Beauty

Mijn favoriete budget make-up van ELF

21 januari 2016

Uiteraard hoeft niet alle fijne en goede make-up prijzig te zijn, ELF is daar een goed voorbeeld van. Haar producten zijn vaak erg betaalbaar en ook nog eens hartstikke fijn in gebruik. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete budget make-up van dit merk zien. Kijk je met me mee?

ELF make-up beauty by deniesPressed Mineràl Bronzer Caramel Cabana – €5,40 

Ik geloof dat ik toch al vijf jaar de deur niet uitga met een klein beetje bronzer op m’n gezicht. Het is gewoon zo’n handig product om je gezicht net wat meer vorm mee te geven, ideaal. De Pressed Mineral Bronzer van ELF is in ieder geval ontzettend compact en daardoor handig om mee te nemen in je make-up tasje. Ik heb gekozen voor de kleur Caramel Cabana met redelijk ontzettend veel pigmentatie, zonder glitters. Het is namelijk ook heel fijn om de rest van het gezicht een klein beetje donkerder te maken met een bronzer en aangezien we het effect discobal willen vermijden, is het belangrijk dat de bronzer dan geen glitters bevat. Caramel Cabana (overigens een hele toffe naam) is één van de duurdere bronzers van ELF, maar nog steeds hartstikke betaalbaar.

De textuur van de bronzer is fijn en zacht, maar daardoor breng je al snel te veel aan. In het begin was het even wennen, maar na een aantal keer had ik door hoeveel product je aan je kwast moet doen en kan ik ‘m zeker aanraden. Ikzelf ga de volgende keer wel voor een kleurtje lichter.

ELF make-up beauty by deniesMineral Lipstick Rich Raspberry – €4,00

Lipsticks, ik kan en zal er nooit genoeg van hebben. In deze wintermaanden ben ik fan van donkerdere kleuren op m’n lippen, zoals deze paarsrode kleur in Rich Raspberry. De lipsticks uit de mineral-lijn van ELF hydrateren de lippen en zorgen ervoor dat de kleur ook zeker een aantal uur zou moeten blijven zitten. Alle minerale make-up van ELF is trouwens op 100 procent minerale basis zonder parabenen, conserveringsmiddelen of chemische kleurstoffen.

De huls is verder simpel en zwart, maar wel handig in gebruik. De kleur van de swatches van de lipstick (zie onderstaande foto!) komt eigenlijk helemaal overeen met de kleur in de huls, erg fijn. Ook op de lippen heb ik eigenlijk niets te klagen, de kleur blijft inderdaad een aantal uren zitten en voelt goed aan. Een budget topper!

ELF make-up beauty by deniesELF make-up beauty by deniesMatte Lip Color Cranberry – €4,00

Ook leek het me tof om eens een lippotlood te reviewen, uiteraard in de kleur Cranberry, passend bij de lipstick. Zoals op de swatches hierboven te zien is, passen de kleuren perfect bij elkaar en zijn ze ideaal om met elkaar te dragen. Een lippotlood dient er voor om de lipcontouren te accenturen en eventueel bij te tekenen en daarnaast blijft bij mij de lipstick vaak een stuk beter zitten met een lippotlood eronder. Deze variant is ook geschikt om enkel te dragen en dus eigenlijk ook een lipstick op zich.

Tijdens het aanbrengen merkte ik meteen dat het potlood erg romig en zacht is, fijn om te gebruiken dus. Het is inderdaad mogelijk om ook alleen dit lippotlood te dragen zonder lipstick, maar ik heb wel het idee dat er een klein beetje een trekkerig gevoel ontstaat en mijn lippen wat uitdrogen. Om te gebruiken als basis onder de lipstick is ‘ie voor mij perfect. Een erg mooie kleur!

ELF make-up beauty by deniesStudio Blush Mellow Mauve – €3,20

En ook de blush Mellow Mauve ziet er op het eerste gezicht in ieder geval goed uit. Het doosje is wat klein, het bevat 4,75 gram, maar wel erg handig door het bijgeleverde spiegeltje. Ik ben gegaan voor de kleur Mellow Mauve, een mooie oudroze kleur die op deze foto wel iets lichter lijkt dan ‘ie ook daadwerkelijk is. De blush is goed op te bouwen en ook hartstikke geschikt voor lichte huidjes, het ligt er maar net aan hoeveel je aanbrengt. Hoe meer product, hoe feller de blush en hoe beter je hem zult zien. Voor deze prijs kan ik ‘m in ieder geval aanbevelen. Het is een leuk product, maar of ‘ie mijn blush van MAC verslaat betwijfel ik. Al betaal je daar bijna zes keer zo veel voor…

ELF make-up beauty by deniesStudio Concealer Beige – €4,00

Er zijn vier verschillende kleuren concealer verkrijgbaar bij ELF, ik ben zelf voor de kleur Beige gegaan. Met een concealer kun je puistjes, vlekken, donkere kringen onder je ogen en en andere oneffenheden verbergen, waardoor ik sinds een jaar eigenlijk de deur niet meer uitga zonder. De romige textuur van deze concealer zorgt ervoor dat ‘ie makkelijk aan te brengen is en ook inderdaad op zijn blek blijft zitten. Helaas is de concealer eigenlijk niet zo dekkend als ik graag zou willen, maar desondanks toch een mooi product. De kleur past in ieder geval precies bij mijn huid en de rode vlekjes worden inderdaad wel iets minder. Om wallen weg te werken kan ik toch beter de concealer van Dr. Hauschka aanbevelen. Deze gebruik ik zelf iedere dag en is iets dikker waardoor ‘ie meer dekt.

ELF make-up beauty by denies Baked Eyeshadow Palette Texas – €9,60 

En dan het pronkstuk van dit artikel: het Baked Eyeshadow Palette in de kleur Texas. In totaal zitten er tien verschillende kleuren in het palette, inclusief een mooie spiegel in de deksel. I like it! De kleuren variëren van highlighters tot roze en bruintinten, precies wat ik zoek in een mooi en alledaags oogschaduw palette. Zoals je kunt zien op de twee swatches zijn de oogschaduws ontzettend gepigmenteerd, wauw. Het is dan ook ontzettend fijn om hiermee te werken.

De highlighters zijn ideaal om aan te brengen onder het wenkbrauwbot en in de ooghoeken, de rest van de kleuren zijn makkelijk te blenden en gaan perfect samen in een ooglook. De onderste vier bruintinten zijn mijn favorieten, het is absoluut een aanrader om dit palette (met een leuke prijs!) toe te voegen aan je make-up collectie.

ELF-look-222ELF-LookZoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt ben ik ontzettend enthousiast over deze mooie en betaalbare producten van ELF. De lipstick is precies de kleur die ik zocht en in combinatie met de lipliner helemaal dekkend. Daarnaast zorgt de concealer voor het verbergen van de rode vlekjes in mijn gezicht en zijn de blush en bronzer goed op te bouwen. Wel een klein beetje oppassen met de hoeveelheid aan je kwast! Door het palette ben ik nog het meest verrast, de pigmentatie is onwijs goed en de kleuren zijn fijn voor alledaags gebruik. Mocht je ook op zoek zijn naar goede maar toch betaalbare make-up, dan kan ik je zeker aanraden om eens op de website van ELF te kijken!

Liefs,
Denise

Deze producten heb ik ontvangen van een bedrijf of PR-bureau.

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Mjay 21 januari 2016 at 08:09

  Dit zijn idd wel pareltjes van ELF! 🙂 Vind het een fijn, betaalbaar merk. Niet alles is top maar ze hebben echt fijne producten in hun assortiment.
  En die kleur op je lippen staat je erg goed!

 • Reply beautifulday4makeup 21 januari 2016 at 08:33

  Het oogschaduwpalette lijkt mij prachtig

 • Reply Svenja 21 januari 2016 at 08:47

  Wauw, wat heb je er een hoop mooie producten bij Denise. Elf is inderdaad een prachtig en fijn betaalbaar merk. De kleurtjes uit het oogschaduw palette zien er echt top uit. En de totaal look is ook erg pretty <3
  Svenja plaatste onlangs…New In / Herbal Face Soap van Crusoe Skin CareMy Profile

 • Reply Desiree 21 januari 2016 at 08:53

  Ah! Wat zien deze producten er toch mooi uit! De look staat je goed. Wellicht moet ik toch maar een keer een bestelling gaan plaatsen bij ELF! Liefs
  Desiree plaatste onlangs…I Heart Makeup – Death By Chocolate PaletteMy Profile

 • Reply irene 21 januari 2016 at 09:00

  Mooi oog palette!!

 • Reply Tedje 21 januari 2016 at 09:10

  Looking goood!
  Tedje plaatste onlangs…Opgemaakt #28My Profile

 • Reply Kelly 21 januari 2016 at 09:10

  De lipstick vind ik echt heel erg mooi! ELF heeft hele fijne makeupjes, voor een leuk prijsje!
  Kelly plaatste onlangs…Deze steden wil ik in de toekomst nog bezoekenMy Profile

 • Reply Alexandra 21 januari 2016 at 10:01

  Ik heb de producten van ELF nog steeds nooit geprobeerd, maar wil het door je review wel graag, misschien toch maar eens wat gaan bestellen!

  xx
  Alexandra plaatste onlangs…Yet another CK sweaterMy Profile

 • Reply Layla 21 januari 2016 at 10:15

  Wat een mooie producten! ik gebruikte vroeger ook ELF maar nu niet meer.

 • Reply Mariska 21 januari 2016 at 10:20

  Ik ben fan van ELF! Dat baked eyeshadow palette is zo mooi 😀 jammer van de verzendkosten (maar ook wel logisch) verder is ELF geweldig!
  Mariska plaatste onlangs…Het regent reviews! #2My Profile

 • Reply Nicole 21 januari 2016 at 10:29

  Ik wil al er lang bestellen bij ELF, maar op de een of andere manier krijg ik mijn mandje nooit voller dan 2 producten. Binnenkort toch nog maar eens een mandje vullen en wie weet bestellen!
  Nicole plaatste onlangs…Urban Decay Eyeshadow Primer PotionMy Profile

 • Reply Maaike 21 januari 2016 at 11:17

  Ik vind bijna alle make-up producten van ELF geweldig! Die concealer lijkt me vooral héél erg fijn. En mooie foto’s heb je gemaakt met je make-up look <3
  Maaike plaatste onlangs…Alles wat je niet over mij wilt wetenMy Profile

 • Reply Justine 21 januari 2016 at 13:36

  ELF heeft inderdaad hele fijne en betaalbare producten. Ook deze zijn weer heel mooi. Ze staan je ook erg goed meis, prachtig!
  Justine plaatste onlangs…Loving Lately #32 – PLL, uit eten & EftelingMy Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 21 januari 2016 at 13:50

  Volgens mij heb ik dezelfde blush van ELF! Inderdaad echt prachtig (zeker voor dat prijsje!)
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…Fun | Grappige zoekopdrachten met GoogleMy Profile

 • Reply Loïs 21 januari 2016 at 15:40

  Zien er prachtig uit! Ik heb niks van ELF, maar ik heb eigenlijk voldoende aan een mascara en een eyeliner, haha 😀
  Loïs plaatste onlangs…Outfit / Cosy scarfMy Profile

 • Reply Rachel 21 januari 2016 at 16:40

  de oogschaduw ziet er ook vaak super goed uit! liefs X

 • Reply Manon 21 januari 2016 at 16:42

  Wat een mooie producten van Elf!
  Manon plaatste onlangs…Verminder je puistjes in 4 uur met de Clearasil Ultra Rapid Action crème & GelMy Profile

 • Reply José 21 januari 2016 at 16:45

  Oeh thanks, ik was nog op zoek naar een goede bronzer, eentje zonder glitters. Deze ziet er goed uit!
  José plaatste onlangs…Everyday places – 02My Profile

 • Reply Withlovefroms 21 januari 2016 at 19:31

  Fijne review! Die lipstick lijkt me erg mooi! 🙂

 • Reply Lies | Precies Lies 21 januari 2016 at 19:53

  Wat mooi, ik ga zeker eens de website checken.

 • Reply anna 21 januari 2016 at 20:05

  Mooie foto’s! Ik ben ook erg fan van E.L.F. Dat oogschaduwpalette ziet er prachtig uit, die kende ik nog niet!
  anna plaatste onlangs…NEW IN | PIECES SJAAL + WINTER OUTFITMy Profile

 • Reply Saraya 21 januari 2016 at 20:17

  Oehh..mooie producten, ik ga ook nog eens moeten bestellen op de webshop van E.L.F want ze hebben inderdaad fijne producten 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Makeup Revolution / Radiant Light GlowMy Profile

 • Reply Maries 21 januari 2016 at 20:28

  Dat oogschaduw palette ziet er super mooi uit!
  Maries plaatste onlangs…ROOM INSPIRATIONMy Profile

 • Reply Léonie 21 januari 2016 at 20:45

  Wauw, wat een mooie producten! Ze staan je erg goed. <3
  Léonie plaatste onlangs…6 dingen om te doen tijdens een koude winterse dag!My Profile

 • Reply Bettie 21 januari 2016 at 21:08

  Ik heb nog nooit bij ELF wat besteld, maar die producten vind ik er altijd wel mooi en goed uitzien. Zeker voor de prijs die ze vragen.

 • Reply Sara 21 januari 2016 at 21:19

  De Rich Raspberry heb ik ook en ik deel je mening helemaal. Dit is echt een van mijn mooiste lipstiks. Ik draag ‘m ontzettend graag! Leuk om te lezen dat jij er ook zo tevreden mee bent.
  Sara plaatste onlangs…SALE koopjes | makeupmusthaves & boozyshopMy Profile

 • Reply melissa 21 januari 2016 at 22:57

  Het palette en de lippenstift zijn zo mooi!

 • Reply Reshma 22 januari 2016 at 00:21

  Ik ben erg benieuwd naar de lipsticks van ELF!

 • Reply Mayke 22 januari 2016 at 15:19

  De bronzer vind ik echt prachtig!
  Ik hou van ELF. Super goede kwaliteit, mooie dingen maar hartstikke goedkoop <3

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 22 januari 2016 at 20:55

  Ik heb nog steeds niets van Elf, ik moet me schamen! Haha
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Beauty ♥ Rimmel lipstick by Kate | 43My Profile

 • Reply Evelien 22 januari 2016 at 22:15

  Wat een heerlijk artikel! Ik ben zooo benieuwd naar die bronzer nu. Hij klinkt echt ideaal!

 • Reply Marieke 24 januari 2016 at 19:35

  Wat een prachtige foto’s!
  Mag ik vragen welke camera je gebruikt?

  Liefs, Marieke

  • Reply Denise 24 januari 2016 at 21:19

   Natuurlijk! Ik heb deze foto’s gemaakt met de Sony Alpha A58!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten