Photo Diary

Photo Diary #83 – Mijn eerste fotoshoot en gezellig borrelen

18 april 2016

Het is weer maandag, het begin van een nieuwe week en tijd voor een nieuwe Photo Diary! Afgelopen week had ik mijn eerste fotoshoot in het bos, borrelde ik gezellig met collega’s en vriendinnen en heb ik zelfs voor het eerst een weekvlog gemaakt. Kijk je met me mee?

Photo-diary-1De week begint meteen goed met een leuke fotoshoot in het bos, een van de eerste keren dat ik ook daadwerkelijk buiten school ga fotograferen. Voor mijn minor op de Fotovakschool moeten er uiteraard ook opdrachten ingeleverd worden, die ook gewoon met een cijfer beoordeeld gaan worden. En deze week is het weer zover, de beoordelingen komen eraan… tijd om vandaag eens wat werk te verrichten dus. Het is mijn eerste shoot buiten, maar gelukkig heb ik een leuk en goed model (mijn zusje!!!). En komt daar ook nog eens bij kijken dat het HEERLIJK weer is en al mijn foto’s binnen een kleine twee uur geschoten zijn. It’s a wrap!!!

Photo-diary-2Alvast een kleine preview van het eindresultaat, al zijn ze niet vierkant en is de bewerking ook nog niet helemaal af op dit moment. In totaal heb ik vier foto’s uitgezocht (met veel moeite overigens, er waren veel te veel leuke foto’s uitgekomen) en gekoppeld aan een artiest, waarbij de foto’s dus de sfeer van het album uit moeten beelden. Best moeilijk, maar ik denk dat het met mijn vier beelden best goed gelukt is… We gaan het zien, aanstaande dinsdag staan mijn beoordeling gepland, inclusief een presentatie van mijn concept en ideeën. To be continued…

Photo-diary-3Waarschijnlijk hebben jullie hem al vaker voorbij zien komen op m’n blog, Instagram of Snapchat (@Denise_cx), maar dit is dus Floris. Floris is inmiddels al weer dertien jaar(!) bij ons en ik hoop dat daar nog véél jaren bijkomen. Maar goed, wanneer ik aan tafel mijn ontbijtje eet of een blog typ komt ‘ie er altijd gezellig naast zitten. Veel leuker dan alleen.

‘s Avonds bekijk ik de foto’s van de shoot, maak ik alvast een begin met het bewerken in Photoshop en beloon ik mezelf daarna met een aflevering van Gossip Girl. Wanneer Joost aan me vraagt wat ik aan het doen ben stuur ik hem dan ook deze foto… Kreeg er overigens een terug in precies dezelfde houding, maar dan met een andere serie, haha.

Photo-diary-4Dinsdagochtend zit ik om 08.00 uur weer in de trein richting Rotterdam, vandaag gaan we met school een ochtend naar het Nederlands Fotomuseum. Niet alleen leuk rondkijken, NATUURLIJK zit er een opdracht verbonden aan zulke uitstapjes. Ik vind het zelf altijd een klein beetje saai, musea zijn gewoon niet echt voor me weggelegd geloof ik. Maar goed, ik moest er toch aan geloven en uiteindelijk heb ik een uitgebreide beeldanalyse gemaakt van een willekeurige foto. Viel gelukkig nog best mee…

Wanneer ik rond 16.00 uur op weg naar huis door mijn foto’s aan het scrollen ben, zie ik dit exemplaar voorbij schieten. Ik geloof dat ‘ie twee maanden geleden gemaakt is, toen een vriendinnetje en ik gezellig samen gingen eten (en uiteraard bijkletsen!). Iedere keer wanneer ik deze foto zie krijg ik ZO VEEL ZIN in pastasalde… Aargh. Hier kun je mij dus echt voor wakker maken.

Photo-diary-5Woensdag is standaard mijn vrije dag en omdat Joost vandaag zijn laatste tentamen maakt, kunnen we dit ‘s middags meteen vieren. En hoe? Een spaarpot kapot slaan, het geld naar de bank brengen, samen lunchen en vervolgens een nieuwe PlayStation kopen. Overigens niet mijn spaarpot en ook niet mijn PlayStation, maar Joost is er geloof ik gelukkiger mee dan ooit. Heb hem al vijf dagen amper gehoord… ;-).

Lunchen bij Bagels & Beans! Omdat ik die bagels eigenlijk heel erg weinig vind, ben ik dit keer voor een salade gegaan met rucola, pesto, komkommer, tomaatjes, pijnboompitten, seranoham en parmezaanse kaas. Echt een aanrader, stiekem veel beter dan een bagel!!!

Photo-diary-6Na de lunch rijden we in rap tempo richting de Mediamarkt, om vervolgens het ding meteen uit te pakken en uiteraard te proberen. Het lijkt mij in ieder geval een beter plan om me maar gewoon te focussen op school, er moet immers nog VÉÉL gebeuren en ik ben absoluut geen type dat blij wordt van gamen. Geef mij maar een fototoestel of een laptop met snel internet.

‘s Avonds ga ik nog even relaxen bij een les pilates, ik heb het geluk dat het exact twee minuten(!) fietsen vanaf mijn huis. Het is dat het vorige week ongelofelijk hard regende, maar alle andere keren ben ik dan ook gewoon zonder pijn of moeite de fiets op gestapt. Daarnaast is het ook nog eens motiverend om naar de lessen te gaan, ik ben er namelijk bijna geen tijd mee kwijt.

Photo-diary-7Thursday, workday @ DutchCowboys. Omdat het tegenwoordig steeds drukker wordt op kantoor en er vandaag voor mij geen plek was aan het bureau, ben ik gewoon bij een collega gaan zitten. Lekker knus op twee vierkante meter, maar wel heel erg gezellig. Tot ongeveer elf uur heb ik trouwens thuis gewerkt en een aantal producten gefotografeerd…

… en om kwart over elf kwam ik precies op tijd aan. TAART! Een collega vierde zijn verjaardag en een taartje met aardbei is daar altijd het goede middel voor.

Photo-diary-9Wanneer ik thuis kom zie ik dat de pakketbezorger weer langs is geweest, altijd weer een feestje. Ik heb deze week voor het eerst vanaf woensdag een weekvlog bijgehouden, de pakketjes zal ik dan ook in deze vlog voor jullie unboxen. Hij komt woensdag online, zal dus van woensdag tot woensdag gaan en ik ben echt heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en of het voor herhaling vatbaar is. Nog even wachten!

Ik ben trouwens zo verliefd op de pootjes van Floris. Het is té schattig en ik kan er gewoon naar blijven kijken, zelfs na dertien jaar. Zo. Schattig!!!!

Photo-diary-10Vrijdag werk ik de hele dag aan school: werkboeken maken, tentamenstof leren, foto’s bewerken, presentaties voorbereiden… Genoeg te doen in ieder geval. Gelukkig mag ik om 17.00 uur alle boeken aan de kant gooien en mijn laptop dichtklappen, ik ga namelijk gezellig borrelen met drie collega’s van DutchCowboys. Zoals je ziet zijn de inkopen erg goed gedaan: chips, kas, druiven, worst, tomaatjes, olijven, komkommer…. Veel te veel lekkers.

Wanneer we om 21.00 uur in de bioscoop belanden heb ik dus zelfs geen plaats meer voor een bak popcorn… En echt, ik neem ALTIJD popcorn, dat hoort er gewoon een beetje bij. Maar goed, vanavond dus niet, gelukkig maakte de nieuwe film Jungle Book veel goed. Hij is ontzettend mooi gemaakt, heeft een leuk (en best spannend!) verhaal en is echt voor iedereen een aanrader. Na de film ben ik alleen wel helemaal ingestort en dood moe, tijd om lekker mijn bed in te kruipen in plaats van de stad in te gaan.

Photo-diary-11Wat ik zaterdag doe? Genieten van mijn weekend, lekker uitslapen, mijn foto’s voor de eindbeoordeling helemaal af bewerken en… sushi maken! Er gaat natuurlijk geen Photo Diary voorbij zonder sushi, dat weten jullie inmiddels wel 😉

Mijn twee zusjes doen inkopen: krab, tonijn, avocado, komkommer en zalm. De perfecte ingrediënten voor een lekkere en gevarieerde portie sushi, mmm. Op het moment dat ik dit artikel typ krijg ik er meteen weer ontzettend veel zin in… zou dit ooit eens gaan vervelen?

Photo-diary-12Na het eten van de sushi is het al 19.45 uur, het koken van de rijst en rollen van de sushi duurt toch iedere keer weer langer dan ik dacht. Gelukkig heb ik nog even tijd om een aflevering van Gossip Girl te kijken, me om te kleden en vervolgens richting de stad te fietsen. Ik heb afgesproken om met twee vriendinnen gezellig een drankje te gaan doen en na een week weer even goed bij te praten, standaard routine. Uiteraard met een Martini Fiero, bitterballen en brood met kruidenboter. De ultieme combi. We besluiten om daarna nog even een kijkje in de kroeg te nemen, maar hebben na vijf minuten al door dat het ‘m vanavond gewoon niet gaat worden. Lekker vroeg naar bed dus, helemaal niet erg.

Photo-diary-13Zondag heb ik dan ook genoeg tijd om véél aan school te doen, althans, dat was het plan. Blijkt uiteindelijk iets lastiger dan gedacht met nog zes seizoenen Gossip Girl te gaan, heel veel leuke blogs om te lezen en een vlog in de maak…

Tussendoor ga ik dus maar even naar mijn twee zusjes kijken op de hockey, ze spelen vandaag samen een wedstrijd en winnen uiteindelijk met 2-1. Uiteraard had ik niet anders van ze verwacht… 🙂

Deze week staat helaas helemaal in het teken van tentamens, eindbeoordelingen en presentaties. Dinsdag en vrijdag zijn ze dagen dat ik ze daadwerkelijk op de planning heb staan, de rest van de week zal ik dus vooral bezig zijn met voorbereiden. Gelukkig heb ik donderdag nog wel een gezellige dag in Amsterdam op de planning staan met drie persevents, can’t wait! Aanstaande woensdag zal dus mijn vlog van afgelopen woensdag tot aanstaande woensdag online komen, ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden. Wel laten weten hoor! 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Femke 18 april 2016 at 06:42

  Wat ene fijne week heb je gehad. Balen hè dat sushi maken altijd langer duurt dan je van tevoren verwacht. Komend weekend ga ik als het goed is naar Jungle Book, ben zo benieuwd :-)!
  Femke plaatste onlangs…Budgettip & review: Primark Ps… Lip Liner PencilsMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:02

   Ah zo leuk, ik zou ‘m nog wel een keer willen zien!

 • Reply Dionne 18 april 2016 at 07:10

  De eerste foto’s van de shoot zien er veel belovend uit, mooi!
  Dionne plaatste onlangs…Spring is comingMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:02

   Dankjewel Dionne! <3

 • Reply Yvette 18 april 2016 at 07:30

  Super leuk dat er een weekvlog komt . Altijd zo leuk om te kijken 🙂
  Succes met je tentamens en opdrachten deze week . Komt vast goed de foto’s zien er erg goed uit 😀

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:02

   Jippie, blij dat je er zo positief over bent! Dankjewel <3

 • Reply Lonneke 18 april 2016 at 09:25

  Wat twee mooi foto’s van je zus. leuk dat je hier ook mee bezig bent. Mijn vriend heeft op de PS4 en is er bijna niet achter weg te slaan hahah.
  Lonneke plaatste onlangs…Essie Lounge Lover, Spring 2016| High Class AffairMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 18 april 2016 at 09:27

  Wat een leuke foto’s allemaal! Ik vind de shoot met je zusje er nu al heel erg goed uitzien!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…NYX HD Concealer 01 PorcelainMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:03

   Ah dankjewel Lindsey!

 • Reply joske 18 april 2016 at 09:45

  Hele mooie foto’s hoor van je model. Zien er goed uit!

 • Reply Lisa 18 april 2016 at 10:19

  Hele leuke foto’s weer <3. En dat is de reden dat ik sushi meestal kant en klaar bestel bij de sushi bar. Zelf maken is wel een stuk goedkoper natuurlijk 😉
  Lisa plaatste onlangs…Win: Festival Boho BagMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:03

   Heb je gelijk in hoor, veel makkelijker! Maar inderdaad, af en toe is het niet erg om zelf te maken (en voor de portemonnee inderdaad!) X

 • Reply Birgit Roobol 18 april 2016 at 11:07

  Wat een mooie foto’s weer! Dat belooft veel goeds. Enne, succes deze week! 🙂

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:03

   Dankjewel Birgit! Jij ook! <3

 • Reply Marloes 18 april 2016 at 17:58

  Wat een leuk weekje heb je gehad. Leuk zo’n fotoshoot!
  Marloes plaatste onlangs…L’Oreal False Lash Wings Sculpt MascaraMy Profile

 • Reply Yara 18 april 2016 at 18:02

  Wat een leuke week!
  Liefs,
  Yara
  Yara plaatste onlangs…Favoriete lipsticks van het momentMy Profile

 • Reply Manon 18 april 2016 at 18:53

  Wat leuk dat je een fotoshoot hebt gehad, het ziet er al goed uit. Ik ben benieuwd naar de foto’s!
  Manon plaatste onlangs…Een dagje naar Thermen BusslooMy Profile

 • Reply Jolet 18 april 2016 at 20:21

  Tof van die fotoshoot zeg!
  Jolet plaatste onlangs…Hotspot | Locals in TilburgMy Profile

 • Reply Mieke | Mieksmind 18 april 2016 at 20:32

  Leuke foto’s! Bij Bagels & Beans ben ik nog steeds niet geweest daar moet ik echt eens heen maar het is altijd zo druk daar. Je foto’s voor school zien er al goed uit, leuk! Lekkere food foto’s ook krijg zin in sushi!
  Mieke | Mieksmind plaatste onlangs…Photodiary nr 68My Profile

 • Reply Kaylee Joosten 18 april 2016 at 22:59

  Wat ziet het er uit als een fijne week! Mooie foto’s meid, heel veel succes met het leren en behalen van je tentamens. <3
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…Tattoo inspiratieMy Profile

 • Reply Justine 19 april 2016 at 15:21

  Leuke foto’s weer! Ik krijg ook gelijk zin om vanavond sushi te gaan maken haha, maar gelukkig gaan we donderdag al sushi eten, woehoeeeeee
  Justine plaatste onlangs…Happy monday: teamdag & afstuderenMy Profile

 • Reply anna 21 april 2016 at 09:53

  Wat een leuk weekje! Ik lees nu het boek van Gossip Girl, krijg nu ook enorm zin om de serie weer eens te gaan kijken.
  anna plaatste onlangs…H&M SPRING SHOPLOG!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten