Geen categorie

Mijn roadtrip door West-Amerika – Tips & tricks

5 februari 2015
Het is inmiddels al weer vijf maanden geleden dat ik mijn droomreis langs de kust van West-Amerika maakte, terwijl het eigenlijk nog lijkt als de dag van gisteren. Met een eigen huurauto reden we drie weken lang over de wereldberoemde Route 66 langs de bekendste highlights van het land. San Fransisco, Death Valley, Las Vegas, Los Angeles, Bryce Canyon, Grand Canyon, Hollywood and many more! Na veel vragen over deze reis leek het me leuk om een kleine recap te laten zien, met veel tips en tricks én dingen die je juist beter over kunt slaan. Het is immers weer de tijd om de zomervakantie vast te leggen! Kijk je met me mee?

SF-1024x576In San Fransisco verbleven we drie dagen, waarbij we onze ogen uitkeken. Het leven is er zó anders dan bij ons in het veilige en goed geregelde Nederland. Natuurlijk bezocht ik de Golden Gate Bridge en ondanks het mistige weer was het uitzicht alsnog prachtig. Het speciaalste én iets wat je ABSOLUUT gezien moét hebben is Alcatraz, de wereldberoemde gevangenis waarin onder andere Al Capone op legendarische wijze ontsnapte. Binnen kun je een tour volgen – zelfs in het Nederlands – en het is onwijs interessant. Je voelt echt dat er verschrikkelijke dingen gebeurd zijn als je er binnen loopt, een hele aparte sfeer.

DeathValley-1024x576
Daarna vertrokken we richting de prachtige natuur van Yosemite, waar we helaas maar één nachtje bleven. We sliepen in grote tenten midden in het nationale park, inclusief lockers tegen de wilde beren. En JA, we hebben er écht een gespot. Super spannend! Op de weg richting Death Valley stopten we een aantal keer op de Tioga Pass, wat voor super mooie plaatjes zorgde zoals op de foto links. |   Welcome to Death Valley! Dat het gevaarlijk is om hier langer dan een paar uur te zijn, werd bij ons ook weer bewezen. Helaas werd er iemand gevonden zijn wandeling niet overleefd had, dat was toch best even slikken.. Dat de temperaturen soms oplopen tot wel 50 graden nam ik graag voor lief, wat is dit een ongelofelijke ervaring. De spanning, de hitte en de adrenaline die je hierdoor krijgt, zorgt er voor dat ik juist ontzettend gaaf vond. Zorg er in ieder geval voor dat je ongeveer vijf liter water bij hebt per persoon én wanneer je de auto verlaat sowieso een petje op hebt. Je verbrandt er levend!
Las-Vegas-1024x576
Na een nachtje Death Valley – waar we sliepen in een oase – was het tijd voor twee nachten fabulous Las Vegas. Hell yeah, wat had ik hier zin in! Helaas bleek al snel dat er hier overdag weinig te beleven viel – ook hier liepen de temperaturen op tot wel 45 graden pff – én dat je hier eigenlijk helemaal niets kunt doen wanneer je jonger bent dan 21 – en ja, ik met mijn 20 jaar viel natuurlijk net buiten de boot.. Bummer.   |  Het fastfood restaurant Heart Attack is wel echt een aanrader, hier moet je echt eens binnen zijn geweest wanneer je in de buurt bent. Je kunt er alleen burgers, coca cola en bier bestellen en je wordt gewogen wanneer je binnen komt. De bediening bestaat uit zusters en het drinken krijg je via een infuus! Het meest bizarre is toch wel dat je gratis mag eten als je meer weegt dan 175 kg, en JA, er zaten er een hoop binnen te genieten van hun gratis portie calorieën.
Bryce-1024x576
 Bryce Canyon was by far het mooiste wat ik deze reis gezien heb. Ondanks de geweldige steden, was dit echt het mooiste stukje natuur van de west-kust en naar mijn idee zelfs mooier dan het enorme Grand Canyon. Een aanrader is hier echt om overdag je wandelschoenen aan te trekken en de boel te gaan verkennen. De routes zijn zo pittig als je ze zelf maakt en eigenlijk voor iedereen prima te doen.
Antilope-1024x576
 Nadat we de prachtige natuur van Bryce Canyon verlaten hadden, reden we richting de indianen bij Antilope Canyon. Dit is een enorme kloof, waar de natuur zijn werk erg goed gedaan heeft. Er zijn prachtige kleuren te zien door de lichtinval en de indianen begeleiden je zelf door de kloof, waardoor je ook de prachtigste plaatjes kunt schieten. Als je benieuwd bent moet je eens googlen op Antilope Canyon, de plaatjes die dan tevoorschijn komen laten écht zien hoe het is. Bizar mooi.  |  Het zwaarste van deze reis was misschien toch wel de tocht richting Horseshoe Bend. Met de omstandigheden van 45 graden, het mulle zand en de 1200m tocht bergop – zónder schaduw – was het af en toe best even slikken. Je kunt hier namelijk niet met de auto komen en zult het toch echt te voet af moeten leggen! Maar… het uitzicht was écht al het zweten waard. Het is het uitkijkpunt op de hoefijzervormige bocht die de rivier Colorado maakt. Zeker een aanrader!
Grand-Canyon-1024x576
 Grand Canyon was groot. Adembenemend groot. Het is eigenlijk niet voor te stellen als je er nooit geweest bent en ook onwijs lastig om te omschrijven. Het uitzicht is verbluffend en aangezien wij in de warmste periode van het jaar waren, was het ook prima om er IN te gaan wandelen. Want ja, Grand Canyon is een dal en je zult dus ook weer omhoog moeten klimmen, haha. Je kunt variëren van wandelingen van drie dagen tot drie uur, dus er is gelukkig voor ieder wat wils. De tocht van drie dagen heb ik ook aan me voorbij laten gaan hoor 🙂 En dan nog wat leuks voor de mannen: de 17 mile drive in Monument Valley. Lekker scheuren en stoffen in het mulle zand met fantastisch mooi – en oranje – uitzicht. Wat minder leuk voor de dames die 1,5 uur achterin zitten en op en neer hobbelen, haha..
LA-1024x576
 Los Angeles heeft mijn hart veroverd, echt waar. Ik weet zeker dat ik hier later óf ga wonen óf gewoon iedere maand naar toe vertrek. De fantastische witte stranden, het heerlijke klimaat en al die sportieve mensen. Wauw. Ook ligt Hollywood natuurlijk op een heerlijke afstand. Trouwens, van Hollywood moet je niet teveel verwachten. Het is eigenlijk letterlijk een enorme straat met de Wall of Fame en dan heb je ook nog het punt waar je op de foto kunt met de letters. Leuk, maar het is zelfs geen gevuld dagprogramma. Een typisch ‘been there done that’- momentje. Kan ook weer van mijn bucket list af.   |   Het állergaafste van deze reis deden we tijdens de laatste dagen van onze roadtrip: we bezochten een wedstrijd van het beroemdste baseball team van Los Angeles, LA Dodgers. De wedstrijd duurt wel vier uur (!), maar in die uren heb ik me echt geen seconde verveeld. Het is zo leuk om te zien dat alle Amerikanen hier echt een uitje van maken, inclusief dé beroemde Facebook kisscam en heel veel ongezond eten. Mijn tip is wel om dit al een aantal maanden vooraf te boeken.
Collage17-1024x576
Via Webprint heb ik de mooiste foto’s van de reis vast mogen leggen in een méga dik fotoboek. Al sinds ik klein was vind ik het ontzettend leuk om er af en toe weer een boek bij te pakken en alle herinneringen weer omhoog te halen. Zo heb ik echt van álle tripjes die ik gemaakt heb een apart boek met de mooiste zelfgemaakte kiekjes. Het werken met Webprint is trouwens ontzettend handig, zo kun je tussentijds opslaan en hoef je niet uren achter elkaar te puzzelen. Ook kun je verschillende achtergronden kiezen – ik heb voor zwart gekozen zodat de kleuren wat feller uit zouden komen – en teksten toevoegen.
Over de kwaliteit van het boek ben ik écht zeer tevreden. Ik heb gekozen voor het grootste vierkanten boek, waardoor er wel 6(!) verschillende foto’s op een bladzijde kunnen. Dit was natuurlijk wel nodig om mijn duizenden foto’s in kwijt te kunnen. Natuurlijk heb ik alsnog wat selectierondes moeten houden :-). Het boek werd al geleverd na vier werkdagen, ontzettend snel aangezien het ook nog helemaal gedrukt moest worden. Absoluut een aanrader als je foto’s nog steeds in dat mapje op je computer staan, in een boek pak je het er toch sneller weer bij en waan je je zo weer in die mooie wereld van jou droombestemming.

You Might Also Like

73 Comments

 • Reply Justine A 5 februari 2015 at 06:35

  Zon reis als deze wil ik ook dolgraag maken! Ik ben een keer in LA geweest en voelde okk echt dat ik verliefd werd op de stad. Kan niet wachten om terug te gaan en nog meer van USA te zien!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 08:42

   Ah echt, dat wist ik helemaal niet. Super tof dat je ook in LA geweest bent. Zullen we samen terug gaan?

 • Reply Anne Solveig 5 februari 2015 at 06:56

  Wat een leuke foto's lief! <3

 • Reply Melissa van der Heijden 5 februari 2015 at 06:57

  Ik krijg hier echt dat kriiiiebels van! Zucht, eerst sparen voor een huisje

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 08:43

   Ah, een huisje is stiekem nog tien keer leuker! <3

 • Reply Yvette Eigenraam 5 februari 2015 at 07:34

  Ik ben 4 jaar geleden ook in amerika geweest 🙂 . We hebben dezelfde dingen gezien 😀
  Het was wel echt de beste vakantie en zou zo weer terug willen .

 • Reply Alexa Op 't Land 5 februari 2015 at 08:40

  Ik ben in de zelfde delen gewest, wat echt super leuk alleen wel mega duur!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 08:43

   Helaas wel, anders was ik er écht iedere maand te vinden!

 • Reply demooistesteraandehemel 5 februari 2015 at 08:46

  Oh wauw, prachtige reis inderdaad!

 • Reply Alexandra // ILUMUOTI 5 februari 2015 at 08:56

  Heel tof dat je het zo laat zien! Ik was 4,5 jaar geleden 3 weken in Amerika, we begonnen in New York en zijn toen naar Phoenix gevlogen vanwaar we ongeveer dezelfde route namen, maar dan juist richting LA 😉 We hadden alleen wel een flinke hittegolf, dus in Death Valley was het 54 graden, pfoe! :') Maar wauw, het is inderdaad zó'n toffe reis! Mijn ouders hebben het afgelopen zomer deels over gedaan (maar dan niet verder dan SF) in een cabrio, haha 😉

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 09:46

   Ah wat gaaaaf in een cabrio, dat wil ik ook echt nog eens doen!

 • Reply Raounak 5 februari 2015 at 09:02

  Wauw zo gaaf dat je dat hebt gedaan!!! En dank voor de tips!!

 • Reply Denise 5 februari 2015 at 10:00

  Wat gaaaaaf! Echt wauw! Zelf wil ik heel graag eens naar New York. Maar LA lijkt me ook echt super vet! Leuk verslag! Dit jaar ga ik naar Cherso 🙂

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 10:14

   New York is ook onwijs leuk! Oeh, lekker feesten? Have fun!

 • Reply Mandy Doornenbal 5 februari 2015 at 10:13

  Wauw! Wat onwijs mooi! Ooit ga ik het ook zien. In april gaan we naar Indonesië, zo veel zin in!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 10:14

   Ooooh dat lijkt me ook zo gaaf! Ga je er over schrijven op je blog?

 • Reply Bo 5 februari 2015 at 10:28

  Wauw, echt zo tof! Handig artikel!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 11:13

   Fijn dat je er iets aan hebt!

 • Reply Lonneke 5 februari 2015 at 11:00

  wauw, wat een ontzettend tof verslag girl!
  Het lijkt me zo'n bijzondere geweldige reis.
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 11:14

   Ah dankjewel Lonneke! <33

 • Reply Diolifestyle 5 februari 2015 at 11:19

  Heel tof verslag! Het lijkt mi ook een geweldige ervaring!

 • Reply Suze 5 februari 2015 at 11:25

  Wat een ontzettend duidelijk, mooi en gaaf verslag. Ik ga het opslaan! Ik ga namelijk (zoals het nu lijkt) aankomende zomer samen met mijn vader naar Amerika. Handige informatie dus! Dankjewel 🙂 X

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 11:29

   Aaah wat tof, het gaat vast en zeker een hele leuke ervaring worden! Laat je me weten hoe het was? Voor meer tips kun je me altijd een berichtje sturen! 🙂

  • Reply Suze 6 februari 2015 at 17:24

   Zal ik zeker doen! 🙂 X

 • Reply Kim 5 februari 2015 at 12:53

  Dit is echt zo'n droomreis. Als mijn zoon wat ouder is, wil ik ook eens zo'n roadtrip langs de Westkust maken.

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:52

   Super tof, moet je zeker doen!

 • Reply Sanja Nailsbysan 5 februari 2015 at 12:57

  Mooi reis!

 • Reply Laura 5 februari 2015 at 14:43

  Wat een droomreis is dit! Heel leuk om dit artikel te lezen en inspiratie op te doen voor een hopelijk toekomstige reis.

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:52

   Ah, fijn dat je er iets aan gehad hebt 🙂

 • Reply Manon Boerakker 5 februari 2015 at 15:58

  Geweldig zo een reis zeg. Ik ben alleen nog maar in NY geweest

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:52

   Nou dat is al een hele ervaring op zich, wat een top stad!

 • Reply Rebecca 5 februari 2015 at 17:25

  Wow ik vind het toch wel heel bizar om gewogen te worden als ik ergens binnen kom hahah. Ik zou dan spontaan geen eten meer willen. Hele toffe reis, ik heb een soort gelijke gedaan maar helaas zonder San Francisco .. Hoop dat volgend jaar te doen!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:52

   Haha, dat is inderdaad heel bizar maar niet verplicht hoor!

 • Reply Mandy 5 februari 2015 at 17:34

  Klinkt als een geweldige reis! Ik ben nog nooit in Amerika geweest (zelfs nog nooit buiten Europa) maar het lijkt me zo ontzettend mooi! Na mijn studie wil ik zeker gaan reizen en meer van de wereld zien. Wat bizar trouwens van dat restaurant waar je gewogen wordt.. Dat kan ook echt alleen in Amerika he :'D

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:53

   Haha inderdaad, typisch iets Amerikaans!

 • Reply Marlayne Vermeulen 5 februari 2015 at 17:39

  Het lijkt me zo gaaf om een keer een roadtrip door Amerika te maken!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:53

   Dat is het zeker! <3

 • Reply Kim Buining 5 februari 2015 at 18:28

  Wauw alleen die foto's al! Krijg echt zin in vakantie. Zo fijn dat je jouw droomreis al waar hebt kunnen maken 🙂

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:53

   Ah, ik kijk ook echt weer uit naar een heerlijke vakantie!

 • Reply Birgit Roobol 5 februari 2015 at 18:58

  Woah, ziet er super gaaf uit. Ik heb drie jaar geleden en rondreis door Orlando gereisd, maar de westkust staat echt op mijn verlanglijstje. Ook wil ik heel graag na mijn studie een jaartje naar Los Angeles en daar wonen. Lijkt me zo vet!!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:53

   Hoe was Orlando? Lijkt me ook zo gaaf!

 • Reply Charlotte 5 februari 2015 at 19:39

  waaauw ik kan hier zo van genieten hoe je het allemaal schrijft. Superleuk! Wat een prachtige vakantie moet dat geweest zijn. Tof he zo'n boek! Ik heb er ook eentje

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:53

   Ah dankjewel <33

 • Reply Teddy 5 februari 2015 at 20:03

  Wauw dit klinkt echt geweldig! Ik kan niet wachten totdat ik zo'n soort trip ga maken!

 • Reply Be Beautifully 5 februari 2015 at 21:05

  Heerlijk om zo even terug te blikken en ik kan mij voorstellen dat je wel last hebt van heimwee helemaal bij het zien van deze prachtige foto's!

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:54

   Ah wat lief! Het was inderdaad onwijs tof, ik zou zo graag terug willen!

 • Reply beautifulday4makeup 5 februari 2015 at 21:27

  Oooh, ik wil ook wel eens gaan naar Amerika?

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:54

   Dat ga je vast en zeker doen <3

 • Reply Rachel Kromdijk 5 februari 2015 at 21:33

  wat een mega groot en tof verslag heel leuk geschreven en wat een onwijs mooie foto's! liefs en alvast een goed weekend

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:54

   Ah lief, jij ook! <3

 • Reply Leonie 5 februari 2015 at 21:47

  Ik vind je blog zo tof! Wil je een artikel schrijven over je kledingstijl?

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 21:54

   Wat een lief complimentje Leonie! Natuurlijk, ik ga eens proberen om wat leuks te maken!

 • Reply Hermina 5 februari 2015 at 22:13

  Heel leuk om te lezen! Ik ben op dit moment in Amerika. Maar ik zal dit zeker opslaan voor de volgende keer. Ik ben namelijk ook verliefd geworden op LA en wil er later ook gaan wonen, haha.

  • Reply Denise 5 februari 2015 at 22:19

   Echt?! Aaaah, ik ben zo jaloers! Waar ben je nu?

 • Reply Zoe Zolea 6 februari 2015 at 09:39

  Bij mij staat er ook een tripje West coast op het menu deze zomer! 😀 Mag ik misschien zo onbeleefd zijn om te vragen hoe veel je betaald hebt? Ik ben alles nog een beetje aan het plannen en dat helpt wel om wat realistisch te blijven! 😉

  • Reply Denise 7 februari 2015 at 12:51

   Zou ik je misschien ergens een privé berichtje kunnen sturen? 🙂

  • Reply Zoë 7 februari 2015 at 13:08

   Tuurlijk! Mail me maar via olea@live.be 🙂

 • Reply Laura Vonk 6 februari 2015 at 18:56

  Wauw mooi!
  http://www.liefslaaura.blogspot.nl

 • Reply Bettie 7 februari 2015 at 12:47

  Dit klinkt echt als de perfecte zomervakantie. Wat tof dat je daar bent geweest.

 • Reply Esmée 7 februari 2015 at 16:34

  Heel erg leuk om te lezen en te zien! Het lijkt me geweldig om daar een keer heen te gaan. Ik ben van plan om zo'n reis te doen nadat ik afgestudeerd ben, nog eventjes sparen dus. x

  • Reply Denise 8 februari 2015 at 15:46

   Wat tof! Zeker een aanrader!

 • Reply sabrina 11 februari 2015 at 17:41

  Wat superjammer dat je nog geen 21 was in Las Vegas!! Ik was er afgelopen zomer ook en was dus wel 21, je moet echt een keertje teruggaan! Ze hebben de leukste feesten & de avonden in de casino's zijn ook geweldig. En in de middag had ik me juist heel goed vermaakt haha, boek ziet er trouwens mooi uit. Ga je dit jaar weer naar Amerika? Ik ga naar Orlando & heb er echt superveel zin in:) x

  • Reply Denise 4 april 2015 at 07:18

   Oh super leuk Sabrina! Nee, ik ga naar Zuid-Afrika! Iets totaal anders 🙂

 • Reply Sanne 4 oktober 2015 at 20:27

  Hi Denise,

  Las net je verhaal van West-Amerika, leuk joh…!! Ik heb net twee weken terug ROADTRIP West-Amerika geboekt voor een maand…!!
  Ik kijk er zo naar uit, om die DROOMREIS te gaan maken volgend jaar September.
  Heb jij misschien nog dingen waar we misschien rekening mee moeten gaan houden?

  Groetjes, Sanne

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten