Persoonlijk

2 jaar Beauty By Denies!

29 april 2016

Het is alweer twee jaar(!) geleden dat ik mijn eerste blog schreef en op publiceren drukte. Het is echt ongelofelijk raar en bijzonder wat ik de afgelopen 730 dagen door mijn blog heb mogen meemaken, vandaag is een mooi moment om daar eens op terug te blikken. Events, hotelovernachtingen, concerten, mijn YouTube-kanaal…. Kijk je met me mee?

Allereerst natuurlijk onwijs bedankt dat je de tijd en moeite neemt om deze post (en wellicht ook wel andere, dat hoop ik in ieder geval) te lezen. Laat één ding in ieder geval duidelijk zijn: zonder jullie was ik in ieder geval nooit waar ik nu ben. Ik heb heel erg veel mooie kansen gekregen, ben uitgenodigd voor toffe events en mag iedere dag doen wat ik het leukste vind: schrijven. Hoe leuk is dat die verhalen dus ook echt gelezen worden? Maar goed, genoeg sentimenteel gedoe. Het lijkt me een mooi moment om een aantal leuke momenten en feitjes over Beauty By Denies op een rijtje te zetten. Komt ‘ie!

1.  Twee jaar geleden begon ik mijn blog op Blogger, na een jaar stapte ik over op WordPress. Een keuze waar ik echt geen moment spijt van gehad heb, je kunt er zo veel meer mee.

2. Waarom ik ooit begonnen ben met bloggen? Ik startte een blog voor school (bestaat niet meer overigens en dat is maar goed ook…), maar kwam erachter dat communicatie niet de onderwerpen waren waar ik over wilde schrijven. Omdat ik twee jaar geleden nog bij parfumerie Douglas werd ik zo ongeveer doodgegooid met alles over beauty, parfum en make-up. Voor mij een logische keuze om me juist daar op te gaan focussen.

3. Inmiddels blog ik natuurlijk niet meer alleen over beauty, ik geloof dat ik dit maar drie maanden in totaal heb volgehouden. Lifestyle gerelateerde artikelen vind ik stiekem veel leuker en ook de Photo Diary’s, andere persoonlijke artikelen, mijn reisverhalen, outfitposts en video’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken.

4. Wie had dat trouwens gedacht, Denise op YouTube? Ik niet in ieder geval. Ik geloof dat ik al mijn hele leven cameraschuw ben geweest, in ieder geval wel voor bewegende beelden. Maar goed, niet geschoten is altijd mis. Ik sprong dus in het diepe en publiceerde afgelopen zomer tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika mijn allereerste vlogs. Héél spannend, maar zo leuk. Inmiddels ben ik nu dus overgestapt naar weekvlogs, iedere week kun je door middel van bewegende beelden (en de gewone Photo Diary’s natuurlijk) een kijkje nemen in mijn leven.

5. Naast mijn blog was het een logische keuze om voor de minor fotografie te kiezen. Een goede aanvulling op de foto’s die ik dagelijks publiceer en daarnaast vind ik het ook echt héél erg leuk om te fotograferen. Niet meer op standje automatisch na afgelopen januari, maar echt gewoon alles handmatig instellen. En geloof me, een spiegelreflex camera kan zo veel meer dan je waarschijnlijk denkt. Inmiddels ben ik al weer over de helft van mijn minor en VEEL kennis rijker. Mijn blog heeft toch waarschijnlijk net dat extra duwtje in de rug gegeven om hier ook echt voor te gaan, heel erg fijn.

6. Er zijn maar liefst 409 artikelen gepubliceerd en 21.841 reacties geplaatst op mijn blog. Wauw. Dit betekent dat er gemiddeld maar liefst 54 reacties op een artikel geplaatst worden, bizar veel. Ik moet er wel eerlijk bijzeggen dat dit aantal zeker het afgelopen jaar een klein beetje gedaald is, ik geloof dat ik dit cijfer vooral te danken heb aan het eerste jaar dat ik mijn blog begon. Maar toch, ik denk dat dit cijfers zijn waar ik best trots op mag zijn. En dat ben ik ook eigenlijk héél erg.

7. Kunnen jullie je nog herinneren dat ik als VIP naar het concert van Afrojack mocht vorig jaar? Ongelofelijk raar en bijzonder om daar op het VIP-dek te staan en de reden? Omdat ik een blog heb en uitgenodigd was voor een event van het merk 8×4. Ik geloof dat dit absoluut een van de mooiste moment is geweest dat mede mogelijk gemaakt werd door het bloggen, maar ook de vele hotelovernachtingen waren ontzettend gaaf. Of als allereerste in een lege en nieuwe Primark mogen winkelen? Ik kan me niet voorstellen dat niet ieder meisje daar dolgelukkig van zou worden…

8. Daarnaast heb ik een aantal hele lieve vriendinnen gemaakt door het bloggen en in ongeveer iedere provincie in het land een slaapplek gecreëerd. Contact via het internet is tegenwoordig misschien meer geaccepteerd, maar het is best raar om elkaar vervolgens voor de eerste keer te zien en het gevoel te hebben dat je elkaar al jaren kent. Dat zijn bloggers…

9. Moet ik toch ook nog even kwijt dat ik door mijn blog VEEL socialer ben geworden, haha. Ik was altijd een beetje verlegen, lekker de kat uit de boom kijken en vooral NIET in mijn eentje naar events gaan. ‘Wat als ik straks helemaal alleen sta en niemand iets tegen mij wil zeggen?’ Inmiddels heb ik geleerd dat je écht altijd iemand vind die in hetzelfde schuitje zit als jij en je dus vervolgens gewoon samen kunt gaan, waardoor ik nu eigenlijk nooit meer alleen op een event zal staan. En met zwijgen bereik je ook eigenlijk helemaal niets, gewoon die mond open trekken en mensen aanspreken. Wie had ooit gedacht dat ik dit zou zeggen?

10. En last but not least ben ik blij met jullie. Het feit dat er lieve reacties achtergelaten worden, dat mijn familie en vrienden me zo steunen en dat mijn social media kanalen nog steeds groeien als kool. Ik had in ieder geval nooit gedacht dat ik al weer richting de 10.000 volgers op Instagram zou gaan, een bizar aantal.

Heel erg bedankt voor al jullie support, op naar het volgende jaar. Ik ben in ieder geval nog lang niet klaar met bloggen en Beauty By Denies!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply Femke 29 april 2016 at 06:44

  Ahhh twee jaar al, wat een mijlpaal. Ik volg je inmiddels al een behoorlijke tijd met veel plezier. Eerst als een wat meer stille lezer en nu wat meer actief. Gefeliciteerd met je blogverjaardag, dat er nog maar veel leuke blogjaren mogen volgen :-).
  Femke plaatste onlangs…Review: Milani Moisture Lock Oil Infused Lip Treatment – 05 Repairing PrimroseMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:04

   Juist leuk dat je nu af en toe een reactie achterlaat! Dankjewel lieve Femke!

 • Reply Anniek 29 april 2016 at 07:16

  Wauw, happy blogbirthday Denise! Echt bizar hoe erg je leven veranderd is in twee jaar, en hoe erg je ook bent veranderd qua persoonlijkheid (minder verlegen enzo 🙂 )! Ik herken al die veranderingen zelf ook heel erg. Ik blog nu 3,5 jaar, en kan mijn leven zonder blog haast niet meer voorstellen… 🙂 Geniet van vandaag! Liefs!

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:04

   Dankjewel Anniek! <3

 • Reply Daniëlle Springer 29 april 2016 at 07:53

  Gefeliciteerd! En wat een mooi dankbaar lijstje. Ik lees je blog al heel lang erg graag! Veel succes en blog plezier nog in de toekomst, die 3 jaar komt er ook vast wel!
  Daniëlle Springer plaatste onlangs…Artdeco Matte Lipstick + Invisible LinerMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:05

   Ah dankjewel Daniëlle, wat lief!

 • Reply Dionne 29 april 2016 at 07:57

  Je hebt al veel bereikt met je blog! Goed bezig!
  Dionne plaatste onlangs…You like it or you hate it | Glitter BootsMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:05

   Thanks Dionne! <3

 • Reply Sophie 29 april 2016 at 08:39

  Ah gefeliciteeerd met ddze mijlpaal! Wauw zit ju nu alweer een jaar op wordpress. Time flies! Hopelijk komen er nog vele leuke dingen aan!
  Sophie plaatste onlangs…PLOG | Op naar Valencia, mijn hotel en heel veel lopenMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:05

   Inderdaad al bijna een jaar, gaat snel he?! X

 • Reply Suze 29 april 2016 at 08:57

  Gefeliciteerd! De tijd gaat zo snel. Hopelijk blijf je nog heel lang door bloggen 🙂 X
  Suze plaatste onlangs…Sally Hansen Miracle gellak Pinky PromiseMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:05

   Dat hoop ik ook! Dankjewel Suze! <3

 • Reply Evelien 29 april 2016 at 09:01

  Congratulaaaaaaations! Je een na laatste puntje vind ik mooi. Tof dat jij en je blog je zo ontwikkelen!
  Evelien plaatste onlangs…5X Dit herkennen alle bed-a-holics.My Profile

 • Reply joske 29 april 2016 at 09:43

  Oh wat leuk, gefeliciteerd en … nog vele jaren!

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:06

   Dat hoop ik ook! <3

 • Reply Linda 29 april 2016 at 10:01

  Oh wauw, twee jaar alweer! De tijd gaat zo onwijs hard. Leuk dat ik je eindelijk ook eens gesproken hebt op een event haha! En op naar nog vele mooie blogjaren, maar als je op dit tempo doorgaat komt dat vast goed 🙂

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:06

   Jaaa, volgende keer moeten we veel langer kletsen! <3

 • Reply Justine 29 april 2016 at 10:42

  Yay! Happy blogbday mop! Wat goed dat je de keus hebt gemaakt om te bloggen hihi. Tot gauw <3
  Justine plaatste onlangs…OOTD – Blaim it on the weatherMy Profile

 • Reply anna 29 april 2016 at 10:53

  Van harte gefeliciteerd met je 2e blogverjaardag! Ik dacht dat je blog al veel langer bestond, gek eigenlijk haha! En wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt geleerd en wat je hebt bereikt dankzij je blog! <3
  anna plaatste onlangs…CATRICE ALLROUND CONTOURING PALETTEMy Profile

  • Reply Denise 29 april 2016 at 11:06

   Soms heb ik dat gevoel ook hoor, maar het is toch echt nog ‘maar’ twee jaar! <3

 • Reply Valerie 29 april 2016 at 11:16

  Gefeliciteerd, Denise! Wat is jouw blog in zo’n korte tijd uitgegroeid tot een groot succes! Heel erg knap en veel respect ook. Ik blijf je artikelen altijd met veel plezier lezen 🙂
  Valerie plaatste onlangs…MY KINGSDAY IN PICTURESMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 29 april 2016 at 11:27

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag meid! Ik lees je artikelen altijd met een grote glimlach op mijn gezicht. Super goed dat je bent gaan bloggen, hihi heb ik meer leesplezier ♥
  Kaylee Joosten plaatste onlangs…De blogs die ik dagelijks leesMy Profile

 • Reply Loïs' Blog 29 april 2016 at 11:47

  Ik volg je blog al vanaf het begin en ik lees je artikelen altijd met veel plezier!
  Loïs’ Blog plaatste onlangs…Outfit / Army green bomber jackMy Profile

 • Reply Esmée 29 april 2016 at 12:09

  Al zoveel gave dingen in twee jaar Denise! Echt leuk om te zien, gefeliciteerd en nog vele jaren. x
  Esmée plaatste onlangs…ARTDECO HELLO SUNSHINE LIPSTICKSMy Profile

 • Reply Evelien 29 april 2016 at 12:20

  Wat een mooie hoogtepunten! Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

 • Reply Mariëlle 29 april 2016 at 12:43

  Gefeliciteerd! Je doet het super goed 🙂 En dat sociale snap ik helemaal, dat herken ik zelf ook echt!
  Mariëlle plaatste onlangs…Catrice glamour doll waterproof mascaraMy Profile

 • Reply Astrid 29 april 2016 at 13:09

  Gefeliciteerd! Wat een mooie dingen heb je gedaan en wat een toffe resultaten heb je bereikt. Op naar de volgende mijlpaal ?
  Astrid plaatste onlangs…Blogaversary: één maand + beautyblog winactieMy Profile

 • Reply Letizia 29 april 2016 at 14:54

  Gefeliciteeerd! Heel blij dat ik een paar maanden geleden jouw blog ontdekt heb, ga zo door!
  Letizia plaatste onlangs…5x Food hotspot in Den HaagMy Profile

 • Reply sabrina 29 april 2016 at 18:28

  Gefeliciteerd met je blogjaardag! Dat is al een hele tijd 🙂 Wat veel reacties, sorry ik ben een echte lurker en geef bijna nooit een reactie. Volg zo veeeel blogs…
  Op naar het volgende jaar!

 • Reply Manon 29 april 2016 at 18:33

  Wat een mijlpaal denies. Je bent goed bezig , je mag trots op jezelf zijn! gefeliciteerd met je blog

 • Reply Yvette 29 april 2016 at 21:07

  Super leuk dat je dit al 2 jaar doet.
  Ik volg je nog niet zo lang alleen sinds de dag dat ik op jouw blog kwam ben ik niet meer weggegaan 🙂 .
  Op naar de volgende jaren 😀

 • Reply Lonneke 29 april 2016 at 21:47

  Gefeliciteerd!!1 ik wens je nog heel veel meer mooie blogjaren! Leuk om te zien en te lezen hoe je bent gegroeid als persoon en als blogger.
  Lonneke plaatste onlangs…Layla Gel Polish Fashion MudMy Profile

 • Reply Melissa 29 april 2016 at 21:53

  Gefeliciteerd met je twee blogverjaardag. Je bent de laatste 2 jaar echt gegroeid en daar mag je trots op zijn! En ik vind je weekvlogs trouwens zeer leuk om te zien 🙂

 • Reply Sara 29 april 2016 at 22:42

  Wauw Denise, van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag. Leuk ook om wat cijfertjes te lezen. Gemiddeld 54 reacties op één artikel? Hallelujah, dat is echt heel erg veel!
  Sara plaatste onlangs…Arme VlinderMy Profile

 • Reply Anita te Gussinklo 29 april 2016 at 22:53

  Gefeliciteerd met je 2 jarige blog.
  Ga zo door, ik zie je blog graag.

 • Reply irene 30 april 2016 at 00:15

  Ik volg je al een tijdje, en je blog is toppie! Ga zo doooor ! 🙂 X
  irene plaatste onlangs…New in: Statement ketting BershkaMy Profile

 • Reply Jose Klasen 30 april 2016 at 07:13

  Gefeliciteerd hoor je doet het super

 • Reply wellnewss 30 april 2016 at 09:31

  Twee jaar alweer! Het is leuk om te zien hoe je blog gegroeid is. Je bent zeker een van mijn voorbeelden:) ik kijk uit naar de toekomst van je blog! Xx Laura

 • Reply Tamara TS 30 april 2016 at 16:28

  Van harte gefeliciteerd met je 2e Blogjaardag!!!
  Liefs,

 • Reply Mariska 30 april 2016 at 16:41

  Dat klinkt allemaal heel erg goed, super leuk om te lezen! 🙂 Nog vele blogjaren!
  Mariska plaatste onlangs…Link Party #10My Profile

 • Reply Mariska 30 april 2016 at 17:34

  Heel mooi om op terug te blikken, je hebt veel bereikt! Ga zo door zou ik zeggen en natuurlijk gefeliciteerd!
  Mariska plaatste onlangs…BH Cosmetics Shaaanxo palette | lipstick paletteMy Profile

 • Reply Laura 30 april 2016 at 21:45

  Van harte! Mijn blog bestond onlangs ook 2 jaar. :))
  Laura plaatste onlangs…i. SOUTH FRANCE DIARIES | ON THE WAY AND ORANGEMy Profile

 • Reply Janneke | Crafty Time 1 mei 2016 at 10:32

  Super gaaf zeg! Je hebt echt een super leuke blog! Gefeliciteerd en nog vele jaren er bij! xx
  Janneke | Crafty Time plaatste onlangs…Weekdiary | 3My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten