Photo Diary

Photo Diary #128 XXL – New York City baby

5 september 2017

I’m back guys, vandaag met een extra grote Photo Diary van mijn trip naar New York! We hebben ontzettend veel gezien en gedaan in The Big Apple, dus vandaag geef ik jullie alvast een beknopt overzicht van onze avonturen de afgelopen week. Alle details volgen in extra artikelen over de reis die ook deze week online zullen komen. Kijk je met me mee?

 Goed, we spoelen even terug in de tijd naar twee weken geleden. Het is eindelijk tijd om mijn koffer in te pakken want over een dag vertrekken we ein-de-lijk naar New York! Love it.

Maar voordat het zover is staat er nog iets anders in de agenda: een bezoekje aan de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Verschrikkelijk, bah. Maar goed, het moet ook gebeuren en gelukkig valt het weer hartstikke mee. Ik laat foto’s maken en mijn tanden controleren en uiteindelijk heb ik helemaal geen gaatjes. Daar ben ik ook weer even vanaf!

 Omdat we met een redelijk grote groep naar New York gaan (9 personen) hebben we echt een soort reisprogramma gemaakt. Mijn vader heeft het grootste gedeelte uitgezocht en samen met mijn moeder heb ik het vervolgens in een magazine verwerkt. De avond voordat we vertrekken breng ik ze nog snel even langs bij mijn oma en tante. Nu zijn we echt helemaal ready to go 🙂

Woensdagochtend gaat om 06.00 uur de wekker, om 08.00 uur lopen we dan ook al opgewekt rond op Schiphol. Ik heb vandaag voor het eerst mijn nieuwe handbagage koffertje mee van Samsonite, echt zo’n fijn ding. Deze heb ik maanden geleden ontvangen, maar eigenlijk ben ik eerder nog niet in de gelegenheid geweest om hem echt goed te testen. Tot nu dus. Een artikel volgt snel!

 Om 10.30 uur gaan we de lucht in, uiteindelijk doen we er zo’n 7,5 uur over tot we weer in New York landen. Het is echt weer een prima vlucht en aangezien ik gewend ben om weleens afstanden van 11 a 13 uur af te leggen, valt de tijd me ook reuze mee. Tv’tje aan, filmpje kijken, ogen dicht en we zijn er alweer.

We hebben de hele week zulk goed weer gehad jongens, we hebben zo veel geluk gehad! De thermometer gaf steeds tussen de 27 en 31 graden aan en ook de zon heeft zich iedere dag meerdere uren laten zien. Het was niet te warm en ook niet te koud, gewoon eigenlijk precies goed voor een stedentrip waarin je veel doet. Tijd om aan het zwembad in het hotel te liggen hebben we helemaal niet gehad, want we wilden er toch gewoon alles uithalen in die zes dagen. Een relaxvakantie is anders, maar we hebben écht ontzettend veel mooie en bijzondere dingen gezien! Hieronder een kleine selectie, de rest volgt in aparte artikelen met veel meer uitleg.

 Times Square kan natuurlijk niet ontbreken in onze planning, zowel overdag als ‘s avonds MEGA mooi. Ik ben zes jaar geleden al eens in New York geweest, maar dit soort dingen blijven gewoon bijzonder, hoe vaak je het ook gezien hebt. Het is denk ik ook wel de beroemdste trekpleister van New York en er is altijd iets te beleven. Zeker een aanrader om hier gewoon een uurtje te gaan zitten en te kijken naar wat er om je heen gebeurd.

 Ons hotel zit in New Jersey, een klein halfuurtje rijden van New York vandaan. Het is daar echt meer betaalbaar, ze hebben er grotere hotelkamers dan in New York (met zwembad!) en ook de afstand was iedere dag prima af te leggen. Met een bus zijn we gewoon iedere keer op en neer gereden naar het centrum, dat duurde ongeveer 20 minuten. Ons hotel zat bij een grote supermarkt mét een Dunkin Donuts, de perfecte reden om serieus met al deze donuts te ontbijten. Wanneer je in Amerika bent doe je het gewoon meteen goed, haha. Yum <3

En ook een foto met de Yellow Cabs kan natuurlijk niet ontbreken, deze zie je echt overal in New York. Ik draag hier trouwens een top en een rokje van Guts Gusto, hele leuke dingen verkopen zij.

 Ook zijn we op het Empire State Building geweest overdag, de Top of the Rock (Rockefeller Centre) hebben we juist ‘s avonds gedaan met adembenemend mooie lichtjes. Echt aanraders hoor, het uitzicht is daar zó bijzonder en mooi. Ik heb geloof ik wel vijftig foto’s gemaakt van het uitzicht haha, maar dit is er in ieder geval een van. Gok dat jullie er nog wel meer te zien krijgen in de komende weken.

Nog een aanrader jongens (het houdt maar niet op!): fietsen in Central Park. Wij hebben dit op een zaterdagochtend gedaan en het was zo leuk dat alle locals ook echt aan het sporten en zonnen waren.

 Deze Photo Diary gaat trouwens niet op chronologische volgorde, maar goed, ik zal proberen in mijn New York Diaries een stuk overzichtelijker te zijn. Een van de dingen die ik alvast wel wil verklappen is dat we naar een wedstrijd van de Yankees zijn geweest. Hét baseball team van New York. De kaartjes kosten een flinke duit, maar dan heb je ook wat. Hier vind je echt vooral heel veel locals die een avondje uit zijn, inclusief héél veel eten. Ik doe natuurlijk gewoon fanatiek mee met deze XXL hotdog als ‘diner’.

 En nog even een laatste kiekje uit New York met Joost! Ik heb echt nog honderden foto’s van onze reis, maar die houden jullie dus nog van me tegoed. Leuker om dat in een apart New York artikel te verwerken denk ik. Het was in ieder geval een super bijzondere en leuke vakantie samen met mijn omaatje (80 jaar, she did it!) en de rest van de familie. Voor mij in ieder geval voor herhaling vatbaar 🙂

Met een heerlijke jetlag gaan Joost en ik de dag nadat we geland zijn gewoon door naar het strand in zeeland. Het wordt ein-de-lijk nog een dag super fijn weer in Nederland en daar moeten we toch echt van gaan genieten nu het nog kan. Aan het einde van de dag gaf de thermometer zelfs 28 graden aan, yay. Heerlijk!

Donderdag spreek ik af met twee vriendinnetjes die ik al veel te lang niet heb gezien (lees: 6 weken). We gaan gezellig lunchen, bekijken het nieuwe appartement van een van de vriendinnen, dineren ook nog samen en besluiten daarna om spontaan nog de stad in Breda in te duiken. Uiteindelijk zijn we om 01.30 uur nog steeds thuis en besluiten we om maar gewoon niet meer te gaan haha, thuis is het altijd net zo gezellig.

Wij hebben zo’n lieve buurvrouw jongens, het is zo schattig. Afgelopen week kwam ze weer aanbellen met een bord vol pannenkoeken die ze vers gebakken had. Of wij er eentje wilde, natúúrlijk <3

 Ik kan wel janken bij deze foto, haha, maar het is toch echt zover. Mijn studenten-OV is opgezegd en dat is gewoon flink balen met al die ritjes die ik altijd naar Amsterdam maakte. Maar goed, in mijn vorige artikel kreeg ik al veel tips met betrekking tot goedkoper met de trein reizen. Thanks!

Sinds afgelopen donderdag hebben wij trouwens een mega grote kermis voor de deur van ons appartementencomplex. Ik wist natuurlijk dat dit ging gebeuren voordat we er gingen wonen, maar het is toch best wel pittig hoor. Tot en met aanstaande donderdag zal de kermis er staan en tot die tijd is het voor ons onmogelijk om met de fiets of auto bij ons huis te komen. Ook begint de kermis iedere dag om 13.00 uur en eindigt ‘ie pas om 00.30 uur, inclusief een hele hoop gegil en harde muziek. Maar goed, dat is het nadeel van in het centrum wonen. Over een paar dagen zijn we er weer vanaf. Ik ging in ieder geval afgelopen weekend mijn koffertje terugbrengen naar mijn ouders, waardoor ik noodgedwongen dus met die koffer over de kermis liep. Klein beetje ongemakkelijk wel, haha.

Zaterdag komen er gezellig drie vriendinnen bij mij eten, we maken een heerlijke pastasalade met meloen, tomaat, feta, rucola, ham en avocado. Daarna lopen we natuurlijk nog een rondje over de kermis en we eindigen op het terras. Zondag doen Joost en ik niet heel veel, we liggen lekker op de bank, doen het rustig aan en genieten van de allerlaatste vakantiedag.

Deze week ben ik dus weer back to business en flink druk met werken. Ook loop ik iedere dag een rondje over de kermis aangezien ik er praktisch in woon (zo heb ik er ook het minste last van). Fijne week!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Larissa 6 september 2017 at 08:46

  Nu al zo veel leuke foto’s vanuit New York! Heeeel gaaf! Ik ben benieuwd naar de andere foto’s. X
  Larissa plaatste onlangs…H&M wishlist AW17/18My Profile

 • Reply anna 6 september 2017 at 12:26

  Wat een heerlijke foto’s! Zo bijzonder ook dat je oma mee ging op zo’n leeftijd, heel leuk! De kermis voor de deur lijkt me echt horror haha, zelf ontwijk ik dat soort gelegenheden maar al te graag :p
  anna plaatste onlangs…MLBB #100 | NACHTRITME, DAGJE SHOPPEN EN NOORDERZON!My Profile

 • Reply dionne 6 september 2017 at 18:09

  Fijne foto’s! New York is zo’n fantastische stad. Ik zou er wel een tijdje willen wonen.
  dionne plaatste onlangs…Citytrip Kopenhagen – Visit Amager beach, rent a e-bike & go for a walkMy Profile

 • Reply Esmée 7 september 2017 at 23:26

  Jaaa, super leuke photo diary!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten