Beauty

The Body Shop British Rose collectie

31 maart 2016

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd voor een persevent om de nieuwe collectie van The Body Shop te bewonderen: British Rose. De lijn bevat de heerlijke zoete geur van rozen in combinatie met citrus, maar gelukkig niet té zoet waardoor deze nieuwe lijn waarschijnlijk bij veel van jullie in de smaak zal vallen. Vandaag is het tijd voor een uitgebreide review van onder andere de body butter, showergel en het make-up palette, kijk je met me mee?

There we go, tijdens het event kregen we een uitgebreide presentatie over de nieuwe British Rose collectie en uiteraard was er ook de mogelijkheid om overal even aan te snuffelen. Ik ben zelf niet echt van de rozengeur (vind ik vaak te sterk en te zoet), maar de British Rose collectie is dus absoluut niet té extreem. Het is een perfecte lentegeur, totaal niet overheersend en daarnaast werken de producten ook weer super verzorgend. Ik kreeg vier mooie producten uit de nieuwe lijn mee naar huis waar ik jullie vandaag graag meer over vertel, let’s do this!

The Body Shop British Rose The Body Shop British Rose The Body Shop British Rose Body Butter – 16 euro

Uiteraard bevat de British Rose lijn van The Body Shop ook weer een body butter, één van de meest verkochte producten en waarschijnlijk voor iedereen van jullie ook wel bekend. Het product is verpakt in een ronde verpakking van 200 ml, inclusief een handige draaideksel (al geef ik toch nog steeds de voorkeur aan tubes vanwege de hygiene, maar ach..) en heeft een mooi roze kleurtje. Die roze kleur op ieder product is wat mij betreft een groot pluspunt van deze nieuwe lijn :-). Verder smeert de body butter makkelijk uit op de huid, ideaal om na het douchen bijvoorbeeld je armen en benen mee in te smeren. De rozengeur is niet overheersend, maar neigt zelfs meer naar de frisse kant, erg lekker. Mocht je van een licht zoete geur houden en gek zijn op rozen, dan zit je met dit product in ieder geval helemaal goed. Ik ga hier de komende dagen mijn benen in ieder geval eens flink mee verwennen, door de dikke en verzorgende substantie gaat dat vast goed komen. Perfect voor de droge tot normale huid!

The Body Shop British Rose The Body Shop British Rose The Body Shop British Rose Shower Gel – 12 euro

Een groot voordeel van een nieuwe lijn, is dat er voor ieder verzorgingsmoment een passend product wordt gemaakt. De British Rose collectie bevat dan ook een shower gel van 250 ml, ideaal om jezelf mee te verzorgen tijdens een verfrissende douche. De substantie is niet te dik en makkelijk te verdelen over je lichaam, waarbij meteen de frisse rozengeur weer vrijkomt en daarnaast bevat de shower gel geen parabenen, siliconen en gluten. Dat zit wel goed dus. Na het douchen even insmeren met de body butter en je bent de hele dag verzekerd van een zoete geur, ik ben fan! Overigens vind ik het alsnog veel om zomaar even twaalf euro neer te leggen voor een shower gel, maar mocht je de British Rose lijn echt heel lekker vinden dan kan ik je zeker aanraden om ook dit product aan te schaffen.

The Body Shop British Rose The Body Shop British RoseThe Body Shop British Rose Instant Glow Body Essence – 17 euro

Mocht je de body butter bijvoorbeeld iets te dik en romig vinden, dan is de Instant Glow Body Essence misschien wel iets voor jou. De substantie is namelijk erg dun (pas op!) en glijdt erg makkelijk over de huid heen. Daarnaast heeft de crème een glans, maar deze is gelukkig erg minimaal te zien op de huid. Ik vind het zelf namelijk niet echt fijn om met effect discobal de deur uit te gaan op een doordeweekse dag, maar dat effect bereik je dus gelukkig niet met dit product. Verder werkt de crème 24 uur vochtregulerend en is je huid na het gebruik lekker zacht, uiteraard bevat ook deze body crème de lekkere geur van British Rose. Een toppertje!

The Body Shop British RoseThe Body Shop British Rose Make-up Palette – 30 euro

Het mooiste product van de nieuwe lijn vind ik misschien nog wel dit grote make-up palette met maar liefst zes tinten oogschaduw en twee verschillende kleuren blush. Komt natuurlijk ook omdat ik helemaal GEK ben op alles wat met make-up te maken heeft én omdat dit mijn eerste palette óóit is van The Body Shop. Daarnaast is het echt een pareltje om te zien. Een prima grootte, een mooie spiegel in de deksel om de make-up bijvoorbeeld onderweg mee aan te brengen en veel verschillende kleuren. De tinten zijn overigens redelijk naturel, perfect om bijvoorbeeld een alledaagse look mee te maken. Mocht je echt van experimenteren houden en flink uitpakken met ooglooks, dan kun je dit palette waarschijnlijk beter laten liggen. Overigens is het altijd goed wanneer een palette mooie blushes bevalt, een GROOT pluspunt! De pigmentatie van de blauwe tinten oogschaduw is overigens ontzettend goed, de nude tinten kun je makkelijk opbouwen. Kortom, ik ben hartstikke tevreden over het make-up palette, een ideaal product om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een reisje en op deze manier toch nog te variëren met je make-up looks! 🙂

Naast de bovenstaande vier producten bevat de British Rose collectie nog véél meer mooie producten zoals een handcrème, eau de toilette, nagellak en verschillende giftsets. Super leuk om cadeau te doen en om te krijgen. Mocht je nog niet aan de producten van deze lijn geroken hebben, DOEN!

Heb jij inmiddels al iets bemachtigd van de British Rose collectie? En hoe vind je de geur?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Femke 31 maart 2016 at 06:58

  Ik heb al best wat goede verhalen gelezen over deze lijn van The Body Shop. Nu wordt het tijd om hem nog eens te gaan ruiken :-)!
  Femke plaatste onlangs…Mijn favoriete vloggersMy Profile

 • Reply anna 31 maart 2016 at 08:56

  Oeh wauw, dat palette heb ik nog niet vaker gezien! Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar de swatches. En wat een fijne lijn is dit. Vooral de body butter lijkt me heerlijk. En inderdaad, die douchegel is wel een beetje aan de dure kant…
  anna plaatste onlangs…DM MAKE-UP SHOPLOG!My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 31 maart 2016 at 09:41

  Ik vind de geur van deze lijn vind ik echt fantastisch!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…OOTD Je tas is wie je bentMy Profile

 • Reply beautifulday4makeup 31 maart 2016 at 10:11

  Ik ben vooral benieuwd naar het palette. Deze lijkt mij erg mooi

 • Reply Justine 31 maart 2016 at 11:09

  Wat een mooie producten! Gauw een keer ruiken als ik langs de winkel loop! Stiekem ben ik wel benieuwd naar de swatches van het palette haha.
  Justine plaatste onlangs…Loving Lately #37 – Phantasialand, catfish & botsingMy Profile

 • Reply Chantalle 31 maart 2016 at 11:33

  Ik ben zo benieuwd naar de geur! De verpakkingen zien er echt super mooi uit en de producten lijken me geweldig.
  Chantalle plaatste onlangs…In het zonnetje – Justine.My Profile

 • Reply Linda 31 maart 2016 at 13:19

  Het palette ziet er echt prachtig uit! Ik ben ook erg benieuwd naar de geur. En ja die body butters, ze zijn zó fijn! <3
  Linda plaatste onlangs…Marc Jacobs Enamored Hi-Shine Nail Polish | Fluorescent BeigeMy Profile

 • Reply Manon 31 maart 2016 at 13:47

  Dit lijkt mij zo een heerlijke lijn
  Manon plaatste onlangs…Winactie | Ik geef 3x de Pearl Drops Pure Bleaching White weg!!My Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 31 maart 2016 at 14:16

  Ik hoor hier zo veel goede verhalen over! Het wordt nu toch maar eens tijd dat ik deze lijn ga ruiken 😉
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…Make-up Challenge | Finish 5 by Spring (Finale)My Profile

 • Reply Maaike 31 maart 2016 at 14:29

  Ik heb ook al iets bemachtigd van dit merk, want ik kon de geur niet weerstaan! Maar ik wist niet dat de lijn ook een make-up palette bevatte, haha. Die lijkt me ook erg fijn!
  Maaike plaatste onlangs…Win €50,- shoptegoed bij Horloge.nl!My Profile

 • Reply gea 31 maart 2016 at 18:40

  Ik ben best benieuwd naar de geur van deze lijn! Fijn artikel om te lezen 🙂
  gea plaatste onlangs…Max&More Mineral Blush – RoseMy Profile

 • Reply Saraya 31 maart 2016 at 21:28

  Oehh…ik ben zo benieuwd naar de geur, de make-up Palette ziet er alvast mooi uit 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Favorieten Maart!My Profile

 • Reply Yvette 31 maart 2016 at 23:56

  Ik heb eigenlijk niks van the body shop . Vindt de producten wel erg lekker altijd alleen iets te duur.
  Misschien als ik een keer wat anders wil proberen dat ik me eraan waag 🙂 .

 • Reply Yara 10 april 2016 at 16:13

  Ziet er heerlijk uit, heb zelf wel nog niets van deze collectie.
  Liefs,
  Yara
  Yara plaatste onlangs…Healthy eats #4 : French toastMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten