Lifestyle

Bloggen en je omgeving

27 januari 2016

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen, één van de beste keuzes die ik tot nu toe in ieder geval gemaakt heb. Ik heb m’n passie gevonden en ben op een dag gewoon begonnen met artikelen schrijven, maar hoe reageerde mijn omgeving hier eigenlijk op? Vandaag geef ik je een aantal redenen waarom het hartstikke leuk is om je omgeving en je blog te combineren.

Meer zelfvertrouwen
Allereerst zal het je écht meer zelfvertrouwen geven wanneer je omgeving op de hoogte is van je blog en wat je precies uitspookt. Hoe fijn is het om steeds zelf te laten zien wat je schrijft? Je mag er namelijk hartstikke trots op zijn en een blog is in ieder geval niets om je voor te schamen. Ikzelf heb de keuze gemaakt om er meteen vanaf het begin heel open over te zijn naar mijn omgeving. Volgens mij waren mijn ouders, vriendinnen, tantes en opa’s en oma’s de eerste personen die wisten van mijn blog en uiteraard waren ze allemaal ontzettend enthousiast. Veel positieve reacties ontvangen van de mensen die dichtbij je staan maakt mij in ieder geval een stuk zelfverzekerder. Uiteraard zullen er ook wat minder positieve reacties voorbij komen, maar focus je op al het positieve en ben er open en eerlijk over. Hoe leuk is het dat al je familie en vrienden dagelijks een momentje vrij maken om jouw blog te lezen?

Vrienden en familie zijn je grootste fans
Ik denk dat ik toch wel voor 99 procent zeker kan zeggen dat mijn ouders, opa’s en oma’s en vriendinnen de allergrootste fans zijn die mij vanaf dag één gesteund hebben. Ze zijn ontzettend benieuwd naar wat je doet en meemaakt en zullen bijna geen artikel overslaan (oké, op een aantal make-up reviews na misschien). Er is zelfs een kans dat ze de posts delen en er zo weer meer mensen je blog zullen ontdekken.

Delen op je persoonlijke social media kanalen
En dan het delen op je persoonlijke social media kanalen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit bij mij ook nog best wel een obstakel was hoor… Het is niet niks om al je 500 Facebook-vrienden in één keer op te zadelen met het feit dat je een blog hebt. Toch heb ik er vrij snel voor gekozen om gewoon lekker open kaart te spelen en ook daadwerkelijk een aantal posts op mijn persoonlijke Facebook-pagina te plaatsen. Ik heb er veel reacties op gekregen tijdens het stappen (hilarisch af en toe!), maar het heeft me ook zeker veel bezoek opgeleverd. Nog steeds zie ik dat ontzettend veel bezoekers per maand uit mijn eigen stad komen, leuk om te zien!

Pakketjes en events
Nog heel even een tip voordat je deze alinea gaat lezen: begin alsjeblieft niet met bloggen voor pakketjes, geld of events. Ik geloof dat het toch echt een van de meest gemaakte fouten is voor het starten van een blog en op deze manier gaat het vooral héél erg moeilijk worden met volhouden en doorgaan. Goed, het kan natuurlijk voorkomen dat er na een aantal maanden misschien al wel eens een pakketje op de deurmat zal gaan vallen. En hoe leuk is het om deze pakketjes met je ouders en vrienden te delen? Stiekem vindt mijn moeder het vaak nog veel spannender dan ik wanneer er weer een pakketje afgeleverd wordt en wanneer ik niet naar een event kan gaan vraag ik wel eens of een goede vriendin zin heeft om een bezoekje te brengen. Er zijn eigenlijk gewoon héél veel redenen waarom het hartstikke leuk (en stiekem ook wel een beetje eng) is om open kaart te spelen over je blog. In mijn geval heeft het in ieder geval goed uitgepakt en er is een hele grote kans dat dit bij jou ook zo zal gaan. Just do it!

Hebben jullie nog tips om het bloggen en je omgeving te combineren?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Lonneke 27 januari 2016 at 06:47

  Em je blog loopt ook zo goed omdat je ziet dat het je passie is! Ik ben ook open eerlijk geweest vooral mijn moeder vind het erg leuk.
  Lonneke plaatste onlangs…Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

 • Reply Marloes 27 januari 2016 at 07:28

  Leuk artikel Denise! Ben het helemaal met je eens. Ik weet nog wel toen ik net begon met bloggen vertelde ik het iedereen pas na een maand. Behalve mijn ouders en vriend natuurlijk. Maar ik vond het best wel een dingetje! Toch waren de meeste reacties wel super leuk en positief. Op een paar na dan: wat moet je daar nu weer mee? Wat wil je ermee bereiken? Haha, achja! Tot nu toe ook mijn beste keuze ooit!
  Marloes plaatste onlangs…Clinique Chubby Lash Fattening MascaraMy Profile

 • Reply Desiree 27 januari 2016 at 08:17

  Ontzettend leuk! Er met je familie over kunnen praten en het delen vind ik ook erg bijzonder. Dat bloggen helemaal je passie is, is duidelijk te zien aan de manier waarop je schrijft! 🙂
  Desiree plaatste onlangs…Photo Diary #16 – Blue Monday, verre reizen en Ferrero RocherMy Profile

 • Reply Larissa 27 januari 2016 at 08:22

  Ik herken dit helemaal! Ik had in het begin een blog aangemaakt, maar dit wel stil gehouden. Toen ik zeker wist dat het af was, het er ‘proffessioneel’ genoeg uit zag én ik er actief op zou zijn, heb ik het gelijk tegen vriendinnen en familie verteld. Overigens wisten een aantal vriendinnen er al wel vanaf, want zij hebben me juist geholpen met het kiezen van een domeinnaam, lay-outs etc. Het delen op mijn persoonlijke social media kanalen vind ik nog een beetje tricky. Iemand zei een keer: ”Het is dat je mijn familie bent, anders had ik je geunfollowd”, vanwege de ‘zelfpromotie’, als ik het zo mag noemen. Ondanks dat plaats ik af en toe nog wat op social media en loop ik erover te denken om het altijd te doen. Ik heb in elk geval als oplossing voor Facebook een pagina aangemaakt voor mijn blog, toch nét wat fijner voor de vrienden die het liever niet elke dag lezen. Liefs!
  Larissa plaatste onlangs…TRAVEL MOODBOARDMy Profile

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:28

   Ik snap wel wat je bedoeld inderdaad met “zelfpromotie” en ik heb het idee dat er vast mensen zijn die mij ontvolgd hebben. Ach, dat is dan maar zo. Ik heb een speciaal Instagram-account voor mijn blog (waar ik ook geen familie op laat zien etc.) en een speciale Facebook-pagina, maar toch kan het wel eens voorkomen dat er iets van mijn blog voorbij komt op mijn persoonlijke kanalen. Ik ben er gewoon blij mee en trots op, ach! 🙂

 • Reply Amy 27 januari 2016 at 08:45

  Haha helemaal waar! Mijn moeder is mijn grootste fan en deelt mijn blog regelmatig, leuk om te zien hoe enthousiast ze erover is 🙂
  Amy plaatste onlangs…Wat heb ik uiteindelijk gemist?My Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 27 januari 2016 at 09:00

  Super leuk artikel 😀 Ik heb er ook echt meer zelfvertrouwen van gekregen en durf ook vaak de stoute schoenen aan te trekken 😉
  Mijn oma ik onze grootste fan. Sinds ze een tablet heeft zit ze elke dag onze artikelen te lezen, super lief!
  En die pakketjes hoeven natuurlijk niet. Wij beginnen nu net met samenwerkingen, maar het is niet dat ik ooit verwacht had op dit punt te komen!
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…PERSONAL | Stage UpdateMy Profile

 • Reply joske 27 januari 2016 at 09:18

  Gewoon doen oen wat je leuk vind, en bloggen hoort hier zeker bij voor jou. SuperLeuk!

 • Reply anna 27 januari 2016 at 09:25

  Leuk geschreven! Ik vond het eerst super raar en ook wel eng om mijn blog aan mijn omgeving te laten zien. Hier heb ik bewust een tijd mee gewacht, want wat nou als ik opeens niet meer zou bloggen of er geen zin meer in had. Dat zou dan echt gênant zijn, haha. Pas toen ik zeker wist dat ik ermee verder ging en mijn blog al goed gevuld was met artikelen heb ik het openbaar gemaakt in mijn omgeving en op Facebook 😀
  anna plaatste onlangs…REVIEW | CATRICE EVEN SKIN TONE FOUNDATIONMy Profile

 • Reply Kim - Kimsbloglife 27 januari 2016 at 09:29

  Dit vind ik een heel interessant onderwerp, ik struggle er zelf een beetje mee. In het begin vond ik dit heel moeilijk en wilde ik liefst dat zo weinig mogelijk mensen uit mijn omgeving het wisten, maar stilaan ben ik er wel opener in geworden. Het maakt nu eenmaal een groot deel van mijn leven uit en ik wil me ook niet schamen of verstoppen voor wat ik doe. Toch spreek ik er niet heel veel over met mijn omgeving en heb ik ook het gevoel dat de meeste mensen uit mijn omgeving het vreemd vinden. Sommigen lezen het stiekem en zeggen er niets over, anderen lezen het helemaal niet, en anderen geven dan weer af en toe een vreemde opmerking waardoor ik het gevoel heb dat ze er wat mee lachen… Ik vind het eigenlijk best wel jammer en zou het ook wel fijn vinden als mijn omgeving zo achter mijn blog zou staan en het ook zou lezen en mij er complimentjes over geven.
  Kim – Kimsbloglife plaatste onlangs…Waarom willen wij bloggers en vloggers eigenlijk ‘ons hele leven’ online delen?My Profile

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:29

   Ik denk dat wanneer jij er gewoon voor de volle 100 procent achter staat en dit ook uitstraalt naar je omgeving, dat zij bijna niets anders kunnen dan ook hartstikke enthousiast en blij voor jou zijn! Ik ben van mening dat je ontzettend trots mag zijn op je passie en blog en dat het zeker niet iets is waar je je voor hoeft te schamen. Misschien moet je er uit jezelf iets meer over vertellen op een enthousiaste manier, zonder dat je verwacht dat je er commentaar op krijgt? XXX

   • Reply Kim | De Ridder 27 januari 2016 at 18:45

    Ja, daar heb je zeker wel deels gelijk in! Ik besef ook dat ik me er zelf soms een beetje voor ‘schaam’ of er al meteen vanuit ga dat mensen het vreemd zullen vinden of een negatief oordeel zullen vellen, en daar moet ik zelf inderdaad ook wat op letten. Maar anderzijds zou het ook fijn zijn als mijn omgeving me uit zichzelf wat zou aanmoedigen, zeker als ze weten dat ik er zo onzeker over ben 🙂

 • Reply Svenja 27 januari 2016 at 09:29

  Mooi artikel Denise! Mijn omgeving heeft altijd alleen maar heel enthousiast gereageerd op mijn blog, wat het zoveel leuker maakt voor mij. Ik had ook wel eens dat ik een bekende tegenkwam in de stad en allemaal complimentjes kreeg over mijn blog, zo leuk! En inderdaad mijn ouders zijn ook echt mijn grootste fans, zo lief haha.
  Svenja plaatste onlangs…Valentijnsdag wishlistMy Profile

 • Reply Maaike 27 januari 2016 at 09:34

  Ik heb een paar negatieve reacties gehad, en ik snap dat sommige mensen zich daardoor laten ontmoedigen. Mijn tip daarvoor: gewoon doorgaan! Bloggen is iets wat JIJ super leuk vind om te doen, wie heeft dan het recht om jou dat te ontnemen? Verder een super artikel om te lezen 🙂
  Maaike plaatste onlangs…Weekly Journal #65 – Heel veel tapas eten, Gossip Girl kijken & ultiem relaxenMy Profile

 • Reply Tedje 27 januari 2016 at 09:53

  Ik vond het in het begin ook super spannend om het tegen mijn omgeving te vertellen. Maar inderdaad wat je zegt: mijn familie en vrienden zijn mijn grootste steun! Iedereen vindt het super leuk 🙂
  Tedje plaatste onlangs…Enquête Teddlicious.nl | 2016My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 27 januari 2016 at 09:55

  Hihi vooral het stukje van je moeder is heel herkenbaar. Mijn mama appt ook altijd mega vrolijk: ‘Er is weer een pakjee!!’
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Londen Dag 2My Profile

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:30

   HAHA precies dit!

 • Reply Dianne 27 januari 2016 at 09:55

  Leuk artikel! Ik zou willen dat mijn omgeving zo enthousiast was over mijn blog, maar helaas! Gelukkig zijn er ook veel positieve reacties en houd ik me daar maar aan vast 🙂
  Dianne plaatste onlangs…Ik ga afstuderen!My Profile

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:30

   Ah zijn ze echt niet enthousiast? Wat vervelend.. Wat is daar de reden voor? 🙁

   • Reply Dianne 28 januari 2016 at 11:40

    Nope. De meesten vinden het gek. Eigenlijk weten ze niet wat ze missen haha!
    Dianne plaatste onlangs…Ik ga afstuderen!My Profile

    • Reply Kim - Kimsbloglife 7 augustus 2016 at 15:09

     Ergens toch fijn om te lezen dat ik niet de enige ben waarbij de omgeving niet zo enthousiast is, ook al is het natuurlijk niet zo fijn voor jou. Ik probeer het me niet zo aan te trekken maar het zou natuurlijk fijner zijn als het anders was. Ik ben er net een artikel over aan het schrijven, komt morgen online op m’n blog!
     Kim – Kimsbloglife plaatste onlangs…Frankrijk vakantievlog #2: bloggen, zwemmen en lekker etenMy Profile

 • Reply Esmée 27 januari 2016 at 10:09

  Wat een fijn artikel! Ik merk ook dat veel mensen uit mijn omgeving – ook uit mijn dorp – mijn artikelen lezen. Het is zo leuk om te zien dat mensen het leuk vinden wat je doet en vriendinnen vragen ook altijd hoe het met mijn blog gaat. Mijn ouders vonden het eerst wel een beetje gek, maar nu zijn ze er aan gewend en praten ze er zelfs met collega’s over. Dit herinnert me er ook weer aan, dat ik wel eens vaker mijn artikelen op mijn persoonlijke Facebook kan delen. x
  Esmée plaatste onlangs…BEKEKEN FILMS #11My Profile

 • Reply irene 27 januari 2016 at 10:22

  Leuk om te lezen! Mijn familie steunt me ook altijd. En mijn opa is mijn trouwste fan!

 • Reply Mariska 27 januari 2016 at 11:16

  Super leuk! Ik vind het zo schattig dat jongens-vrienden van mij dan toch die beautydingen lezen omdat ze het leuk vinden dat ik blog en m’n oma met d’r PC-kunsten toch op m’n blog gaat kijken, dat soort dingen, haha. Je haalt er zo veel uit!
  Mariska plaatste onlangs…Anastasia Beverly Hills Glow Kit | That Glow reviewMy Profile

 • Reply Elsa Sophie 27 januari 2016 at 12:45

  Zo herkenbaar! Ik vond het in het begin ook lastig om hier open kaart over te spelen. Je stelt je toch aardig bloot op je blog en je omgeving kan daar nog wel eens op reageren. Gelukkig veelal leuke en positieve reacties en die feedback geeft ook een stukje extra plezier in het bloggen!

 • Reply Isra 27 januari 2016 at 12:46

  Herkenbaar 😀 Ik vind het ook grappig als mensen achterkomen dat ‘jij’ blogger x bent. Gisteren vroeg een onbekende persoon aan me of ik ‘dat meisje van ministijl.nl’ ken, en moest enorm lachen toen ik zei dat ik die persoon ben 🙂 Dat is ook een voordeel.. zien hoe mensen reageren..

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:31

   Haha wat ontzettend grappig en toevallig! 🙂

 • Reply Sandra 27 januari 2016 at 13:23

  Leui dat je zoveel leike reacties krijgt vanuit je omgeving! Vanaf mijn eerste artikel op mijn blog heb ik het gelijk op Facebook gegooid. Ik vond het júist heel leuk om het gelijk te delen met mensen uit mijn omgeving. Zelf denk ik ook dat dit het beste is, want hoe langer je wacht hoe hoger de drempel wordt denk ik. Ik heb eigenlijk alleen nog maar leuke reacties gekregen, en dat geeft inderdaad je zelfvertrouwen wel een boost!!

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:31

   Daar heb je zeker gelijk in! Hoe langer je er over blijft twijfelen, hoe moeilijker het wordt om er echt open kaart over te spelen. En dat terwijl het juist zo iets leuks is!

 • Reply Léonie 27 januari 2016 at 14:17

  Ik ben het echt helemaal met je eens! Laatst moest ik in een minuut pitchen over m’n hobby en heb ik voor de klas durven uitspreken dat ik een blog heb. Super eng natuurlijk en stiekem durf ik nog steeds niet mijn artikelen te plaatsen. Ik zit er al een tijdje over na te denken om een Facebookpagina voor mijn blog te maken, zodat ik daar mijn artikelen kan delen zonder mijn Facebook-vrienden er mee lastig te vallen, haha. Het heeft ook een tijdje geduurd voordat ik het tegen mijn ouders, vriendinnen en familie durfde te zeggen. Nu zijn ze inderdaad mijn grootste fans! Ze lezen álles, heel leuk om te zien!

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:32

   Het is inderdaad een hele goede optie om een Facebook-pagina voor je blog aan te maken, dat heb ik ook gedaan. Ik accepteer namelijk ook geen mensen op mijn persoonlijke Facebook, dus dan is zo’n blog pagina een heel goed alternatief om er toch voor te zorgen dat iedereen je kunt volgen. En zo kun je het ook gescheiden houden!

 • Reply Mariëlle 27 januari 2016 at 15:44

  Hele goede punten, mijn omgeving snapte er eerst niets van maar nu zijn er enkele trouwe volgers 🙂
  Mariëlle plaatste onlangs…Iva Natura Hair MaskMy Profile

 • Reply Amy 27 januari 2016 at 15:51

  Mooi artikel Denise! Ik twijfelde er zelf wel een beetje aan om mijn familie en vrienden te vertellen over mijn blog, maar uiteindelijk heb ik dat na een tijdje toch maar wel gedaan. Dat bleek toch een stuk makkelijker 🙂 Ik merk wel dat sommige mensen in mijn omgeving de lol ervan echt niet snappen, terwijl anderen het juist heel leuk vinden. Zelfs mijn oudtante van 95 leest regelmatig mee, zo leuk 🙂
  Amy plaatste onlangs…5 steden die ik graag wil bezoekenMy Profile

  • Reply Denise 27 januari 2016 at 18:33

   Ah wauw, 95! Wat een leeftijd! Fijn dat het goed uitgepakt heeft!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 27 januari 2016 at 19:34

  Ik heb meteen op dag 1 iedereen uitgenodigd op mn fb pagina te liken.. en nog steeds alleen maar positieve reacties! Ik snap het dus ook echt niet als mensen het stilhouden, is zóo niet nodig!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Personal ♥ De zelfrespect tagMy Profile

 • Reply Manon 27 januari 2016 at 20:19

  Door het bloggen heb ik ook veel meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik ook een stuk socialer geworden
  Manon plaatste onlangs…Beauty- Fashion & Lifestyle boeken die ik nog wil hebbenMy Profile

 • Reply Milou 28 januari 2016 at 07:16

  Het heeft bij mij echt een hele tijd geduurd voordat ik zelfverzekerd was over mijn blog naar bekenden toe. Nog af en toe heb ik het idee me te moeten ‘verantwoorden’ over mijn hobby maar dat zegt meer over die mensen hier dan over mijn blog denk ik, haha. Vooral nu met mijn zwangerschap vinden ze het maar wát interessant en proberen ze vanalles op te zoeken via Google. Hilarisch! Ik deel die posts dan inderdaad ook op mijn privé Facebook en dat levert gigantisch veel bezoekers op. Win-win, ik mijn bezoekers en hun zijn weer op de hoogte van mijn zwangerschap (voor zover ik dingen deel). Lol :p
  Milou plaatste onlangs…Het was weer zo’n dagMy Profile

 • Reply alexa 28 januari 2016 at 09:39

  Wat een goede tips ik heb het gewoon vertelt en mijn vriendinnen zijn trots en mijn moeder helpt mij zelfs met de spellingsfouten eruit halen! Zij zijn zeker mijn grootste fans!
  alexa plaatste onlangs…Waarom ik winkelen op zaterdag vermijdMy Profile

 • Reply Evelien 28 januari 2016 at 13:03

  Leuke en handige tips, ik denk dat je heel veel beginnende bloggers hiermee helpt!
  Evelien plaatste onlangs…Review: Sleek Sunrise en Pomegranate blushesMy Profile

 • Reply ellen 2 februari 2016 at 21:52

  goed artikel! ik heb in 2013 een grote stap gemaakt met mijn blog, en het liep lekker. nog even doorzetten en ik kon naar events toe, super gaaf! toen ben ik gestopt vanwege onzekerheid omdat ik het niet heb gedeeld en als mensen er achter kwamen dat ik een blog had, kreeg ik negatieve reacties.

  ik ben in 2015 opnieuw begonnen en heb tussendoor wel een pauze gehad, nu pak ik het weer op. ik vind het zo leuk om te doen en ik merk nu ik soms ook wat dingen deel, dat mensen het heel normaal en zelfs leuk vinden als ze er vanaf weten! 🙂

  (enneh, als ik pakketjes krijg vind mijn moeder het ook veel spannender dan ik, haha)

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten