Lifestyle

Het geheim achter mijn Instagram-feed

8 augustus 2017

Vandaag een artikel over de vraag die ik dagelijks meerdere keren ontvang: wat is precies het geheim achter mijn Instagram-feed? Hoe bewerk ik mijn foto’s? Welke programma’s gebruik ik daarvoor? En hoe zorg ik voor een feed die goed bij elkaar past? Vandaag een artikel met alle antwoorden! Kijk je mee?

Instagram is het laatste jaar natuurlijk heel erg veranderd, dat is jou wellicht ook wel opgevallen. Waar je eerst écht plaatjes deelde die je een paar minuten daarvoor maakte, wordt alles tegenwoordig uitgebreid bewerkt en gechecked voordat het online mag. Daarnaast is het nog knap lastig om deze dagen op te vallen tussen al die miljoenen accounts en het verschrikkelijke algoritme van Instagram. Naar mijn idee is het daarom belangrijk dat je deelt wat je leuk vind (je moet erachter staan!) én daarnaast natuurlijk mooie content creëert die goed bij elkaar past. Dit is voor mij een challenge die ik iedere dag probeer te voltooien en waar ik ook heel veel plezier aan beleef. Instagram is naast een grote hobby ook een deel van mijn werk en ik vind het oprecht nog steeds een van de leukste social media platformen waar je heel creatief mee bezig kunt zijn. En soms ook flink wat uren per dag.. Oeps.

Maar goed, wat is nou precies het geheim achter mijn Instagram-feed? Er zijn natuurlijk mensen met véél meer volgers en mooiere foto’s dan ik, maar al met al ben ik hartstikke tevreden met de cijfertjes en de content die ik maak. Meerdere keren per dag ontvang ik prive-berichten of mails met de vraag hoe ik precies mijn foto’s bewerk. Hoe ik ervoor zorg dat mijn foto’s zo goed bij elkaar passen en hoe mijn ‘feed’ er zo perfect uit kan zien. En eigenlijk is het heel erg simpel, het is namelijk een stijl die ik zelf ontwikkeld heb en die helemaal bij mij past. Hieronder zal ik precies uitleggen hoe het er bij mij aan toegaat, maar ik weet zeker dat je veel verder komt wanneer je écht helemaal je eigen stijl ontwikkeld. Alleen dan zal het op den duur vanzelf gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die helemaal geen zin hebben om uren met één foto bezig te zijn. Ook prima! Iedereen kan er zelf zoveel tijd en moeite insteken als zij zelf willen, dat is het fijne aan Instagram. En daarnaast vind niet eens iedereen zo’n voorbedachte feed mooi, ook dat is hartstikke smaak gebonden. Maar goed, hieronder volgen mijn tips! 🙂

Voor iedereen die het nog niet weet, je kunt mijn account hier vinden (klik!) of zoeken op @beautybydenies. Alle foto’s op mijn Instagram-account maak ik trouwens zelf en daarnaast worden de foto’s waar ikzelf opsta voor het grootste gedeelte gemaakt door mijn moeder of vriend. Hartstikke handig van die persoonlijke fotografen in de buurt! Ze weten eigenlijk precies hoe ik wil dat de foto eruit komt te zien, dus tijdens het fotograferen geven ze ook nog aanwijzingen. Eigenlijk zijn we binnen vijf minuten steeds weer klaar met een nieuwe look, hartstikke fijn. Zoals je misschien wel is opgevallen gebruik ik in mijn foto’s vooral neutrale kleuren zoals wit, zwart, roze, goud, oranje en grijs. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe foto mooi in mijn feed past, zorg ik ervoor dat de locatie waar we foto’s gaan maken al goed matcht. Daarnaast draag ik eigenlijk altijd ook kleding die er mooi bij past, dus het grootste werk van mijn bijpassende feed zit hem toch in alles vóórdat de foto überhaupt is gemaakt. Nadat de foto’s zijn gemaakt kies ik de mooiste uit (uiteraard!), haal ik meteen het meeste blauw en geel uit de foto door middel van Photoshop en ga ik spelen met de helderheid en het contrast. Ik betaal 20 euro per maand voor een Adobe-account met Photoshop, Indesign en Bridge en dat kan ik echt iedereen aanraden, het is naar mijn idee de beste investering die er is. Je kunt met deze programma’s zó veel meer uit je foto’s halen, het is echt de moeite waard om een aantal tutorials te kijken op Youtube en er mee aan de slag te gaan. Niet geschoten is altijd mis!

Heel veel aan mijn foto’s bewerk ik dus eigenlijk niet. Ik maak in ieder geval alle witte delen in de foto écht wit door alle kleuren eruit te halen, zorg voor veel contrast, een hoge helderheid en ik zorg dat de zwarte delen ook echt zwart zijn. Ik denk dat dit al het grootste geheim is van mijn Instagram-feed, want meer apps of andere bewerkingsprogramma’s gebruik ik niet. In Instagram zelf voeg ik nog wat scherpte toe aan de foto en voilà, that’s it! Oja, nog wel een goede tip: met de gratis app UNUM kun je je eigen Instagram-feed zien en foto’s toevoegen. Hier kun je dus precies zien of ‘ie mooi zal staan in je feed, zonder hem ook daadwerkelijk al te uploaden. Ik plaats bijvoorbeeld bijna nooit twee foto’s van mijzelf achter elkaar, meestal wissel ik deze af met lekker eten, flatlays of sfeerbeelden. Zo krijg je een mooi gevarieerd beeld en post je niet vaak hetzelfde!

Goed, dat was ‘m. Eigenlijk hartstikke simpel dus. Zorg dat je fotografeert in een omgeving die bij je feed past en bewerk je foto’s steeds hetzelfde. In mijn geval dus vooral om kleuren eruit te halen en te spelen met helderheid en contrast. That’s it! Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie. Heb jij Instagram (zo ja, laat je account even achter in de reacties, dan neem ik een kijkje!) en hoe bewerk jij je foto’s?

Liefs,
Denise

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Emily 8 augustus 2017 at 11:57

  Yay! Jouw feed is zo mooi <3

 • Reply Denise 8 augustus 2017 at 12:03

  Ik vind jouw feed zo mooi! En je foto’s zelf zijn ook echt prachtig!
  Denise plaatste onlangs…PERSOONLIJK – Hoera ik ben jarig én ik ga op vakantie!My Profile

 • Reply Imke 8 augustus 2017 at 12:16

  Waar is de rode lipstick van die je de laatste tijd veel draagt? Ik zoek ook nog zo’n kleur 🙂

  • Reply Imke 10 augustus 2017 at 19:56

   Wil je pls keertje antwoord geven?

   • Reply Denise 12 augustus 2017 at 11:34

    van Dior!

    • Reply Imke 13 augustus 2017 at 14:54

     Dankjewel! En welke precies? Want wil hem ook graag halen 🙂

 • Reply Lindsey Beljaars 8 augustus 2017 at 13:55

  Super leuk om te lezen. Love your Feed!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Artdeco Cushion Blusher in Bamboo BronzeMy Profile

 • Reply mieke | mieksmind 8 augustus 2017 at 14:17

  Ik vind je feed ook echt super! ik heb thedit guide gekocht van moderosa en ben nu ongeveer 5 foto’s bezig mijn feed een beetje hetzelfde te krijgen.
  mieke | mieksmind plaatste onlangs…Zomerse leuke sieraden winactieMy Profile

 • Reply Larissa 8 augustus 2017 at 17:06

  Aha, dus zo doe jij dat altijd! Ik vind je foto’s altijd zo tof! Helaas is zo’n pakket met InDesign etc. voor mij nu veel te duur, maar altijd handig om te weten! 🙂
  Larissa plaatste onlangs…Groetjes vanuit Kroatië!My Profile

 • Reply Nienke 8 augustus 2017 at 18:16

  Je hebt echt een geweldige instagram feed! Ik zelf gebruik ook vooral de Instagrambewerkinstellingen, (@instanienn) en probeer alles hetzelfde te houden. 🙂
  Nienke plaatste onlangs…Review: Action Max&More highlighter palette.My Profile

 • Reply Laurien 8 augustus 2017 at 21:20

  Je feed is echt heel mooi! Ik volg je al jaren met mijn privéaccount dat afgeschermd staat. Voor mijn blog heb ik nu onlangs een openbaar account aangemaakt (@lotsoflauve). Ik ben nog veel aan het spelen en zoeken naar het juiste effect. Mijn feed is momenteel nogal kleurrijk. Liefs!
  Laurien plaatste onlangs…Nails of the month | Juli + reviewMy Profile

 • Reply Eva Ehrlich 8 augustus 2017 at 22:30

  Jou feed is inderdaad echt super! Ik doe er niet echt veel aan mijn feed, maar doe wel altijd de zelfde filter (@eva.ehrlich). Leuk dat je dit verteld!

 • Reply Kelsey 8 augustus 2017 at 23:19

  Jouw feed is en blijf echt mijn favoriet en ik steun je helemaal in het feit dat je feed jou als persoon moet uitstralen en deze dus bij iedereen anders is! Ik gebruik nu VSCOcam en SnapSeed en ben ook grote fan van UNUM! Zoiets handig! Ik zoek al heel lang naar wat ik precies wil en ik ben het nu stilaan aan het vinden… Bij mij zijn al mijn achtergronden nu zwartwit wat ik een heel leuk effect vind geven! Mijn instagram is @kelseyroskam! Liefs, Kelsey <3
  Kelsey plaatste onlangs…MakeUp Revolution – Flawless MatteMy Profile

 • Reply Justine 9 augustus 2017 at 08:11

  Waaa ik dacht dat jij Lightroom gebruikte, niet Photoshop joh. Ik doe veel in photoshop maar de toggles voor deze aanpssingen vind ik toch net wat makkelijker te vinden in Lightroom. Niet dat het uitmaakt, want mijn feed komt nog niet bijna in de buurt van de jouwe, dus wat zeg ik nou eigenlijk haha! Loveeee jouw foto’s mup!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – augustus 2017 #1My Profile

 • Reply janneke 9 augustus 2017 at 08:59

  Super mooie feed, daar kan je trots op zijn maar ik weet hoeveel werk het voor je is! Ziet er heel professioneel uit.

 • Reply anna 9 augustus 2017 at 12:34

  Zo leuk om te zien! Ik denk er weleens over na een hele nieuwe feed te beginnen, ik heb af en toe van die periodes dat het lekker matcht en daarna is het weer zo’n rommeltje, haha! Maar misschien is het ook wel gewoon wie ik ben 😉 Ik ben geloof ik iets te impulsief daarvoor. Maar wie weet gaat het mij nog lukken in de toekomst, het lijkt me wel heel erg leuk om een mooie feed te hebben – maar tijd is ook nog wel een dingetje. Anyway, gelukkig kan ik nu lekker genieten van jouw mooie feed <3
  anna plaatste onlangs…LEUKE DINGEN VAN DE AFGELOPEN TIJD | ZOMER-EDITIEMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten