Travel

PLOG 09/01 – Tweede dag in Rome en Vaticaanstad

18 januari 2016

De eerste dag van mijn trip in Rome heb je al kunnen zien door middel van deze PLOG, maar uiteraard heb ik op de tweede dag ook veel foto’s gemaakt. We vertrokken richting Vaticaanstad, bezochten het Sint-Pietersplein en de Sixtijnse Kapel en genoten van een heerlijk aperitiefje in de wijk Trastevere. Kijk je mee naar de PLOG van mijn tweede dag in Rome?

Beauty-by-denies-1 Tijdens het maken van de planning voor Rome besloten we om ook het wereldberoemde Musei Vaticani het voordeel van de twijfel te geven. Het is er altijd ontzettend druk en het werd dan ook aangeraden om thuis al kaarten te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Op die kaarten moet je meteen aangeven hoe laat je ongeveer wil gaan komen. En zo staan we om 10.00 uur voor het museum, midden in Vaticaanstad.

Lekker vroeg, maar meteen een goede reden om ook écht op tijd uit bed te gaan. Uiteraard ontbijten we eerst weer in het hotel, maken een wandeling naar de metro en reizen we richting Vaticaanstad. Allemaal prima te doen met het openbaar vervoer trouwens, aangezien er maar twee metrolijnen in Rome zijn kan een kind hier zelfs de weg vinden.

Beauty-by-denies-2 In het Vaticaan Museum bevinden zich dus maar liefst 7 km aan lange gangen en zalen met verschillende kunstwerken. Eigenlijk zijn het 26 verschillende musea, maar dan aan elkaar verbonden. Best speciaal dus. Één van de highlights waardoor dit ook zo populair is, is de beroemde Sixtijnse Kapel, bekend door onder andere Michelangelo. Meer historische details zal ik jullie besparen, ik heb in ieder geval héél veel nieuwtjes gehoord tijdens het lopen. Die 7 km is trouwens ongelofelijk ver en de route heeft ook geen uitgang, dus bekijk vooraf wat je wilt bekijken. Alles bekijken is echt NIET te doen en wanneer je er aan begonnen bent, is er ook eigenlijk amper meer een weg terug. Beetje jammer (vooral omdat er hordes toeristen om je heen lopen).

Beauty-by-denies-3 Nadat we drie uur gespendeerd hebben in het museum, rusten we even uit in een mooi park en vervolgens lopen we naar het beroemde Sint-Pietersplein. Waarschijnlijk hebben jullie dit allemaal wel eens gezien op TV, de paus geeft hier al zijn toespraken. De basiliek is trouwens ongelofelijk groot en heel erg mooi, absoluut een aanrader om even te bekijken wanneer je in Rome bent. Alles is overigens ook heel erg goed beveiligd. Wanneer je bijvoorbeeld de basiliek en het museum wilt bezoeken, dan moet je door verschillende bodyscans. Logisch, het gaf mij in ieder geval ook een gevoel van veiligheid.

Beauty-by-denies-4 En je kunt er héél veel mooie plaatjes schieten. Rome is één groot levend kunstwerk.

En nog even een selfie voor de basiliek. Ik heb er wel eens beter opgestaan, maar ach…

Beauty-by-denies-5 Zoals je misschien wel ziet op de foto’s, verandert het weer constant. Vandaag is het vrij zonnig geweest met een temperatuur van 17 graden (LEKKER!), maar er zijn ook een aantal momenten op de dag geweest dat het er dus zo uitzag, grauw en bewolkt.

Maar desondanks ben ik hartstikke blij dat ik in Rome ben met Joost en de mogelijkheid heb om al het moois hier te bekijken. Mocht je op zoek zijn naar een leuke en indrukwekkende stad in Europa om een paar dagen heen te gaan: Rome. Er is zó veel te zien, volgens mij kun je hier na drie weken nog steeds dingen bekijken.

Beauty-by-denies-6 Het leuke aan onze trip begin januari is het feit dat alle kerstdecoratie er nog steeds hangt en staat. Zo ook deze mooie kerststal, midden op het Sint-Pietersplein. Uiteraard moest Joost daar ook even een kiekje van nemen.

Inmiddels is het al weer 13.00 uur en beginnen we weer honger te krijgen. Die 7 km door het museum is ons in ieder geval niet in de koude kleren gaan zitten, we need some food. En het liefst een hele grote portie pasta. Eigenlijk willen we niet weer vijftig euro neertellen voor een lunch, dus we besluiten om het centrum uit te lopen en in de kleine steegjes iets te zoeken. Oké, dit blijkt dus moeilijker dan we dachten.

Beauty-by-denies-7 Uiteindelijk lopen we bijna 8 km, zijn we ontzettend moe, hebben we HONGER en is er nog steeds niet echt iets geweest waar we konden gaan zitten. Niet leuk. Gelukkig komen we onderweg wel heel veel mooie dingen tegen, zoals deze brug aan de rivier de Tiber (midden door Rome) en deze prachtige kerk.

Beauty-by-denies-8 Oké, waar zijn we? En waar willen we naartoe? We besluiten om Pringles te kopen voor maar liefst zes euro(!!), maar op dit moment maakt dat even helemaal niets uit. Kaart lezen is sowieso niet mijn sterkste kant, maar het is wel ongelofelijk handig om af en toe even te kijken. Uiteindelijk besluiten we om langs de Engelenburcht richting de wijk Trastavere te lopen en daar te genieten van een uitgebreide aperitief. En eten, dat sowieso.

Beauty-by-denies-9 Uiteindelijk blijkt die tocht toch nog iets langer, maar met goed gezelschap en de slappe lach omdat het toch echt weer héél erg lang duurt voordat we er zijn, zitten we om 16.00 uur eindelijk aan een heerlijke Aperol Spritz. Uiteraard moet dit drankje ook gedronken worden nu we in hét land, Italië, van de Spritz zijn. Joost gaat voor een Gin Tonic met komkommer, ook een erg goede keuze. Enoteca Trastevere is trouwens echt een aanrader om gezellig wat te drinken.

Beauty-by-denies-10 Na een klein uurtje besluiten we om meteen maar een lekkere anti-pasti te bestellen. We gaan voor de typische Italiaanse: verschillende kazen, hammen en worsten met brood. Héél erg lekker, vooral na een halve dag leven op Pringles en meer dan 20 km lopen. Wij hebben dit verdiend.

Uiteindelijk schuiven we om 19.30 uur toch nog maar aan in een ander restaurantje in de wijk Trastevere. Joost spot een goedkoop menu, vier gangen voor maar dertien euro. Eigenlijk hadden er meteen bellen moeten gaan rinkelen, want ja, voor dertien euro is het niet echt gebruikelijk om vier “goede” gangen te eten. Bleek dus ook een regelrecht fiasco, haha.

Beauty-by-denies-11Zo bestelde ik een pasta met pesto en DIT is wat ik kreeg. O m g. We hebben ontzettend hard gelachen om het feit dat we hier echt zijn gaan zitten en uiteindelijk was het dan ook een geslaagde avond. Niet het beste eten, maar het aperitiefje maakte veel goed.

We lopen nog een kleine 4 km terug richting het Colosseum om daar nog een aantal laatste blikken op te werpen. Het blijft bijzonder, zó enorm groot en oud. Morgen vertrekt ons vliegtuig weer rond 13.00 uur, dat betekent dat we helaas om 10.30 uur alweer de bus richting het vliegveld moeten pakken. Niet echt meer de moeite om nog helemaal de stad in te gaan, maar we komen hier in ieder geval zeker nog eens terug. Wat een fantastische stad, grazie a Roma <3

Liefs,
Denise

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Femke 18 januari 2016 at 06:53

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment alleen maar foto’s ben gaan kijken. Wat is het daar prachtig!
  Femke plaatste onlangs…Review MAC Ellie Goulding lipstick Only You (cremesheen)My Profile

 • Reply anna 18 januari 2016 at 08:26

  Leuke foto’s! Haha, dat eten op het einde, ach ja, wel lekker budget :-). Altijd zo’n gedoe, het vinden van fijne eettentjes in een onbekende stad. Jullie hebben mooie dingen bekeken!
  anna plaatste onlangs…MLBB #55 | SALE SHOPPEN, INSTAGRAM EN SNEEUWPRETMy Profile

 • Reply Kelly 18 januari 2016 at 08:49

  Wat een prachtige foto’s! Het Sint Pietersplein vind ik echt prachtig om te zien!
  Kelly plaatste onlangs…Photodiary #153 Tulpen, Balea & MAC MehrMy Profile

 • Reply Laura 18 januari 2016 at 09:03

  Hele mooie foto’s! Haha wat een zoektocht naar eten. Zou mij ook zo kunnen overkomen!

 • Reply Mariëlle 18 januari 2016 at 09:26

  Ik zie allemaal dingen die ik ook heb gezien tijdens mijn middelbare schooltijd haha, zo leuk! Het is en blijft een prachtige stad, ik wil zeker eens terug!
  Mariëlle plaatste onlangs…Dierproefvrije make-up merkenMy Profile

 • Reply Maaike 18 januari 2016 at 09:38

  Echt leuk om te zien wat er allemaal in Rome te bekijken is, ik wist nog niet dat dat zo’n fijne stad was! Rome staat nu zeker weten ook op mijn lijstje van steden die ik wil zien.
  Maaike plaatste onlangs…Deze dingen ga ik doen nu mijn stage helemaal voorbij isMy Profile

 • Reply Daphne 18 januari 2016 at 10:14

  Gek hé, dat plekjes om te eten zo lastig te vinden zijn. Ik had daar toen ik in Rome was ook echt last van. Of je moest inderdaad een kapitaal betalen om te kunnen eten..
  Daphne plaatste onlangs…La vie de Daphne – Scriptie ingeleverd, Nog meer kerst & Amsterdam!My Profile

 • Reply Svenja 18 januari 2016 at 10:32

  Wat een hoop prachtige foto’s weer van Rome! Nu heb ik nog meer zin om deze mooie stad snel een keer te bezoeken <3
  Svenja plaatste onlangs…Travel / Next destination; Ibiza!My Profile

 • Reply Larissa 18 januari 2016 at 11:36

  Wat een leuke foto’s heb je weer gemaakt! Rome is zo mooi..
  Larissa plaatste onlangs…From last Monday #20My Profile

 • Reply alexa 18 januari 2016 at 11:43

  Echt zo leuk dat je met Joost hier bent geweest en jullie maken zo’n leuk koppel! Haha.
  alexa plaatste onlangs…Waarom ik niet meer in Maastricht woonMy Profile

 • Reply Rachel 18 januari 2016 at 12:13

  oh ik hou ervan super leuke foto’s zeg! jullie zijn een leuk stel en die vleeswaren met die kaas heeeerlijk!

 • Reply Desiree 18 januari 2016 at 12:44

  Dat ziet er allemaal heel erg mooi en lekker uit. Rome lijkt inderdaad een en al kunst! Ik zou echt overal foto’s van hebben gemaakt, haha! Wel mooi dat Joost even een foto heeft gemaakt van hoe jij de kaart aan het bestuderen bent! 😉
  Desiree plaatste onlangs…Winactie – Take a showerMy Profile

 • Reply Mariska 18 januari 2016 at 14:16

  Wat een dag zeg! Die prijs van die pringles is echt ziek. Niet normaal. En zo veel lopen, wow. Maar de foto’s zijn ook zo extreem indrukwekkend mooi! Pfoe! En toch nog lekker gegeten 😀
  Mariska plaatste onlangs…Pokémon op je smartphoneMy Profile

 • Reply Anne-Sterre 18 januari 2016 at 16:47

  Prachtig, wil ik ook graag nog een keer heen. En een stuk beter weer dan hier, mijn tenen vriezen er af terwijl ik binnen zit. Brr.
  Anne-Sterre plaatste onlangs…Shoplog | WintersaleMy Profile

 • Reply Marloes 18 januari 2016 at 17:32

  Wat ziet het er prachtig uit daar he. Ongelooflijk! Wat een mooie foto’s ook weer om te zien. Zo te zien hebben jullie een heerlijke tijd in Rome gehad. Leuke foto’s!
  Marloes plaatste onlangs…Winter DayMy Profile

 • Reply Manon 18 januari 2016 at 17:40

  Wat ziet het er daar ontzettend mooi uit!
  Manon plaatste onlangs…Mijn eerste Yankee Candle bestelling | VotivesMy Profile

 • Reply Valerie 18 januari 2016 at 19:38

  Ah, leuk verslagje! Rome is zó mooi, ik krijg gelijk weer zin om te reizen, haha! En wat balen, van dat cheap restaurantje! Maar wel leuk dat jullie er nog om konden lachen!
  Valerie plaatste onlangs…WEEKLY DOSE OF PICTURES 53My Profile

 • Reply Denise 18 januari 2016 at 20:01

  Hahah wauw, die pasta pesto ziet er wel heel bijzonder uit! Te mooi om waar te zijn die prijs haha. Super dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad! 😀
  Denise plaatste onlangs…Als je eens wist hoe belangrijk je was..My Profile

 • Reply Sophie 18 januari 2016 at 23:51

  Heeerlijk Aperol spritz. Heb er in Parijs ook veel gedronken! ?
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #27 – Workaholic?My Profile

 • Reply Yvette 19 januari 2016 at 09:09

  Rome is zo mooi op al je fotos 🙂

 • Reply Lisanne 19 januari 2016 at 10:36

  Die pasta.. ziet er niet echt appetijtelijk uit. Gelukkig konden jullie er om lachen ☺
  Lisanne plaatste onlangs…Kletspraatjes #5 Blogdip, afstuderen & griepMy Profile

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 19 januari 2016 at 10:47

  Die pasta pesto ziet er inderdaad dramatisch uit haha. De Sint Pieter heb ik helaas nog niet van binnen kunnen bezichtigen toen ik er was. Die kerk die jullie onderweg tegen kwamen zag er ook prachtig uit!
  Marloes/GLAMOURMOES plaatste onlangs…GLAMOURMOES WEEKLY #93: DM Drogerie, Roodkapje en Kale JakobMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten