Persoonlijk

Deze vragen wil ik in 2017 niet meer horen

20 januari 2017

Erger jij je ook wel eens aan vragen die constant aan je gesteld worden? Bij Annemerel zag ik een lijstje voorbij komen met vragen die ze in 2017 niet meer wil horen. Erg herkenbaar, ook ik word regelmatig de hemd van het lijf gevraagd met dingen die ik helemaal niet leuk vind of waar ik stapel gek van word. Kijk je met me mee?

“Waarom woon je nog steeds thuis en niet op jezelf?”
Simpel, daarom. Ik ben 22 jaar, inderdaad al meer dan vier jaar samen met Joost, maar ik heb het gewoon meer dan prima bij m’n ouders. Het klopt inderdaad dat we er sinds december voor gekozen hebben om op onszelf te gaan, maar voordat het appartement klaar is zijn we alweer in juni. Gaat dus nog wel even duren. Uiteraard helemaal niet erg, maar blijkbaar voor een aantal mensen “erg vreemd” dat ik meteen ga samenwonen en überhaupt nog nooit op mezelf heb gewoond. Ik vind het bij mijn ouders thuis gewoon heel gezellig dat er altijd iemand is, ik nooit alleen voor de TV zit. Kom er gewoon niks te kort en ik kan mijn gang gaan, het is niet zo dat ik er dingen voor moet laten die ik als ik alleen woon wel kan doen.

“Waarom deel je zoveel op het internet?”
Meest gevraagd, meest irritant. Ten eerste wil ik even kwijt dat ik nog geen 20 procent van mijn leven met jullie deel. Ja, het is meer dan de gemiddelde Nederlander, maar ik vind het leuk en het is tegenwoordig ook echt mijn bijbaan geworden. Altijd al ben ik bezig met schrijven, social media en foto’s maken, dit is gewoon langzaam uitgegroeid in mijn blog die nog steeds aan het groeien is. Soms is het wel bizar als ik hoor dat mensen zoveel over me weten. “Heb ik dat verteld?” Oh, nee, dat stond natuurlijk in dat artikel. Inmiddels ben ik er eigenlijk wel aan gewend. Ik deel geen foto’s van familie op mijn blog, houd sowieso die gelegenheden heel privé en vertel alleen over de dingen waarvan ik zeker weet dat het geen problemen oplevert. Vind eigenlijk dat ik een hele goede middenweg heb gevonden, maar voor sommigen zal het lastig blijven om dit te begrijpen. Ach, ieder zijn ding, als we elkaar maar respecteren 🙂

“Wat ga je doen nadat je je HBO diploma hebt gehaald?”
Ie-de-re keer wanneer deze vraag aan me gesteld wordt (tegenwoordig bijna dagelijks!) schiet ik weer in de stress. IK WEET HET NIET. Misschien een master, misschien wel werken, misschien wel gewoon helemaal niks. Oké, dat laatste kan niet en ik weet het, maar het is misschien wel datgene dat ik het liefste wil doen. Nog één keer dan, komt ‘ie. Aan de ene kant wil ik heel graag een master doen en dus doorstuderen aan de universiteit. Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet alles uit mezelf heb gehaald en daarnaast heb ik ook VWO gedaan, ik weet dat ik het kan. Aan de andere kant kost het ontzettend veel geld én ben ik eigenlijk ook wel helemaal klaar met school. Aan werken wil ik eigenlijk helemaal niet denken, tenzij het werken is aan mijn blog of ander freelance werk. Wellicht dat ik mezelf ook hier eens iets meer in moet gaan verdiepen. Heb met mezelf afgesproken dat ik eerst gewoon eens die scriptie ga knallen en dan wel verder kijk. Stapje voor stapje!

“Leuk voor je dat je al die spullen gratis krijgt, ik moet ook maar eens blogger worden. Kun je niet eens wat weggeven?”
Zucht. Dagelijkse koek. Ik weet dat heel veel mensen dit lief bedoelen hoor, ik zou het zelf misschien ook wel eens zeggen en vragen als het niet over mijzelf zou gaan. Ten eerste is bloggen veel pittiger dan iedereen denkt, want het is echt niet zo dat ik een fotootje maak, een tekst erbij schrijf en zo al die producten ontvang. Laten we niet vergeten dat ik ook al 2,5 jaar dagelijks keihard werk om dit voor elkaar te krijgen, iedere avond zit ik namelijk te tikken achter mijn laptop in plaats van relaxt met de benen omhoog voor de TV. Is een eigen keuze natuurlijk, de producten en financiële vergoedingen die ik krijg zijn hier een beloning voor, het is voor mij een soort van salaris. Natuurlijk krijg ik hartstikke veel opgestuurd en gebruik ik echt niet alles zelf, maar het is niet opeens normaal om dingen weg te geven ‘omdat je een blogger bent’. De buurvrouw geeft toch ook geen make-up weg of een gloednieuwe tas? Als ik iets weg wil geven dan geef ik het echt wel weg, geloof me. Binnenkort verschijnen er namelijk weer een paar hele leuke winacties op m’n blog, stay tuned… 🙂

Welke vragen kun jij niet meer horen?

Liefs,
Denise

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Femke 20 januari 2017 at 07:02

  Haha ik herken dit wel hoor! Vooral over dat delen op internet, weetje.. mensen denken dat ik alles deel maar dat is absoluut niet zo. Ik denk dat ik net zoals jou misschien 20% deel.. De vraag wat ik na mijn HBO studie zou willen doen vond ik ook stom. Net zoals ik het jarenlang stom vond dat mensen vroegen wanneer mijn vriend en ik eens zouden gaan trouwen en kinderen krijgen. Dat laatste, dat vind ik nog steeds SUPER irritant. Wij gaan in de zomer trouwen en iedereen begint er nu al over dat ik daarna zwanger ben. Irritant!!
  Femke plaatste onlangs…Review: Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit SprayMy Profile

 • Reply Come-Moda 20 januari 2017 at 08:19

  Vooral vraag 2 is herkenbaar, waarom deel je zoveel haha. Laat me lekker alles delen, bemoei je met je eigen leven ..

 • Reply Malou | Blonde Blossom 20 januari 2017 at 08:40

  O die laatste vraag is echt om boos van te worden! Mensen denken echt dat bloggen heel makkelijk is volgens mij. En inderdaad, ik deel ook heel bewust geen informatie over mijn familie en vrienden op mijn blog, eigenlijk zien mensen er maar een heel klein beetje op. Ik wil echt niet meer de vraag krijgen ‘O, maar ben je dan zo slim?’. Om gek van te worden! Malou x
  Malou | Blonde Blossom plaatste onlangs…Outfit | Dr. Martens in de sneeuwMy Profile

 • Reply Lotteke 20 januari 2017 at 08:40

  Leuk artikel, dan kunnen ze nu stoppen met die zeurvragen. Natuurlijk zijn de spullen die jij VERDIENT voor jou, voor wie anders?

 • Reply Daphne 20 januari 2017 at 10:15

  Die vraag over wat je na het HBO wil gaan doen heb ik ook suuupervaak gehad, en ikzelf besloot dan ook inderdaad een master te gaan doen. Maar ben er wel achtergekomen dat je dat echt alleen moet doen als je het écht heel graag wil. Ken ook veel mensen die werken en die genieten echt van het feit dat hun bankrekening groeit, dat ze lekker veel mooie spulletjes voor hun huis kunnen kopen en gewoon echt kunnen toeleven naar een heel fijn, vrij weekend! Lastig eigenlijk, die keuze!
  Daphne plaatste onlangs…Zomervakantie-ideetjesMy Profile

 • Reply Rebecca 20 januari 2017 at 10:15

  Sjonge alsof je gelijk op jezelf moet omdat je al vijf jaar samen bent. Nou dan kan je net zo goed gelijk twee kinderen nemen en gaan trouwen, want dat moet natuurlijk ook als je al vijf jaar bij elkaar bent. Kan me voorstellen dat je moe word van die vragen.
  Rebecca plaatste onlangs…Het bloggen gaat echt even niet meer..My Profile

 • Reply Sarah 20 januari 2017 at 11:15

  Oh, héél herkenbaar hoor! Ik denk dat ik ook eens zo’n artikel moet gaan schrijven 😉 Van sommige van zo’n vragen word je gewoon echt moe en geïrriteerd. Zelf probeer ik er ook op te letten dat ik niet van die vervelende vragen stel aan andere mensen. Het zijn namelijk niemands zaken waarom je nog niet samenwoont, persoonlijke dingen deelt op het internet,… .
  Sarah plaatste onlangs…De beste films die ik in 2016 gezien heb (Deel 2/2)My Profile

 • Reply Patricia 20 januari 2017 at 11:56

  Mijn blog ben ik in 2013 gestart rondom één vraag waar ik zo klaar mee was (en waar veel verdriet achter schuilgaat bij zovelen): en wanneer komt er bij jullie een kindje? En die dan in alle varianten die je maar kunt bedenken.
  Patricia plaatste onlangs…Zelfs mijn vader wist niet dat ik me zo voeldeMy Profile

 • Reply kristina 20 januari 2017 at 12:00

  Ik heb ook nog nooit op mezelf gewoond en ben meteen gaan samenwonen. Had het echt niet anders willen hebben, altijd gezelligheid om je heen 🙂

 • Reply Sophie 20 januari 2017 at 12:00

  Ik had het zo niet verwacht, maar het is herkenbaar. Heb je weer wat gekregen Sophie!? Mensen hebben zo geen idee hoeveel werk het kost om foto’s te bewerken, downloaden, teksten te schrijven. Je moet er elke keer maar opkomen om alles te typen. Daarnaast denk ik wel dat ik zo’n 70% van mijn leven deel, daar is mijn blog nu eenmaal door gegroeid en kan ik dus maar moeilijk loslaten. Ik weet dat heel veel mensen het echt super stom vinden dat ik zoveel heb gedeeld over mijn vader, maar ik ben er zelf wel enorm blij mee dat ik al die gevoelens en gedachten heb opgeschreven.

  Soms als ik aan het typen ben op zo’n avond denk ik ook, aah wat zou ik nu toch graag gewoon even met de beentjes omhoog tv kijken. Dat blijft de laatste tijd toch wat vaker spelen. Ben benieuwd hoe het gaat als mijn afstudeerstage begint!
  Sophie plaatste onlangs…De tofste foto’s van IJsland #5My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 20 januari 2017 at 12:20

  Kan me echt he-le-maal vinden in jouw lijstje, zooo irritant. Nu heb ik toevallig net een huis gekocht met mijn vriend en is die vraag verholpen maar ik ben ook 22 en woonde ook altijd met heel veel plezier bij mijn ouders en kreeg ook altijd die vraag!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Artdeco Perfect Color Lipstick in Mountain RoseMy Profile

 • Reply Justine 20 januari 2017 at 12:43

  Haha herkenbaar. Zelfs nu ik al een paar maanden klaar ben met school en bijna iedereen om mij heen wel weet dat ik naar Australië ga, zijn er mensen die vragen: “wat ga je doen nu je klaar bent? Moet je geen werk zoeken?” En over het uit huis gaan precies hetzelfde. En nu ik uit huis ben krijg ik de vraag: wil je niet samenwonen? Wedden dat je als je samenwoont de vraag krijgt wanneer je gaat trouwen en dan wanneer er kindjes komen..
  Justine plaatste onlangs…Hoe ik mijn dag doorkom (en mezelf opvrolijk) als ik ziek benMy Profile

 • Reply Manon 20 januari 2017 at 13:56

  Die vragen altijd, soms word je er moe van. Mag je nog je eigen leven leiden!? zonder bemoeials hahaha! en sommige snappen dat stukje internet niet wat wij wel snappen
  Manon plaatste onlangs…Leuke dingen om te doen in de winterMy Profile

 • Reply Maartje 20 januari 2017 at 15:28

  Wat een leuk artikel! Ik kan ook wel wat vraagjes bedenken, haha. Bezwaar als ik dit overneem, zal jouw naam vermelden en andere vragen verzinnen natuurlijk!

  • Reply Denise 20 januari 2017 at 15:51

   Haha leuk, is goed! Ik zou ook even Annemerel haar naam vermelden, ik heb het weer bij haar gezien 🙂

 • Reply Denise 20 januari 2017 at 18:00

  Urgh zo irritant hè die vragen. Ze denken inderdaad dat het bloggen vanzelf gaat. Alsof je echt voor niks die spulletjes krijgt. Ik krijg vooral vaak de vraag waarom ik nog geen vriend heb. Alsof ik daar direct een antwoord op heb haha!
  Denise plaatste onlangs…Update – laatste lesweken en eerste rijlessenMy Profile

 • Reply Denise 20 januari 2017 at 18:00

  Urgh zo irritant hè die vragen. Ze denken inderdaad dat het bloggen vanzelf gaat. Alsof je echt voor niks die spulletjes krijgt. Ik krijg vooral vaak de vraag waarom ik nog geen vriend heb. Alsof ik daar direct een antwoord op heb haha!
  Denise plaatste onlangs…Update – laatste lesweken en eerste rijlessenMy Profile

 • Reply anna 21 januari 2017 at 20:43

  Heel herkenbaar dit! De vraag wat ik na mijn afstuderen ga doen wil ik ook niet meer horen. Of de vraag of ik ‘al’ weer een nieuwe vriend heb. STOP! De vraag waarom je nog thuis woont daar maak ik me wel schuldig aan hihi (sorry). Ik vind het zelf namelijk helemaal niet leuk om weer thuis te wonen, hou gewoon van privacy en heb heel erg mijn eigen dingen. Misschien komt dat ook wel doordat ik geen relatie heb, haha. Ik heb niet vaak vrienden of vriendinnen over de vloer bij mijn ouders, vind dat gewoon niet fijn…
  anna plaatste onlangs…REVIEW | I HEART MAKEUP GOLDEN BAR PALETTEMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten