Geen categorie

MUA Nail Polish

3 juli 2014

Zo’n twee maanden geleden begonnen de schappen bij Kruidvat zich langzaam te vullen met het bekende cosmetica merk MUA – afkorting: Make Up Academy -. Van blushes en lipsticks tot bronzers, ze hebben een ontzettend divers assortiment. Vandaag review ik twee nagellakjes die ik bij een winactie van Priscilla (check her out!) gewonnen heb. Lees je met me mee?

Wat me meteen opviel is dat de lakjes ontzettend lijken op die van Essie, ze zijn bijna identiek! De potjes zijn redelijk klein – 6,2 ml -, waardoor het kwastje ook wat aan de kleine kant is. Een klein flesje voor een klein prijsje. Het is dus niet mogelijk om met een streep je volledige nagel te bedekken en dit kan wel eens voor wat irritaties zorgen. De twee kleurtjes die ik review hebben iets weg van pasteltinten, super schattig!

 16 – Bold Blue

Dit zeeblauwe lakje is ontzettend fel en daardoor helemaal summerproof. Een nadeel is wel dat ‘ie wat streperig lakt. Ook de dekking is niet van top kwaliteit. Deze swatches zijn gemaakt met drie laagjes, dan zit het er wel prima op! 

 12 – Pistachio Ice Cream

Een mintgroene pistache kleur, wat origineel. Deze kleur nagellak had ik nog niet in m’n stash en ik vind het resultaat er ook erg zomers uitzien. Het lakken was met dit lakje helaas ook erg moeilijk, doordat de lak best dik is komen er snel strepen. Vooral bij een lichte kleur zie je dit goed. Na drie laagjes ziet het resultaat er uit zoals hier op de swatch en dan is ‘ie wel prima te dragen!
Voor mij de allereerste ervaring met lakjes van MUA en het valt me zeker niet tegen. Ik vind de kleuren erg mooi en heerlijk zomers. Doordat het kwastje wat klein is gaat het lakken wat minder handig en zorgt het voor een wat streperig effect. Wat meer laagjes lakken en dit probleem is verholpen, natuurlijk wel extra goed laten drogen! Deze MUA nagellak is absoluut een goede low-budget tip – voor de prijs hoef je ze niet te laten liggen – en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
MUA Nail Polish €2,49 per stuk – te koop bij Kruidvat

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Laura Steenks 3 juli 2014 at 04:37

  Schattige flesjes, inderdaad erg Essie inspired. 😉 Mooie kleuren!

 • Reply Mirjam 3 juli 2014 at 06:10

  Wat een mooie kleurtjes, lekker zomers!

 • Reply Jasmijn 3 juli 2014 at 06:28

  Mooie kleurtjes! Pistachio Ice Cream vind ik het leukst van de 2 <3

 • Reply Window On My Wardrobe 3 juli 2014 at 06:44

  Wauw ik vind beide kleurtjes echt super!

  X Sara

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 3 juli 2014 at 06:50

  Ik heb Pistachio IceCream ook! Die blauwe is ook gaaf!

 • Reply Esther 3 juli 2014 at 07:29

  Prachtige lakjes

 • Reply Natascha 3 juli 2014 at 07:54

  Ik vind die blauwe kleur echt super gaaf. Zou goed bij mijn bikini staan haha. Jammer alleen dat de kwaliteit wat minder is, als ik drie laagjes moet lakken haak ik meestal al af;)

 • Reply Oum Feerozah 3 juli 2014 at 07:54

  Pistacho Icecream is te mooi

 • Reply madeleinelifestyle 3 juli 2014 at 08:04

  Super mooi!:) Zin in de zomer! 🙂 Deze kleuren doen me denken aan de blauw/groene oceaan.. Ik ga van de week naar Londen, zal zeker even snuffelen in het MUA schap.

 • Reply Patoir 3 juli 2014 at 08:05

  Mooie kleurtjes, wauw. Ik heb pistachio ice cream ook, haha.

 • Reply Alexa Op 't Land 3 juli 2014 at 08:32

  Ik vind ze erg mooi, wilde die pistachio ice cream laatst ook komen maar toen werd het net erg druk. Nu ga ik hem denk ik alsnog halen!

 • Reply Pretty Purple 3 juli 2014 at 08:51

  bold blue is gorgeous :))

  http://prettypurple92.weebly.com/

 • Reply Mariska 3 juli 2014 at 09:12

  Wat een een leuke kleurtjes! 🙂

 • Reply Muriël K 3 juli 2014 at 09:20

  Wat een schattige en leuke kleurtjes!

 • Reply Bo 3 juli 2014 at 09:22

  Oehh die blauwe is echt kei mooi!

 • Reply fashionadvies 3 juli 2014 at 09:22

  Wat een mooie lakjes!

 • Reply Marielle Gaalswijk 3 juli 2014 at 10:32

  Mooie kleurtjes! Wel vervelend van het kleine kwastje.. Maar ze zien er echt mooi uit 🙂

 • Reply Stephanie 3 juli 2014 at 10:44

  Wauw wat een leuke kleurtjes! En de verpakkingen doen me telkens weer aan Essie denken!

  P.S. mijn eerste winactie staat online, dus neem zeker een kijkje 😉

 • Reply Ellen 3 juli 2014 at 11:20

  Wat een mooie lakjes, jammer genoeg hebben ze in de kruidvat waar ik ga geen MUA.

 • Reply glamourbeautynl 3 juli 2014 at 11:52

  Pisachio icecream heb ik ook, ze lakken inderdaad wat lastig maar met een paar laagjes zijn ze zeker mooi!

 • Reply Romy Husers 3 juli 2014 at 11:56

  Mooie kleurtjes zijn dit!

 • Reply Anna 3 juli 2014 at 11:58

  Wat een super mooie lakjes, vooral die blauwe. Wauw! En wat een toffe blog heb je ik ben je gaan volgen 🙂 X

 • Reply dresses and daisies 3 juli 2014 at 12:42

  En toch vind ik de lakjes echt niet goed. Heb er twee geprobeerd en was zo teleurgesteld. Mooie kleuren wel, maar de kwaliteit… Meh 🙁

  • Reply Denise van Kalmthout 3 juli 2014 at 14:24

   Ik snap inderdaad wat je bedoeld, deze lakjes zijn totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld een O.P.I! Gelukkig betaal je er ook ongeveer 7 keer minder voor!

 • Reply saskia 3 juli 2014 at 12:59

  De keuren zien er echt heel leuk uit, mooie kleurtjes voor de zomer! Dit merk heb ik qua lakjes nog niet geprobeerd. Ben benieuwd!

 • Reply beyoutifool 3 juli 2014 at 13:01

  Dat groene lakje is erg mooi 🙂

 • Reply Meike 3 juli 2014 at 13:16

  Pistachio Ice Cream heb ik ook, heerlijk kleurtje. De MUA nagellak viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen, maar de kleurtjes zijn wel heel schattig gekozen.

 • Reply Marloes 3 juli 2014 at 14:10

  Wat een leuke en vrolijke kleurtjes, mooi hoor!

 • Reply Manon Boerakker 3 juli 2014 at 14:46

  Ik vind pistachio ice cream het mooiste <3

 • Reply Denise van L 3 juli 2014 at 14:53

  Aah wat een leuke kleurtjes ! Perfect voor de zomer. Love it ! X Denise

 • Reply Rebecca 3 juli 2014 at 17:32

  Prachtige kleuren!

 • Reply claudia verloop 3 juli 2014 at 17:49

  Ah wat een schattige kleurtjes! Ik zie dat je randen om je foto's hebt en misschien wil je die wel weg hebben. Dat wilde ik altijd heel graag, dus hier even een tip. Voor het geval je ernaar op zoek was. Op deze site vind je de code die je in je css moet toevoegen: http://leadstolike.nl/rand-om-fotos-in-blogger-verwijderen/
  Liefs ♥

 • Reply Joyce 3 juli 2014 at 19:14

  De kwaliteit is inderdaad niet geweldig maar ik vind de kleurtjes van de MUA lakjes zo leuk! 🙂

 • Reply Lovely Lonnie 3 juli 2014 at 20:22

  Ik vind beide kleuren erg mooi en fris. Jammer van het kwastje en dat het streept. Maar ik ben erg nieuwschierig naar dit merk, dus het houd me niet tegen. Fijne en duidelijke review, met mooie foto's.

 • Reply BeautyLife 3 juli 2014 at 20:33

  Heerlijk goedkoop maar helaas verkopen ze dit merk bij mij in de buurt niet dus ik kan er niks van uittesten 🙁 Dat blauwe kleurtjes vind ik helemaal geweldig en je hebt echt super mooie nagels! xo

 • Reply Esmée 3 juli 2014 at 20:41

  Jammer van de kwaliteit, al zijn de kleurtjes wel echt super! Het blauwe kleurtje doet me echt aan de zee denken.. x

 • Reply Pinkit puntnl 4 juli 2014 at 07:34

  De kleuren zijn mooi maar vind helaas de kwaliteit niet zo super x

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 4 juli 2014 at 12:16

  Wat een gave kleurtjes! Helaas verkoopt onze kruidvat geen MUA 🙁

 • Reply Lisa's Beautybabbels 4 juli 2014 at 12:41

  Mooie foto's. Ik heb het blauwe lakje ook, en bij mij lakt 'ie ook heel streperig. Maar de kleurtjes zijn wel echt gaaf.

 • Reply Beautyjuf 4 juli 2014 at 21:30

  Oeh la la, wat een mooie kleurtjes! Helaas is het merk MUA niet te koop bij 'mijn' Kruidvat 🙁

 • Reply Evelien 5 juli 2014 at 13:03

  Ik heb ook 2 kleurtjes. Pistachio Ice Cream en nog een licht roze. Ik vind de kleurtjes super leuk, alleen vind ik ze, net als jij, niet fijn lakken. Jammer!

 • Reply JulieStarr 8 juli 2014 at 09:01

  Erg mooie kleurtjes! Ik vind de blauwe echt prachtig!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten