Photo Diary

Photo Diary #75 – The Body Shop Event en KitKat taart

22 februari 2016

Ook afgelopen week wist ik mijn dagen weer flink vol te plannen. Naast een fikse verkoudheid bracht ik een bezoekje aan het event van The Body Shop, waar veel nieuwe producten gelanceerd werden. Ook bezocht ik twee feestjes van vriendinnen en maakte ik een KitKat M&M taart (heel leuk!). Kijk je met me mee?

Photo-diary-1Hello Monday! Een nieuwe week, beginnend bij het eerste huiswerk dat ik sinds een half jaar voorgeschoteld krijg. De opdracht op mijn fotografie opleiding is om mijn straat te fotograferen, hoe precies mogen we uiteraard zelf kiezen. Ik ga dus op pad met mijn spiegelreflex, maar na een half uur in de kou zijn mijn handen net ijspegels en heb ik het eigenlijk wel weer gezien.

Wisten jullie eigenlijk dat ik fantastisch uitzicht heb vanaf mijn straat? Ik woon bijna aan een grote vijver, waar het vooral ‘s zomers erg mooi kan zijn. Ideaal om mijn eerste plaatjes te schieten in ieder geval.

Photo-diary-2Ondanks dat ik een groot gedeelte van m’n minor via school vergoed krijg, is het alsnog redelijk prijzig. Alle opdrachten, zowel huiswerk als de definitieve deadlines, moeten uitgeprint worden, Adobe Photoshop, Bridge en Indesign moeten legaal aanschaft worden, je moet uiteraard beschikken over een goede spiegelreflex met een aantal lenzen, een statief, externe flitser….. En ga zo maar door. Ik had gelukkig al veel in m’n bezit, maar een externe flitser van 250 euro tikt toch redelijk aan…. Maar hé, het is (hopelijk) voor een goed doel.

Photo-diary-3Na het fotograferen voor school pak ik m’n camera er ook nog even bij om de nieuwe Glossy Lip Pennen van Yves Rocher te fotograferen. Gelukkig blijft het ‘s avonds al een stuk later licht, maar het is nog steeds passen en meten om doordeweeks foto’s te maken wanneer het licht genoeg is (school en werk helpen hier niet echt in mee van acht tot zes…). Om 15.15 uur pak ik de trein richting Amsterdam Centraal, het is sinds lange tijd weer de ideale dag om een event te bezoeken. Dit keer van The Body Shop, zij lanceren vanavond ontzettend veel nieuwe producten en uiteraard ben ik razend benieuwd. In de trein bewerk ik meteen mijn foto’s voor het artikel.

En ik ben tegenwoordig weer gek op Breaker met aardbei en yoghurt #nospon

Photo-diary-4Na een kleine wereldreis van twee uur kom ik eindelijk aan op Amsterdam Centraal, waar ik met Tedje en Marloes heb afgesproken. Het is fijn om met “Team Brabant” straks de halve wereldreis weer terug te maken en uiteraard veel gezelliger om samen naar het event te gaan. De zon gaat al onder wanneer we bij de Westergasfabriek aankomen. Amsterdam is mooi.

Photo-diary-5Tijdens het event zijn er verschillende perspresentaties gegeven en uiteraard hebben we meteen de nieuwe producten mogen bewonderen. Heel veel kan ik er nog niet over vertellen, maar jullie zien hier alvast een klein voorproefje. Reviews en meer nieuws kunnen jullie uiteraard hier verwachten wanneer het zo ver is. Ik kan in ieder geval verklappen: het ziet er ECHT veelbelovend uit 🙂

Photo-diary-6Ondanks dat we alle drie in een andere stad in Brabant wonen, kunnen we (gelukkig) toch een heel eind met elkaar samen reizen. Uiteraard is de terugweg DRAMA en voel ik de uren dat ik ‘s nachts kan slapen (ik moet er om 06.00 uur uit!) steeds minder worden, ik ben daar echt zo ongelofelijk slecht in. Gelukkig lig ik uiteindelijk om 23.00 uur in bed, dat kon erger.

Uiteraard goed bepakt en bezakt met een volle goodiebag en een mooie roze roos.

Photo-diary-7Dinsdag gaat de wekker dus om 06.00 uur, VEEL te vroeg als je het mij vraagt. Ik ben absoluut een avondmens en wekkers voor 09.00 uur komen bij mij dan ook als donderslag bij heldere hemel. Omdat ik steeds nét te laat op school kom wil ik proberen om een keer een trein eerder te pakken (lees: nog vroeger opstaan…..), maar ondanks het koude weer en de deprimerende vroegte is het me gelukt.

Tijdens de lessen focussen we ons weer op alles wat met digitale fotografie te maken heeft. We oefenen weer met het handmatig instellen van de sluitertijd, het diafragma en ISO en gaan daarnaast steeds weer stapjes verder. Ik merk zelf al ontzettend veel vooruitgang over de kennis van mijn camera, want ondanks dat ik dat ding al meer dan twee jaar heb, heb ik nog nooit in de handleiding gekeken en heb ik dus alleen op de automatische stand gefotografeerd. Zo zonde, zó zonde.

Photo-diary-8Een groot voordeel van deze minor is dat we vaak de straat op gaan om foto’s te maken. De dagen die ik maak zijn redelijk lang (van zes tot zes), dus het is fijn om niet twaalf uur naar een beeldscherm of bord te staren, maar ook echt zelf aan de slag te gaan. Het weer zit vandaag in ieder geval mee!

Photo-diary-9Woensdag is de enige dag in de week dat ik uit KAN slapen en hier maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Om twaalf uur besluit ik dat het nu wel tijd is om mijn bed eens uit te rollen… er moeten ondanks mijn “vrije” dag toch nog een aantal dingen gedaan worden. Maar eerst… een ontbijtje met rijstwafels, avocado, peper en zout. Simpel én lekker.

Daarna gaat mijn project “slaapkamer opruimen” van start, iets dat ik véél te lang uitgesteld heb, waardoor het nu een rotklus is geworden en zeker de helft van mijn dag zal vragen. Na drie uur heb ik geen zin meer en besluit ik dat ik het maar bij de helft van mijn kamer laat. Ik maak snel foto’s van mijn nieuwe dekbed voor dit artikel en plof er daarna meteen onder. Tijd voor Netflix, tijd om te ontspannen en te genieten van mijn day off.

Photo-diary-10Vanuit bed zie ik mijn enorme parfum collectie staan en het feit dat ik het stof zie zitten irriteert me. Oké, ik stap dus met het goede been uit bed en besluit om mijn geuren nog eens af te stoffen en te ordenen. Het zijn er inmiddels beschamend veel (sorry) en het feit dat dit alleen nog maar de geuren zijn die ik op dit moment gebruik….. Oeps.

Et voilá, nu kan ik écht met een fijn gevoel mijn bed induiken.

Photo-diary-11Na een paar keer toevallig op donderdag te gaan werken, is het nu eigenlijk een gewoonte te worden om op donderdagochtend 08.45 uur de bus te pakken richting kantoor. Uiteraard moet er wel een mooie Snapchat gemaakt worden voor mijn verhaal, mocht je me willen volgen, dan kan dat onder de naam Denise_cx.

Over de lunch bij DutchCowboys hoor je mij trouwens nooit klagen…. Dit keer twee versgebakken eitjes op brood met kaas en mayonaise. Hier kan ik wel aan wennen, geef mij dit iedere dag maar.

Photo-diary-12Voor Kerst kreeg ik twee kookboeken, één van mijn moeder en één van mijn collega’s, maar echt tijd om erin te kijken en überhaupt iets uit te proberen is er nog niet van gekomen. Na een vluchtige blik is de eerste indruk in ieder geval erg goed. Deze biefstukjes met kruidenboter en gebakken aardappels lijken me in ieder geval wel wat voor komende week.

Maar vanavond niet, want er staat een verjaardag van een vriendin op de planning. Amber wordt 21 jaar en dat betekent uiteraard dat we ook de afgelopen weken weer volop geknutseld hebben aan haar 21-boek. Blijft zó tof om te geven, die herinnering is echt goud waard. We kletsen en eten VEEL (kijk al die hapjes… veel te lekker), maar om 23.00 uur neemt mijn “verstandige” brein het weer van me over en vertrek ik richting huis, om 06.00 uur gaat namelijk de wekker en wanneer ik niet lang genoeg slaap…. Van die gedachte alleen al word ik moe.

Photo-diary-13Een voordeel van studeren in het centrum van Rotterdam is het feit dat ik kan winkelen tussen de lessen door. Helemáál niet erg en een groot voordeel in vergelijking met studeren in Tilburg. Die stad is gewoon niet echt denderend. En had ik eigenlijk al verteld dat ik na vandaag VAKANTIE heb?

‘s Avonds drink ik gezellig wat met twee vriendinnetjes. “Wat” is in dit geval een ice tea, want ik heb met mezelf afgesproken om vanaf carnaval en tot Pasen geen alcohol meer te drinken. Gewoon omdat ik het eens wil doen en het daarnaast ook een stuk gezonder is om het niet te doen. Daarnaast is het ook gewoon erg handig dat ik voortaan met de auto naar de stad ga…. Hoef ik het hele eind naar huis niet alleen door de kou te fietsen.

Photo-diary-14Om mijn week vakantie goed in te luiden besluiten Joost en ik om een KitKat M&M taart te maken, die we al een aantal keren op Facebook voorbij hebben zien komen. Blijkt serieus een stuk makkelijker te zijn dan je misschien vooraf denkt, het kost alleen redelijk veel tijd en véél te veel chocolade (ONGEZOND!).

‘s Avonds rijden we weer fijn met de auto (echt, ik kan hier wel aan wennen hoor) richting een verjaardag, waar we onder andere foto’s maken met deze super schattige polaroidcamera. Ik wil er zó graag een aanschaffen, het is echt gaaf om op deze manier herinneringen meteen vast te leggen.

Photo-diary-15Zondagochtend fiets ik vanuit Joost met een halve taart richting huis. De andere kant van mijn kamer moet nog opgeruimd en uitgemest worden en op de planning staat namelijk dat dat VANDAAG gaat gebeuren. Let’s go!

De taart komt overigens nog redelijk oké aan bij mij thuis, maar na een stuk geproefd te hebben ben ik wel van mening dat ‘ie eigenlijk veel te machtig is. Niet gek aangezien er twee grote bakken chocolademousse, een chocoladereep, twee zakken KitKats en een zak M&M’s inzitten….

Deze week heb ik dus vakantie, waardoor ik wat meer zal gaan werken bij DutchCowboys en het verder een beetje rustig aan doe. Veel plannen heb ik nog niet, maar waarschijnlijk wordt de Photo Diary van volgende week weer net zo vol als die van deze week (en alle andere weken..) 🙂

Liefs,
Denise

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Femke 22 februari 2016 at 07:01

  Wat een heerlijke week heb je achter de rug. De taart ziet er heerlijk uit! Pfff de Intercity Direct van Breda naar Amsterdam.. heen gaat bij mij meestal wel goed maar terug meestal niet , grr!
  Femke plaatste onlangs…Review: Gerard Cosmetics Star Powder AudreyMy Profile

 • Reply Dionne 22 februari 2016 at 07:42

  Wat een heerlijke week! En wat leuk dat je een fotografie minor volgt. Het event ziet er ook geslaagd uit!
  Dionne plaatste onlangs…Pareltjes van MarktplaatsMy Profile

 • Reply Laura 22 februari 2016 at 08:30

  Leuke foto’s! Oh jum die taart ziet er echt te lekker uit. Jammer dat je nog best veel moet bijleggen voor je minor, fijn dat je al wat dingen had!
  Laura plaatste onlangs…TBT: Last weeks pics #1My Profile

 • Reply Desiree 22 februari 2016 at 10:15

  Die minor lijkt me wel heel erg gaaf én interessant! Fotograferen vind ik echt heel leuk en ik ben altijd jaloers als ik (in dit geval) travelbloggers tegenkom die echt de prachtigste foto’s ooit hebben geschoten!! Dan denk ik altijd: dat wil ik ook! Zoals je zegt is het wel duur…dat houdt me ook een beetje tegen om wel een nieuwe en betere camera aan te schaffen, maar ooit! Dan koop ik er wel een 😉
  Desiree plaatste onlangs…Spread the happiness #8My Profile

 • Reply Iep 22 februari 2016 at 10:16

  Wat een ontzettend heerlijke foto’s zeg!
  Liefs Iep
  Iep plaatste onlangs…• Ik kreeg een geweldig boek •My Profile

 • Reply Lisanne 22 februari 2016 at 10:30

  Lijkt me een hele gave minor zeg. En die taart ziet er echt heerlijk uit 🙂
  Lisanne plaatste onlangs…De hel die de stiltecoupé heetMy Profile

 • Reply Valerie 22 februari 2016 at 11:18

  Ohhh, die taart ziet er zo lekker uit! En jouw minor lijkt me trouwens echt super leuk!!
  Valerie plaatste onlangs…WEEKLY DOSE OF PICTURES 57My Profile

 • Reply Mariska 22 februari 2016 at 11:32

  Die polaroid is ook zo leuk, ik zou er ook wel een willen! Dat event had me gaaf geleken. En die taart <3
  Mariska plaatste onlangs…Bourjois Air Mat Foundation | ReviewMy Profile

 • Reply Daphne 22 februari 2016 at 11:38

  Die taart ziet er ZO lekker uit!

 • Reply Cindy 22 februari 2016 at 12:01

  Aaah, ik weet wel waar je woont! Daar heb ik nog wel eens geschaatst, op die vijver. Heel lang geleden haha. Tilburg is inderdaad niet denderend: The Body Shop is daar weg, de V&D is weg, WE Woman is weg en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ga dan ook liever in Breda of Eindhoven winkelen.. Tilburg is wat dat betreft maar grauw en grijs en niet zo gezellig als bijvoorbeeld Breda. Fijne week heb je gehad!
  Cindy plaatste onlangs…TAG: Bloggers Be LikeMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 22 februari 2016 at 13:39

  Wat een leuke foto’s! Dat event van The Body Shop ziet er heel leuk uit! En die KitKat taart ziet er goddelijk uit haha!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping MaskMy Profile

 • Reply Manon 22 februari 2016 at 17:40

  Oh the body shop event, gaaf zeg ! leuke foto’s heb je ervan gemaakt.
  Manon plaatste onlangs…Oriflame Love Potion Secrets ParfumMy Profile

 • Reply Rebecca 22 februari 2016 at 18:35

  Oh wat leek me dat een ontzettend leuk event om bij te zijn! Wat tof!
  Je hebt wederom onwijs mooie foto’s gemaakt.
  Die kitkat taart zag ik al op instagram en nu ik ‘m weer zie krijg ik er gelijk zin in!
  Rebecca plaatste onlangs…Make & bake kant en klaar koekjes bakkenMy Profile

 • Reply Maaike 22 februari 2016 at 19:21

  Ah wat heerlijk dat je deze week vakantie hebt! Ik ben jaloers, ik heb volgende week pas vakantie haha en ik ben nu al toe aan lekker niks doen… en wat een heerlijke taart lijkt me dat zeg, maar inderdaad hij ziet er ook al wel machtig uit!
  Maaike plaatste onlangs…Weekly Journal #67 – Verrassing op Valentijn, outfit foto’s maken & warme chocomelkMy Profile

 • Reply Yvette 22 februari 2016 at 20:23

  Die taart ziet er erg lekker uit 🙂

 • Reply anna 22 februari 2016 at 21:24

  Wat veel leuke foto’s! Die taart ziet er echt heerlijk uit. Geniet van je vakantie!
  anna plaatste onlangs…MLBB #60 | ANSICHTKAARTEN, WINACTIE EN KOFFIEMy Profile

 • Reply Anouk 22 februari 2016 at 22:20

  Leuke foto’s! Die kitkat taart ziet er ZO lekker uit!
  Anouk plaatste onlangs…OUTFIT OF THE DAY: SKIRT & GILETMy Profile

 • Reply alexa 23 februari 2016 at 08:46

  heel erg leuk om weer te zien en wat een toffe minor ondanks dat hij zo duur is dan! en wat een lekkere taart en een leuk event heb je mogen bezoeken!
  alexa plaatste onlangs…Wat ik wil doen in ThailandMy Profile

 • Reply lonneke 23 februari 2016 at 08:47

  Oh wat een heerlijke foto’s allemaal meid!
  Die taart ziet er zo zo zo lekker uit.
  En ik vind het heel tof om over je Minor te lezen!
  Ik wil die misschien namelijk ook in het derde jaar gaan doen.
  Liefs Lonneke
  lonneke plaatste onlangs…Mijn online dagboekje #45My Profile

 • Reply priscilla 23 februari 2016 at 08:59

  Ik ben reuze benieuwd naar de nieuwe lijn van TBS. Wow, wat heb jij veel parfum zeg. Ik dacht dat ik er veel had, maar dit overtreft alles haha! Heerlijk.
  priscilla plaatste onlangs…About last week #6. Knuffelen met omi, prikjes en winkelen.My Profile

 • Reply Sarah 23 februari 2016 at 09:54

  Oh wauw, die taart! Kan me goed voorstellen dat die veel te machtig was haha, maar ik had graag een stukje geproefd hoor 😉 Je minor klinkt trouwens heel gaaf!

 • Reply Bettie 23 februari 2016 at 12:53

  Sinds ik die Kitkat en M&M taart heb ontdekt, is dat ook echt mijn favoriete taart. Maar je raakt er wel heel snel vol van.
  Bettie plaatste onlangs…DIY bloemenvaasjesMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 23 februari 2016 at 13:42

  DIE TAART HOLY CRAP ziet er zo goed uit haha wauw!

 • Reply Mieke | Mieksmind 23 februari 2016 at 18:47

  Wat een leuke week, maar wat maak je inderdaad lange dagen! als je het maar leuk vind en inderdaad is het voor een goed doel. Leuk om zo intensief bezig te zijn met je camera en manier van fotograferen, ik zit te denken oom een fotografie cursus te volgen. Die kitkat taart ziet er zo heerlijk uit maar een calorieën bom haha!

 • Reply Withlovefroms 23 februari 2016 at 19:34

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook zo’n zonde dat ik zo lang in automatische stand heb gefotografeerd! 🙂

 • Reply Withlovefroms 23 februari 2016 at 19:34

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook zo’n zonde dat ik zo lang in automatische stand heb gefotografeerd! 🙂

 • Reply Justine 23 februari 2016 at 22:02

  Leuke foto’s weer! En die stash van jou.. OH MY GOD. GIMME!!! <3
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – februari 2016 #4My Profile

 • Reply Linda 24 februari 2016 at 20:44

  Oh nu heb ik ook trek in zo’n lekkere taart, schuif maar even een puntje door hoor! <3
  Linda plaatste onlangs…5 redenen om deze zomer naar Frankrijk te gaanMy Profile

 • Reply Charlotte 26 februari 2016 at 13:42

  Wat een leuke foto’s! Hmm rijstwafels met avocado zijn heerlijk. Leuk ik ga je volgen op snapchat!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten