Geen categorie

De planning tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika

23 juni 2015
Waarschijnlijk hebben jullie het de afgelopen tijd al een paar keer voorbij zien komen op mijn blog, maar aankomende zomervakantie vertrek ik voor een paar weken richting Zuid-Afrika! Er staat daar een héle gave rondreis op de planning, waar ik jullie heel graag meer over wil vertellen. Van game drives in het Kruger park tot de big city Johannesburg en een bezoek aan het arme Swaziland. Kijk je met me mee?

De grootste stad van Zuid-Afrika: Johannesburg
De rondreis gaat van start én eindigt in Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika. Op de planning staat tot nu toe in ieder geval een stadstour, een bezoek aan het stadion waar in 2010 het WK voetbal werd gespeeld en er zal de eerste dagen ook bijgekomen moeten worden van de elf uur durende vlucht. En trouwens, het Kruger House (waar de president woonde) gaan we ook écht wel bezoeken!

Koffieboerderij
De koffiecultuur is in Zuid-Afrika enorm, waardoor een bezoek aan een traditionele koffieboerderij natuurlijk niet kan ontbreken. Het lijkt me leuk om ook een rondleiding over de boerderij te krijgen, om op deze manier net iets meer van het traditionele leven in Zuid-Afrika mee te krijgen.
 
The Big Five in Kruger National Park
En tsja, natúúrlijk ga ik proberen de Big Five te spotten in Kruger National Park. De wilde olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn staan érg hoog op mijn lijstje van ‘wat te zien in Afrika’, heel spannend. Ik zal samen met rangers verschillende gamedrives gaan maken, inclusief een bush walk waarin ik zelf op zoek mag gaan naar dieren. Aaaah, zo leuk!

Swaziland
Zuid-Afrika wordt ook een paar dagen ingeruild voor Swaziland, waar onder andere een bezoek gebracht wordt aan een traditionele glasfabriek, we gaan paardrijden tussen de zebra’s en antilopes én we gaan slapen in van die traditionele hutjes. Ik geloof dat ik hier toch wel een klein beetje zenuwachtig voor ben… Wie mij kent weet dat ik redelijk gesteld ben op luxe en hygiene, maar ik denk dat deze vakantie mij zeker gaat leren dat beestjes niet eng zijn en dat je met een paar dagen niet douchen ook prima kunt overleven (hoop ik).

Game drives in Zululand én bezoek aan een schooltje
Yeey nog meer gamedrives door de mooie natuur van Zuid-Afrika! In Zululand ga ik trouwens ook een schooltje bezoeken, iets waar ik nu al ontzettend naar uit kijk. Het lijkt me heel bijzonder om te zien hoe de kinderen in Afrika leren en stiekem hebben we thuis al wat leuke spulletjes verzameld om daar weg te gaan geven.
 
Drakensbergen
Naast de mooie natuur, gaat er ook een stukje cultuur meegepikt worden tijdens deze reis. Zo ga ik bijvoorbeeld die traditionele bijenkorven huisjes van binnen bezichtigen en langs bij de Zulu stammen, waar ik hopelijk veel te weten kom van de manier van leven in dit land.
 
Bezoek door Soweto
En last but not least belanden we weer in Johannesburg, waar vooral de nadruk zal worden gelegd op het grootste township Soweto. Alle lagen van de bevolking zijn in deze enorme ‘stad’ vertegenwoordigd, waardoor het er ook erg gevaarlijk kan zijn. Zo gaan we op bezoek bij sloppenwijken, maar zullen we de miljonairslanen ook niet overslaan. Enne, ik heb gehoord dat je hier ook héél goed kunt shoppen 🙂
Dit was nog maar een kleine greep uit de activiteiten die tot nu toe gepland staan tijdens mijn rondreis in Zuid-Afrika. Nog héél eventjes wachten en dan is het al zo ver, ik hoef jullie waarschijnlijk niet te vertellen dat ik er ontzettend veel zin in heb. Ondanks dat de reis voor het grootste deel georganiseerd is, is er ook nog genoeg vrije tijd waar ik jullie tips ontzettend goed bij kan gebruiken. Één ding is zeker: het gaat geen reis worden waar ik uitgerust van terug kom, maar ik weet nu al dat dat deze ervaring meer dan waard zal zijn.

You Might Also Like

67 Comments

 • Reply Sandra 23 juni 2015 at 04:55

  Wat een geweldige plannen zeg! Heel gaaf. Ik ben zelf nog nooit in Zuid-Afrika geweest, maar damn het lijkt me wel fantastisch. 😀

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:14

   Ik ben ook zo benieuwd! 🙂

 • Reply Svenja 23 juni 2015 at 06:05

  Wauw, wat een geweldige planning. Vooral de The Big Five lijkt mij zo bijzonder en speciaal om te zien <3 Je gaat vast zoveel mooie dingen zien en beleven <3

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:15

   Ik ben inderdaad heeeel benieuwd of ik alle dieren van The Big Five ga spotten!

 • Reply Ariane 23 juni 2015 at 06:11

  Wat een ontzettend gave dingen ga je doen! Ga je alleen met een groep mensen die je niet kent?

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:15

   Ook met familie 🙂

 • Reply Iris | Todayslipstick 23 juni 2015 at 06:22

  Wauw wat een leuke dingen heb je op de planning staan! Heel veel plezier!
  Liefs, Iris

 • Reply Justine A 23 juni 2015 at 06:29

  Wauw wat een mega vette plannen! Kan ik niet stiekem mee? Het klinkt echt ongelofelijk. Je gaat hier vast en zeker ontzettend van genieten <3

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:15

   Haha natuurlijk mag jij mee <3

 • Reply Yvette Eigenraam 23 juni 2015 at 07:11

  Als ik dit zo lees , wil ik er zelf heengaan deze vakantie . Het lijkt me zoon mooie ervaring. Echt super dat je erheen gaat 🙂

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:15

   Ik hou je op de hoogte van mijn ervaringen, wie weet iets voor volgend jaar? 🙂

 • Reply Rowan 23 juni 2015 at 07:30

  Wauw, dit klinkt nu al als een prachtige rondreis. Ik kan niet wachten om je verslagen en ervaringen te lezen! 😀

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:15

   Jaaa, ik ga jullie helemaal op de hoogte houden 🙂

 • Reply Alexa Op 't Land 23 juni 2015 at 07:55

  wat leuk dat jullie al een planning hebben gemaakt dan weet je al welke plekken je sowieso gaat bezoeken zo leu!

 • Reply Mariëlle M. 23 juni 2015 at 08:04

  Zo onwijs gaaf!! Mijn vriendin is net terug van bijna een halfjaar daar studeren. Ik heb al een hoop verhalen gehoord, nu haar foto's nog zien. Ik wens je alvast heel veel plezier!

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:16

   Oh wauw, wat gaaf dat ze daar een half jaar heeft gestudeerd. Moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn!

 • Reply Femke 23 juni 2015 at 08:09

  Wat ongelofelijk gaaf allemaal, zo'n reis lijkt me zo bijzonder <33

 • Reply Moniek Leonie 23 juni 2015 at 08:34

  Wauw wat een geweldige plannen heb je zeg! Dit klinkt nu al als een prachtige rondreis. Dit gaat zo''n bijzondere ervaring worden, die je nooit meer zult vergeten!

 • Reply Evelien | Live life lovely 23 juni 2015 at 09:23

  Ontzettend gaaf dat je naar Zuid Afrika gaat. Die bestemming staat hoog op mijn 'travel wishlist'. Je hebt ook echt gave plannen. Dat wordt vast en zeker een bijzondere reis.

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:16

   Dat weet ik wel zeker, ik hou je op de hoogte!

 • Reply Keybykim 23 juni 2015 at 09:40

  Het lijkt me zo leuk om daarheen te gaan, en ook leuk dat je al zoveel plannen hebt. Heel veel plezier alvast!

 • Reply Melissa van der Heijden 23 juni 2015 at 10:12

  Oe die Swaziland trip lijkt mij heel gaaf maar ook wel eng, haha! In die tentjes! Wat zal jij genieten! Trouwens, nu kun je al genieten van de voorpret, ook niet verkeerd!

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:17

   Haha eng he, ik ben niet de grootste held!

 • Reply Jouvence 23 juni 2015 at 10:42

  klinkt nu al als een geweldige vakantie.! ♥ ben nu al benieuwd naar alle foto's van je vakantie xx

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 13:17

   Die ga je zeker te zien krijgen!

 • Reply Maureen | Captualize.nl 23 juni 2015 at 11:14

  Wat een gave plannen, geniet ervan! Kijk nu al uit naar je foto's <3 Ik hoop ook "ooit" zulke mooie landen te kunnen bezoeken.

 • Reply Anne-Sterre 23 juni 2015 at 11:24

  Wat een plannen, ik ben jaloers haha. Lijkt me echt gaaf, ik hoop dat ik het ook ooit nog eens ga bezoeken.

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 23 juni 2015 at 11:32

  Oh wauw wat heb je een toffe planning!

 • Reply Rachel Kromdijk 23 juni 2015 at 11:37

  wat een onwijs gave planning geniet ervan heel tof!

 • Reply José 23 juni 2015 at 12:08

  Wat gáaf dat je daar naar toe gaat! Hele fijne vooruitzichten heb je en de planning is erg tof. xo

 • Reply Jonne 23 juni 2015 at 12:59

  Wouw je plannen zijn echt heel gaaf! Heel veel plezier!
  Liefs. Jonne

 • Reply withlovefromS 23 juni 2015 at 15:44

  Wat een leuke plannen!! Alvast veel plezier!

 • Reply Kim van Kampen 23 juni 2015 at 15:56

  Wat een bijzondere reis ga je maken!

 • Reply Dionne Knooren 23 juni 2015 at 16:58

  Wauw! Wat een heerlijke vooruitzicht! Heel leuk om naar uit te kijken!

 • Reply Loïs 23 juni 2015 at 17:37

  Ik ben jaloers!

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 20:40

   Haha ah, dat is niet de bedoeling!

 • Reply kim 23 juni 2015 at 17:51

  Klinkt erg leuk allemaal! Echt een heerlijk vooruitzicht.. Jaloeers (op de goede manier hihi). <3

 • Reply Manon Boerakker 23 juni 2015 at 18:34

  Wat een mooie planning, ik ben wel een tikkeltje jaloers!

 • Reply Chahrazad 23 juni 2015 at 18:43

  Wat een mooie vooruitzichten. Fijn dat je precies weet wat je in ieder geval wilt zien.

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 20:40

   Een kleine planning is het halve werk!

 • Reply Jasmijn 23 juni 2015 at 19:44

  Wat heerlijk! Ik ben dol op Afrika en Zuid Afrika staat ook zeker nog op mijn lijstje met landen dat ik graag wil bezoeken. De reis die jullie gaan maken, klinkt ontzettend gaaf! Veel plezier met de voorpret 😉

  • Reply Denise 23 juni 2015 at 20:41

   Dankjewel Jasmijn <3

 • Reply Anna 24 juni 2015 at 11:21

  Wat een leuke dingen allemaal, wauw! Prachtig dat je weer een verre reis gaat maken <3 Ben benieuwd naar alle verhalen 🙂

  • Reply Denise 25 juni 2015 at 06:12

   Die ga ik jullie zeker vertellen <3

 • Reply melissa 24 juni 2015 at 12:35

  Wauw wat een prachtige dingen staan er op de planning voor je rondreis! Ik kijk stiekem alvast uit naar je reisverslagen x

 • Reply Beauty Beestjes 26 juni 2015 at 21:27

  Omg dat gaat echt een prachtreis worden zo te lezen! Ben vorig jaar ook naar Afrika geweest en heb er de big five gezien in het Krugerpark! Onvergetelijk!
  Veel plezier alvast 😉
  Liefs, Valerie

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 27 juni 2015 at 19:26

  Wat een geweldige plannen heb je al! Ik ben er zeker van dat je door deze reis een enorme ervaring rijker zal worden 🙂 Liefs! x

 • Reply Laurence Talet 1 juli 2015 at 20:47

  Supergaaf dat je naar Zuid-Afrika gaat!
  Heel veel plezier en fijne vakantie! x

 • Reply Desiree Wanders 17 juli 2015 at 18:16

  Wauw! Wat ontzettend gaaf en stoer dat je dit gaat doen! Dit gaat een reis worden om nooit te vergeten! Enjoy! X Liefs

 • Reply Desiree Wanders 17 juli 2015 at 18:16

  Wauw! Wat ontzettend gaaf en stoer dat je dit gaat doen! Dit gaat een reis worden om nooit te vergeten! Enjoy! X Liefs

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten