Beauty

Deze make-up producten gebruik ik iedere dag

14 april 2016

Make-up is iets waar ik nooit over uitgepraat ben en echt ieder vrij moment aan wil besteden. Meer producten proberen, make-up looks proberen, tutorials kijken… In de afgelopen jaren heb ik inmiddels een grote collectie bij elkaar weten te sparen, maar uiteraard heb ik ook daar weer favorieten uitgekozen die ik er vaker bijpak dan de rest. Ben je benieuwd welke make-up producten ik écht iedere dag gebruik? Kijk mee!

Make-up routineGezicht – de basis

Een goede basis is het halve werk, iets dat bij mij in ieder geval wel goed opgaat. Zoals je ziet gebruik ik op dit moment echt low budget producten en heel eerlijk, ze bevallen me super goed. Ik heb nog steeds verschillende foundations van Chanel en Dior in mijn lades liggen, maar deze foundation van HEMA is inmiddels al vijf keer(!) opnieuw aangeschaft. Echt dekkend is ‘ie niet, maar dat heb ik eigenlijk ook niet nodig, een simpel pukkeltje of rood vlekje bedekken is al genoeg. Deze foundation breng ik overigens altijd aan met een kwast en alleen onder mijn ogen, op het midden van mijn voorhoofd en op mijn kin (waar de onzuiverheden zitten dus). De rest van mijn gezicht sla ik over, ik wil in ieder geval voorkomen dat ik met een enorm dicht geplamuurd gezicht rondloop.

Na de foundation breng ik met een grote kwast de Mattifying Powder van Catrice aan, een witte poeder dat ervoor zorgt dat mijn gezicht niet meer zo glanst en minder vettig oogt. Dit werkt meteen een beetje als een primer, de rest van mijn make-up blijft zo een stuk beter op zijn plaats zitten. Omdat ik het toch fijn vind om een klein beetje kleur in mijn basis producten te verwerken, ga ik vervolgens aan de slag met de Mattifying Compact Powder van HEMA. En echt, ik zwéér al jaren bij dit product. Zorgt er nogmaals voor dat het gezicht niet meer zo glanst en geeft een mooi gekleurd tintje aan de huid, maar ook weer niet té overdreven. Kleur 22 is trouwens perfect voor mijn huidskleur.

Make-up routine Concealers

Sinds een jaar zweer ik bij concealer, er gaat geen dag voorbij dat ik deze producten niet gebruik. Allereerst breng ik de Boi-ing concealer van Benefit aan met een kwast onder mijn oogleden. Omdat de substantie best dik is heb ik maar een klein beetje nodig, daarnaast is dit product echt heel erg dekkend en verdwijnen mijn wallen dus als sneeuw voor de zon. Erg fijn. Omdat ik ook bij dit gedeelte in mijn gezicht het glimmende weg wil halen, gebruik ik daarna de concealer van Mineralissima in poedervorm. Deze is een stuk lichter dan mijn huidskleur, dekt de glans van Bo-oing en geeft me het gevoel dat ik goed geslapen heb en meteen wakker ben. De concealers van Dr. Hauschka zijn overigens ook ontzettend goed, deze schaf ik waarschijnlijk (wanneer deze op zijn) ook weer aan. Niet echt low budget dit keer, maar echt absoluut de moeite waard om een keer te proberen.

Make-up routine Contouren

Één van de belangrijkste dingen wat betreft make-up vind ik contouren en shapen, hiermee kun je je gezicht er meteen een stuk mooier uit laten zien en het is eigenlijk zo gedaan. De producten die ik hiervoor iedere dag gebruik, heb ik ook eigenlijk allemaal al een tijd in m’n bezit (met uitzondering van de bronzer van Kiko). De meeste verpakkingen hebben het begeven, maar de producten zijn zó fijn dat ik er maar moeilijk afstand van kan doen. Bronzers, blushes en highlighters!

Make-up routine Bronzers

Over de basis met foundation, poeder en concealer breng ik standaard met een waaier kwast de Bronzing Powder aan van Dr. Hauschka. Hij is niet heel erg gepigmenteerd, maar wel makkelijk op te bouwen en daarnaast is de verpakking ook heel handig om mee te nemen in een make-up tasje. Deze bronzer breng ik overigens aan onder mijn jukbeenderen, op mijn neusvleugels, op mijn oogleden, aan de bovenkant van mijn voorhoofd en aan de onderkant van mijn gezicht. Ik voel me vaak ook net iets “gezonder” ogen met een fijn kleurtje, je kunt een bronzer trouwens gewoon opbouwen tot hoe donker je zelf wil hebben. Af en toe ga ik met de bronzer van Kiko nog een keer over deze zones heen om het effect een klein beetje te versterken.

Make-up routine Blush en highlighter

Nadat ik de bronzer heb aangebracht is het tijd voor de blush, ik ben inmiddels al 2 jaar(!) trouw aan deze fantastische MAC Heirloom blush in de kleur Sweet Sentiment. Één ding is in ieder geval zeker: zonder blush ga ik de deur niet uit, dit breng ik aan op mijn jukbeenderen met een speciale blush kwast. Niet té veel op een doordeweekse dag om het effect clown te vermijden, in het weekend wil ik de kleur nog wel eens opbouwen.

Als kers op de taart gebruik ik vaak deze Mineralize Skinfinish highlighter van MAC. Soft and Gentle is een fantastische kleur, die ik aanbreng boven m’n jukbeenderen (om ze toch nét een beetje meer op te laten vallen), op mijn neus en boven mijn mond. Ook hier gebruik ik echt maar een héél klein beetje van op een doordeweekse dag, voor een avondje stappen kan ik hier nog wel eens wat langer bij blijven hangen… Met het palette van W7 Hollywood Bronze & Glow werk ik vervolgens mijn highlighter nog een klein beetje bij.

Make-up routineOgen en wenkbrauwen

Vaak begin ik na het shapen van mijn gezicht aan het bijtekenen van mijn wenkbrauwen. Vroeger had ik nooit gedacht dat die twee streepjes haar zo’n verschil konden maken in je gezicht, maar inmiddels weet ik wel beter en durf ik eigenlijk niet door het leven zonder de Browdrama van Maybelline in Medium Brown. Hiermee borstel ik de haartjes door en tegelijkertijd worden ze meteen iets donkerder, makkelijk en echt binnen twee seconden gedaan.

Het meest ingewikkelde klusje bewaren we uiteraard iedere dag voor het laatst: mijn ogen. En dan heb ik het vooral over de eyeliner en het aanbrengen van mascara, verschrikkelijk vind ik het. Ik stel dit iedere ochtend zo lang mogelijk uit, maar doe het uiteindelijk toch écht iedere dag. Allereerst breng ik mijn favoriete eyeliner van Maybelline aan, deze variant heb ik al ruim een half jaar en hij begint nu pas een beetje uit te drogen. Snel een nieuwe halen dus! Vervolgens gebruik ik een wimperkruller en breng ik de Grandiôse mascara van Lancôme aan, daarna zet ik een lijntje op mijn wimperrand met het zwarte potlood van Christian Faye. Met de Sensational Lash van Maybelline zorg ik er vervolgens voor dat al mijn wimpers goed uit elkaar staan en eventuele klontjes weg gehaald worden. Vaak moet ik mijn eyeliner meerdere keren zetten én vervolgens weer wat bijwerken met foundation, ugh. Hier moet ik toch echt nog een oplossing voor gaan verzinnen.

Last but definitely not least breng ik de witte kleur van het Dr. Hauschka oogschaduwpalette aan onder mijn wenkbrauwen (lekker highlighten!) en in mijn binnenste ooghoek. Af en toe breng ik de bruine kleur aan op mijn ooglid, maar wanneer ik echt wil experimenteren met oogschaduw pak ik er vaak andere palettes bij. Uiteraard ga ik ook de deur niet uit zonder een mooie lipstick, al mijn favorieten ga ik binnenkort nog aan jullie laten zien in een apart artikel.

Ik hoop dat jullie nu een goed beeld hebben van mijn lievelingsproducten en mijn dagelijkse make-up routine. Nu ben ik eigenlijk best benieuwd naar jou: welk product gebruik jij echt IEDERE dag? 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Femke 14 april 2016 at 06:41

  Wat een super fijne producten gebruik je zeg. De Mattifying Powder van Catrice en het W7 palette heb ik ook, net zoals Soft & Gentle. Vooral die laatste is een product die ik vrijwel dagelijks draag. Ja, mooie routine :-)!
  Femke plaatste onlangs…Happy list #8My Profile

  • Reply Denise 14 april 2016 at 08:16

   Dankjewel Femke! <3

 • Reply Yara 14 april 2016 at 07:04

  Wat leuk om te zien! Ik heb net gisteren die poeder van Catrice gekocht en ik ben benieuwd of deze goed werkt, ik hoop het wel. (:
  Liefs,
  Yara
  Yara plaatste onlangs…Meet the blogger #6 Pauline van Lifestylespot.beMy Profile

  • Reply Denise 14 april 2016 at 08:16

   Haha, wat toevallig! Ik vind hem erg fijn werken 🙂

 • Reply Svenja 14 april 2016 at 08:17

  Wauw, wat heb jij een hoop mooie producen in je bezit Denise <3 Vooral Soft and Gentle is een grote favoriet van mij, die is niet meer uit mijn routine weg te denken! De bronzer van Dr Hauschka vind ik ook heel fijn en die geur die het product heeft is ook zo lekker hihi.

 • Reply Mariëlle 14 april 2016 at 09:00

  Leuk om te zien wat je gebruikt, je ziet er altijd mooi uit 🙂 Leuk dat je zowel budget producten als duurdere producten gebruikt!
  Mariëlle plaatste onlangs…Op vakantie naar MallorcaMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 14 april 2016 at 09:29

  Wat leuk om te lezen! Allemaal prachtige producten! 🙂
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…FOTD Life is a PeachMy Profile

 • Reply layla 14 april 2016 at 10:56

  Fijne producten! Sommige merken kende ik niet eens.

 • Reply Justine 14 april 2016 at 11:15

  Fijne producten! Ik vind het altijd wel leuk om te zien wat iemand nou dagelijks op d’r gezicht smeert haha. Je gebruikt toch vaak meer dan je denkt, althans dat heb ik 😉
  Justine plaatste onlangs…10 dingen die ik echt niet begrijp..My Profile

  • Reply Denise 14 april 2016 at 21:55

   Ja inderdaad, dat valt mij nu ook pas op haha!

 • Reply Mariska 14 april 2016 at 11:52

  Je hebt wel echt mooi spullen! Ik gebruik eigenlijk elke dag ander spul, het enige wat ik echt áltijd gebruik is Dipbrow voor m’n wenkbrauwen.
  Mariska plaatste onlangs…Concealer tipsMy Profile

  • Reply Denise 14 april 2016 at 21:55

   Dat moet ik ook echt eens gaan proberen!

 • Reply Caitlyn 14 april 2016 at 13:59

  Wat een leuke producten. Ik heb de foundation van HEMA nog nooit gebruikt, maar ik ben er nu wel heel benieuwd naar. Mijn dagelijkse make-up durft nogal variëren maar mijn matterend poeder van Essence en wenkbrauwsetje van Catrice gebruik ik toch bijna dagelijks.
  xx
  Caitlyn plaatste onlangs…Tag: Tea TagMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 14 april 2016 at 14:12

  soft and gentle wat een prachtig product is dat ook he! ik zoek nog een goede dekkende poeder ! liefs
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Limecrime Venus 2 palette ReviewMy Profile

 • Reply José 14 april 2016 at 14:29

  Leuk om te lezen! Ik ben laatste tijd vooral fan van de producten van Kiko en MAC. Ik heb zelf ook die concealer van Benefit, misschien moet ik die maar weer eens uit de kast halen.
  José plaatste onlangs…Backstage bij de NFS Fashion ShowMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:04

   MAC is gewoon áltijd goed <3

 • Reply Maaike 14 april 2016 at 15:03

  Wat een boel fijne producten gebruik jij zeg! Ze zien er ook nog eens allemaal fotogeniek uit 🙂 Ik gebruik echt ELKE dag mijn Dream Matte Mousse foundation van Maybelline. Al standaard 6 jaar geloof ik en elke keer koop ik precies dezelfde, omdat geen een andere foundation zo fijn is 🙂
  Maaike plaatste onlangs…Review – Extraordinary Oil van L’Oreal ParisMy Profile

  • Reply Denise 18 april 2016 at 18:04

   Hmmm, misschien moet ik die ook eens proberen dan 🙂

 • Reply Chantalle 14 april 2016 at 15:31

  Mooie producten gebruik je! Ik ben erg benieuwd naar de foundation van de HEMA dus hier ga ik zeker een kijkje na nemen.
  Chantalle plaatste onlangs…Travel Wishlist – New York.My Profile

 • Reply Mieke | Mieksmind 14 april 2016 at 15:35

  Leuke items zitten er bij. Mattifying Powder van Catrice gebruik ik ook, die vind ik prettig werken. De MAC items zijn altijd zo mooi daar zit je eigenlijk niet zo snel verkeerd. Soft & Gentle komt ook nog eens in mijn stash, ik heb nu bobbi brown shimmer bricks en die is ook echt a-mazing
  Mieke | Mieksmind plaatste onlangs…Artdeco Hello Sunshine Collectie 2016My Profile

 • Reply Manon 14 april 2016 at 18:39

  Hele mooie producten. Die Prime and fine producten van catrice vind ik fijn
  Manon plaatste onlangs…Sleek Nagellak | Revolver & Smokin’ VioletMy Profile

 • Reply Bography 14 april 2016 at 20:01

  Leuk om te zien! Je gebruikt fijne producten. Die foundation van de Hema heb ik ook 3x gehad, nu heb ik hem al een tijdje niet meer in mijn bezit. Maar het is echt een fijne foundation inderdaad. Je Mac blush ziet er zo mooi uit!
  Bography plaatste onlangs…Ik kocht een macbook proMy Profile

 • Reply Sara 14 april 2016 at 20:18

  Wat een mooie producten Denise. Je besteedt veel aandacht aan een mooie basis. Zelf durf ik nog niet aan bronzer te beginnen, maar het duosetje van W7 ziet er wel echt prachtig uit!
  Sara plaatste onlangs…Beautifully Bare Lash Tint Mascara – Eyes Lips FaceMy Profile

  • Reply Denise 14 april 2016 at 21:56

   Dankjewel Sara! Het palette van W7 is heel subtiel en betaalbaar, gewoon proberen!

 • Reply Yvette 15 april 2016 at 07:23

  Wat een fijne producten en lekker budget . Ik gebruik altijd mijn chanel foundation en essence concealer en matte poeder ook van essence . De rest wissel im af 🙂

 • Reply Lisa 15 april 2016 at 16:36

  Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar de Hema foundation..
  Lisa plaatste onlangs…Think SpringMy Profile

 • Reply Sabine 15 april 2016 at 19:04

  Wat veel fijne items heb je! Leuk om te lezen 🙂
  Sabine plaatste onlangs…HOTSPOT The FuzzMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 16 april 2016 at 09:59

  Wat leuk om te zien hoe jij elke dag jou make-up aanbrengt en welke producten je hiervoor gebruikt! Mijn ogen stel ik ook altijd het langste uit, dat is echt zo een rot moment.. Haha.

 • Reply Quinty 16 april 2016 at 15:23

  Je gebruikt veel verschillende mooie producten! Ik wilde ook graag die poeder van de hema maar helaas hadden ze hem niet in mijn kleur

 • Reply katja 16 april 2016 at 15:29

  Leuk om te lezen! Ik gebruik iedere dag de foundation van Max Factor en een wenkbrauwpotlood van John van G. De rest varieert zo nu en dan.

 • Reply Monica 17 april 2016 at 21:28

  Leuk om te zien. Voor budget merken kies ik toch snel voor HEMA en Catrice. Vind dat echt fijne merken voor een prima prijs.
  Monica plaatste onlangs…LITTLE BY ME #15 |Autoshoppen & Thais nieuwjaarMy Profile

 • Reply gea 18 april 2016 at 11:55

  Leuk om te zien. De foundation van de hema is zeker fijn in gebruik, ook leuke producten gebruik je op een dag 🙂 Liefs Gea.

 • Reply anna 21 april 2016 at 09:54

  Wat een prachtige producten! <3 Ik gebruik standaard elke dag mijn wenkbrauwpotlood van Catrice en een bronzer van Etos.
  anna plaatste onlangs…H&M SPRING SHOPLOG!My Profile

 • Reply alexa 1 juni 2016 at 12:06

  Erg leuk om te zien en mooie producten!
  alexa plaatste onlangs…De leukste schoenen van SpartooMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten