Geen categorie

Een dagje Efteling

3 mei 2014

Het leek me leuk om een dag te fotograferen voor op m’n blog, eigenlijk een soort plog maar dan over een speciale dag. Gister stond namelijk in het teken van vroeg opstaan en een dagje naar de Efteling met het gezin. Veel sfeerfoto’s en veel herkenbare beelden. Kijk je met me mee?

De Efteling, het beroemde pretpark waar velen van jullie zullen vast wel eens geweest zijn. Voor mij was het gister weer zo ver – we gaan meestal 1 keer in het jaar – om dit mooie sprookjes park van dichtbij te bewonderen. Om half 10 zaten we vol goede moed in de auto op weg naar een mooie dag. Helaas waren we niet de enige… Een paar kilometer voor het park stond al een gigantische file met allemaal mensen die hetzelfde idee hadden als ons… Gelukkig kwamen we nog lekker op tijd aan en het zonnetje begon door te breken. Tijd voor een leuke dag!
Samen met m’n zusje Nikki in de Pandadroom, knap is ze hé! Vinden jullie dat we op elkaar lijken? Helaas is deze attractie al een paar jaar hetzelfde waardoor ik de film zo ongeveer al uit m’n hoofd ken, maar dat kan de pret niet drukken, het blijft toch stiekem best spannend.
Helaas horen er ook minder leuke dingen bij pretparken: de wachtrijen. Zoals ik al zei waren we niet de enige en dit leidde dan ook tot rijen van 45 tot 60 minuten per achtbaan. We wisten meteen dat we met geen enkele mogelijkheid in iedere attractie konden vandaag dus jawel, we moesten keuzes maken. Sad me… 
Voor mij is een bezoekje aan de Efteling niet compleet zonder een wandeling in het beroemde sprookjesbos. Vroeger kwam ik hier vaak met m’n opa en oma en automatisch krijg ik dan het onbezorgde kindgevoel weer terug als ik tussen de sprookjesfiguren loop. Wat me trouwens meteen opviel toen ik binnenkwam in het park was dat alles zo mooi schoon en onderhouden is. Super veel groene bomen en bloemetjes, geen afval op straat en de attracties nog even mooi dan drie jaar geleden. Well done!
Natuurlijk pak ik ook wat achtbanen mee. Joris en de Draak is toch wel m’n favoriet. Ik vind het nogsteeds – na al die keren dat ik er in heb gezeten – heel leuk dat je met twee achtbanen naast elkaar over de rails heen rijdt en een soort ‘wedstrijd’ houdt. Toch altijd wel even slikken als ik onder een meters hoge houten achtbaan sta… Wat dat betreft ben ik niet zo’n held.
Ik ben overduidelijk niet de enige die de Efteling een prachtig park vind: enorm veel bruidjes heb ik vandaag trouwfoto’s zien maken tussen de achtbanen. Soms wel een gek gezicht zo’n mega jurk tussen de menigte. Deze bruid pikte ik er toch even tussenuit: wat een prachtige jurk! Lichtroze met allemaal glittertjes, net een prinses in een heel mooi sprookje.
De bekende afvalbakken van de Efteling kon ik ook niet overslaan. Zie hier een kiekje met de wereldberoemde Holle Bolle Gijs: deze praat zelfs al verschillende talen.

Na tientallen kilometers gelopen te hebben, ontzettend veel mooie foto’s te hebben gemaakt en m’n ogen te hebben uitgekeken in het prachtige pretpark gingen we weer richting huis. Zoals je ziet hebben we een tussenstop gemaakt bij de Mc Donals. Heerlijk ongezond, maar voor een keer kan het wel toch?
Wat vinden jullie het leukste van de Efteling? X

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Svenja Slootweg 3 mei 2014 at 05:52

  Super leuke foto's! Zo te zien een geweldige dag gehad <3

  Liefs,

  Svenja
  http://www.lovinglifeiseasy.nl

 • Reply The Beauty Delivery 3 mei 2014 at 07:34

  Leuk!! Ik hou van de Efteling <3. Toen ik er vorige week was, waren er ook heel veel vrijgezellenfeestjes haha!

 • Reply @nailsbyfml 3 mei 2014 at 08:17

  De efteling is zo leuk! Wat leuk dat je er een artikel van maakt!

 • Reply lalulufashion 3 mei 2014 at 09:19

  Super leuk artikel. Ik wil ook weer binnenkort naar de efteling nu ik dit lees haha! XX

 • Reply hetbeautyarchief 3 mei 2014 at 12:34

  Leuke foto's allemaal! De efteling is leuk! 🙂

 • Reply Danielle Lisa 3 mei 2014 at 16:54

  Leuke foto's ! Nu wil ik er ook een keer heen !

 • Reply Merle 5 mei 2014 at 18:27

  Leuke foto's.
  Wij gaan ook meestal in keer in het jaar met de familie daar heen.
  Her blijft een super pretpark!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten