Persoonlijk

Alles over mijn afstudeerstage en scriptie

12 januari 2017

Afgelopen maandag ben ik officieel begonnen met afstuderen, mijn diploma komt nu wel héél dichtbij (als alles goed gaat natuurlijk). Omdat ik veel vragen krijg over mijn afstudeerstage en scriptie heb ik besloten om er gewoon een heel artikel over te schrijven. Is alles meteen duidelijk én weten jullie waar ik drie volle dagen per week uithang. Kijk je met me mee?

Goed, daar gaan we dan. Allereerst zijn jullie waarschijnlijk héél benieuwd WAAR ik nou eigenlijk ga afstuderen… Misschien heb je het op Instagram al wel voorbij zien komen, maar na verschillende sollicitatiegesprekken heb ik ervoor gekozen om te gaan afstuderen bij Manfield/ Sacha. Waarschijnlijk kennen jullie deze merken wel van de verschillende (toffe!) schoenen die ze produceren, waarbij het hoofdkantoor in Tilburg staat. Sinds vorig jaar zijn deze bedrijven bij elkaar gevoegd en ik zal de komende twintig weken op de afdeling marketing en communicatie zitten, waarbij ik me vooral ga focussen op het bedrijf Manfield. Hier werk ik drie dagen mee op kantoor, waarbij ik bezig zal zijn met e-mailmarketing, het maken van de nieuwsbrieven en uiteraard de social media (strategie). Ook ga ik het fotograferen van de social posts op me nemen, iets wat ik natuurlijk héél graag doe en onder andere ook voor Gossip en mijn eigen accounts al onderhoud.

Naast die drie dagen op kantoor moet er natuurlijk ook een scriptie geschreven worden en onderzoek gedaan worden. Ik heb hier naast de meewerkactiviteiten ook gewoon tijd voor wanneer ik op kantoor ben, maar er zal ook thuis gewerkt moeten worden. Twee dagen per week heb ik dus de tijd om mezelf thuis helemaal te focussen op dit onderzoek en het adviesplan dat daaraan verbonden zit. Daarnaast verwacht ik dat er ook in het weekend wel iets gedaan moet worden, maar dat is nog een beetje aftasten nu. We zitten natuurlijk nog maar in week één en half juni hoeft m’n scriptie pas ingeleverd te worden, ik zit nu dus echt nog in de voorbereidende fase waarbij ik vooral nog informatie aan het verzamelen ben.

Wat dit verder gaat betekenen voor mijn blog weet ik eigenlijk nog niet. De drie dagen dat ik op kantoor ben zijn in ieder geval erg pittig, mijn wekker gaat om 06.00 uur en om 18.30 uur stap ik het huis weer binnen. Flinke dagen dus, waarbij ik nu nog niet eens volle bak bezig ben met het onderzoek. Ik heb dus in ieder geval met mezelf afgesproken dat ik ‘s avonds voor 22.00 uur ga slapen en dus niet meer last minute artikelen zal gaan schrijven. Zonder slaap kan ik namelijk niet functioneren, dus dat lijkt me geen sterk plan. In het weekend zal ik daarom extra tijd maken voor m’n blog en vooral voor het maken van de foto’s, zodat ik tussendoor steeds artikelen kan schrijven. Het is voor mij nu ook nog een beetje onduidelijk hoe ik het de komende weken allemaal ga invullen, maar (helaas) zal school wel even op nummer één komen te staan. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen om hier zo vaak mogelijk artikelen klaar te hebben staan, weet bijna zeker dat vijf nieuwe artikelen per week wel moet lukken. Prima toch? Daarnaast ben ik ook lekker actief op Instagram, dus daar kun je ook altijd een kijkje nemen 🙂

Er zullen trouwens best wat lezeressen zijn die al lang een scriptie geschreven hebben en afgestudeerd zijn. Dames (of heren), ALLE tips zijn welkom!!! Mijn onderzoek heeft in ieder geval te maken met het imago en de positionering van Manfield, dus mocht je nog goede voorbeelden hebben van (zelfgemaakte) scripties of goede tips over het überhaupt doorkomen van deze afstudeerperiode, let me know. Heb al veel helse verhalen gehoord over het afstuderen en alles wat daarbij komt kijken, dus positieve verhalen zijn ook meer dan welkom, haha. Ik heb in ieder geval zin om ook deze laatste maanden nog even te knallen, hopelijk gaat het lukken om dat diploma dit jaar nog binnen te slepen. We gaan het zien…

Liefs,
Denise

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Larissa 12 januari 2017 at 07:02

  Wat leuk om te lezen! Manfield lijkt me een toffe plek om stage te lopen! Ondanks dat het combineren van alles pittig is gaat het je vast en zeker lukken! Succes! 🙂

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:25

   Dankjewel voor je lieve berichtje Larissa!

 • Reply Suzanne 12 januari 2017 at 07:50

  Zelf ben ik ook bezig met afstuderen, toevallig heb ik net een blogpost geschreven over het schrijven van een scriptie met handige tips.
  Suzanne plaatste onlangs…Do’s & Don’ts: Schrijven van een scriptieMy Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:25

   Ga het meteen lezen 🙂

 • Reply Lindsey Beljaars 12 januari 2017 at 08:42

  Wat een super leuke stage! Tsja.. ik ben op dit moment zelf ook een communicatie scriptie aan het schrijven. Mijn scriptie heeft ook te maken met positionering! Wellicht dat we elkaar eens uit de brand kunnen helpen 🙂
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…De juiste oogschaduw voor jouw ogenMy Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:38

   Oh wat toevallig dat je nu ook bezig bent! Wanneer is jouw deadline en hoe ver ben je al? We houden contact, succes! <3

 • Reply Fleur 12 januari 2017 at 08:51

  De site hbo kennisbank! Daar staan scripties op die met een 7 of hoger beoordeeld zijn. Kan je goed als voorbeeld gebruiken!

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:37

   SUPER tip! Ben meteen gaan kijken en er staat inderdaad super veel nuttige informatie op. Dankjewel!

 • Reply Eilish 12 januari 2017 at 09:11

  Wow 3volle dagen meewerken. Bij ons wordt 20% meewerken aangeraden en 80% scriptie. Dit moeten we ook tijdens elk gesprek duidelijk maken. Door mn operatie heb ik een half jaar vertraging.. dus ik begin nu bijna met mn meeloopstage en moet mn afstuderen er achteraan knallen

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:37

   Dat wordt bij ons ook aangeraden, maar ik heb zelf besloten om ook mee te gaan lopen. Zijn vooral activiteiten waar ik ook iets aan heb voor m’n onderzoek en zo leer ik het bedrijf goed kennen. Ook wel belangrijk aangezien ik een identiteit/ imago onderzoek uitvoer! Succes jij! <3

 • Reply lonneke 12 januari 2017 at 09:18

  Wat een toffe afstudeerstage heb je zeg! Klinkt helemaal als iets voor jou.
  Het lijkt me wel heel pittig, maar het lukt je vast!
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:36

   Lief Lonneke! <3

 • Reply Daphne 12 januari 2017 at 10:03

  Ik ben inmiddels een absolute expert op positionering en identiteit/imago-gebied. Het boek van riezebos & van der grinten heb ik he-le-maal verslonden zowat (en ken het nog net niet uit m’n hoofd). Ik heb wel een scriptie liggen die ongeveer ook daarover gaat, maar dan voor een non-profit-instelling, en mijn klasgenootje heeft daar een 7.5 of 8 voor gehaald. Laat maar weten of ik ‘m toe moet sturen! 🙂 Verdere tips: begin overal op tijd mee! (maar dat komt wel goed aangezien je al wat eerder bent begonnen), neem ook soms een beetje afstand van je scriptie door een weekje vakantie in te lasten, vraag anderen om het voor je door te lezen, probeer uitvoerig de theorie/bestaande bewijzen aan je eigen onderzoek te koppelen en probeer het te verwoorden op een manier die iedereen begrijpt. Als ik op meer puntjes kom laat ik het nog wel weten, haha! Succes!
  Daphne plaatste onlangs…8 (food/drink) guilty pleasures van dit momentMy Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:35

   Super bedankt voor je uitgebreide reactie! Kijk, hier heb ik wat aan haha. Die scriptie zou ik héél graag eens willen doorlezen, ik stuur je wel even een privé berichtje. Als ik nog vragen heb over identiteit of imago dan weet ik je te vinden, haha 😉

 • Reply Sophie 12 januari 2017 at 10:37

  Yaaaay succes! Ik volg je op de voet 😉 Voor struggles weet je me te vinden! 🙂
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #60 – Omdat het er soms even niet van komtMy Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:33

   En jij mij ook!!!

 • Reply Maaike 12 januari 2017 at 10:40

  Wat tof dat je daar je scriptie gaat schrijven! Heel veel succes in ieder geval 🙂 En vroeg slapen is inderdaad HEEL erg belangrijk, want dat deed ik ook toen ik om half 7 mn bed uit moest en om half 7 weer thuis was. Het enige waar je dan energie van krijgt is slapennnn
  Maaike plaatste onlangs…Snapshots van mijn #outfitoftheday #2My Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:32

   Dankjewel Maaike! Ben net thuis en ga zo al lekker uitrusten, heeeerlijk <3

 • Reply anna 12 januari 2017 at 11:04

  Aaah wat een tof bedrijf om af te studeren, heel leuk! Ik ben erg benieuwd hoe het je bevalt. Wel lange en pittige dagen hoor!
  anna plaatste onlangs…REVIEW | W7 FACE BLENDING SPONGE SETMy Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:32

   Yes, lucky me! Nu nog écht afstuderen, haha 🙂

 • Reply Rachel 12 januari 2017 at 12:14

  Yaah wat top! ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen, wel lange dagen zeg… heel veel succes!

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:31

   Dankjewel Rachel! <3

 • Reply Emily 12 januari 2017 at 17:07

  Super tof Denise! Tip: denk van te voren na wat je in de momenten kunt doen dat je afhankelijk bent van anderen. Er gaat best veel tijd zitten in het uitzetten van bijv. enquêtes en het wachten op de respons, feedback van je stagebegeleider en weer terug etc.

  HEEL VEEL SUCCES <3
  Emily plaatste onlangs…Vaarwel 2016My Profile

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:31

   Helemaal waar! Ik denk dat ik mijn enquete gewoon zo snel mogelijk ga maken en uitsturen, dan kan ik in de tussentijd verder aan deskresearch etc. Deze week nog even een goede planning maken 🙂

 • Reply Irina 12 januari 2017 at 18:25

  The post is great! I really love your blog:)

  irinathayer.com

 • Reply Annelies 12 januari 2017 at 19:27

  Heel veel succes met afstuderen! Ik heb mn scriptie exact een jaar geleden geschreven, na drie maanden dag en nacht bloed, zweet en tranen te laten. Normaal gezien mag je hier een jaar aan werken, maar ik had slechts drie maanden tijd waardoor alles heel snel moest gaan. Ik had daarbij ook nog de pech dat mijn begeleider niets deed en ik alles alleen mocht uitvissen… En dat met zware SPSS oefeningen. Was een enorme opgave, maar is me uiteindelijk wel gelukt waar ik heel fier op ben. You can do it!

  • Reply Denise 12 januari 2017 at 19:30

   Oef, wat vervelend! Ik heb zelf 4,5 maanden de tijd, dus ik moet ook redelijk hard aan de bak. Hoop dat het me gaat lukken, maar uiteindelijk komt altijd alles goed 🙂

 • Reply Yvette 12 januari 2017 at 22:35

  Super leuk dat je daar mag afstuderen . Ik heb helaas geen tips voor je heb alleen een mbo studie gedaan maar komt vast wel goed met jou 🙂

 • Reply Sabine 12 januari 2017 at 22:35

  Super toffe afstudeerstage!! 🙂 Heel veel succes met alles
  Sabine plaatste onlangs…A Day in Newcastle upon TyneMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2017 at 10:50

   Dankjewel Sabine!

 • Reply Marloes 13 januari 2017 at 07:43

  Wat een super leuke stage zeg! En die laarzen die je op de foto aan hebt zijn gaaaaaf! Zijn die ook van Manfield? Heel veel succes mop!
  Marloes plaatste onlangs…Sleek Solstice Highlighting PaletteMy Profile

  • Reply Denise 13 januari 2017 at 10:50

   Die zijn ook van Manfield ja! Pretty he 🙂

 • Reply Kim 13 januari 2017 at 15:31

  Ik vind dit echt super interessant om te lezen. Mijn vriend is nu aan het afstuderen en nu weet ik ook een beetje wat er allemaal in hem om gaat.
  Kim plaatste onlangs…Get Ready With Me – Winter 2017My Profile

 • Reply Denise 13 januari 2017 at 17:23

  Pfoe, dat zijn lange dagen inderdaad! Wel een beetje op jezelf blijven letten hè! Ik heb vorige week mijn scriptie ingeleverd en hoewel het wel anders is dan bij jou kan ik zeggen dat het het beste gevoel van je schoolcarrière tot zo ver gaat zijn haha. Fijn vooruitzicht toch? 😉
  Heel veel succes!
  Denise plaatste onlangs…SERIE – Waarom ik zo dol ben op Gossip Girl + Gif’jesMy Profile

 • Reply Sahar 14 januari 2017 at 11:18

  Succes met je scriptie! Ik vond deze periode erg pittig! Neem veel tijd ervoor.

  • Reply Denise 14 januari 2017 at 16:32

   Dankjewel! Gelukkig ben ik iets eerder begonnen, dus ik heb nu nog voldoende tijd!

 • Reply Lisanne 14 januari 2017 at 13:19

  Leuke stage zeg, ik wens je heel veel succes met afstuderen. Komt vast helemaal goed! Ik kan je als tip gegeven om vooral niks uit te stellen. Dat was echt mijn valkuil. En probeer zo veel mogelijk feedback te krijgen vanuit school. Ik had helemaal geen begeleiding en dus ook geen feedback en daar is het bij mij de eerste keer misgegaan.
  Lisanne plaatste onlangs…Bye 2016, Hello 2017!My Profile

  • Reply Denise 14 januari 2017 at 16:29

   Dankjewel Lisanne! En bedankt voor je tip. Dat is inderdaad een hele goede! Gelukkig heb je het alsnog weten te halen <3

 • Reply Jeroen van Abeelen 30 januari 2017 at 11:57

  Wat grappig. Ik kwam via de nieuwe website van Fontys hogescholen op je blog en toen zag ik op jouw blog opeens een foto van ons gebouw (meubels).
  Ik werk bij Absoluta in hetzelfde gebouw en wij zijn nu bezig met het ontwikkelen van MyLocals een eten bestel platform voor de zakelijke markt.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten