Geen categorie

Photo Diary #44 – Tentamens, rokjesdag en pakketjes

13 april 2015
Weer een bomvolle week waarbij ik twee tentamens maakte – en er eentje helaas niet zo lekker ging -, ik gezellig besloot mee te doen met rokjesdag en ondanks alle stress ook nog tijd wist vrij te maken voor een verjaardag. Kijk je met me mee?

Maandag staat natuurlijk in het teken van Tweede Paasdag, chillen en vooral eten. Véél eten. Nadat ik heerlijk uitgeslapen heb, settel ik me op de bank met mijn samenvattingen – helaas komen die tentamens nu wel héél dichtbij, nog maar een dag om te leren aah! – en een flinke portie piccolini’s. Deze Paasbrunch stelt niet heel veel voor naast die op Eerste Paasdag maar ach, lekker is ‘ie wel.

Na ongeveer vijf uur met m’n neus in de boeken en een goed gevoel over het komende tentamen maak ik nog een artikeltje over een leuke en betaalbare lente outfit. Iedere keer wanneer ik dit soort posts maak, heb ik zó erg de neiging om alles te gaan bestellen…. Ik twijfel nog steeds over de slippertjes!

Gelukkig begint mijn eerste tentamen dinsdag pas om 13:45 uur en heb ik de tijd om nog uitgebreid te leren én te ontbijten. Ik wil het nog wel eens vergeten, maar weet dat ik beter presteer met een volle maag. Overigens is het ook niet heel prettig wanneer ik heel de zaal afleid met m’n knorrende maag..

En dan is het écht tijd om richting Tilburg te vertrekken. Tentamen 1, here I come! Gelukkig is ‘ie prima te doen en heb ik een redelijk goed gevoel wanneer ik om 16:30 uur weer naar huis vertrek. 

De rest van de dag geniet ik van de eerste zonnestralen van het jaar samen met mijn katje, gezellig! Ik beloon mezelf nog met een zelfgemaakte pasta bolognese en stel vooral het leren voor het volgende tentamen zo lang mogelijk uit. Ongelofelijk trouwens, maar voor een pasta zou je me dus écht wakker mogen maken. Vind ik helemaal niet erg!

Tijd om tentamen nummer 2 te gaan rocken! Ahum, dit keer heb ik er helaas niet zo’n goed gevoel over. Door mijn enorme studeerontwijkende gedrag van gister ben ik tot heel wat uurtjes in de nacht doorgegaan, maar het mocht niet baten. Waarom dacht ik dat ik deze enorme hoeveelheid wel in een middagje zou opslaan? Serious, why?
Ik maak m’n tentamens in de sporthal van de Universiteit van Tilburg, maar helaas is het daar iedere keer zó vroeg dat ik me vandaag maar tevergeefs op de grond laat zakken. Ik. Moet. Leren… Met het idee in mijn hoofd dat ik iedere kostbare minuut nog een rijtje kan stampen, wacht ik een half uur en kom tot de conclusie dat dit hem gewoon niet gaat worden. Volgende keer eerder beginnen, weer iets geleerd vandaag.

Nog even een kiekje van onze supergezellige tentamenzaal. Not. Dit is ongeveer 1/10e van de hele zaal, hij is echt méga en er zitten zeker zo’n 500 studenten gezellig samen te zwoegen. Uiteindelijk bleek inderdaad dat ik met wat meer leren veel verder was gekomen en ik het dan ook hoogst waarschijnlijk niet gehaald heb deze keer. Maar ach, ik heb in deze twee jaar op school nog maar twee herkansingen gehad dus ik mag niet klagen. Kan wel een keertje!
Daarna vertrek ik met een ietwat teleurgesteld gevoel richting de universiteit. Tijdens de grote schoonmaak van mijn slaapkamer vorige week, vond ik een enorme stapel studieboeken van vorig jaar die ik toch niet meer gebruik. Inleveren voor een leuk zakcentje is dus mooi meegenomen!

Een vriendinnetje appt deze foto door, of deze tas leuk is om aanstaande vrijdag een vriendin cadeau te doen. Wanneer er bij ons in de vriendinnengroep iemand jarig is, leggen we meestal wat geld bij elkaar waardoor we een mooi en groot cadeau kunnen kopen. Dit keer wilde ze een tas, zo gezegd zo gedaan. Ik vind ‘m leuk en zei dan ook volmondig JA!
Maar helaas, de tentamens zitten er nog lang niet op. Nog drie te gaan! Weliswaar pas maandag, dinsdag en woensdag maar van mijn fouten leer ik, dus ik begin dit keer op tijd. Tenminste, ik doe m’n best en lak in de tussentijd zo’n vijf keer opnieuw mijn nagels, check twintig keer Instagram – je zult maar net een leuke foto missen! – en loop twaalf keer naar beneden om nog maar wat eten te pakken. Hmpf, deze weken zijn zo niét voor mij weggelegd.

Gelukkig word ik door een héél leuk pakketje verstoord uit mijn concentratie. Op Marloes haar blog won ik dit enorme pakket vol met goodies, zo leuk!

Met het openen van deze langwerpige doos werd ik spontaan nóg gelukkiger. OMG, bonbons! In alle kleuren, soorten en smaken. Het voelt even of alles gewoon helemaal goed gaat komen deze periode, dit gaat me zéker stimuleren tijdens het leren voor de tentamens en deadlines.

Vrijdag maak ik samen met mama outfitfoto’s in een prachtig bloemenveld achter m’n huis. Af en toe is het wel fijn dat ik niet in een enorm grote stad woon, lekker veel natuur en boeren hier! De stank van het mesten iedere week is wat minder, maar leuke foto’s maken kun je dan weer wel.
Mijn zusje ging ook mee en maakte ook wat kiekjes van haar nieuwe jas.

En het resultaat van de shoot is inmiddels al online gekomen in dit artikel, wat jullie waarschijnlijk al wel gezien zullen hebben. Ondanks dat ik bijna geen outfitposts plaats, vind ik ze toch erg leuk geworden. Wat vinden jullie, vaker doen?

Oké, om het feit dat het vandaag rokjesdag is kan ik niet heen. Ik geloof dat iedereen met ongeveer 20 tweets, 50 Facebook statussen en 70 Instagram foto’s met blote melkflessen is doodgegooid vandaag. Maar oké, prima, ik doe mee. Er ligt al een tijdje een outfit klaar – die ik stiekem heel spannend vind om te dragen -, met een donkergrijze croptop, een leren rok en mijn zwarte laarsjes. Ergens vind ik het best leuk staan, maar ik geloof dat ik nog niet zo ver ben om er mee over straat te gaan.
Ik trek toch maar snel een comfi broek aan en schuif aan op een heerlijk terrasje in de volle zon, waar ik mijn eerste wijntje van deze week drink. Heerlijk dit weer, hier kan ik wel aan wennen.

‘s Avonds staat er natuurlijk de verjaardag van een vriendin op de planning. Uiteraard begint mijn avond weer met het standaard ‘wat-moet-ik-in-godsnaam-aan?’ verhaal, maar uiteindelijk ga ik toch voor een lichtroze top die ik eigenlijk bijna nooit draag. Hup, selfie en gaan!
Deze avond is er weer een voor in de boeken, wat hebben we gelachen! Hier zie je stuk voor stuk meiden van goud, al zo veel jaren mijn beste vriendinnen. Nadat we thuis wat gedronken hebben, twee uur lang gedanst hebben op K3 en meezingen met de liedjes van Guus Meeuwis vertrekken we ook nog even naar de stad. Om 03:30 uur lig ik weer in bed, wát een nacht. Maar ik zou ‘m zo weer overdoen.

Mijn zusje heeft al een tijdje deze beroemde Adidas Superstars en ondanks dat ik eerst even aan de witte kleur moest wennen, vind ik ze nu écht heel tof. Zelf moet ik de perfecte witte sneaker nog vinden, maar ik twijfel toch ook wel sterk om deze aan te schaffen. Jammer dat wanneer je in Amsterdam loopt werkelijk iédereen op deze zwart-witte sneakers loopt. Hmpf, dilemma..
En welja, de rest van het weekend ga ik lekker door met studieontwijkend gedrag. Je bent er goed in of je bent het niet.. :-). Mijn kat was weer lekker de klos, ik heb hem geloof ik in vijf verschillende standen gefotografeerd tot dat ik aangevallen werd en ik nu met twee flinke schrammen in mijn rechterhand dit artikel typ. Ik geloof dat ‘ie het na de vijfde houding niet heel leuk meer vond..
Inmiddels is het al weer 23:11 uur en ga ik mijn ogen sluiten. Morgen gaat de wekker om 06:00 uur(!!) en ben ik klaar voor het derde tentamen. Hierna nog maar twee te gaan, woe! Ook reis ik deze week twee keer af naar Amsterdam om een persevent bij te wonen én ga ik zaterdag op VAKANTIE. Ah, can’t wait. Het komt zo dichtbij nu! <3

Liefs,
Denise

You Might Also Like

92 Comments

 • Reply esmee | lifebyesmee 13 april 2015 at 04:30

  Leuke foto's! Ik vind de outfit foto's die je maakte tussen al die bloemen zo leuk geworden! 🙂

 • Reply Sophie 13 april 2015 at 04:53

  Oh inderdaad voor je het weet zit je al in het vliegtuig! Studie ontwijkend gedrag. Zo herkenbaar!

 • Reply Daphne G 13 april 2015 at 05:32

  Leuke foto's, heeeel veel succes met je laatste tentamens!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:56

   Dankjewel Daphne! <3

 • Reply Denise Joanne 13 april 2015 at 06:46

  Ik vind jouw rokjesdag outfit zo leuk! <3
  Jammer dat je een herkansing hebt, maar zoals je zegt, dat is helemaal niet erg. 🙂
  Ik zit op het moment in de mediatheek te zwoegen voor dé grote praktijk toets van mijn opleiding.. Alle stof uit jaar 1 t/m 3 moeten we nu beheersen en laten zien in een assessment van totaal 2,5 uur.. 🙁 Brrr.. vanmiddag om 2 uur! >_< Jouw blog lezen was even mijn pauze, nu weer back to studying!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:56

   Ah dankjewel Denise! Aaah, spannend. Heel veel succes, het gaat je vast lukken <3

 • Reply Raounak 13 april 2015 at 06:59

  Ik vind die filters die je over je foto heen doet altijd zo mooi!!

 • Reply Esther 13 april 2015 at 07:13

  hahahaha studieontwijkend gedrag 2.0! Ik ben er ook niet zo goed in, in zo'n weken vól toetsen. Maar ach, eind deze week ga je op vakantie 😀

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Precies, goede motivatie 🙂

 • Reply Sophie 13 april 2015 at 07:16

  Zet 'm op met je tentamens, het gaat je lukken! En die Zara tas; wat een plaatje! Wil ik, haha!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Dankjewel Sophie!

 • Reply Justine A 13 april 2015 at 07:53

  Leuke foto's mop! Ik vind de rok Crop top combinatie super tof, dat moet je zeker vaker dragen hoor! Succes met je laatste tentamen <3

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Ah dankjewel mop!

 • Reply Anna 13 april 2015 at 08:04

  Wat een leuke foto's! Zo herkenbaar dat studieontwijkend gedrag, haha. Die schoenen van Adidas zijn tof, maar inderdaad, iedereen heeft ze al… En wat een heerlijk vooruitzicht dat je op vakantie gaat <3

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Hihi dankjewel Anna!

 • Reply Naomi in Wonderland 13 april 2015 at 08:06

  Hele fijne foto's & updates! Leuke effecten ook die je op je foto's zet!

 • Reply beautifulday4makeup 13 april 2015 at 08:11

  Wat heb je een leuk pakketje gewonnen. Gefeliciteerd hoor!

 • Reply Maaike 13 april 2015 at 08:20

  Pff het is altijd struggelen in de tentamenweken, hopelijk is het bij jou snel voorbij! Heel veel succes nog <3

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:58

   Dankjewel Maaike!

 • Reply Anouk 13 april 2015 at 08:24

  Wauw, dat bloemenveld! Zo mega mooi! Kan echt als een oud wijf van de natuur genieten haha. Succes met de laatste loodjes!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:58

   Ik heb ook echt van het uitzicht genoten!

 • Reply L'armoire d'Amélie 13 april 2015 at 08:53

  Die bonbons zijn zo leuk! 😀 Xx

 • Reply Lonneke 13 april 2015 at 09:37

  Wat een heerlijke foto's weer meid!
  Je ziet er prachtig uit voor dr verjaardag van je vriendin. Hopelijk heb je fijne cijfers straks terug. Ik zal duimen!
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Dankjewel Lonneke, wat lief! <3

 • Reply Daniëlle Vanilles 13 april 2015 at 09:47

  Gave foto's! Volgens mij moet iedereen rond deze tijd de examens en tentamens maken, ik ben ook al druk bezig! Wat een mooie kleurtje nagellak van Rimmel!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 09:57

   Succes met je tentamens Danielle! <3

 • Reply Kirsten 13 april 2015 at 10:10

  Wat een leuke foto's allemaal! Die bloemenvelden zien er prachtig uit, ik heb ze hier nog niet gespot eigenlijk.

  • Reply Denise 13 april 2015 at 12:16

   Dankjewel Kirsten!

 • Reply Nortfhlix NL 13 april 2015 at 10:53

  Wat een mooi overzicht!
  En wat een prachtige plek om foto's te maken zo bijna in je achtertuin!

 • Reply Vivian 13 april 2015 at 10:57

  Leuke foto's! En studieontwijkend gedrag, heeeel herkenbaar haha. Ik probeer wel altijd op tijd te beginnen, maar zeker nu – dag voor de tentamens – is de motivatie ver te zoeken. Gelukkig gaat het altijd wel gewoon goed!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 12:16

   Dankjewel Vivian!

 • Reply Iris | Todayslipstick 13 april 2015 at 11:34

  Leuke foto's! Wat een prachtig bloemenveld. Wat een leuk pakket met zoveel mooie goodies!
  Liefs, Iris

  • Reply Denise 13 april 2015 at 12:16

   Dankjewel Iris <3

 • Reply Iep 13 april 2015 at 12:27

  wat een prachtige foto's! Succes nog even met je toetsen!
  En dat bloemenveld! wauwie!
  Liefs Iep

 • Reply Rosanne van Dieren 13 april 2015 at 13:44

  Ik vind dat jij altijd prachtige foto's maakt. Zo is het altijd een feestje om naar jouw foto's te kijken. liefs

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 13 april 2015 at 13:55

  Ik duim voor je met je toetsen!!
  Jouw foto's zijn altijd zo mooi <3 heel mooi bewerkt ook 🙂

 • Reply Tedje 13 april 2015 at 14:16

  Ik ben ook aan het twijfelen om de Adidas sneakers te nemen, omdat iedereen ze al heeft… Dan wil ik ze juist niet meer haha! Leuk om bekende kiekjes uit Tilburg te zien, haha!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 14:22

   Ojaaa, jij hebt ook gestudeerd in Tilburg he? Leuk 🙂

 • Reply Maureen | Captualize.nl 13 april 2015 at 14:18

  Wat een leuke diary weer! Heel veel succes met je laatste twee examens. Nog even knallen en dan heb je vakantie!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 14:22

   Dankjewel Maureen! <3

 • Reply I scream beauty 13 april 2015 at 14:31

  Jouw rokjes outfit is super leuk! Daar kun je echt de straat wel mee op, staat je prachtig!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 14:57

   Dankjewel hihi <3

 • Reply Bente de Heij 13 april 2015 at 14:45

  Aaah wat een tentamens. Heel veel succes nog de komende week!

 • Reply melissa 13 april 2015 at 14:58

  Wat een fijne diary ondanks je tentamens. Ik vond je outfitpost geweldig! Nog veel succes met de tentamens van deze week 🙂

  • Reply Denise 13 april 2015 at 16:59

   Ah dankjewel 🙂

 • Reply Femke 13 april 2015 at 15:05

  Fijne week zo te zien! Ik duim voor je volgende tentamens, zet 'm op!!<3

  • Reply Denise 13 april 2015 at 16:59

   Dankjewel lieverd <3

 • Reply Loïs 13 april 2015 at 15:37

  Ik heb de Adidas Superstar helemaal in het wit!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 16:59

   Die zijn ook zo gaaf!

 • Reply Evelien 13 april 2015 at 15:47

  Hey! Je bent heus niet de enige die te laat begint aan tentamens, ik herinner me mij vorig jaar nog: drama! De cijfers vallen vast mee! Vind je outfítfoto's heel mooi! Zou de volgende keer wel wat meer detailfoto's maken, ook al gaat het vooral om de jas: de witte top mis ik nu bijvoorbeeld wel! Als je er dan toch meer foto's bij doet, laat dan alles zien! Tip van deze (ahum) natuurlijk professionele outfitblogger ;—) Hahaha, nee. Vette locatie ook! Dat pakketje van Marloes ziet er echt leuk uit en je rokje is super vet! X

  • Reply Denise 13 april 2015 at 16:59

   Super bedankt voor je tips! <3

 • Reply Mariëlle M. 13 april 2015 at 16:02

  Leuk verslag meid en je hebt naast tentamens gelukkig nog leuke dingen op de planning staan! Succes met de tentamens!

 • Reply Merel 13 april 2015 at 16:45

  Ik ben jaloers op je zusjes schoenen, haha. Ik wil ze al zo lang maar m'n maat is altijd overal uitverkocht… Leuke foto's!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 16:59

   Jaaa.. zo vervelend 🙁

 • Reply Yvette Eigenraam 13 april 2015 at 17:04

  Ik leerde ook altijd een dag van tevoren met mijn tentamens . Planning werkt nooit bij mij xD

  • Reply Denise 13 april 2015 at 17:31

   Haha bij mij ook niet :'(

 • Reply Fairygodmotherr 13 april 2015 at 17:06

  Die foto's bij die bloemen = pracht!

 • Reply Denise 13 april 2015 at 17:21

  `Je foto's zijn echt prachtig! Succes nog met je tentamens! <3

 • Reply Lizzy 13 april 2015 at 17:30

  Mooie dat je 1e tentamen zo goed ging! En dat pakketje van de winactie is zo leuk! En wat een gave schoenen! 🙂

  • Reply Denise 13 april 2015 at 17:30

   Dankjewel Lizzy! <3

 • Reply Manon Boerakker 13 april 2015 at 17:56

  Ik duim voor je aankomende tentamens!

  • Reply Denise 13 april 2015 at 19:03

   Dankjewel Manon! <3

 • Reply kim 13 april 2015 at 19:38

  Ik vind je rokjesdag outfit erg mooi hoor! Gewoon lekker zelfverzekerd over straat gaan ermee :D. En zo'n toetsopstelling ziet er bij ook precies zo uit! Veel studenten.. grote zaal.. Oh en irritantie surveillanten die de hele tijd naast je lopen niet te vergeten.. Heb jij die ook?

  • Reply Denise 13 april 2015 at 20:24

   Ah dankjewel Kim! Hahaha ja, van die oudjes.. Verschrikkelijk..

 • Reply Be Beautifully 13 april 2015 at 19:42

  Wat een heerlijk overzicht weer en wat kan je fijn schrijven. Het blauwe lakje van Rimmel London is mooi. Succes met de tentamens die nog gaan komen.

  • Reply Denise 13 april 2015 at 20:24

   Dankjewel, wat lief <3

 • Reply Merel 13 april 2015 at 19:59

  Ik vind de Adidas superstar ook echt zó mooi. En volgensmij hebben we dezelfde jas: ik zag het in je outfitfoto's! Die tas zou ik ook volmondig ja voor zeggen want die is echt top! Wij doen altijd hetzelfde met geld bijeen leggen en dan een groot cadeau kopen.

  • Reply Denise 13 april 2015 at 20:25

   Ah wat toevallig, lekker zit 'ie he! <3

 • Reply Renske 13 april 2015 at 20:22

  Heel herkenbaar dat studeerontwijkende gedrag, haha. Ik moest hardop lachen om jouw gecheck van social media en gegraai naar voedsel. Heel veel succes met de laatste tentamens! Voordat je het weet zit je in het vliegtuig! 🙂

  • Reply Denise 13 april 2015 at 20:25

   Haha ah dankjewel Renske!

 • Reply kaoutarschrijft 13 april 2015 at 22:17

  Nu pas jouw blog ontdekt en mega veel artikels gelezen haha 😀 Je hebt een nieuwe volger erbij 😀 Wat een leuke foto's maak je 😀 En die rok is superleuk! Vanwaar heb je die @_@ Heeeel veel succes met je laatste tentamens! En alvast fijne vakantie 😀

  • Reply Denise 14 april 2015 at 06:44

   Aaaah zo lief <3

  • Reply Denise 14 april 2015 at 06:45

   Hij is trouwens van C&A, haha!

 • Reply Marloes Meeusen 14 april 2015 at 06:28

  Ik ben blij dat je het pakketje leuk vond. Je hebt alleen een klein typefoutje in mijn URL staan. Glamourmoes moet het zijn ipv Glamourmous ;). Veel plezier met het pakket. En het rokje staat je onwijs goed! Veel succes met je tentamens!

  • Reply Denise 14 april 2015 at 06:44

   Woepsie, meteen even veranderen 🙂

 • Reply Céline 14 april 2015 at 07:33

  Je rokjesdag outfit is zo ontzettend leuk <3 Daar kan je prima mee over straat hoor 😉

  • Reply Denise 14 april 2015 at 15:40

   Ah dankjewel Celine! <3

 • Reply timetolivex 15 april 2015 at 11:58

  Wat een leuke foto's en wat een druk druk drukke week heb je achter de rug 🙂 En je outfit voor rokjesdag is fabulous (zoals ik meestal zeg), hier kan je gerust mee over straat hoor 🙂 En die pasta ziet er echt lekker uit! Liefs! x

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten