Geen categorie

Mijn nieuwe camera Sony SLT-A58

29 juni 2014

Ik kan het nog steeds niet geloven maar het is écht zo: ik ben in het bezit van m’n allereerste spiegelreflex camera, de Sony Alpha 58! Al sinds dat ik kon lopen ben ik gefascineerd over alles wat met fotografie te maken heeft en ik wil me zo graag verder ontwikkelen op dit gebied. Na maanden twijfelen en informatie opzoeken stapte ik vol goede moed een fotografie winkel binnen en liet me overhalen om dit prachtexemplaar te kopen, terwijl ik eigenlijk voor een andere langs kwam! Benieuwd wat de voordelen en vele functies van deze camera zijn? Lees mee!

Ik ben nu bijna een week de trotse eigenaresse van deze beauty, maar natuurlijk zitten er zo onwijs veel mogelijkheden op – honderden! – dat het nog zeker maanden duurt voordat ik de functies onder de knie heb. Omdat ik nog nooit met een spiegelreflex gewerkt heb is het zeker even wennen, daarom heb ik bewust gekozen voor een makkelijke instapcamera. Vol goede moed stapte ik de fotografie winkel binnen om de Canon 600D aan te schaffen, toch liep dit anders dan gepland. Ik werd geholpen door een ontzettend aardige en kundige verkoper die me duidelijk de verschillen uitlegde. Zo is deze Sony iets goedkoper en makkelijker te bedienen, wat voor mij belangrijker is. Je hebt op deze Sony SLT-A58 namelijk een ‘automatische stand’, waardoor de camera alles zelf instelt, onwijs handig. Natuurlijk kun je ook gewoon alles handmatig instellen maar zeker op het begin is het fijn dat hij zelf ook een beetje meedenkt. 

Met de draaiknop kun je verschillende opties kiezen. Zo kun je de camera mee laten denken met de groene en gele knop, maar ook zelf alles instellen. Wat ik een enorm pluspunt vind aan deze camera is dat ‘ie automatisch scherp stelt, ook bij bewegende beelden. Je kunt er dus prima mee fotograferen én filmen! Uniek aan deze camera is de stand waarmee je maar liefst 8 foto’s per seconde kunt maken, ideaal bij sport of natuuropnamen. En laat ik nou net naar Amerika vertrekken over een paar weken! En misschien nog wel het belangrijkste: deze Sony heeft een SteadyShot ín de camera, waardoor je geen dure lenzen hoeft te kopen met beeldstabilisatie. Dit doet de camera namelijk zelf! Hierdoor zijn de lenzen over het algemeen ook wat goedkoper dan Canon of Nikon lenzen, toppie!

Bij deze camera zat een 18-55 mm lens inbegrepen – dit is een handige standaardlens – maar omdat ik weet dat ik ook echt een goede lens nodig heb om in te zoomen in Amerika schafte ik meteen een andere lens aan. Op de foto hierboven zie je de 18-200 mm lens die ik nu eigenlijk standaard gebruik. Het enige nadeel van deze lens is dat je er minder goed dichtbij mee kunt fotograferen dan de 18-55 mm lens dus voor wat productfoto’s kan ik ze nog wisselen. Verder is deze lens eigenlijk perfect voor alle omstandigheden en de zonneklep helpt me natuurlijk bij het fotograferen in de zon. Ziet er best professioneel uit hé!

Ik heb de camera bewust bij een fotografie winkel gekocht in plaats van bijvoorbeeld Mediamarkt, omdat ik service ontzettend belangrijk vind. Na 1,5 uur wikken en wegen en onwijs goede informatie gekregen te hebben, heb ik besloten om dit exemplaar mee naar huis te nemen. Nog steeds smelt ik helemaal weg wanneer ik bezig ben met fotograferen en ik kan niet wachten tot ik het helemaal onder de knie heb! 
Welke camera gebruik jij?

You Might Also Like

47 Comments

 • Reply Laura Steenks 29 juni 2014 at 04:15

  Wauw, gaaf ding! Zelf wil ik ook altijd nog een spiegelreflex! 🙂

 • Reply Mayara Esther 29 juni 2014 at 09:07

  Super gaaf! Ik heb zelf een Canon 550D maar deze functioneer niet meer zo goed als in het begin, ik ben aan het kijken voor een volgende camera.

 • Reply Mariëlle M. 29 juni 2014 at 10:16

  Wat zal je hier veel mooie foto's mee maken 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 29 juni 2014 at 11:02

   Dat denk ik ook, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Nu nog even onder de knie krijgen hoe 'ie precies werkt!

 • Reply GLAMOURMOES 29 juni 2014 at 10:45

  Moooi! Heel veel plezier ermee!

 • Reply Marloes Mol 29 juni 2014 at 11:16

  Wat een mooie camera, heel veel plezier ermee!

 • Reply Denise 29 juni 2014 at 11:25

  Wauw, wat een ding! Heel veel plezier ermee. Ik fotografeer met mijn Canon 600D waar ik ook nog steeds erg gelukkig mee ben.

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:14

   Ah dat is inderdaad ook een pracht camera! Ik heb lang getwijfeld om ook de Canon 600D aan te schaffen!

 • Reply Manon Boerakker 29 juni 2014 at 11:41

  Wat een mooi ding, ben benieuwd naar je foto's ik heb de nikon d3200

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:14

   Er komen vast en zeker ontzettend snel foto's online die door deze camera gemaakt zijn!

 • Reply Jessica 29 juni 2014 at 12:10

  Mooie camera! Ik heb zelf een Canon 500D en ben begonnen met sparen voor een nieuwe haha, deze begint op te raken. Hier ga je heel veel plezier van hebben! En ik raad je aan om je eens goed te gaan verdiepen in diafragma en sluitertijd zodat je nog mooiere foto's uit je camera gaat halen!

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:13

   Wat een onwijs lieve en fijne reactie! Ik ga me absoluut eens verdiepen in m'n camera en ben er nu al ontzettend blij mee <3

 • Reply Kimberley R. 29 juni 2014 at 12:16

  Wauw, wat een knapperd!
  Heel veel plezier ermee.
  Zelf ben ik in het bezit van een 'normale' camera.
  Wel een goed dingetje, maar niet echt superduper. Haha.

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:15

   Met een gewone camera kun je ook prachtig fotograferen! Ik heb nu alleen de stap genomen om me er wat meer in te verdiepen, waardoor ik met deze Sony ook weer mooiere foto's kan maken! <3

 • Reply Kiss & Make-up 29 juni 2014 at 12:21

  Mooi! Geniet van je nieuwe speelgoed! 😉

 • Reply Kim 29 juni 2014 at 12:41

  Wat een gave camera! Veel plezier ervan 😀

 • Reply shirley | lovingyourlife.nl 29 juni 2014 at 12:42

  Heeel mooi ding, heel veel plezier ermee.

 • Reply Romy Husers 29 juni 2014 at 13:05

  Wat gaaf, veel plezier er nog mee!

 • Reply iThinkPink 29 juni 2014 at 13:40

  Mooie camera! Ik wil er ook nog graag eentje.

 • Reply Bente de Heij 29 juni 2014 at 13:49

  Ziet er goed uit! Ik heb een paar weken geleden ook een sprong in het diepe gewaagd en de Canon 60D gekocht: nog geen moment spijt van gehad 😀

 • Reply claudia verloop 29 juni 2014 at 14:54

  Wat is het toch een geweldig lekkerding 😀 😀 Haha ik vind het echt grappig dat we dezelfde hebben! Liefs

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:16

   Haha inderdaad, super toevallig maar ook ontzettend leuk! Misschien kunnen we elkaar helpen met wat tips en tricks? 😀

 • Reply Kim - Bestyoubeauty.nl 29 juni 2014 at 18:38

  Ik wil ook een professionele camera. Ik maak mijn foto's met een vakantie cameratje haha!

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:16

   Daar kun je ook ontzettend leuke foto's mee maken hoor! Een professionele camera kost wel veel tijd, maar het is het zeker waard!

 • Reply mellavieee 29 juni 2014 at 21:23

  Woow wat een geweldige camera! Ik kan niet wachten om je nieuwe foto's te zien 🙂 & momenteel neem ik nog foto's met mijn Iphone

 • Reply Priscilla Dijkman 30 juni 2014 at 14:03

  Wauw wat een prachtige camera, zelf maak ik mijn foto's met mijn telefoon.. ook een Sony haha. Ik vind Sony echt een goed merk om foto's te maken 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:17

   Sony is inderdaad een onwijs handig en goed merk om mee te fotograferen! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

 • Reply beyoutifool 30 juni 2014 at 14:13

  Het ziet er echt een heel gave camera uit! Zelf gebruik ik de Canon 600D

  • Reply Denise van Kalmthout 30 juni 2014 at 14:17

   Ik heb lang getwijfeld om de Canon 600D ook te nemen maar ben uiteindelijk toch voor deze Sony gegaan!

 • Reply Anoniem 30 juni 2014 at 16:51

  Hey Denise! Goeie keus gemaakt om voor sony te gaan!! Kijk maar eens op m,n fotosite; foto-edwin,nl Groet Edwin.

 • Reply Miranda 30 juni 2014 at 16:55

  Wauwiee wat een mooie. ik heb nog een simpele kleine maar hij maakt ook super mooie foto's
  Ik heb de canon SX170IS Hij is klein maar super handig en makkelijk 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 1 juli 2014 at 10:13

   Deze spiegelreflex is inderdaad erg groot om mee te nemen, dan is een kleintje veel handiger!

 • Reply Alexa Op 't Land 30 juni 2014 at 19:27

  Waaauw hij is gaaf!

 • Reply Alexandra [ILUMUOTI] 2 juli 2014 at 09:47

  Fijne aankoop, heel veel plezier ermee! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten