Persoonlijk

Een terugblik op de afgelopen zomermaanden

30 september 2016

Het is inmiddels alweer eind september en hoe cliché het allemaal ook klinkt, de zomer is voor mij ook dit jaar weer voorbij gevlogen. Ondanks dat ik een ontzettend mooie reis naar Vietnam heb gemaakt en van de meeste momenten juist erg heb genoten, zijn er helaas ook minder leuke dingen gebeurd in de afgelopen maanden. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten, vandaag een terugblik op mijn afgelopen zomer! Kijk je met me mee?

MallorcaCitytrip naar Mallorca
Mijn zomer begon eigenlijk al in de maand mei, toen ik samen met mijn moeder voor vijf dagen naar Mallorca vertrok. Inderdaad helemaal geen straf om de zomer al in mei te laten beginnen… In Nederland was het op dat moment nog bewolkt en vooral héél nat, waardoor we spontaan besloten om de zon op te gaan zoeken. Ondanks dat het zonnetje ons een aantal dagen in de steek liet, hebben we alsnog veel moois bezocht en een paar dagen op het strand gelegen (om uiteraard meteen als een kreeft naar huis te gaan, oeps). Verder maakten we een fietstocht langs alle highlights van Mallorca en gingen we heerlijk uiteten. Ik heb tijdens deze trip trouwens gevlogd, dus mocht je benieuwd zijn naar deze dagen dan kun je die hier (klik!) terugkijken! Voor meer foto’s van dit heerlijke eiland verwijs ik je door naar mijn artikel over Mallorca 🙂

Minor fotografie afgerond
Ik weet dat ik een half jaar geleden veel geklaagd heb hier op m’n blog, maar goed, achteraf was het het allemaal waard. SORRY guys! Maar goed, in juli behaalde ik ein-de-lijk officieel het papiertje voor mijn minor Fotografie aan de Fotovakschool in Rotterdam. Het was een pittig half jaar, maar wel een ervaring waar ik ongelofelijk veel geleerd heb. Fotograferen op de automatische stand zit er voor mij in ieder geval niet meer in, alleen al met die vooruitgang ben ik hartstikke blij. Verder was het ook gewoon heel tof om eens een half jaar in Rotterdam te studeren in plaats van Tilburg, stiekem een veel leukere stad met veel te veel leuke winkels om me tijdens te pauze te vermaken. Vaak heb ik gedacht: “Shit Denise, waarom ben je niet gewoon voor die standaard minors gedaan waar je op je luie kont kon blijven zitten?”, maar achteraf had ik het echt niet anders gewild. Ik denk dat een half jaar hard werken achteraf veel meer kansen voor mij heeft geboden dan nog zes maanden op de automatische piloot door te gaan.

Mijn lieve opa overleden
Ik heb er destijds ook al iets over geschreven op m’n blog, maar in juni hebben we vrij onverwachts afscheid moeten nemen van mijn lieve opa. Een heftige gebeurtenis, waardoor ik ook een aantal weken lang geen artikelen meer schreef. Ondanks dat dit niet het meest positieve punt is wat ik kon bedenken, vind ik het wel logisch om ook hier te vermelden. Het is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn, bij niemand. Er gaat nog steeds geen dag meer voorbij dat ik er niet aan denk, maar ik heb het inmiddels wel een plaatsje kunnen geven en mezelf op een positieve manier kunnen voorbereiden op onze reis naar Vietnam. Maar goed, daarover hieronder meer!

FestivalFestivals
Van een nare gebeurtenis switchen we meteen naar juist een hele leuke: de festivals! Ik heb afgelopen zomer bewust “maar” drie festivals bezocht, dit keer heb ik gekozen voor Toffler Festival, Welcome to the Future en Into the Woods. Ten eerste zijn de kaarten voor zo’n evenement gewoon al snel rond de 50 euro en daarnaast ligt Amsterdam voor mij helaas echt niet om de hoek. En daar komt ook nog eens bij dat het érg kostbaar is om zonder studenten-OV die hele trip te maken. Maar goed, drie keer dus deze zomer. Gelukkig heb ik de juiste keuzes gemaakt wat betreft de feestjes en heb ik ontzettend leuke dagen gehad. Vind dit echt één van de leukste en gezelligste evenementen van de zomer!

25-daagse rondreis naar Vietnam
Uhm, ja, ik geloof dat jullie het nu inmiddels allemaal wel weten, maar afgelopen zomer ben ik dus ook 25 dagen naar Vietnam geweest. Heel veel heb ik jullie hier eigenlijk al over verteld, ik heb het in ieder geval ontzettend naar m’n zin gehad en kan het iedereen aanraden. Mocht je benieuwd zijn naar mijn avonturen hier, dan wijs ik je even door naar mijn geschreven artikelen. Gister nog schreef ik bijvoorbeeld een uitgebreid reisverslag met 25 foto’s door mij gemaakt (waar ik stiekem heel trots op ben!). Verder liet ik ook nog 9 gouden tips voor een rondreis door Vietnam voorbij komen en een uitgebreide update. Voor mij was dit in ieder geval het hoogtepunt van de zomer… Wanneer mag ik weer terug?!

Sporten en gezond eten
Ook gooide ik het roer drastisch om wat betreft sport en voeding, maar goed, dat werd tijd ook. Voor mijn lessen pilates heb ik serieus meer dan twee jaar niet gesport, te belachelijk voor woorden eigenlijk. Gelukkig vind ik het zo leuk om te doen dat ik er inmiddels twee of drie keer in de week mee aan de slag ga, plus ik loop nog twee keer per week ongeveer 5 km hard. Zo fijn, ik voel me ook meteen veel fitter en beter in m’n vel. Daarnaast laat ik de snoepjes, chocolade en chips ook even voor wat het is (uiteraard heb ik ook gewoon cheat days), maar ook dat lukt me eigenlijk prima. Frisdrank drink ik helemaal niet meer, het is echt alleen nog maar water, thee en zuivelproducten. Fijn!

Het bloggen weer oppakken
En last but not least is het je misschien wel opgevallen dat er al meer dan een week iedere dag een artikel voor je klaarstaat. Ik heb inderdaad de blog flow weer helemaal te pakken, een heel goed gevoel. Opeens komt de inspiratie overal vandaan en omdat ik niet veel op school hoef te zijn, heb ik ook tijd om foto’s te maken en daadwerkelijk artikelen te schrijven. Ik probeer zelfs al een beetje vooruit te werken, iets wat ik in mijn tweejarige blogcarrière zelfs nog NOOIT gedaan heb… Ik denk in ieder geval dat het nog wel even zo blijft 🙂

En wat heb jij allemaal uitgespookt in de zomermaanden? 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Suzanne 30 september 2016 at 08:09

  Erg leuk om te zien! Mooie foto’s ook
  Suzanne plaatste onlangs…Mijn perfecte concealer combinatie My Profile

 • Reply Dionne 30 september 2016 at 09:22

  Mooi overzicht met veel mooie en ook iets minder mooie dingen. Maar ook dat hoort erbij..
  Dionne plaatste onlangs…Outfit of the day | Parisienne look bij de ProdenfabriekMy Profile

 • Reply Svenja 30 september 2016 at 09:44

  Wat heb je een hoop gave en bijzondere dingen gedaan Denise! Een mooie zomer om aan terug te denken. Gecondoleerd ook nog met je opa, ik wens je veel sterkte met het verlies <3
  Svenja plaatste onlangs…Ibiza Hotspots / Club Hotel PortinatxMy Profile

 • Reply Yvette 30 september 2016 at 11:38

  Ik vind het wel heel fijn dat je weer veel aan het bloggen bent . Het is anders zo stil zonde je 🙂

 • Reply alexa 30 september 2016 at 12:07

  wat een heerlijk leven heb je toch minor afgerond veel vakanties en festivalletjes gehad. Daar heb ik helaas niet allemaal geld voor haah
  alexa plaatste onlangs…Lifehacks by Annabel StaffMy Profile

 • Reply Larissa 30 september 2016 at 12:41

  Ziet er allemaal redelijk leuk en positief uit, op het slechte nieuws van je lieve opa na.. Sterkte daarmee! Verder heb je volgens mij een hele leuke zomer gehad :).
  Larissa plaatste onlangs…Outfit | First day of fallMy Profile

 • Reply Manon 30 september 2016 at 18:29

  Wat heb jij het toch heerlijk gehad
  Manon plaatste onlangs…Meeki Beauty Lab Nail Polish | NudeMy Profile

 • Reply Sabine 1 oktober 2016 at 01:06

  Heel leuk om te lezen! Klinkt echt als een top zomer, behalve dan het overlijden van je opa 🙁 Veel sterkte nog!
  Sabine plaatste onlangs…HOTSPOT Van Mechelen [Amsterdam]My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten