Photo Diary

Photo Diary #74 – Een XXL diary van de afgelopen drie weken

15 februari 2016

Na drie weken is het ein-de-lijk weer tijd voor de wekelijkse Photo Diary op maandag. Dit keer dus een XXL variant van maar liefst drie weken. Ik heb geprobeerd om het nog enigszins beknopt te houden, maar het is alsnog een hele reeks geworden… Van wintersport en carnaval tot heel veel sushi en een avondje bowlen. Kijk je met me mee?

Photo-diary-1 25 januari: D-DAY! Na vier maanden aan mijn opdracht werken op kantoor bij DutchCowboys en na een maand zenuwachtig zijn voor mijn assessment heb ik uiteindelijk het cijfer zeven weten te bemachtigen voor m’n stage. Het assessment ging zo veel beter dan ik vooraf had verwacht, op alle vragen wist ik een passend antwoord te geven en het was eigenlijk allemaal zo weer voorbij. Nu dus écht helemaal afgesloten, tijd voor de minor fotografie het komende half jaar!

Dinsdag besluiten ik, Joost en mijn twee zusjes om alvast een keer te gaan oefenen voordat we eind deze week op wintersport gaan. Bij ons in de buurt is een indoorskibaan, prima dus. En eigenlijk gaat het nog verrassend goed ook. Na een jaar niet skiën en zero lessen mag ik eigenlijk helemaal niet klagen. Ik ben er in ieder geval klaar voor, France here we come!!!

Photo-diary-2 Na het skiën haast ik me richting Lounge8, waar ik samen met mijn liefste en leukste collega’s Frederique en Tedje weer een portie sushi naar binnen werk. Echt, het blijft lekker en het verveelt NOOIT. Iedere keer kan ik me er weer zó op verheugen om goede sushi te eten.

Woensdag heb ik sinds lange tijd (vier maanden misschien wel?) de mogelijkheid om weer eens een persevent te bezoeken. En zeker niet de minste, dit keer nodigde Benefit me uit voor een aantal nieuwe productlanceringen op een ontzettend toffe locatie: de Aloha Bar in Rotterdam. Een tof event en de ideale gelegenheid om weer eens een PLOG voor jullie in elkaar te zetten.

Photo-diary-4 Vrijdag komen we rond 16.00 uur aan in Les Deux Alpes, Frankrijk. Na een voorspoedige rit van ongeveer twaalf uur ben ik redelijk gaar, maar niet gaar genoeg om toch eerst nog even m’n ski’s te gaan halen in het dorp en een rondje te wandelen. Na een goede maaltijd bij een Nederlands restaurantje val ik vervolgens als een blok in slaap. De volgende dag gaat dan ook om 07.00 uur de wekker, want ja, het is zonde om uit te slapen wanneer je jezelf bevindt in een van de mooiste gebieden ter wereld.

Tijd om de lift in te stappen en naar boven te gaan dus. Tijd om te skiën!

Photo-diary-5 …. en af en toe te luieren uiteraard. De zon schijnt, er is geen wolkje aan de lucht en het is er felblauw. Kan dus eigenlijk niet beter. Het enige wat ik op voel komen is een verkoudheid (mijn keel brandt en mijn neus raakt een beetje verstopt), maar dat is iets waar ik me op de piste in ieder geval niet op probeer te focussen. Het is er heerlijk rustig (voordeel van niet in vakanties gaan) en ik geniet van de stilte, de sneeuw en het winterse gevoel, ZO FIJN!!!

Tussendoor uiteraard nog een pauze met een warme chocolademelk inclusief héél veel slagroom en we sluiten af met een ice tea. De eerste dag skiën is in ieder geval meer dan geslaagd, ik ben geen een keer gevallen (en dat is GOED), de kwaliteit van de pistes is goed en het is er lekker rustig. Overigens wel erg warm door de felle zon, maar he, je kan niet alles hebben. ‘s Avonds eet ik de BESTE pizza die ik ooit gegeten heb, maar dat kan ook komen omdat ik doodmoe ben en voor het eerst sinds maanden weer de hele dag intensief bewogen heb…. Oeps.

Photo-diary-6 Dag twee is helaas COMPLEET anders dan de eerste dag in de Franse Alpen. Het is mistig, het regent en sneeuwt en het is ijskoud. Veel pistes zijn dicht door het slechte weer en het is voor mij als beginnen in ieder geval geen goed idee om op de latten te gaan staan: dan maar wandelen. Joost waagt wel de gok en gaat de pistes op, nikki, papa en ik gaan met de lift naar boven en wandelen terug. Uiteindelijk kunnen we zelfs de wandelroute niet meer volgen wegens de barre omstandigheden en belanden we in metershoge sneeuw, hilarisch en ook wel een klein beetje spannend.

Gelukkig komen we na twee uur wandelen, kletsnatte kleding en bevroren vingers bij een restaurantje uit. Tijd voor een héle grote warme chocolademelk met nog meer slagroom, want we moeten uiteraard nog verder naar beneden. Na drie uur staan we gelukkig veilig beneden na héél veel lachbuien en sneeuw. Ik. ben. kapot….

Photo-diary-7 Maar er moet uiteraard nog gegeten worden vandaag. Joost en ik gaan voor de fondue met vlees, zo ontzettend lekker. Twee jaar geleden aten we dit ook in hetzelfde restaurant en het was ook dit keer inderdaad weer zo goed als toen.

Dag drie op de ski’s (en Joost op het snowboard) is helaas ook weer de laatste. Morgen rijden we de hele dag terug richting Nederland, dus vandaag moeten we nog even extra genieten. Ondanks mijn enorme verkoudheid schijnt gelukkig het zonnetje, is de lucht felblauw, maar zijn de pistes helaas wel wat ijzig. Jammer, maar geen reden om niet te gaan.

Photo-diary-8 ‘s Middags lunchen Joost en ik nog even decadent op 3600 meter hoogte, midden op de piste. Gewoon omdat het kan en omdat het de laatste dag is van onze vakantiemaand (laten we Rome niet vergeten…). Ik ga voor een uiensoep met kaas en Joost neemt de spaghetti bolognese.

Vervolgens skiën we tot 16.00 uur door en nemen we een kijkje bij de après-ski, waar ik het nog NOOIT zo druk heb gezien. Een aantal bussen met Nederlandse studenten zijn vandaag aangekomen, waardoor er in ieder geval een zeer goed feestje gaande is. Na de après-ski is het helaas wel weer tijd om de ski’s terug te brengen naar de verhuur en voor de laatste keer een hapje te eten bij de pizzeria. Vervolgens pakken we de spullen in, gaan we op tijd naar bed en om 07:00 uur rijden we met een klein beetje pijn in ons hart weer weg. Het tripje was kort, maar in ieder geval héél erg gaaf.

Photo-diary-9 Om 19.30 uur (na een paar @*#%*# files) komen we thuis aan en ben ik eigenlijk helemaal gesloopt. Joost zetten we thuis af, ikzelf douche en vertrek richting een vriendin. Er moet namelijk nog aan een 21-boek gewerkt worden voor een goede vriendin en hoe moe ik ook ben, dit is iets wat gewoon MOET gebeuren. Gelukkig is het vanavond goede teamwork en zijn alle foto’s zo in het boek geplakt. De rest komt later wel, het is na bijna dertien uur rijden om 23:00 uur toch echt tijd om naar bed te gaan.

Bij thuiskomst lagen er ook een aantal pakketjes op me te wachten, stiekem het leuke van een aantal dagen van huis zijn… Van Essence kreeg ik deze gave sieradendoos met slot (handig!!!) en drie verschillende mascara’s met mijn naam erop. LEUK!

Photo-diary-10 Na een dag thuis werken voor DutchCowboys besluit ik na lang twijfelen toch om donderdagavond al de stad in te duiken. Ik hoest de longen uit mijn lijf, maar donderdag is altijd één van de gezelligste dagen carnaval en wanneer een vriendin vraagt om samen te gaan kan ik echt geen nee zeggen….

En aangezien Joost en ik een bijpassend superman pak gekocht hebben moet ik dus echt wel gaan. Hij als superman, ik als superwoman #goals. Om 03:00 uur lig ik in bed en is de eerste carnavalsavond in ieder geval meer dan geslaagd. Ik ben benieuwd wat er nog komen gaat….

Photo-diary-11 Vrijdag slaap ik uit tot 11.00 uur, kijk ik een aantal afleveringen van Prison Break en uiteindelijk schuif ik aan tafel bij vriendinnetje Doortje die om 00:00 uur 21 jaar wordt. Het is een beetje een raar gezicht dat bij dit 21-diner iedereen in carnavalskleding zit (hahaha), maar uiteraard gaan we na het eten en de nodige wijntjes nog een kijkje nemen in de stad. Vooraf: courgette en avocado soep met feta. Veel te lekker, echt waar.

Verder eten we nog héél veel kleine zelfgemaakte tapas (erg lekker!) en als kers op de taart schuif ik ook nog een punt van deze heerlijke monchoutaart naar binnen. Een goede en lekkere bodem hebben we in ieder geval gelegd voor de rest van de avond… 🙂

Photo-diary-12 Ondanks het latertje vrijdag staan Joost en ik samen met zijn vrienden om 14.00 uur weer helemaal klaar in de stad om naar de optocht te kijken. Een aantal bekenden lopen mee en het is altijd wel tof om die enorme wagens te bewonderen.

Gelukkig kom ik nog twee van mijn beste vriendinnetjes tegen waar ik de rest van de middag mee doorbreng. ‘s Avonds eten we thuis een pizza en vervolgens gaan we gewoon wéér door. Ja, achteraf vraag ik me ook altijd af HOE ik het in vredesnaam volhoud, maar carnaval is maar één keer en het is gewoon veel te gezellig…

Photo-diary-13 Maar echt, zondagochtend moest ik toch wel even slikken….. Om 09.30 uur ging de wekker na héél weinig slaap en om 11.00 uur zaten we in de kroeg te ontbijten met kroketten en frikadellen. Niet normaal, ik weet het. Vandaag maken we een kroegentocht met de bus, een van de leukste dingen tijdens carnaval, dat wel.

Let’s go!

Photo-diary-14 Heel toevallig komen we mijn twee zusjes ook nog tegen in een café, best bijzonder aangezien er meer dan twintig(!) bussen rijden en er dus maar weinig kans is dat je op precies hetzelfde moment in hetzelfde café bent.

Om 19.00 uur worden we afgezet bij de laatste kroeg en ik besef me opeens dat ik DOODMOE ben. Het is dag vier op rij, we zijn al vanaf 11.00 uur op pad en ik heb veel te weinig geslapen. Toch besluiten we om nog een aantal burgers te gaan eten met z’n allen en ook ‘s avonds nog even een kijkje te nemen…. Gelukkig lig ik uiteindelijk om 00:00 uur in bed na een ontzettend leuke, maar vermoeiende dag.

Photo-diary-15 Maandag slaap ik sinds lange tijd weer eens uit en besluit ik last minute om niet mee te doen aan de kroegentocht ‘s middags. Het gaat gewoon even niet, ik heb m’n rust nodig en aangezien morgen de eerste dag van mijn minor van start gaat kan ik maar beter rustig aandoen. Rond 17.00 uur kan ik het toch niet laten en neem ik nog een ‘klein’ kijkje in de stad. Blijkt uiteraard weer véél te leuk te zijn, maar ik ben verstandig en ga alsnog redelijk op tijd naar huis.

Photo-diary-16 Om 06.00 uur gaat namelijk de wekker: de eerste dag van mijn minor Fotografie in Rotterdam. Lekkere timing zo met carnaval uiteraard, maar dat terzijde. Ik hoest nog steeds de longen uit mijn lijf (eigen schuld) en ondanks dat ik ontzettend moe ben is het nu al interessant. Deze module krijgen we drie verschillende vakken: beeldbewerking, licht en digitale fotografie.

Op de planning staat ‘s avonds de laatste avond carnaval, maar wanneer ik thuis kom en per ongeluk expres in bed beland, besluit ik al snel dat het echt géén goed idee is om weer de deur uit te gaan. En te drinken. Joost denkt er net zo over: prison break marathon. Een veel beter idee 🙂

Photo-diary-17 Donderdag ben ik gelukkig weer een beetje bijgekomen en vertrek ik (met een kleine hoest) richting de redactie van DutchCowboys. Ik draag vandaag een ketting van Chloe, mijn witte Adidas sneakers, vest van Costes en jas van Zara.

En mijn wekelijkse lunch ziet er eigenlijk altijd zo uit. Met af en toe nog wat avocado en/of ei, heerlijk 🙂

Photo-diary-18 En ook vrijdag staat vanaf deze week in het teken van mijn minor fotografie. Dit is trouwens de kantine, ongeveer het tegenovergestelde van m’n school in Tilburg haha..

Vandaag leren we foto’s bewerken met Adobe Bridge en Photoshop. Zó interessant, eigenlijk voor alle foto’s die ik vanaf nu dus ga maken met m’n spiegelreflex. Wie weet maak ik er later nog een kleine tutorial van (als daar vraag naar is uiteraard).

Photo-diary-19 Joost stuurt me ondertussen deze foto op het strand, de romanticus….

‘s Avonds ga ik lekker sushi eten met papa en Rosalie en ondanks dat het vrijdag is, beland ik daarna al vrij snel in bed. After dinner dipje én alsnog een kleine vermoeidheid van carnaval. Geen goede combinatie om de stad nog in te gaan in ieder geval. Ik voel me heel even een oma.

Photo-diary-20 Zaterdag slaap ik tot 13.00 uur (belachelijk laat!!!), speel ik een paar spelletjes en ga ik uiteindelijk eten bij twee vrienden van Joost. Ze hebben gekookt voor ons, ontzettend lief én ook nog eens lekker.

Na het eten besluiten we om spontaan nog een uurtje te gaan bowlen. Ik ga écht heel goed van start (strikes, ja echt!), maar laten we het over het laatste half uur maar niet meer hebben. Uiteindelijk word ik een keer tweede en een keer laatste. Ach..

Photo-diary-21Happy Valentine’s Day lovely followers! Een review over de mooie nieuwe Glossy pennen van Yves Rocher kunnen jullie nog verwachten.

Ik ontbijt samen met Joost, krijg als kleinigheidje dit houten hart (lief!), breng een bezoekje aan opa en oma en besluit wat aan de enorme troep op mijn kamer te doen. Niet echt een bijzondere dag, maar stiekem is dat ook wel eens fijn. Hoe was jullie Valentijnsdag?

Deze week ga ik weer twee dagen naar school en een dag werken bij DutchCowboys, staat er een event van The Body Shop op de planning en heb ik een verjaardag van een vriendin. Redelijk druk, maar gelukkig ook nog een klein beetje tijd om lekker niets te doen.

Liefs,
Denise

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Femke 15 februari 2016 at 06:36

  Als je dit allemaal op een rijtje zet dan heb je echt drie heerlijke weken achter de rug zo he :-)!
  Femke plaatste onlangs…Review: Essie Angora CardiMy Profile

 • Reply Justine 15 februari 2016 at 07:23

  Waauw mega diary! Haha! Super leuk om te zien in elk geval. Je kunt wel zien dat je genoten hebt. <3

 • Reply Dionne 15 februari 2016 at 07:50

  Wat een heerlijke mega diary! Ik ben net terug van wintersport in Oostenrijk, heerlijk was dat!
  Dionne plaatste onlangs…Outfit of the day | De grachten van UtrechtMy Profile

  • Reply Denise 15 februari 2016 at 23:15

   Fijn dat je zo genoten hebt!

 • Reply Lindsey Beljaars 15 februari 2016 at 09:25

  Wat een heerlijke foto’s! Nu zoveel zin om op wintersport te gaan!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Collection Lasting Perfection ConcealerMy Profile

 • Reply Nina Simplynspecial 15 februari 2016 at 09:41

  Wat een (gezellige) drukte! Als je dan eens een rustige dag hebt is dat ook wel ff lekker hé?! Even een beetje gas terug. Die sieradendoos met de mascara’s how cute! Ik wens je een fijne, nieuwe week toe!
  Nina Simplynspecial plaatste onlangs…Photo diary #60 vogelpoep Kenzo & weekend wegMy Profile

  • Reply Denise 15 februari 2016 at 23:16

   Dankjewel Nina!

 • Reply alexa 15 februari 2016 at 10:40

  wat een super leuke foto’s en wat leuk om te zien wat je de afgelopen 3 weken allemaal hebt gedaan <3
  alexa plaatste onlangs…De lekkerste lunch bowlsMy Profile

 • Reply Anouk Sushi Saved Me 15 februari 2016 at 10:41

  Super leuke diary! Ik heb zelf ook 4 dagen carnaval gevierd en volgensmij ben ik nog steeds aan het bijkomen haha.
  Liefs en een fijne week!
  Anouk Sushi Saved Me plaatste onlangs…A TOUCH OF PINKMy Profile

 • Reply Desiree 15 februari 2016 at 10:42

  Dat ziet eruit als super leuke drukke gezellige, maar vermoeiende drie weken. Leuk dat je toch nog even deelt wat je de afgelopen 3 weken hebt gedaan. Zo’n bijpassende outfit met carnaval is wel echt geniaal!
  Desiree plaatste onlangs…Travel wishlist – Verre reizenMy Profile

 • Reply anna 15 februari 2016 at 11:31

  Veel leuke foto’s! Kan me voorstellen dat je flink moest bijkomen van carnaval. En in het begin bedoelde je vast 25 januari in plaats van februari, haha 🙂
  anna plaatste onlangs…MLBB #59 | 3-JARIG BLOGBESTAAN, OPENING KATTENCAFÉ EN EVEN BIJKOMENMy Profile

 • Reply Daphne 15 februari 2016 at 11:45

  Wat is carnaval toch ontzettend slopend he! Je minor lijkt met trouwens zooo leuk 🙂
  Daphne plaatste onlangs…La vie de Daphne – Carnaval, Uitrusten & AntwerpenMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 15 februari 2016 at 15:03

  wat gaaf dat je zoiets kreeg van Essence en met je naam erop!
  Hele leuke foto’s weer en ik wil ook binnenkort gaan skiën
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…STARSKIN RED CARPET READY & EYE CATCHER | REVIEWMy Profile

 • Reply Linda 15 februari 2016 at 15:42

  Ik sta er weer van te kijken dat je zoveel in zo’n korte tijd hebt weten te proppen, wat heerlijk! Carnaval, Benefit, skiën en lekker eten, daar teken je toch voor? 🙂 hihi Have fun de aankomende week!
  Linda plaatste onlangs…Yves Rocher Glossy Lip Pen & Perfect Lip PrimerMy Profile

 • Reply Anouk 15 februari 2016 at 17:25

  Leuke diary, met lekker veel foto’s! Je hebt super leuke dingen gedaan!
  Anouk plaatste onlangs…OUTFIT OF THE DAY: FAVORIETE TRUIMy Profile

 • Reply Manon 15 februari 2016 at 17:47

  Wat een leuke foto’s. Ik krijg weer zin in sushi door jou
  Manon plaatste onlangs…Fashion | Outfit Inspiration (Esprit) #3My Profile

 • Reply Susan 15 februari 2016 at 17:55

  Wat een leuke foto’s! En gefeliciteerd met je goede cijfer!

  Liefs,
  Susan

  • Reply Denise 15 februari 2016 at 23:16

   Dankjewel Susan!

 • Reply Maaike 15 februari 2016 at 17:57

  Klinkt wel ontzettend vermoeiend, zoveel feesten in zo weinig dagen haha! Maar goed dat het onwijs gezellig was
  Maaike plaatste onlangs…Weekly Journal #66 – Bucketlist boek, 700 volgers & een huisfeestMy Profile

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 15 februari 2016 at 18:52

  Drukte en gezelligheid. Maar carnaval is inderdaad maar één keer per jaar. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar haha!
  Marloes – GLAMOURMOES plaatste onlangs…Shoplog Primark februari 2016 en andere winkelsMy Profile

 • Reply Yvette 15 februari 2016 at 21:02

  In elke diary komt sushi voor bij jou volgens mij xD .

 • Reply Emily 15 februari 2016 at 22:12

  Haha jeetje Denies! Lekker druk ben jij zeg, maar wel super leuk! 🙂
  Fijne week!

  X

  • Reply Denise 15 februari 2016 at 23:17

   You toooo girl <3

 • Reply Chloe Sterk 15 februari 2016 at 23:36

  Super leuke post meis X

 • Reply Denise 16 februari 2016 at 15:28

  Zo, dat is inderdaad een lange photodiary haha! Maar.. ik heb het helemaal gelezen en ooh wat heb jij leuke weken gehad! Ik snap (ook) niet hoe je het allemaal hebt volgehouden haha, maar ach: zovaak is het ook geen carnaval! Je geniet in iedergeval wel lekker van het leven. Fijne week! ( Oh ja, die tutorial is wat mij betreft van harte welkom hihi)
  Denise plaatste onlangs…Shoplog H&M, Zalando, Bershka en MACMy Profile

 • Reply Cindy 16 februari 2016 at 18:32

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa de Otobusrellie!! Zo onwijs gezellig, ik ben twee jaar geleden nog geweest. Dat miste ik dit jaar echt: Carnaval. Ondanks dat ik wel bij de optocht ben wezen kijken, maar na 3 uur het wel welletjes vond. Maandagavond zat ik nog te twijfelen om met mijn zwangere lijf de kroeg in te gaan in Roosendaal, maar nee hoor, uiteindelijk ben ik niet gegaan. Volgend jaar ga ik gewoon keihard 5 dagen carnavallen, oppas is al geregeld voor de kleine haha.
  Cindy plaatste onlangs…Fotoverslag: Op babymoonMy Profile

 • Reply Mariska 16 februari 2016 at 20:30

  Oeh wat een leuk cadeau van Essence zeg die doos! 🙂
  Mariska plaatste onlangs…Catrice spring / summer 2016 update (lippen)My Profile

 • Reply Charlotte 20 februari 2016 at 12:30

  Erg leuke diary! Heerlijk zo’n wintersport vakantie maar pfoe je zal wel super moe zijn geweest na dat drukke carnavals weekend! Wel leuk hoor zo’n superman en woman pakje haha! 🙂
  Charlotte plaatste onlangs…happy saturday thoughtsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten