Beauty

Mijn favoriete parfums

23 november 2015

Door mijn enorme obsessie voor heerlijke parfums én na twee jaar werken bij parfumerie Douglas is mijn collectie aan geuren inmiddels niet meer te overzien. Toch zijn er een aantal favorieten, die ik er minimaal een keer per week een keer bijpak. Van budget tot luxe, mijn vijf favoriete geuren op een rijtje!

Favoriete geurenDolce & Gabbana – The One Desire

Mijn grootste favoriet tot nu toe? Ik denk dat ik dan toch voor Desire van Dolce en Gabbana ga. Ondanks dat mijn kamer overstroomt aan verschillende geuren, weet ik toch minimaal één keer per week deze geur te gebruiken. Zo lekker! De gewone versie van The One heb ik ook, maar Desire is net een beetje intenser en heeft een heerlijke bloemige geur. Daarnaast ziet de flacon er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik deze geur weer aanschaf als deze mega flacon van 75 ml op is. Voorlopig kan ik er nog wel even mee door gelukkig!

Favoriete geurenGiorgio Armani – Armani Code Femme Eau de Parfum

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat ik een lichte voorkeur heb voor eau de parfum in plaats van eau de toilette wanneer je door dit lijstje scrolt. Mocht je het verschil niet precies weten: in de eau de parfum zit meer alcohol verwerkt, waardoor de geur vaak wat sterker ruikt en ook langer blijft hangen. Ook deze geur van Armani is een grote favoriet, het is een echte klassieke geur en neigt meer naar de frisse kant. Ik merk dat ik vrij zuinig ben met deze geur, het is absoluut geen koopje. Armani Code Femme is vooral geschikt voor wanneer je een gezellig feestje hebt of tijdens een speciaal diner!

Favoriete geurenEtos – Forever Love

Etos heeft voor het eerst nieuwe en betaalbare geuren gelanceerd, waarvan er meteen één in mijn top-5 staat. En dat is speciaal (vaak gaan er toch echt wat maanden overheen voordat ik een geur een favoriet kan noemen). In de nieuwe lijn van Etos zitten vier geuren, waarvan Forever Love naar mijn idee de echte topper is. Ook deze geur is wat zoeter en bloemig, met een combinatie van jasmijn, roos, vanille, muskus en amber. Absoluut een budget topper, deze geur kost namelijk maar 9,99 euro per stuk. DOEN! En stiekem ook een heel erg leuk cadeau om op je decemberlijstje te zetten.. 😉

Favoriete geurenYves Saint Laurent – Manifesto Eau De Parfum

Een geur waar ik heel erg aan heb moeten wennen is Manifesto, maar na een paar keer dragen heb ik hem helemaal leren waarderen. De flacon is volgens mij de allermooiste die ik thuis heb staan en de geur is echt onwijs speciaal. Het is een soort houtachtige en bloemige geur met een vleugje vanille. Mocht je binnenkort een keer in de parfumerie zijn, zeker even ruiken!

Favoriete geurenDior – J’adore L’or Essence De Parfum

En dan een van mijn meest speciale geuren: J’ador L’or. Waarschijnlijk kennen jullie de originele versie van J’adore wel, maar de L’or-variant is hoog geconcentreerd en daardoor nog een stuk sterker. Een klein spraytje is dan ook genoeg om echt HEEL de dag deze parfum te ruiken. Het is even een investering, maar met een flacon van 40ml doe je echt meer dan een jaar (ik inmiddels al bijna 2,5!). Een toppertje!

En wat is jouw favoriete geur? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Femke 23 november 2015 at 07:24

  Ik ken deze parfums niet van geur, ik ben erg benieuwd hoe ze allemaal ruiken :-)!
  Femke plaatste onlangs…Playlist #1: novemberMy Profile

 • Reply Liset - Beautdagboek 23 november 2015 at 08:17

  J’adore is jaren mijn signature parfum geweest! Ik kocht hem steeds weer opnieuw. Hij is zo vrouwelijk en chique, echt heerlijk. Ik geloof dat ik hem binnenkort gewoon weer ga aanschaffen :).
  Liset – Beautdagboek plaatste onlangs…Hünkemoller | Cosy collection: de leukste pyjama’s en onesiesMy Profile

  • Reply Denise 23 november 2015 at 17:41

   Heerlijk is ‘ie he, echt een aanrader!

 • Reply jolanda 23 november 2015 at 08:19

  ik ga zeker de komende dagen bij Douglas langs om deze geuren eens te ruiken. Ben heel benieuwd!

 • Reply Natascha 23 november 2015 at 08:25

  Wat leuk dat ik J’adore weer ergens voorbij zie komen, dat is absoluut mijn signature geur en draag ik als het even kan elke dag 😉
  Natascha plaatste onlangs…Moments in life| Foodhal, shoppen & nog 8 dagen…My Profile

 • Reply thebeautyblognl 23 november 2015 at 08:25

  Wat een heerlijke parfums!

 • Reply Lonneke 23 november 2015 at 09:27

  Er zitten echt heerlijke geuren tussen. En wat zijn de foto’s mooi geworden!
  Lonneke plaatste onlangs…Trind LE Herfst/Winter Collectie | ‘St. Moritz’My Profile

  • Reply Denise 23 november 2015 at 17:41

   Ah lief, dankjewel Lonneke!

 • Reply Melissa 23 november 2015 at 09:52

  Wat leuk om weer eens een beauty artikeltje te lezen! Prachtige foto’s. Ik ben echt onder de indruk van de Etos geuren! Die verdient ook een plaatsje tussen mijn favorieten.

  • Reply Denise 23 november 2015 at 17:41

   Ah vind ik leuk om te lezen, dankjewel Melissa! Heerlijke geuren he <3

 • Reply Manon 23 november 2015 at 12:01

  Oh die van YSL ziet er echt mooi uit!

 • Reply Lindsey Beljaars 23 november 2015 at 12:03

  Wauw, echt parfums die ik nog nooit eerder heb geroken op J’adore van Dior na. Ik ben erg benieuwd naar die van YSL!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…MAC Mehr Matte LipstickMy Profile

  • Reply Denise 23 november 2015 at 17:41

   Super lekker is ‘ie!

 • Reply Mayke 23 november 2015 at 12:45

  Ik heb zelf die van YSL, erg lekker! De rest ken ik nog niet zo goed. J’adore vind ik zelf niet zo lekker.
  Mayke plaatste onlangs…Bluxbox deelt uit!My Profile

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 23 november 2015 at 13:40

  Oeh The One van D&G is heerlijk, Desire zou daarom ook zeker een favoriet van mij kunnen zijn. Voor sommige zou je alleen al om het flesje de parfum kopen haha. Mijn favoriet is Dior Addict, de donkerblauwe en YSL – Black Opium!
  Marloes/GLAMOURMOES plaatste onlangs…Outfit: Chelsea boots & black skinny jeansMy Profile

 • Reply beautifulday4makeup 23 november 2015 at 14:14

  J’adore van Dior wil ik ook nog eens uitproberen binnenkort

 • Reply alexa 23 november 2015 at 16:07

  wat een heerlijke geuren, zien er goed uit, stuk voor stuk
  alexa plaatste onlangs…Xitroom AmsterdamMy Profile

 • Reply Sara 23 november 2015 at 16:46

  Wat een leuk overzicht met lekkere geurtjes. Ik ben zelf ook dol op Dolce & Gabanna the one. Ook erg leuk om te lezen dat een goedkoop geurtje van Etos in je lijstje verschijnt: je zal, mede door je bijbaantje, wel al ontzettend veel geurtjes hebben geroken. Super goed om te lezen dat een budgetgeur dan toch zo goed in de smaak valt.
  Sara plaatste onlangs…#GMNG opdracht 5: reizende boekjes vol met liefdeMy Profile

  • Reply Denise 23 november 2015 at 17:42

   Ja de nieuwe geur van Etos is absoluut een budget topper! 🙂

 • Reply Mieke | Mieksmind 23 november 2015 at 19:26

  Ik ken geen van alle geuren alleen J’adore van naam, wie weet eens ruiken in de winkel wanneer ik een nieuwe geur wil. Mijn favoriet op het moment is Alien – Thierry Mugler en Double Dare van GUESS.
  Mieke | Mieksmind plaatste onlangs…Photodiary week 47My Profile

 • Reply Valerie 23 november 2015 at 19:37

  Wat een fijne verzameling! Ik ben wel heel benieuwd naar dat geurtje van de Etos!

 • Reply Milou 23 november 2015 at 20:06

  Hmm, die van Dior is inderdaad heerlijk! Mooie foto’s maak je!

 • Reply Melissa 23 november 2015 at 20:43

  Geen enkele van deze parfums heb ik ooit geroken, maar ik ben er wel benieuwd naar. Mijn favoriete parfums blijven die van Marc Jacobs 🙂
  Melissa plaatste onlangs…Life As We Know It #28: Lush & Veel SeriesMy Profile

 • Reply Claudia 23 november 2015 at 21:23

  Volgens mij hebben wij wel een beetje dezelfde soort smaak, want deze geuren zijn zo heerlijk. Vooral j’adore vind ik zo fijn ruiken. Liefs
  Claudia plaatste onlangs…4 dingen die mijn interieur nog nodig heeftMy Profile

 • Reply Denise 23 november 2015 at 21:25

  Oeh wat een prachtexemplaren! Ik heb pas 3 luxere geuren waarvan Chloé toch wel een favorietje is 🙂
  Denise plaatste onlangs…Rituals Lipgloss La Vie En Rose Fresh CoralMy Profile

 • Reply Saraya 23 november 2015 at 21:26

  J’adore van Dior staat hoog op mijn wishlist, maar al de geuren die hier laat zien lijken mij heerlijk 🙂
  X
  Saraya plaatste onlangs…Travelsize / Mac Strobe CreamMy Profile

 • Reply Sabine 23 november 2015 at 21:41

  Ik was nooit zo van de luxe parfum, totdat mijn vriend (die he-le-maal weg is van Chanel) mij een Chanel cadeau deed. Nu ben ik zelf ook verslaafd aan Chanel en heb niet eens iets anders meer haha 🙂

 • Reply Jeany 24 november 2015 at 15:22

  Ik ken de parfums niet maar ze zien er wel mooi uit! Ik ben benieuwd naar de geurtjes.
  Jeany plaatste onlangs…Celebrate the week !My Profile

 • Reply Evelien 30 november 2015 at 11:57

  Leuk artikel, ik ben ook dol op parfums! J’Adore en Manifesto zijn inderdaad heerlijk, de andere drie ken ik niet. Die van Etos is lekker budgetproof, snel eens ruiken! Ook Desire van D&G ben ik heel benieuwd naar. Ik heb The One van D&G en die is ook zooo lekker ♥
  Evelien plaatste onlangs…Review: Lush Intergalactic Bath BombMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten