Geen categorie

6 tips & tricks om succesvol een blog te beginnen

26 maart 2015

Hoe begin je nou eigenlijk precies een blog? Af en toe krijg ik vragen van meiden die zich af vragen welke stappen je moet nemen wanneer je wilt beginnen met je eigen blog. Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen het schrijven van artikelen en vandaag deel ik 6 goede tips & tricks die mij zéker hebben geholpen met het opstarten van mijn blog tot waar ik nu bijna een jaar later sta. Kijk je met me mee naar mijn tips & tricks voor een succesvolle blog?Platform

Allereerst kies je een platform waar je je blog op wilt gaan bouwen. Ben je al een beetje bekend in de html-wereld van cijfertjes en codes? Dan kun je zelf een website bouwen of beginnen op WordPress.org, waarop je ontzettend veel mogelijkheden hebt. Ben je net als ik echt een beginner op het gebied van websitebeheer, dan is Blogger wellicht iets voor jou. Ik ben zelf begonnen met mijn blog via Blogger – dat doe ik nu nog steeds! – en dat is me nog geen moment tegengevallen. De opties zijn weliswaar wat minder uitgebreid dan bij WordPress, maar daar tegenover staat dat het voor beginners een stuk makkelijker te begrijpen is. En don’t worry, overstappen kan altijd!Naam en onderwerp

Ook is het natuurlijk erg belangrijk om een goede naam voor je blog te verzinnen. Hier heb ik achteraf wat minder goed over nagedacht dan ik destijds dacht, in dit artikel legde ik jullie uit waarom. Ik ben zelf tot de conclusie gekomen – en als ik het kon overdoen had ik deze tips écht opgevolgd – om niet iets met ‘beauty’, ‘fashion’ of ‘blog’ in je naam te gebruiken zodat je altijd nog kunt switchen van onderwerp én misschien later zelfs je blog kunt omtoveren in een professionele website. Kies een naam en onderwerp wat bij je past, de naam van je blog is later namelijk lastig te veranderen aangezien al je naamsbekendheid er ook meteen mee vandoor zal gaan. Maar.. niets is onmogelijk! Stiekem ben ik zelf van beautyblog toch ook meer naar lifestyle blog gegaan, iets waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.Blijf jezelf

Dit is misschien wel het állerbelangrijkste van een succesvolle blog! Als er na een tijdje wat mensen je artikelen gaan lezen, hebben ze in een mum van tijd in de gaten of je echt 100% achter je artikelen staat en plezier in het bloggen beleeft. Je houdt het trouwens zelf écht niet vol om iedere keer weer posts klaar te zetten wanneer je jezelf anders voordoet dan je eigenlijk bent. Je bent zelf juist zo leuk en daar mag je best trots op zijn. 

Regelmaat

En dan de grote vraag waar je toch echt even goed over na moet denken: hoe vaak wil je artikelen gaan plaatsen? Twee keer per week? Vijf keer? Of die-hard iedere dag? Zelf besloot ik om meteen vanaf de start van mijn blog iedere dag een artikel online te zetten. Super leuk, maar onderschat dit niet! Bloggen kost tijd – véél tijd – en af en toe is het best wel eens lastig om te combineren met een fulltime studie, een baan en ook nog een sociaal leven. Belangrijk is om in ieder geval consequent te zijn, zodat je volgers weten wanneer ze weer een artikel kunnen verwachten en terugkeren. Er is niets vervelender dan voor de zesde keer terugkeren op een blog en nog steeds geen nieuwe content vinden. 

Social Media kanalen

Een echte tip die ik je kan meegeven is het aanmaken van social media kanalen. Je kunt hiervoor je persoonlijke Instagram account gebruiken, maar ik zou toch kiezen voor een apart blog account met overal dezelfde gebruikersnaam. Hierdoor kunnen je volgers je véél makkelijker vinden wanneer ze benieuwd zijn naar meer foto’s of Facebook berichten van jou. Ook zorgt het nog eens voor een veel groter bereik wanneer je je artikelen deelt via Twitter en Facebook. Er zijn zelfs aparte blogroepen, waarin je lekker ongegeneerd je artikelen mag spammen waardoor je blog weer door veel mensen ontdekt wordt. Super leuk!Volhouden!

En last but definitely not least: hou vol! Dagelijks starten duizenden mensen een blog, maar meer dan de helft haakt al weer af in de eerste drie maanden. Bloggen wordt vaak onderschat, het is een ontzettend leuke hobby wanneer je er écht voor gaat, maar het kost ook veel tijd, geld en moeite. Spreek met jezelf af dat het niet erg is wanneer er een keer niets online komt, het kan natuurlijk gebeuren dat een artikel schrijven gewoon even niet uitkomt. Helemaal niet erg! Pas er wel op dat je niet in een blogdip belandt en vervolgens weken geen content meer levert. Zo zonde van alles wat je hebt opgebouwd!

Wat is jouw perfecte tip voor een succesvolle blog?

You Might Also Like

98 Comments

 • Reply Renske 26 maart 2015 at 05:36

  Goede tips! 🙂 Bij mij heeft het kiezen van een naam echt even geduurd. Je wilt iets leuks, origineels en iets wat goed bij je past. Uiteindelijk gelukt, ha!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:46

   Dankjewel Renske! Fijn dat je er zo blij mee bent, ik heb er bij mij nog wel eens m'n twijfels over..

 • Reply Marloes 26 maart 2015 at 06:10

  Leuke tips die je meegeeft! Erg belangrijk inderdaad om jezelf te blijven, en je niet anders voor te doen dan je bent.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:46

   Dankjewel Marloes <33

 • Reply Kim Buining 26 maart 2015 at 06:18

  Leuke tips én inderdaad ook loslaten. Je hoeft niet per se elke dag iets te posten. Om de dag is ook prima.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:46

   Precies! Gelukkig heb ik geleerd dat dat ook makkelijk kan. Beter goede content dan iedere dag een afgeraffeld artikel.

 • Reply Sophie 26 maart 2015 at 06:20

  Goede tips vooral het volhouden merk ik goed. Haha nu na 5 maanden voel ik soms al een 'survivor' omdat zoveel blogs die tegelijk zijn begonnen nu al zijn afgehaakt! Ook vind ik regelmaat fijn. Het is echt niet erg om maar 2x in de week te posten maar wel fijn om dat ook te vertellen tegen je bezoekers!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:48

   Ah super knap dat je het volhoudt <3

 • Reply Anniek 26 maart 2015 at 06:20

  Handig artikel Denise, voor beginners is zo'n post echt fijn! Ik zie mezelf nog voor me, op google opzoekend hoe je alles moet doen met zo'n 'blog', of wat dat ook mocht zijn. Als ik toen dit artikel had gehad, zou ik al een heel stuk verder geholpen zijn 🙂 Leuk!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:48

   Dankjewel Anniek! <33

 • Reply esmee 26 maart 2015 at 06:39

  Wat een handig artikel! Ik vind dat je zeker gelijk hebt, veel mensen onderschatten het bloggen. Ik ken veel mensen die wilden gaan bloggen en het niet langer volgehouden hebben dan 3 maanden. Maar verder erg handige tips!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:48

   Ah dankjewel Esmee!

 • Reply Tessa 26 maart 2015 at 06:54

  Ik ben ook net een blog begonnen, dus je tips komen goed van pas. Handige tips die ik zeker ga gebruiken!

 • Reply Svenja 26 maart 2015 at 07:35

  Goede tips geef je! Voor mij is 'blijf' bij jezelf het aller belangrijkste, ik plaats alleen artikelen waar ik echt achter sta. Regelmaat vind ik ook erg belangrijk, alhoewel dat bij mij laatste tijd iets minder goed lukt door mijn afstudeerperikelen!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:48

   Dankjewel Svenja! Jou artikelen zijn ook inderdaad altijd erg goed, lekker dicht bij jezelf!

 • Reply Laura- It's Laux 26 maart 2015 at 07:53

  Leuke tips! Ik ben nu zo'n twee maandjes bezig met mijn blog, maar ik blijf het leuk vinden. Na hoeveel maanden maakte jij een eigen domein aan? En merkte je toen ook verschil qua bezoekers (door meer professionelere uitstraling etc..)?

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Dankjewel Laura! Ik maakte eigenlijk na een klein maandje al een eigen domein aan, gewoon omdat ik het zelf eigenlijk veel professioneler vond staan. Of het echt verschil maakte weet ik dus eigenlijk niet, ik ben er gewoon mee begonnen en dat ging prima!

  • Reply Laura 26 maart 2015 at 21:05

   Hihi, dankjewel voor het delen van jouw ervaring! Ik ben er ook over aan het nadenken om een eigen domein aan te maken. Het staat inderdaad een stuk professioneler.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 21:37

   Gewoon doen, krijg je sowieso geen spijt van!

 • Reply Justine A 26 maart 2015 at 08:13

  Goede tips mop! Precies wat je ook al zei: do it with passion or not at all. Zeker als er al zoveel (duizenden) blogs zijn, blijft t alleen leuk als je er écht iets mee hebt. Bloggers die beginnen om de verkeerde redenen, vallen toch wel door de mand.

 • Reply mingkitty 26 maart 2015 at 08:13

  Leuk artikel! Ik had idd ook het zelfde probleem met de naam van mijn site. Maar aan de ene kant toch wee niet omdat ik wel een visagiste ben. Maar ik wil mijn blog wel gaan uitbreiden en niet alleen over makeup schrijven en zo. Thanks dit heeft best geholpen. 😉

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Ah dankjewel, dat is fijn om te horen! <3

 • Reply Daniëlle Springer 26 maart 2015 at 08:27

  Leuke artikel om te lezen meid! <3 Ben het helemaal met je eens.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Dankjewel Danielle! <3

 • Reply Alexa 26 maart 2015 at 08:39

  Goede tips en ik zou er bij zetten dat je het moet doen omdat je het leuk vind! En probeer je te onderscheiden van de rest want dat maakt jou blog uniek! Ook zoals je zei door bij jezelf t blijven!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Daar heb je helemaal gelijk in!

 • Reply Diolifestyle 26 maart 2015 at 08:42

  Wat een fijn artikel met mooie tips! Helemaal waar!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Ah dankjewel Dionne <33

 • Reply Yvette Eigenraam 26 maart 2015 at 09:08

  Handige tips die zullen zeker van pas komen 🙂

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:49

   Dankjewel Yvette!

 • Reply Juliet 26 maart 2015 at 09:12

  Ik blog zelf nu om de dag, omdat elke dag op dit moment nog te veel is, maar aangezien ik het zó leuk vind om te doen ga ik in April wel kijken wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Mocht je willen beginnen met bloggen is dit echt een super fijn artikel!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:50

   Super, dat is heel leuk om te horen! Succes Juliet!

 • Reply Mariëlle M. 26 maart 2015 at 09:22

  Je hebt helemaal gelijk met alle punten die je noemt; lol hebben is het belangrijkste!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:50

   Bloggen is dan ook érg leuk <3

 • Reply Elbrich xfashionmeep 26 maart 2015 at 09:25

  Het volhouden is het belangrijkste! Het liefst had ik ook niet zo overhaast mijn naam gekozen, maar om 'm nu nog te wijzigen is ook geen optie, helaas.

  Liefs, Elbrich

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:51

   Zo denk ik er helaas ook wel eens over.. Achja!

 • Reply Danielle 26 maart 2015 at 09:27

  Leuke tips!

  Een van de belangrijkste tips vind ik dat je het niet voor de statistieken moet doen. Veel bezoekers is leuk maar je moet natuurlijk niet schrijven voor zo veel mogelijk bezoekers.. dat kost tijd en moeite.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 09:51

   Daar heb je ook helemaal gelijk in. Die bezoekers komen vanzelf!

 • Reply come-moda 26 maart 2015 at 10:13

  Goede tips!

 • Reply Charlotte 26 maart 2015 at 10:23

  Een naam vind ik heeeeel belangrijk, want die kun je minder makkelijk veranderen, zonder bezoekersaantallen en autoriteit in te leveren. En inderdaad het platform ook. Verder is het een kwestie van DOEN! Maak het jezelf niet te moeilijk!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:41

   Ja precies! Goede tips!

 • Reply beautybloglaura 26 maart 2015 at 10:32

  Super handige tips!

 • Reply Raounak 26 maart 2015 at 10:35

  Lief dat je dit zo deelt!! Super handig.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:41

   Dankjewel Raounak!!

 • Reply Guusje 26 maart 2015 at 10:41

  Vooral genoeg tijd erin steken en doorzetten zijn inderdaad echt belangrijk! En natuurlijk plezier blijven hebben (:

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:41

   Precies Guusje! <3

 • Reply Melissa van der Heijden 26 maart 2015 at 11:07

  Wat je zegt: regelmaat. Ik haak echt af wanneer ik niet kan rekenen op artikelen. Super goed artikel!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:41

   Ah dankjewel Melissa!

 • Reply Janneke 26 maart 2015 at 11:16

  Leuk artikel. Ik heb zelf inderdaad gemerkt door regelmatiger te gaan bloggen, dat ik meer bezoekers heb gekregen. Dus dat is een hele goede tip!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:42

   Dankjewel! Heb ik zelf ook gemerkt, dat werkt écht!

 • Reply Elze 26 maart 2015 at 12:29

  Leuke, fijne tips! Ik ben zelf wel benieuwd naar de bloggroepen die je noemde, heb je voorbeelden?

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:43

   Dankjewel Elze! Ja zeker, groepen waar je je blogs kunt spammen zijn The Bloggerlist, The Blogboard en Blogger Mansion!

 • Reply Maureen | Captualize.nl 26 maart 2015 at 13:35

  Fijne bekende tips. Regelmaat en volhouden en jezelf zijn zijn echt de belangrijkste tips. Maar ik moet zeggen dat regelmaat en volhouden in het begin nog het moeilijkst is. Je schrijft voor jezelf, maar het is altijd leuk om interactie te hebben met je bezoekers. Met naam is het inderdaad handiger om te kiezen voor een naam waar je alle kanten mee op kan. Dat heb ik ook gedaan met de mijne.

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:43

   Dankjewel Marueen. Precies, je hebt helemaal gelijk!

 • Reply Lifetimes 26 maart 2015 at 13:56

  Goed idee om deze tips te delen. Hier gaan de beginnende bloggers heel veel aan hebben. Zelf zijn wij nu ruim vier maanden bezig en het beginnen van een blog is zeker niet makkelijk! Gelukkig hebben volgehouden tot nu toe. Ik snap dat je een beetje moeite hebt met je naam. Zeker omdat je meer naar de lifestyle kant wil. Misschien kan je iets in je logo maken waaruit blijkt dat het ook om inner beauty gaat in plaats van de lippenstift? Wij zijn eigenlijk op een hele rare manier aan onze naam gekomen. Het groepsgesprek met onze beste vriendinnen heet Wintertimes, Springtimes, Summertimes of Autumntimes (hangt er natuurlijk vanaf welk seizoen het is, haha). We werden hierdoor geinspireerd en omdat we op onze blog schrijven over ons leven hebben we er Lifetimes van gemaakt! Xx

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:43

   Aaah wat een super leuk idee om bij je blognaam te komen, heel tof!

 • Reply Naomi @ Naomi in Wonderland 26 maart 2015 at 14:59

  Top tips! Dit zijn echt zowat de beste tips die je kan geven aan iemand wanneer ie een blog opstart!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:43

   Ah dankjewel Naomi!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 26 maart 2015 at 15:00

  De bekende tips, maar goed omschreven! Ik heb er gelukkig wel rekening mee gehouden en heb geen beauty of fashion in mijn naam gelukkig!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Dankjewel Eilish!

 • Reply Manon Boerakker 26 maart 2015 at 15:51

  Hele fijne tips geef je, vooral het jezelf blijven is een must !

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Dankjewel Manon <3

 • Reply Cindy 26 maart 2015 at 17:02

  Hele fijne tips! Mijn tip is nog: Doe het met plezier!

 • Reply Nina Simplynspecial 26 maart 2015 at 17:36

  Fijne tips geef je! Ik denk dat een hoop meiden daar wat mee kunnen 😉 Er komt namelijk veel meer bij kijken dan wat mensen denken!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Ah dankjewel Nina!

 • Reply Anna 26 maart 2015 at 17:49

  Goede tips! Bloggen kost inderdaad veel tijd, volgens mij onderschatten veel mensen dat.

 • Reply youbeleza 26 maart 2015 at 18:10

  Wat een handige tips! Ze komen op een ideaal tijdstip, ik ben net zelf een blog begonnen. Ik heb hier heel lang over nagedacht en besloten het toch te doen. Wat ben je trouwens zelf al ver geraakt! Je bent echt een voorbeeld 🙂

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Ah dankjewel, super leuk om te horen. Wat een compliment, wauw! <3

 • Reply Daphne G 26 maart 2015 at 18:20

  Hele fijne tips!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Dankjewel Daphne!

 • Reply Lisa Walen 26 maart 2015 at 18:39

  Erg fijn! Vooral opgeven moet je nooit doen. Ik heb wel eens een inzinking gehad van: ik kap ermee, maar gelukkig heb ik dat nooit gedaan!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Gelukkig niet, echt niet doen hoor!!!

 • Reply Denise 26 maart 2015 at 18:55

  Goede tips!

  • Reply Denise 26 maart 2015 at 20:44

   Dankjewel Denise!

 • Reply Nicky 26 maart 2015 at 21:01

  Wees trouw aan jezelf. Ga niet over iets bloggen omdat het hip is, maar omdat je er graag iets over wilt schrijven.

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 27 maart 2015 at 06:31

  Fijne tips, en kloppen allemaal 🙂

  • Reply Denise 27 maart 2015 at 08:26

   Dankjewel Laura! <3

 • Reply Donna Luisa Huijzendveld 27 maart 2015 at 07:43

  Hele fijne tips en helemaal waar inderdaad!

  • Reply Denise 27 maart 2015 at 08:26

   Hihi dankjewel Donna!

 • Reply nicolish 27 maart 2015 at 12:43

  Wat een fijne tips. Het kost inderdaad veel moeite en geduld, maar het is het zeker waard!

 • Reply Esmée 27 maart 2015 at 18:14

  Goede tips! Af en toe onderschat je het bloggen echt. Even een artikel schrijven en je bent zo een uur verder. En daarnaast kun je vaak alleen foto's schieten als het licht is buiten, want dat zorgt voor het mooiste resultaat. x

  • Reply Denise 31 maart 2015 at 15:05

   Precies! Het is echt niet zo makkelijk als je denkt!

 • Reply Ginny 27 maart 2015 at 18:37

  Hele goede tips! Ik kan me er wel in vinden hoor, dat het af en toe moeilijk is om een nieuwe post online te zetten in combinatie met een studie. Zelf doe ik het ook de ene keer meer dan de andere, maar toch kom ik steeds terug. Het is gewoon heel leuk!
  Heb je blog net ontdekt, maar ik vind hem heel leuk!

  • Reply Denise 31 maart 2015 at 15:05

   Dankjewel Ginny! Super lief, bedankt voor het compliment 🙂

 • Reply Renee Raadsheer 28 maart 2015 at 22:44

  Goede tips, kan mij er zeker in vinden! Fijn artikel, X

 • Reply Jana 30 maart 2015 at 21:42

  Fijne tips! Ik wou ook dat ik wat langer had nagedacht over een naam want bijster origineel is hij niet.Ik wil graag een eigen domein maar nog belangrijker: een nieuwe naam. Ik heb nog niet zo veel volgers dus als ik mijn naam wil veranderen moet ik het nu doen. Ik wil ook graag een nieuw die altijd past bij me en dus ook nadat ik (misschien) later besluit om niet meer over beauty te schrijven.

  • Reply Denise 31 maart 2015 at 15:05

   Dan zou ik het inderdaad nu doen!

 • Reply Rens 1 april 2015 at 19:36

  Goede tips. Ik denk zeker dat meiden die een blog willen starten hier veel aan hebben!

 • Reply Kimberley | Beyoutiful-Lifestyle 1 april 2015 at 20:17

  Soms is het een ondankbaar vak haha! Ik blog nu een jaar, maar helaas nog steeds niet veel volgers. Ik blijf wel gewoon doorgaan omdat ik het erg leuk vind.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten