Persoonlijk

Dit was mijn 2016! – XXL jaaroverzicht

4 januari 2017

Het jaar 2016 is voorbij gevlogen en net zoals ieder jaar is het weer tijd voor een XXL jaaroverzicht, waarbij ik alle highlights van mijn afgelopen jaar op een rijtje zet (inclusief foto’s!). Veel reisjes, gezelligheid, mooie momenten, maar helaas ook wat minder leuke gebeurtenissen. Kijk je met me mee?

Januari

Het nieuwe jaar vierde ik samen met vrienden in Rotterdam op de Erasmusbrug, inclusief vuurwerkshow. Vervolgens zijn we nog gezellig de stad ingegaan en rond 06.00 uur lag ik op bed, een goed begin van 2016. Verder stond januari meteen in het teken van twee leuke reisjes: ik boekte samen met Joost een citytrip naar Rome én ging een week later op wintersport. Vier dagen lang genoten Joost en ik van alle pasta’s, de mooie gebouwen, Vaticaanstad, de gezelligheid en een super leuke fietstocht langs alle highlights. Grazie a Roma! Nog voordat we weer in Nederland zijn worden we al uitgenodigd om gezellig samen met m’n ouders uiteten te gaan. Dus hup, dat vliegtuig uit en rechtstreeks richting Breda om daar een hapje te eten. Tussendoor nog een bezoekje aan de vakantiebeurs, het officiële moment dat ik toch echt een bril kreeg, het behalen van mijn derdejaars assessment, een tof persevent van Benefit en vervolgens… Vijf dagen op wintersport naar de Alpen! Ik denk ook wel dat januari de grootste feestmaand is geweest van allemaal, ik heb hier écht alleen maar leuke dingen gedaan.

Februari

De maand februari begon met een enorme radiostilte op m’n blog. De belangrijkste reden hiervoor: carnaval. Zes volle dagen op rij wist ik het feesten vol te houden, om vervolgens met een lege portemonnee, veel gezelligheid rijker en een fikse verkoudheid nog een week in bed door te brengen. Maar goed, carnaval is altijd véél waard ;-). Ook startte ik met mijn derdejaars minor, ik koos ervoor om een externe minor te doen op de Fotovakschool in Rotterdam. Een pittige studie, maar wel een waar ik heel veel van zou gaan leren. De rest van de maand ben ik vooral bezig om even wat rust en structuur te vinden, ik moet even uitzoeken hoe ik alles het beste kan combineren: het werken bij DutchCowboys, mijn minor, het bloggen en mijn (redelijk uitbundige) sociale leven.

Maart

Helemaal zonder planning ging ik de maand maart in, maar zoals gewoonlijk veranderde dat al snel en zat ik uiteindelijk weer helemaal vol gepland met vooral veel gezellige dingen. Verjaardagen, etentjes, bloggen, school, sushi eten, persevents… Te veel om op te noemen. Ik besloot trouwens om na carnaval in februari een hele maand lang geen alcohol te drinken en pas vanaf Pasen weer een glaasje te nuttigen. Moet zeggen dat dit me veel gemakkelijker afging dan ik vooraf dacht, ik heb slechts één avond gezondigd met een wijntje. Gewoon omdat ik er echt heel veel zin in had en gezellig met vriendinnen was, niets geks dus. Nog iets anders tofs deze maand was het fotograferen met een schoenendoos voor mijn minor Fotografie. Met een schoenendoos, een klein gaatje en een fotopapier heb ik hele gave foto’s kunnen maken van de Erasmusbrug, echt een gave ervaring. En nog een ander feitje: vanaf maart ben ik begonnen met pilates!

April

We begonnen april allemaal goed met de eerste échte zonnestralen van het jaar, tijd om het eerste terrasje te pakken. Terwijl mijn vader en zusje jaloersmakende foto’s uit IJsland doorsturen, hebben wij het ook eigenlijk helemaal niet zo slecht in Nederland. 20 graden, een wijntje, goed gezelschap en gin tonics. Hier kan ik wel aan wennen. Ook ging ik begin april naar Utrecht voor een goede shopsessie met m’n moeder, begon ik ein-de-lijk met de serie Gossip Girl (ALLERBESTE OOIT!) en proostte ik samen met mijn beste vriendinnetjes op de 21-jarige verjaardag van Laura, inclusief gezellig diner. Mijn zusje weet ik eind april ook nog te strikken voor mijn eerste echte “fotoshoot” die ik doe voor een opdracht van de Fotovakschool. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar mijn weken in april, deze heb ik allemaal vastgelegd in weekvlogs. Deze kun je hier terug vinden. Op 29 april vierde ik ook nog het tweejarig jubileum van mijn blog, time flies when you’re having fun!

Mei

Begin mei ga ik samen met m’n familie lunchen omdat mijn opa en oma alweer 56 jaar getrouwd zijn, een hele mijlpaal! Niet wetende dat dit de laatste lunch met zijn allen is genieten we er weer volop van. Ook laat ik voor de eerste keer mijn haren verven in een assige tint. Blijkt een spoeling te zijn die er na vier weken alweer uit is, maar ik heb er toch VIER UUR(!) lang voor in de kappersstoel moeten zitten. Best bijzonder. Maar goed, de maand mei stond eigenlijk helemaal in het teken van mijn weekje vakantie op Mallorca. Samen met m’n moeder boekten we spontaan een weekje weg, heerlijk. Ondanks dat de zon ons een aantal dagen in de steek liet, wisten we alsnog op die ene zonnige dag compleet te verbranden (lol). Veel lekkere sangria, paella, een fietstour langs alle highlights en gezelligheid. Daarnaast maakte ik van deze gelegenheid gebruik en ontsnapte ik even aan mijn dagelijkse bezigheden (social media, bloggen, school, sowieso even ALLES met internet). Ik liet dus (met uitzondering van een Instagram-foto) vrij weinig van me horen. Dit was zeker een tripje om snel weer over te doen! Terug in Nederland besefte ik me dat de schoolstress toe aan het slaan was. Twaalf grote eindopdrachten, twee lessen gemist en gemiddeld drie keer een opdracht opnieuw fotograferen. Shit. Als klapper op de vuurpijl boekten we op de laatste dag van mei onze zomervakantie. Na ruim zestig reisgidsen bekeken te hebben en twijfels te hebben over ongeveer dertig landen, staat de planning voor de zomervakantie eindelijk vast: Vietnam it is!!!

Juni

Eigenlijk is juni de maand waarin het gewoon allemaal niet zo lekker loopt. De minor Fotografie eist langzaam z’n tol en ik zie door de bomen het bos even niet meer. Tot overmaat van ramp overlijdt mijn lieve opa plotseling. Wekenlang laat ik niets van me horen online, ik voel me mega stressvol en heb even nergens behoefte aan. Eind juni voel ik mezelf eindelijk iets beter: ik krijg het verlossende woord dat ik mijn minor Fotografie behaald heb. En zelfs zonder ook maar één herkansing! Één ding is in ieder geval zeker: het is hard werken, maar het was absoluut niet voor niets. Ik heb 239237 dingen geleerd over mijn spiegelreflex camera, zal NOOIT meer in de automatische stand fotograferen en heb echt het idee dat ik er (een klein beetje) verstand van heb. Was al die stress toch nog ergens goed voor. Ook betekent dit dat ik eindelijk zomervakantie heb, YES. Ik ga veel naar het strand met Joost en bereid me voor op de rondreis door Vietnam.

Juli

Eigenlijk doe ik heel de maand juli niet zo veel. Ik bezoek een leuk persevent van L’Occitane in Breda (lekker dichtbij!) en ga er veel op uit samen met Joost. Al mijn vriendinnen zijn op vakantie, dus we moeten het toch echt even met elkaar doen (uiteraard niet erg). Tussendoor geniet ik gewoon vooral van mijn vrije tijd én het zonnetje. Ook ga ik samen met m’n moeder, oma en tante nog een dagje op stap. Aan het eind van de maand zijn er gelukkig weer een aantal vriendinnen back in town: tijd voor leuke uitstapjes, etentjes, stapavonden en gezelligheid. Uiteraard is het ook het ideale moment om in de zomermaanden festivals te bezoeken, love it!

Augustus

En dan augustus, de maand waar ik stiekem heel het jaar al naar uitgekeken heb. VIETNAM! Maar voordat mijn mega rondreis van vier weken van start gaat, heb ik eerst nog vier verjaardagen(!) op de planning staan. Het lijkt af en toe wel alsof al mijn vrienden en familie in augustus geboren zijn, no joke. Daarnaast is vanaf augustus echt het roer omgeslagen wat betreft veel bewegen en gezond(er) eten. Ook heb ik mijn laatste werkdag bij DutchCowboys, het is weer tijd voor een nieuw avontuur en vanaf september zal ik aan de slag gaan bij Gossip. En dan… Vietnam. Vier weken reis ik door dit prachtige land samen met mijn ouders, zusjes en Joost. Een onvergetelijke reis en zeker één die ik iedereen kan aanraden. We bezoeken Hanoi, maken een cruise op Halong Bay, lopen rond in Ho Chi Minh City. Eigenlijk doen we veel te veel om hier op te sommen, dan verwijs ik je toch graag even door naar dit artikel. Misschien is dit wel de mooiste rondreis die ik tot nu toe heb gemaakt, ik ben in ieder geval helemaal fan geworden van Vietnam.

September

Op 5 september zet ik m’n voeten weer op eigen bodem, tijd om aan m’n vierde en laatste jaar van de opleiding HBO communicatie te beginnen. Vietnam was fantastisch en een flinke jetlag is helaas onvermijdelijk na deze te mooie reis. Niet gek ook aangezien ik nog geen twaalf uur na aankomst in Nederland al op school zit. Fun fact: in september word ik ook voor het eerst herkend door m’n blog, terwijl ik gewoon op een terrasje zit. Heel gek, maar stiekem ook erg leuk. Daarnaast werd ook het eerste (en hopelijk het allerlaatste) nepaccount op Facebook aangemaakt met mijn foto’s. Bizar dat iemand zo iets doet. Tussen de bedrijven door maken Joost en ik ook nog een rondje over de jaarlijkse kermis en waren we officieel vier jaar samen. En eind september plak ik er ook nog een festivalletje achteraan: Into The Woods. Het allerleukste festival van het jaar, 30 graden, veel vrienden en een super toffe locatie. September was dus een mooi verlengde van de zomervakantie en een perfecte afsluiter van de zomer.

Oktober

Een spannende maand met veel nieuwe dingen. Ik werk voor de eerste keren bij Gossip en verzorg daar sinds kort de social media én ik fotografeer de nieuwe items. Heel leuk en leerzaam. Verder haalt Joost in één jaar zijn propedeuse, daar hoort natuurlijk een feestje bij! Samen met zijn familie gaan we daarom naar de uitreiking in Tilburg, ik ben in ieder geval super trots op hem. Ook schrijven Joost en ik ons officieel in voor een appartement, niet wetende dat we het uiteindelijk ook gaan krijgen (ZO BLIJ!). De eerste stap is dus gezet, spannend! Het sporten gaat trouwens nog steeds erg goed, ik ben nog meer gemotiveerd dan ooit, eet gezond en loop daarnaast ook nog hard. Zo fijn dat ik dit eindelijk eens een keer vol kan houden. De maand sluit ik af met mijn 22e verjaardag, die ik gezellig samen vier met familie en de lekkerste red velvet cake OOIT. Oktober was een mooie maand, dat is iets wat zeker is.

November

Ook in november liet het mooie weer ons niet in de steek, ik trapte de maand af met een rondje van 5KM, inclusief een té fijn zonnetje en een heldere blauwe lucht. De rest van de maand was ik druk met mijn blog bezig. Ik bezocht vier persdagen in Amsterdam, pakte mijn fotocamera er weer bij voor professionelere foto’s op Instagram en at (veel te vaak) buiten de deur. Tussendoor moest er natuurlijk ook nog gewerkt worden voor school, maar in november besloot ik op de een of andere manier vrij weinig te doen. Uiteraard moest dit in december allemaal weer ingehaald worden, maar goed, daarover later meer. Veel feest dus, bijna vijf leuke artikelen per week op m’n blog, het werken bij Douglas én Gossip en een challenge om zeven dagen achter elkaar te sporten. Deed ik gewoon even. Ook was ik nog druk bezig met het vinden van een afstudeerstage. Twee keer ging ik op gesprek, uiteindelijk werd het het eerste bedrijf waar ik volgende week officieel ga beginnen. Spannend! Mijn zusje ging tussendoor ook nog spontaan op kamers, iets wat ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Achteraf valt het gelukkig hartstikke mee, ik zie haar nog bijna net zo vaak als toen ze doordeweeks nog thuis woonde.

December

In december begon ik met Plogmas: iedere dag (tot Kerst) zou ik een plog plaatsen met daarin foto’s van mijn leven. Ik hield het goed vol en miste in totaal maar drie dagen vanwege een véél te drukke agenda. Ik kwam erachter dat ik november eigenlijk veel meer voor school moest doen en kon dat nu dubbel en dwars inhalen, maar wél met succes. Alle projecten wist ik uiteindelijk te halen met mooie cijfers en dat betekent maar een ding: ik mag nu officieel gaan afstuderen. Samen met Veerle ging ik nog naar een event van Kruidvat in Amsterdam, waar we helemaal in de watten gelegd werden en een nachtje mochten slapen in een luxe hotel. Te leuk, echt waar. Ik vierde bij Joost thuis sinterklaas, een week later bij ons thuis en kreeg veel te veel leuke cadeaus. Tussen de feestdagen door was ik fulltime te vinden bij Douglas, waar ik veel cadeautjes inpakte voor de Kerst. Ook bracht ik nog een bezoekje aan Serious Request in Breda, had ik een gezellige kerstborrel met het team van Douglas en behaalde ik bijna het dubbele aantal unieke bezoekers per maand op m’n blog. Kerst vierde ik drie dagen lang met familie, lekker eten en een avond stappen met vriendinnen. December was een druk en knallend einde van 2016, dat kun je wel zeggen.

Het was dus een ongelofelijk druk jaar, waarin ik vooral VEEL heb gedaan. Leuke gebeurtenissen, maar ook dieptepunten. Een fantastische rondreis in Vietnam, veel stress rondom mijn minor Fotografie, het startschot om te gaan afstuderen, vier spontane vakanties, een enorme groei wat betreft mijn blog, vier jaar samen zijn met Joost, het overlijden van opa, het gezonder leven en meer sporten. Ik heb in ieder geval weer veel geleerd en veel meegemaakt, op naar 2017!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Denise 4 januari 2017 at 12:34

  Wow, wat een jaar! Wat een hoogtepunten zeg. Zo fijn al die vakantie’s! Wel echt heel naar van je opa.. En dat mensen een account aanmaken met andermans foto’s kan ik ook écht niet begrijpen, zo sneu. Heel veel succes met je afstuderen!
  Denise plaatste onlangs…TAG – Mijn 2016My Profile

 • Reply Dionne 4 januari 2017 at 12:40

  Wauw! Wat een prachtig en uitgebreid jaaroverzicht! Ik hou er van! Wat een boel mooie momenten. En wat zijn die foto’s toch prachtig van je reis door Vietnam.
  Dionne plaatste onlangs…Doelen 2017 | Say yes to new adventuresMy Profile

 • Reply Maaike 4 januari 2017 at 12:42

  Wauw, wat een leuke mega grote terugblik! Wat heb je toch mooie reizen gemaakt 😮

 • Reply Sophie 4 januari 2017 at 13:03

  Je kan echt terugblikken op een succesvol jaar!
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #59 – De beste wensen voor het nieuwe jaar!My Profile

 • Reply Demi 4 januari 2017 at 13:23

  Wat een leuke dingen heb je meegemaakt! Jammer van de mindere momenten, maar daar houd je alleen maar mooie herinneringen aan over! Hopen dat 2017 ook een mooi jaar voor je zal worden!

 • Reply Suzanne 4 januari 2017 at 14:18

  Leuk om te zien!

 • Reply Rachel 4 januari 2017 at 14:26

  Ik zeg het altijd maar wat een prachtig figuurtje heb je toch en agos die oma met die tandjes! je hebt een mooi jaar gehad, goed om te zien! ik ga de twaalfde met wat bloggers en youtubers sushi eten! ik ben er echt zo benieuwd naar, wel erg naar van je opa .. liefs en veel succes met afsturen X

 • Reply Manon 4 januari 2017 at 16:20

  Jammer van de mindere momenten, maar je hebt veel mooie momenten gehad en hey het is alweer bijna carnavalstijd haha
  Manon plaatste onlangs…Nars duo Blush/Bronzer | Orgasm/LagunaMy Profile

 • Reply Larissa 4 januari 2017 at 18:28

  Wat zijn er een hele hoop bijzondere en leuke momenten gebeurd, maar ook een aantal minder leuke. Gelukkig maakt het die leuke dingen extra leuk door de minder leuke dingen, na regen komt zonneschijn! Ik besef me bij het lezen van zo’n artikel hoe lang ik je eigenlijk al weer volg, haha. Ik herken heel veel dingen nog!
  Larissa plaatste onlangs…XXL My week in Pictures #63 & #64 | Half jaar samen, kerstmis en oud & nieuwMy Profile

 • Reply Yvette 4 januari 2017 at 21:34

  Wat een fijne terugblik zeg 🙂

 • Reply Linda 4 januari 2017 at 23:05

  Oh wauw wat een propvol jaar! Heel verdrietig dat je opa is overleden, dat drukt ongemerkt toch een stempel op je blog. Dat heb ik ook met het overlijden van oma. En wat een prachtige hoogtepunten en mooie trips. Ben erg benieuwd wat 2017 jou gaat brengen!
  Linda plaatste onlangs…Lush Limelight – Toothy TabsMy Profile

 • Reply Marloes 5 januari 2017 at 09:08

  Wat leuk zeg zo’n overzicht. Tof om te zien en wat een mooi jaar heb je gehad, met mooie momenten maar natuurlijk ook heel droevig van je opa! Op naar 2017!

 • Reply Justine 6 januari 2017 at 17:42

  Wat een jaar! Echt heel leuk om terug te lezen. Best gek ook, want ik heb het idee dat ik er gewoon vaak bij was door al je diaries haha!
  Justine plaatste onlangs…Even bijkletsen – 2017?!My Profile

 • Reply Wassurs 7 januari 2017 at 07:49

  Lovely photos! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten