Travel

5 mooie reizen die ik nog graag wil maken

18 oktober 2016

Ondanks dat ik al heel veel mooie reizen heb mogen maken, staan er nog genoeg indrukwekkende bestemmingen op mijn bucketlist. Van Bali tot Costa Rica en Australië, ik hoef me de komende jaren in ieder geval niet te vervelen. Vandaag zet ik vijf mooie reizen op een rijtje die ik graag nog zou willen maken. Dromen kan altijd, toch?!

Costa Rica
Goed, met stipt op nummer één staat toch wel Costa Rica. Ongeveer een jaar geleden vertrok een collega naar dit prachtige land voor een jaloersmakende vakantie en sindsdien ben ook ik op slag verliefd geworden. Die foto’s….. Zo jaloersmakend. Na die reis heb ik een beetje research gedaan en eigenlijk heb je er gewoon álles voor een perfecte vakantie: een prachtige natuur, tropische stranden, veel dieren, een bijzondere cultuur en heerlijk eten. Klein nadeel: het ligt helaas niet echt om de hoek, maar in Centraal-Amerika, ongeveer 14 uur vliegen. Het is dus geen trip die je even ‘tussendoor’ maakt, hier moet voor gespaard worden. Het zit er binnenkort dus niet in, maar who knows… Over een paar jaar sta ik vast met mijn voeten op het strand in Costa Rica, ik weet het zeker.

Australië
Welja, van Costa Rica gaan we gewoon ongegeneerd door naar het puntje Australië op mijn bucketlist. Helemaal de andere kant van de wereld. Voor mijn gevoel moet je hier gewoon een keer geweest zijn en sinds een vriendin van me bijna een jaar in Australië is gaan werken ben ik helemaal nieuwsgierig geworden. Het is zo’n andere wereld, zo’n ander landschap en zulke andere mensen… Ondanks dat het waarschijnlijk nog heel lang duurt voordat ik een stap op Australische bodem zet, denk ik dat dit land nog heel lang op mijn bucketlist zou blijven staan. Hoe tof is het om bijvoorbeeld met een camper rond te reizen door dit mega grote land? Wel een paar weekjes voor uittrekken…

Ibiza
Maar hé, op mijn bucketlist staat ook nog een trip naar Ibiza, een stuk dichterbij dan Australië en maar twee uur vliegen van ons vandaan. Wordt al een stuk aantrekkelijker om “spontaan” eens te boeken… Ik vraag me nog steeds af waarom ik hier niet eerder geweest ben, want veel van de Balearen (zes eilanden) heb ik al een bezoekje gebracht. Afgelopen april was ik bijvoorbeeld nog in Mallorca, ook een super gezellig eiland en zeker een bezoek waard (aanrader!). Ik denk niet dat het er nog van komt om Ibiza dit jaar nog te bezoeken, want ja ten eerste is 2016 al bijna voorbij en ten tweede ben ik voor mijn gevoel net terug van een maand Vietnam. Volgend jaar moet het vast lukken om deze droom te verwezenlijken, misschien een leuk cadeau voor mijzelf na het afstuderen. Ik heb er in ieder geval zin in 🙂

Cuba
Een andere grote wens is om echt nog eens naar Cuba te gaan. Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ik hier niet te lang mee moet wachten, het wordt er namelijk iedere dag een beetje meer toeristisch. Maar goed, eerst afstuderen, daarna zien we wel weer verder. Waarom Cuba? Ik heb er al van verschillende bekenden zo veel goede verhalen over gehoord en daarnaast moet ik al die oude auto’s, sigaren en rum natuurlijk gewoon met mijn eigen ogen zien (en proeven). Als ik nu de loterij win dan heb ik in ieder geval héél veel plannen. Dromen kan altijd!

Indonesië
Al die jaloersmakende reisverhalen over Bali… Mooie foto’s die ik tegenkom op Facebook op Java en Sumatra… Ik denk dat wanneer ik nu een reis zou winnen, ik ervoor zou kiezen om naar Indonesië af te reizen. Het ligt heel erg dicht bij Thailand waar ik drie jaar geleden al op slag verliefd op werd, maar het is toch een totaal andere wereld. Dit moet ik gewoon gezien hebben, ooit. Mijn tante is geloof ik al dertig keer in Indonesië geweest en steeds wanneer ze vertrekt ben ik zo JALOERS. Ondanks dat ik een heel groot fan ben van echte strandvakanties vind ik dit wel een land waar je gewoon doorheen moet trekken en zoveel mogelijk moet bezoeken. Na de bezichtigingen kan ik er altijd nog een weekje strand aanplakken, heerlijk!

En welke landen staan er op jouw bucketlist?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply thebeautyblognl 18 oktober 2016 at 06:57

  Mooie lijst girl! Op mijn lijstje staan: America en Ibiza toch wel bovenaan! xoxo

 • Reply Suzanne 18 oktober 2016 at 07:28

  Heel mooi lijstje meid! Ik heb ook zo’n lijstje. Maybe we could travel together.
  Suzanne plaatste onlangs…5 x fashiontrends die ik tof vindMy Profile

 • Reply Mariëlle 18 oktober 2016 at 08:35

  Nou ik kan me hier wel in vinden hoor, ik wil nog ZO veel zien <3
  Mariëlle plaatste onlangs…Wooninspiratie voor als ik op mezelf woon!My Profile

 • Reply Lisa 18 oktober 2016 at 08:57

  Naar de laatste 4 wil ik ook nog 🙁 Vooral Australië spreekt me erg aan <3
  Lisa plaatste onlangs…TIP: Zó wordt je kleding weer witter dan wit!My Profile

 • Reply Mariska 18 oktober 2016 at 09:10

  Ibiza is ook echt een goed idee! Cuba wat minder voor mij persoonlijk, ik ga dan liever naar Curacao 😛 maar ik heb ook meer een vakantielist dan een bucketlist. Gave plekken!

 • Reply lonneke 18 oktober 2016 at 09:26

  Ah ik kan deze verlangens helemaal met je delen!
  Ibiza, Australia en Costa Rica staan bij mij ook hoog op mijn verlanglijstje.
  Ik wil zo graag weer reizen!
  Liefs Lonneke
  lonneke plaatste onlangs…Terugblik op de week #5My Profile

 • Reply Kim 18 oktober 2016 at 09:44

  Australië trok me nooit zo, tot dit jaar! Nu heb ik ook zoiets van daar moet je geweest zijn. Ibiza lijkt me erg mooi qua omgeving en Thailand (Bali, Singapore) staan hoog op mijn wishlist! Sinds dit jaar ook sri lanka trouwens
  Kim plaatste onlangs…Kiko swatchesMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 18 oktober 2016 at 10:20

  Mooie wishlist!! Ik heb ook nog heel wat plaatsen op mijn lijstje staan. Ik heb dit jaar een roadtrip gemaakt door West Amerika en dat kan ik ook echt iedereen aanraden. Het is daar echt fantastisch!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Real Techniques Your Picks Berlin SetMy Profile

 • Reply Fleur Sophia 18 oktober 2016 at 14:16

  Wat een mooie landen staan er op je lijstje. En als ik je een tip mag meegeven: gá naar Costa Rica en neem mij mee! Haha, nee maar zonder grappen: ik heb in Costa Rica gewoond en op school gezeten voor een aantal maanden en het is echt het mooiste land dat ik ooit heb gezien!
  Fleur Sophia plaatste onlangs…5 dingen die ik als blogger beter wil kunnenMy Profile

 • Reply Sabine 18 oktober 2016 at 15:11

  Ah leuk lijstje!! Cuba wil ik ook heeel graag nog n keer heen. Verder staan Iran en India heeeel hoog bij mij!
  Sabine plaatste onlangs…L00K: From Thailand, With LoveMy Profile

 • Reply Denise 18 oktober 2016 at 15:53

  Prachtig lijstje! Ik ben stiekem nog nooit buiten Europa geweest dus dat zou mij ten eerste al fantastisch lijken haha. Al wil ik inderdaad ook nog heel graag eens naar Ibiza. Verder staat Amerika (NY) heel hoog op mijn lijstje, gevolgd door Bali en Australie. Jep, ik wil die loterij ook wel winnen haha 🙂
  Denise plaatste onlangs…BOEKRECENSIE – Liever met LefMy Profile

 • Reply Manon 18 oktober 2016 at 16:23

  Wat een mooi lijstje. Ik weet zeker dat jij een van deze reizen gaat maken
  Manon plaatste onlangs…Essence Me & My Umbrella Rain Boots Nail polishMy Profile

 • Reply Milou 18 oktober 2016 at 21:18

  Aah deze zomervakantie nar cuba geweest! En wat is het mooi daar de zee, natuur, huizen en de auto’s natuurlijk! Australie staat ook heel hoog bij mij, ook omdat daar familie woont:)

 • Reply Evelien 18 oktober 2016 at 23:18

  Cuba lijkt mij ook heel mooi. Wij hebben er twee uur rondgelopen, op ‘t vliegveld, voor we verder vlogen naar Mexico. Maar van de eerste indruk die ik had, was het erg mooi en groen!
  Evelien plaatste onlangs…Dingen die ik heb geleerd van beautyblogsMy Profile

 • Reply Monique | WritingMonique 19 oktober 2016 at 09:05

  Gaaf lijstje! Ibiza staat ook hoog op mijn lijstje; lijkt me fantastisch!
  Monique | WritingMonique plaatste onlangs…DIY Bedels BoekenleggersMy Profile

 • Reply Lois 19 oktober 2016 at 09:21

  Lijken me allemaal prachtige landen, ben er nog nooit geweest! Ik ben alleen nog maar binnen Europa geweest, ook mooi 🙂
  Lois plaatste onlangs…Mijn schoenencollectie (herfst/winter 16/17)My Profile

 • Reply Yvette 19 oktober 2016 at 10:32

  Erg mooie reizen . Ibiza wil ook erg graag heen en het is betaalbaar 🙂 . Australie en japan staan verder erg hoog op mijn lijstje .

 • Reply Rose 19 oktober 2016 at 13:44

  Mooi lijstje! Ik herken dat wel, mijn bucket list kun je zo ongeveer twee keer rond de wereld wikkelen, haha! Japan staat bij mij bovenaan (nog even sparen) en ook Cuba staat hoog. Ben benieuwd wanneer je je dromen waar gaat maken.

 • Reply Larissa 19 oktober 2016 at 18:26

  Australië en Ibiza staan bij mij ook hoog op het lijstje! Leuk om te lezen waar je graag allemaal nog heen wilt!
  Larissa plaatste onlangs…Outfit | Fall is on it’s wayMy Profile

 • Reply Style Teen 20 oktober 2016 at 10:05

  Heel mooi lijstje! Zelf zou ik ook graag nog een keer naar Indonesië gaan!
  Style Teen plaatste onlangs…Centreren • HTML Cursus #1My Profile

 • Reply Marjolein 20 oktober 2016 at 17:28

  Mooi lijstje! Ik wil heel graag naar New York (nog nooit geweest!) en Scandinavië lijkt me ook echt prachtig om eens te bezoeken.

 • Reply Justine 23 oktober 2016 at 00:53

  Met stipt op 1 staat bij mij Australie. En daar ga ik komend jaar werkelijkheid van maken. VOOR EEN FREAKING JAAR!! Dus kom maar langs haha 😀
  Justine plaatste onlangs…Een tripje naar Disney (Parijs)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten