds vrijwel weg was. Achteraf was het dus misschien niet heel slim om meteen dezelfde dag de plog al te maken, ik had hier beter een dag tussen kunnen laten zitten. Zo geef ik mijzelf meer ruimte om het artikel te maken en is er ook ‘s avonds de mogelijkheid om gewoon een avondje voor de buis te hangen.

Maar goed, heb ik het volgehouden? Nee, niet helemaal. Het is jullie waarschijnlijk ook wel opgevallen dat er een aantal plogs later verschenen dan de gebruikelijke 06.00 uur, maar ook zijn er drie dagen helemaal geen plogs verschenen. Super jammer natuurlijk, ik baal hier echt van, maar met een werkweek van 40 uur, de deadlines van school, het extra werken bij Douglas en mijn sociale leven was het toch een tikkie lastiger te combineren dan ik vooraf dacht. Met pijn in mijn hart heb ik dus drie hele dagen moeten overslaan, het is niet anders. Wel merkte ik meteen dat de plogs SUPER goed gelezen werden (bijna twee keer zo veel dan gewone artikelen(!)). Mega leuk om te zien, dat gaf echt nog meer motivatie om lekker door te gaan en om ook nu gewoon iedere dag te blijven posten. Mijn unieke bezoekers per maand zijn bijvoorbeeld VERDUBBELD, bizar gewoon. Ik denk dus dat ik zeker wel kan stellen dat Plogmas ontzettend in de smaak is gevallen bij mijn lezers (jij dus!) en ook zelf vond ik het ontzettend leuk om te doen. Het is best een opgave hoor, de hele dag door foto’s maken, maar na vijf dagen hoefde ik er eigenlijk niet meer bij na te denken. Het ging vanzelf, met de ene dag iets boeiendere gebeurtenissen dan de ander, maar hé, zo is het leven.

Kortom, Plogmas is zeker een heel tof experiment geweest waar ik ook volgend jaar in december vast weer mee door wil gaan. Even kijken hoe mijn leven er dan uitziet, wanneer ik ben afgestudeerd kan mijn leven er namelijk verrassend anders uit gaan zien! Het is ontzettend leuk om 24 dagen lang mijn leven online te zetten door middel van foto’s en stiekem ook een hele uitdaging. Ook is het heel realistisch om ook eens de minder boeiende dagen uit te lichten, het leven is natuurlijk niet alleen maar feest, al lijkt dat in mijn Photo Diary’s af en toe van wel. Volgende keer geef ik mezelf in ieder geval iets meer ruimte met de dagen, waardoor ik 1,5 dag heb om de plog te maken in plaats van een avond, dan moeten die 24 dagen op rij zeker lukken. Ik ben in ieder geval al best trots op de 21 dagen dat het me wél gelukt is. Een mooie herinnering aan de afgelopen maand december! To be continued…

Lees jij graag plogs? En zou je deze vaker hier terug willen zien? 🙂

Liefs,
Denise

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Dionne 29 december 2016 at 19:12

  Daar mag je zeker trots op zijn! Ik ben visueel ingesteld, dus het altijd leuk om plogs te zien!
  Dionne plaatste onlangs…Jaaroverzicht 2016 | Fulltime baan, New York, Lifestyle Factory Market & meer!My Profile

 • Reply Yvette 29 december 2016 at 21:42

  Plogs zijn super leuk om te lezen altijd . Hoop dat er nog veel meer komen 🙂

 • Reply Larissa 30 december 2016 at 10:38

  Ik vond de plogs heel leuk om te lezen! Jammer dan, dat er een paar keer geen plog op tijd klaar stond of dat er eentje minder kwam. Het bleef leuk!
  Larissa plaatste onlangs…Deze 16 dingen heeft 2016 mij geleerdMy Profile

 • Reply Romy 31 december 2016 at 19:14

  Wat leuk zeg dat je die afgelopen maand dagelijks hebt gedaan en dat je unieke bezoekers verdubbeld zijn wauw!! Ik herken het zo erg, het is zo lastig om met een druk leven elke dag om een bepaalde tijd iets klaar te hebben staan, maar ik vind dat je het heel goed hebt gedaan! 😀
  Romy plaatste onlangs…Mijn 2016 in illustraties!My Profile

 • Reply Suzanne 31 december 2016 at 22:26

  Daar mag je zeker trots op zijn meid. Vond het super leuk om te zien.
  Suzanne plaatste onlangs…Vijf doelen die ik meeneem naar volgend jaarMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten