Persoonlijk

Waar word ik nu écht blij van?

22 februari 2018

Gisteren zag ik bij blogger Cynthia een artikel voorbij komen over dingen waar ze oprecht blij van wordt. En dat zette me aan het denken: want hoe zit dit eigenlijk bij mij? Van welke dingen word ik oprecht blij en enthousiast? Vandaag een positief en persoonlijk artikel, kijk je met me mee?

Familie en vrienden

Het is voor mij niet meer dan logisch dat familie en vrienden helemaal bovenaan dit lijstje komen te staan. De afgelopen maanden heb ik me redelijk rot gevoeld (waarom leg ik in dit artikel uit) en daardoor ben ik me er bewust van geworden wie er nou eigenlijk écht belangrijk zijn. Dat is me heel dierbaar. Ook ben ik er op een vrij harde manier achter gekomen dat kwaliteit in vriendschappen belangrijker is dan kwantiteit: beter zes goede vriendinnen dan twintig halve. Het klinkt misschien dramatischer zo op papier dan het in werkelijkheid is hoor, maar ik ben blij dat 2018 me in ieder geval nu deze les al heeft geleerd. Echte vrienden zijn helaas niet vanzelfsprekend en ik ben blij dat ik er toch heel wat heb, waarvan ik zeker weet dat ze er altijd zullen zijn. Maakt mij héél blij 🙂 Daarnaast is mijn familie altijd al heel belangrijk geweest. Ik heb twee lieve ouders die er altijd zullen zijn, twee zusjes waarmee ik het ontzettend goed kan vinden en twee oma’s die gelukkig nog bij ons zijn. Ook kijk ik enorm uit naar de vakantie op Cyprus aankomend voorjaar samen met een gedeelte van de familie. ZO LEUK. Van deze gedachte alleen al word ik écht blij.

Mijn werk

Voor de één is het misschien raar dat er een werk gerelateerd punt in deze positieve lijst staat, maar mijn werk maakt me oprecht een blij mens. Het is ook eigenlijk een uit de hand gelopen hobby allemaal, waar ik nog iedere dag heel veel plezier aan beleef. Het afgelopen half jaar heb ik er bewust voor gekozen om niet te verder te studeren, maar mezelf fulltime te focussen op mijn blog en social media. En daarnaast natuurlijk freelance klussen zoals fotograferen en vormgeving. Vooral fotografie is iets waar ik eigenlijk al jaren gek op ben en de afgelopen tijd beleef ik er weer steeds meer plezier aan. Nu ik mijn nieuwe iPhone 7 Plus met portretfunctie heb, maak ik helemaal van ieder klein ding een mooi shot. Blijft leuk, hier kan ik echt van genieten.

Het komende half jaar blijf ik in ieder geval op deze manier verder werken en daarna zie ik wel wat er op m’n pad komt. Ik geniet nog iedere dag van de vrijheid die ik op dit moment heb en juist daarom ben ik ook zo gelukkig met mijn keuze om dit te doen. Met meer zelfdiscipline en wat meer inzet weet ik dat ik er veel meer uit kan gaan halen, dus dat is dan ook mijn doel voor het komende half jaar. Of ik daarna een pre-master ga doen op de universiteit weet ik nog steeds niet, daar begin ik eerlijk gezegd steeds meer over te twijfelen. Op dit moment voel ik me er niet goed bij, dus de keuze is voor nu snel gemaakt.

Reizen

Reizen is iets dat ik áltijd wel zou willen doen. Mits mijn portemonnee het natuurlijk toe laat, dat is eigenlijk het enige dat me af en toe in de weg staat om die verre droomreizen daadwerkelijk te boeken. Ik vind het heerlijk om even weg te zijn en echt op avontuur te gaan in een nieuwe stad of een nieuw land. Om nieuwe dingen te ontdekken en alles hier in Nederland even achter te laten, met uitzondering van mijn reisgezelschap natuurlijk. Alleen reizen is namelijk niets voor mij, ik heb het om eerlijk te zijn nog nooit geprobeerd, maar ik weet van mezelf dat ik iemand ben die er graag MET iemand op uit trekt. Komende tijd ga ik in ieder geval naar Boedapest, Cyprus en Sri Lanka, dus ik heb zeker al mooie plannen om naar uit te kijken. Wie weet wat 2018 nog voor andere mooie reizen met zich mee brengt, als het aan mij ligt blijft het in ieder geval niet bij deze drie. To be continued…

Nieuwe spullen

Het klinkt misschien ontzettend materialistisch na alle niet-tastbare dingen hierboven, maar ook nieuwe spullen maken mij een blij mens. Het gaat zelfs zo ver dat ik eigenlijk een beetje verliefd geworden ben op de nieuwe iPhone die ik sinds deze week heb. Ik bedoel, het is toch fantastisch dat ik nu mooiere foto’s kan maken en ontzettend fijn dat de batterij zo’n twintig keer langer meegaat? Het zijn kleine dingen (en ook totaal niet even belangrijk als de rest in dit artikel), maar wel leuke dingen. En wanneer er weer een nieuw paar schoenen of zelfs een nieuw telefoonhoesje op de deurmat valt, maakt mijn hart al een sprongetje. Van nieuwe en vooral mooie spullen kan ik gewoon heel erg blij worden en volgens mij is daar eigenlijk ook niets mis mee. Het gaat overigens niet zo ver dat ik nieuwe spullen moet hebben om me gelukkig te voelen hoor. Af en toe maakt die nieuwe tas, dat leuke vest of die nieuwe iPhone waar ik lang voor heb gespaard gewoon een geluksgevoel los in mij. Je kunt maar ergens blij mee zijn 🙂

Naast al bovenstaande punten word ik natuurlijk ook heel blij van andere dingen zoals een goede portie sushi, een goede film of het zonnetje dat schijnt. Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan, haha. In ieder geval wil ik me vanaf nu meer gaan focussen op bovenstaande punten en hier nóg meer positiviteit uithalen. Let’s do this!

Waar word jij écht blij van?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Larissa 22 februari 2018 at 14:33

  Ohhh agree! Ik word hier ook allemaal heel blij van! Fijn dat je de afgelopen maanden iets aan je vriendinnen hebt gehad en weet bij wie je terecht kunt. 🙂
  Larissa plaatste onlangs…Is perfectionisme een goede of slechte eigenschap?My Profile

 • Reply chucky1012 22 februari 2018 at 20:37

  Zo leuk en het is je van harte gegunt.
  Fijn dat je vriendinnen er voor je zijn…
  Daar kun op bouwen en ze vertrouwen….
  Neem rustig de tijd voor alles want bloggen is geen verplichting.

  Good luck Xoxo

 • Reply Judith 23 februari 2018 at 08:50

  Ik word ook heel erg blij van tijd met familie <3 Daarnaast kan ik ook heel erg genieten van lekker eten, vakanties en stiekem ook shoppen!
  Judith plaatste onlangs…Mijn Standaard BoodschappenlijstjeMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 23 februari 2018 at 09:38

  Ah ik vond het inderdaad ook een super leuk artikel van Cynthia! Leuk om jouw lijstje te zien, daar kan ik me zeker in vinden 🙂
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Mijn 5 onmisbare make-up kwastenMy Profile

 • Reply Laurien 23 februari 2018 at 22:47

  Wat een leuk lijstje! Ik geniet vooral van de kleine dingen, zoals een drankje met een vriendin, leuk berichtje of iets nieuws ontdekken. Liefs!
  Laurien plaatste onlangs…Mijn huidverzorgingsroutine met LR Aloë VeraMy Profile

 • Reply Rachel 25 februari 2018 at 10:29

  Je mag echt enorm trots zijn hoe je het de laatste tijd allemaal doet en voor elkaar krijgt! toppertje!
  Rachel plaatste onlangs…Mijn dagelijkse routine in 20 stappenMy Profile

 • Reply Justine 26 februari 2018 at 12:26

  Fijn lijstje! Ik snap helemaal wat je bedoelt wbt vriendschappen. Daar ben ik zowel tijdens het reizen als tijdens mijn break up achter gekomen. En inderdaad: liever er nu achter komen dan jaren later pas 😉
  Keep up the good work chick, je foto’s worden ook steeds mooier. Love it!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – februari 2018 #4My Profile

 • Reply Marielle 4 maart 2018 at 14:10

  Wat een fijn lijstje. Je hebt helemaal gelijk wat betreft vriendschappen, hoe naar het in het begin soms ook kan voelen. En natuurlijk mag je blij zijn met nieuwe spulletjes, je werkt er hard voor en je blog is erg leuk om te lezen!
  Marielle plaatste onlangs…Maybelline Curvitude Liquid Eyeliner reviewMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten