Travel

Tips voor een stedentrip in Rome

22 januari 2016

Tijdens de voorbereiding van mijn citytrip naar Rome heb ik veel gehad aan tips en tricks van andere bloggers, waardoor ik jullie ook graag een handje wil helpen en graag mijn tips voor jullie in Rome op een rijtje zet. Pas op: je kunt aangestoken worden met het Rome-virus, hier moét je namelijk geweest zijn!

Colosseum-Rome Rome-colosseumPaleis-RomeRome-PantheonVaticaanstad-SintpieterVaticaan-RomeHierboven zie je een hele kleine selectie uit de bijna 800 foto’s(!) die ik tijdens mijn citytrip in Rome gemaakt heb. Er is véél te zien, zo veel dat ik je echt kan aanraden om vooraf een soort van planning te maken. Op welke dag ga ik wat doen en wat bezoeken? Tip: probeer ook niet te veel op een dag te doen, je moet uiteraard ook lekker kunnen genieten van het uitzicht en op je gemak lunchen en dineren.

Bezienswaardigheden
Uiteraard heb ik heel wat bezienswaardigheden gezien, waarvan ik je er zeker een aantal kan aanraden. Allereerst natuurlijk het Colosseum, hier kom je eigenlijk niet omheen aangezien dit ongelofelijk grote gebouw midden in de stad staat. Een tip voor mensen tussen de 20 en 25 jaar: vraag naar studentenkorting. Je betaalt dan namelijk maar 7,50 euro voor een combiticket om het Colosseum en het Forum Romanum te bezoeken.

Ook is een bezoekje aan de Trevi-fontein een aanrader (echt ongelofelijk groot en mooi!) en moet het Pantheon uiteraard gezien worden wanneer je in Rome bent. Vooral de gedachte achter deze gebouwen is zo indrukwekkend, het is ongelofelijk knap dat al deze gebouwen al duizenden jaren overeind staan en dat ze dat in die tijd zo konden maken…. Verdiep je dus van te voren een klein beetje in de geschiedenis van Rome (inclusief de Romeinen uiteraard, komt dat geschiedenisboek toch nog van pas!). Wanneer je dingen herkent uit films of boeken wordt je trip namelijk nog véél leuker!

Ook is Vaticaanstad ontzettend goed te bereiken vanuit het Centraal Station Termini in Rome. In een klein kwartiertje sta je midden op het Sint-Pietersplein, erg indrukwekkend. Ook kun je de Sint-Pietersbasiliek bezoeken (hebben wij niet gedaan, een te lange rij!) en het wereldberoemde Vaticaanse Museum bezoeken. Koop hier thuis al tickets voor, dit scheelt je namelijk heel wat uren wachten in de rij en dat is zó zonde. Hier is onder andere de bekende Sixtijnse Kapel te zien en nog 7 km aan andere musea, erg indrukwekkend.

Vaticaanstad-Rome Uitzicht-Rome Vervoer
Uiteraard is het handig om verschillende vervoersmiddelen te gebruiken in Rome. Zelf heb ik ontzettend veel gelopen (bijna 55 km in twee dagen, omg!), maar door heel de stad is een metrolijn aangelegd en rijden er bussen. Op de eerste dag heb ik zelf een fietstour gedaan met Bajabikes, waarbij we in een klein groepje met een Nederlandse gids alle highlights van Rome afgingen. ZO LEUK! Ik denk dat dit absoluut een hoogtepunt is geweest van mijn trip en ik wil je dit dan ook zeker aanraden. Voor een kleine 23 euro zie je alle highlights in één keer van buiten en verken je de stad per fiets, vervolgens kun je later terug naar de dingen die je wat beter of van binnen wilt zien. Omdat wij maar drie dagen gebruik maakten van de metro hebben we per rit een kaartje gekocht (1,50 euro), maar mocht je meer gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kun je een 3-dagenpas voor het OV kopen voor 16 euro.

Eten en drinken
Uiteraard is er ook aan eten en drinken geen gebrek in Rome. De wijk Trastavere is echt nog een oude volkswijk, vol met gezellige pleintjes en restaurantjes. In Italië eten ze pas laat ‘s avonds, eerst drinken ze er nog een aperitief met bijvoorbeeld een anti-pasti. Super leuk om ook eens te doen, Trastavere is daar een goede plek voor. Verder is het echt een aanrader om eens een koffietentje van binnen te bekijken. Ze drinken in Rome namelijk staand koffie aan de bar, best een ervaring om te zien. Voor het beste ijs in de stad moet je zijn bij Giolitti, ik ben er ook geweest en het is inderdaad ONGELOFELIJK lekker ijs voor een leuke prijs. Er staan wel vaak rijen, maar het is gelukkig midden in het centrum dus waarschijnlijk kom je het wel tegen.

Mocht je nog vragen hebben of dit artikel aan willen vullen met tips, laat het me weten in de reacties of stuur me een mailtje. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie hier iets aan gehad hebben en of jullie nu ook net zo enthousiast zijn als ik over Rome… 🙂

Liefs,
Denise

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Femke 22 januari 2016 at 06:46

  Wat een fijne tips geef je. Als ik binnenkort een tripje Rome plan, ga ik dit zeker weer lezen.
  Femke plaatste onlangs…Review: MAC Paint Pot Soft OchreMy Profile

 • Reply Sophie 22 januari 2016 at 07:13

  Fijne tips! Hopelijk heb ik ze ooit nodig! (Want dat zou betekenen dat ik ook op citytrip naar Rome ga! Haha)
  Sophie plaatste onlangs…De aller laatste week in AmsterdamMy Profile

 • Reply Lotte Anna 22 januari 2016 at 08:07

  Je hebt echt mooie foto’s gemaakt! Oh ja, 1 dingetje. In de laatste zin is het niet ‘als mij’ maar ‘als ik’. Sorry hoor, in het echt verbeter ik mensen ook altijd haha.

 • Reply Hannelore 22 januari 2016 at 08:28

  Ik wil al zo lang een tripje naar Rome maken! Nu ik dit allemaal lees is het wel eens tijd dat dit gaat gebeuren.

 • Reply Kelly 22 januari 2016 at 08:41

  Aahhhh thanks voor deze tips! Ik hoop dit jaar vier dagen naar Rome te kunnen gaan! Ik houd je tips in mijn gedachten en als ik er heen ga lees ik ze nog even door!
  Kelly plaatste onlangs…Ditjes en datjes #12My Profile

 • Reply Svenja 22 januari 2016 at 09:29

  Wat heb je toch een hoop prachtige foto’s gemaakt in Rome! Alles is daar ook zo onwijs pretty en fotogeniek. Fijne tips geef je ook. Rome staat sowieso nog op mijn bucketlist!
  Svenja plaatste onlangs…De MAC Addict Tag!My Profile

 • Reply Mariëlle 22 januari 2016 at 09:34

  Handig artikel, als ik weer een naar Rome kan, dan zal ik het weer eens terug lezen 🙂
  Mariëlle plaatste onlangs…Dierproefvrije verzorgingsmerkenMy Profile

 • Reply anna 22 januari 2016 at 09:38

  Wat een leuk artikel! Zo’n fietstour lijkt me ook heel leuk. Toch net wat minder vermoeiend ook dan uren lang lopen en je ziet veel meer!
  anna plaatste onlangs…LOW BUDGET | MAX&MORE PALETTE (€1,79!)My Profile

 • Reply Loïs 22 januari 2016 at 09:58

  Goede tips! Ik zou zo graag nog een keer terug willen naar Rome!
  Loïs plaatste onlangs…New in / IKEA woonaccessoresMy Profile

 • Reply Lisa 22 januari 2016 at 10:59

  Prachtige foto’s, Ik wil nu ook zeker een keer naar Rome! Wat een mooie stad <3
  Lisa plaatste onlangs…How I Style : Biker JacketMy Profile

 • Reply Chantalle 22 januari 2016 at 11:00

  Super leuke tips, nu wil ik ook erg graag naar Rome. Het lijkt me echt een mooie stad!

 • Reply Lindsey Beljaars 22 januari 2016 at 12:08

  Wat een leuke tips, Rome staat zeker op mijn lijstje!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Kneipp Patchouli Douchegel en Douche foamMy Profile

 • Reply Merel 22 januari 2016 at 14:44

  Zo’n biketour lijkt mij inderdaad ook wel heel leuk! Leuke tips! Wil ook graag naar Rome 🙂
  Merel plaatste onlangs…Mijn visionboard 2016 (een beetje anders dan de vorige)My Profile

 • Reply Desiree 22 januari 2016 at 15:01

  Super handige tips! En lekker veel foto’s heb je geschoten, haha! Ik hoop ook snel een keer een weekendje naar Rome te kunnen! 🙂
  Desiree plaatste onlangs…I Wish…My Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 22 januari 2016 at 15:05

  ik wil er ook echt nog een keer graag heen liefs en thanks for sharing! goed weekend meid!

 • Reply Wies | Nature of Happiness 22 januari 2016 at 16:20

  Rome is echt een prachtige stad, ik zou er elk jaar wel heen willen! De dingen die je genoemd hebt, heb ik allemaal al een keer bezocht 🙂 De volgende keer als ik in Rome ben, wil ik graag nieuwe dingen ontdekken. De Sixtijnse Kapel is trouwens ook echt een aanrader!
  Wies | Nature of Happiness plaatste onlangs…Een nieuwe bril van PoletteMy Profile

 • Reply Sabine 22 januari 2016 at 17:21

  Wauw ziet er super uit!! Kan niet wachten om er ook heen te gaan 🙂

 • Reply Evelien 22 januari 2016 at 19:08

  Aaaaaah zo leuk, ik ga er ook nog heen!
  Evelien plaatste onlangs…Deze salade moet je in je leven hebben!My Profile

 • Reply Withlovefroms 22 januari 2016 at 19:24

  Wat een prachtige foto’s! Ik zou er ook graag een keertje heen gaan! <3

 • Reply floor 22 januari 2016 at 20:08

  Leuk artikel, Rome staat nog op mijn travel wishlist. xx

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 22 januari 2016 at 22:10

  Rome is zo’n mooie stad. Ik wil er heel graag nog een keer terug. Zo’n fietstour lijkt me dan wel echt ontzettend leuk.
  Marloes/GLAMOURMOES plaatste onlangs…Outfit: Sweater StradivariusMy Profile

 • Reply Justine 22 januari 2016 at 23:40

  Ik zou dolgraag nog een keer naar Rome gaan! Mocht het zover zijn, dan neem ik dit artikeltje zeker bij de hand!
  Justine plaatste onlangs…Nog even voordat ik écht klaar ben..My Profile

 • Reply Tessa 23 januari 2016 at 09:09

  Rome is inderdaad echt een heerlijke stad! Afgelopen jaar ben ik er met school geweest. Wat ik zelf heel erg leuk vond was de koepel bezoeken op de Sint-Pieter, je zag dan echt het uitzicht over Rome en de Sint-Pieter zoals die zovaak genomen wordt op foto’s haha. Verder zijn de parktjes nog er leuk om door heen te lopen.

  Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt!!
  Tessa plaatste onlangs…Vlog Parijs 2015My Profile

 • Reply Monique | WritingMonique 23 januari 2016 at 09:46

  Oh; alleen al door de foto’s zou ik heel graag naar Rome willen! Lijkt me een prachtige stad!

 • Reply alexa 23 januari 2016 at 12:11

  wat een super leuke tips en in Rome is er super veel te zien! 🙂
  alexa plaatste onlangs…Rox caféMy Profile

 • Reply Janne 23 januari 2016 at 17:10

  Rome is zo mooi! Je hebt prachtige foto’s gemaakt. Wil zo graag nog eens terug. Lijkt me leuk om eens te fietsen door de stad 🙂

 • Reply Jolet 23 januari 2016 at 17:39

  Precies wat ik nodig had want ik ga dit jaar naar Rome! Thanks for sharing!
  Jolet plaatste onlangs…De leukste (gratis) 2016 kalendersMy Profile

 • Reply Léonie 23 januari 2016 at 22:25

  Wauw, wat heb je een prachtige foto’s gemaakt Denise! Ik ben nog nooit in Rome geweest maar deze tips zullen zeker van pas komen als ik een stedentrip heb geboekt!

 • Reply Valerie 24 januari 2016 at 19:38

  Leuk artikel Denise! Ik en m’n vriend zijn ook van plan om over een maandje naar Rome te gaan en zijn nog aan het bedenken wat we allemaal willen zien. Wat een mooie stad!
  Valerie plaatste onlangs…Wat vrolijkt mij altijd op?My Profile

 • Reply Laurence 26 januari 2016 at 22:18

  Wat een mooie foto’s van Rome, Zo’n geweldige stad en er hangt zo’n fijne sfeer vind ik!
  xxx
  http://www.laurencemagaly.com
  Laurence plaatste onlangs…Open the Door of Dreams…My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten