Persoonlijk

PERSONAL – minor behaald en minder leuk nieuws

16 juli 2016

Ondanks dat ik jullie in mijn vorige persoonlijke update meer nieuwe artikelen beloofde, is dit er niet helemaal van gekomen. Ik ben jullie dan ook een héle uitgebreide update verschuldigd, met leuk en helaas ook minder leuk nieuws.. Mijn vakantie is inmiddels aangebroken, de minor fotografie is voorbij en ik heb weer tijd om het bloggen op te pakken. Tijd voor een uitgebreide persoonlijke update!

Minor behaald
Goed, laten we maar met het goede nieuws beginnen: ik heb mijn minor fotografie vorige week helemaal afgerond! Jullie hebben in mijn voorgaande posts al kunnen lezen dat het een redelijk intensieve studie was waarbij ik vooral véél moest doen (en ik ben niet zo van het huiswerk…), maar na een half jaar ploeteren kan ik nu gelukkig zeggen dat ik alles gehaald heb. En zelfs zonder ook maar één herkansing! Van twee vakken heb ik de cijfers nog niet terug, maar tijdens de eindpresentaties kon de docent al wel verklappen dat ik het ruimschoots gehaald zou hebben. Over de minor fotografie wil ik nog een uitgebreider artikel schrijven, ik heb er namelijk best wat mails en vragen over ontvangen. Één ding is in ieder geval zeker: het is hard werken, maar absoluut niet voor niets. Ik heb 239237 dingen geleerd over mijn spiegelreflex camera, zal NOOIT meer in de automatische stand fotograferen en heb echt het idee dat ik er (een klein beetje) verstand van heb.

Mijn lieve opa
Maar goed, het feit dat mijn minor tijdens de laatste loodjes nóg een beetje zwaarder werd had alles te maken met het feit dat een van mijn trouwste volgers heel onverwachts is overleden: mijn lieve opa. Heel veel wil ik er hier niet over kwijt, maar het is allemaal erg snel gegaan en nog steeds een beetje onwerkelijk. Het is inmiddels een maand geleden en we hebben met een goed gevoel afscheid kunnen nemen, maar we zullen hem ontzettend missen. Dit is ook een van de redenen waarom ik de laatste tijd heel afwezig ben geweest op mijn blog… mijn hoofd stond er even niet naar en ik had ook nog geen behoefte om het op papier te zetten. Aangezien ik nu vakantie heb en het een plekje heb kunnen geven is het voor mij ook weer tijd om door te gaan en het bloggen weer op te pakken, so here I am. Klaar om jullie weer vol te spammen met nieuwe artikelen, ik heb namelijk zo veel leuks op de planning staan!

Beauty-by-deniesZomervakantie(!!!!)
Allereerst heb ik nu natuurlijk zomervakantie… en dat betekent eerst even bijkomen van het afgelopen half jaar. Mijn minor was hectisch met weinig vrije tijd, het is dus best raar om nu opeens ‘niets’ te hoeven doen. Ik heb zelfs mijn camera voor het eerst in een half jaar een week NIET aangeraakt, iets heel geks. Gelukkig hoef ik me niet te vervelen, ik kan me namelijk nog héél veel voor gaan bereiden op mijn rondreis door Vietnam (in dit artikel kun je daar meer over lezen!). Ik wil nog wat films kijken over de oorlogen die er geweest zijn, zodat ik het ‘herken’ wanneer ik er rondloop. Dan is het toch een stuk interessanter. Verder moeten de visums nog geregeld worden en mag mijn zomergarderobe ook wel weer eens aangevuld worden. Wist je trouwens dat het 40 graden(!?) is in Vietnam…. ik heb het nu overigens over de temperatuur in de schaduw. Dat wordt waaaarm.

Wat ik verder nog ga doen tijdens mijn vakantie? Ik ben al een dag naar zee geweest met Joost, waarbij ik genoten heb van het Nederlandse zonnetje, het strand, een enorm lange strandwandeling, een goede salade met garnalen en uiteraard een Aperol Spritz. Daarnaast heb nog een shopsessie met mama op de planning staan en hoop vooral nog te kunnen genieten van het lekkere weer hier in Nederland. Mijn vriendinnen zijn op dit moment bijna allemaal op vakantie, maar vanaf volgende week zijn ze weer terug en zal ik ook met mijn vriendinnetjes gezellig een aantal wijntjes drinken en vooral véél bijpraten. En uiteraard wil ik het bloggen op gaan pakken, er ligt hier letterlijk een enorme berg met pakketjes waar ik jullie allemaal nog iets over wil vertellen. Genoeg te doen dus, ik ga me zéker niet vervelen.

Aankomend schooljaar
Nu mijn minor afgelopen is en het schooljaar officieel voorbij is gevlogen, is het dus tijd om na de zomervakantie definitief af te gaan studeren. Best gek, het voelt nu al heel onzeker wat ik daarna wil. Het is eigenlijk altijd een beetje ‘bepaald’: je gaat naar de basissschool, de middelbare school en daarna ga je studeren. Maar wat als het studeren ook klaar is? Ik ben 22 jaar wanneer ik afgestudeerd ben en om dan meteen aan het werk te gaan zie ik eigenlijk niet zitten. Deze zomervakantie wil ik me dan ook alvast gaan verdiepen in verschillende masters, ik denk wel dat het verstandig is om mezelf nog een beetje te specialiseren op het communicatiegebied. Veel mensen studeren communicatie, dan is het altijd mooi meegenomen als je je er nog verder in verdiept, toch? Heb alleen wel gehoord dat pré-masters héél pittig zijn, maar dat is misschien ook wel weer een uitdaging. Maar goed, eerst mijn diploma maar eens binnen slepen én een afstudeerbedrijf zoeken, daarna zien we wel weer verder 🙂

En nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar jullie na mijn radiostilte… Wat heeft jullie de afgelopen weken bezig gehouden? Heb je nu ook vakantie en zo ja, wat zijn je plannen?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Mira 16 juli 2016 at 13:15

  Oh jeetje wat vreselijk van je opa, dat had ik nog niet meegekregen. Veel sterkte lieverd!
  Mira plaatste onlangs…Beauty | Iconic Elements HuidverzorgingMy Profile

 • Reply Liset 16 juli 2016 at 13:58

  Ah wat vervelend om te horen van je opa. Gecondoleerd en heel veel sterkte! Wel heel fijn dat je minor zo goed verlopen is. Fijn om meer verstand te hebben van de functies van je spiegelreflex. Dat zou ik ook wel willen :). Voor nu een hele goed vakantie Denise!

  • Reply Denise 16 juli 2016 at 14:38

   Dankjewel Liset, jij ook een hele fijne vakantie! <3

 • Reply Linda 16 juli 2016 at 14:02

  Gecondoleerd met het verlies van je lieve opa! Zo logisch dat je hoofd dan even niet naar bloggen staat.. En het staat zo haaks op alle successen die je hebt behaald. Hoop dat je weer wat tot jezelf kan komen op reis met wat quality time. Vietnam lijkt mij prachtig! Mijn broertje gaat binnenkort ook en dan gaat het reizen nóg meer kriebelen. Eerst maar even sparen haha 🙂

  • Reply Denise 16 juli 2016 at 14:39

   Dankjewel Linda! Wat tof dat je broertje binnenkort ook gaat, ik ben zo benieuwd naar onze ervaringen! 🙂

 • Reply Natascha 16 juli 2016 at 17:37

  Gecondoleerd met het verlies van je opa 🙁 Ik wens je heel veel sterkte, blijft denk ik nog een hele tijd verdrietig.
  Natascha plaatste onlangs…Een nieuwe lay-out: BeautyOpinie 2.0My Profile

  • Reply Denise 17 juli 2016 at 23:16

   Dankjewel Natascha xxx

 • Reply Mariëlle 16 juli 2016 at 17:56

  Ik houd het maar op volgorde: als eerste gefeliciteerd met het halen van je minor 🙂 Maar super vervelend van je opa, heel veel sterkte daarmee, ik weet zelf hoe moeilijk het is 🙁 Gelukkig heb je wel veel leuke dingen op de planning voor de vakantie, geniet er lekker van: je hebt het verdiend!
  Mariëlle plaatste onlangs…Ik ga mijn droom waarmaken!My Profile

  • Reply Denise 17 juli 2016 at 23:16

   Dankjewel Marielle! <3

 • Reply Yvette 16 juli 2016 at 18:21

  Gefeliciteerd met je minor en gecondoleerd met je opa. Ik hoop dat je een leuke vakantie krijgt in vietnam dat verdien je 😉

 • Reply Justine 16 juli 2016 at 18:51

  Jeetje, wat een ups en downs. Allereerst super dat je je minor hebt gehaald, hartstikke terecht, want zo dedicated als jij heb ik nog niemand zijn minor zien doen!
  Maar damn, wat verdrietig van je opa.. Heel veel sterkte en een dikke knuffel mop <3
  Justine plaatste onlangs…Happy list #6 – sushi, escape room & eigen stekkieMy Profile

 • Reply Larissa 16 juli 2016 at 19:56

  Wat tegenstrijdig allemaal.. Gefeliciteerd met het behalen van je minor, maar enorm veel sterkte met het verlies van je lieve opa! Fijn dat je het inmiddels een plekje hebt kunnen geven. Fijne zomervakantie! 🙂
  Larissa plaatste onlangs…Noordwijk aan Zee | OutfitMy Profile

 • Reply Daphne 16 juli 2016 at 20:28

  Super goed van je minor! Wel super verdrietig van je opa 🙁 En over het doorstuderen, ik volg zelf nu ook een pre-master en het is inderdaad wel pittig. Ik heb helaas niet alle vakken gehaald dus die moet ik volgend jaar nog even doen, maar het is wel erg interessant allemaal dus als ik jou was zou ik gewoon een open dag of voorlichtingsdag bezoeken en kijken of het je wat lijkt! XX

 • Reply Bettie 16 juli 2016 at 20:35

  Ik heb ook eindelijk vakantie. Even geen tentamens of presentaties meer.

  En heel veel sterkte nog met het verlies
  Bettie plaatste onlangs…Happy moments #26My Profile

 • Reply Miranda 16 juli 2016 at 23:12

  Gecondoleerd meid!

 • Reply beautifulday4makeup 17 juli 2016 at 11:50

  Veel sterkte meisje! Gecondoleerd!

 • Reply Kim 17 juli 2016 at 21:14

  Gefeliciteerd met het behalen van je minor! Maar he bah je opa verliezen voelt vreselijk. Ik herken het gevoel helaas.
  Kim plaatste onlangs…Ik ging naar Parijs en nam mee ..My Profile

 • Reply Lisanne 18 juli 2016 at 11:55

  Fijne zomervakantie Denise!
  Lisanne plaatste onlangs…Achter de schermen bij Happy AprilMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 18 juli 2016 at 14:58

  gecondoleerd meid en sterkte met het verlies..
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Batiste Droog shampooMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 18 juli 2016 at 19:51

  Allereerst, gecondoleerd met je opa en heel veel sterkte met dit verlies. Veel plezier gewenst deze vakantie. Je zult vast erg uitkijken naar Vietnam, maar wat zijn die temperaturen hoog. Halleluja. Succes met het voorbereiden op je afstuderen en je verdiepen in een vervolg master.
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Happy List #3My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten