Photo Diary

Photo Diary #77 – Bijzonder fotograferen en lieve vriendinnen

7 maart 2016

Maandag, tijd voor een nieuwe Photo Diary van afgelopen week voor jullie. Wat ik allemaal gedaan heb? Ik maakte heel veel foto’s voor mijn minor (en op een wel heel bijzondere manier!), at drie keer buiten de deur, wist er ook nog twee feestjes in te proppen en last but not least pakte ik er zondag ook mijn schilderspullen weer eens bij. Kijk je met me mee?

Photo-diary-1MORRRRNING, het is maandagochtend, 09:08 uur en tijd om uit bed te komen. Mijn maandagen staan tegenwoordig bijna iedere week uit huiswerk maken (foto’s maken dus) en andere dingen voor school doen. Ook vandaag staat er na zo’n weekje vakantie niet veel anders op de planning.

Maar eerst…. mijn ontbijt. Ondanks die gezonde rijstwafels met avocado kon ik het niet laten om die pot Nutella te laten staan. Zag er stiekem véél te lekker uit, ach, één mag wel toch?

Photo-diary-2Het eerste wat ik trouwens moet regelen is een nieuwe OV-chipkaart. Ik schreef vorige week al dat ‘ie zijn kuren had, maar na een grondige check zit er dus inderdaad gewoon een flinke scheur in. Vandaar dat ‘ie het de laatste tijd dus vaker niet dan wel deed…. Ik vraag een nieuwe kaart aan (doei elf euro, maar het is voor een goed doel), koppel een blauwe kaart aan mijn tijdelijke studentenreisproduct en klaar is kees. Kan nu weer een weekje vooruit met die blauwe kaart die niet op mijn naam staat, ik moet natuurlijk wel op en neer naar Rotterdam reizen en daar wil ik vooral NIET de volle prijs voor gaan betalen.

En daarna is het tijd voor een nieuwe profielfoto op mijn social media kanalen. Gewoon gemaakt met mijn iPhone 6, in mijn slaapkamer. Niets bijzonders dus, maar toch stiekem wel geslaagd 🙂

Photo-diary-3Vervolgens fiets(!) ik richting de stad om een aantal knutselspullen bij de Action te halen. Dinsdag gaan we fotograferen met een pinhole camera (schoenendoos met een gaatje), maar deze moet natuurlijk nog wel gemaakt worden. En het feit dat ik fiets, dat heeft uiteraard alles te maken met die kapotte OV-kaart, is het toch nog ergens goed voor…. Op de terugweg knalt helaas wel mijn ketting van mijn fiets, God straft onmiddellijk… Gelukkig ben ik net langs het station gefietst om mijn tijdelijke OV-kaart te activeren en kan ik dus mooi de bus pakken!

Dinsdag ga ik dus vol goede moed, inclusief mijn eigen gemaakte camera van een schoenendoos, richting Rotterdam. We verzamelen bij het Fotomuseum en gaan meteen aan de slag met fotograferen. Zo’n gek idee dat je dus écht met een schoenendoos, een klein gaatje en een fotopapiertje kunt fotograferen.

Photo-diary-4Een paar test-shots, ZO raar. Na het fotograferen ga je richting een donkere kamer, waar je vervolgens de negatieven in drie baden laat liggen om de foto’s te ontwikkelen. Echt een aanrader om dit eens te proberen mocht je in de gelegenheid komen, een knap staaltje werk hoor. Hoe goed de foto’s lukken ligt overigens echt aan je schoenendoos. Bij de tweede foto zie je bijvoorbeeld dat alles veel scherper in beeld gebracht is, deze foto is van een klasgenootje. Die box bleek net iets scherper te zijn met een duidelijker gaatje, even testen dus!

Photo-diary-5Na een interessante dag op de Fotovakschool reis ik weer terug naar het mooie Brabant om langs te gaan bij mijn jarige vriendinnetje Daniek. Deze foto is overigens van een jaar geleden (ik drink geen alcohol tot Pasen en daar heb ik me ook écht aan gehouden deze avond). Ze geeft een feestje voor een paar vrienden en familie en uiteraard is het weer een feestje om het 21-boek te geven. Blijft leuk 🙂

De rest van de avond speel ik voor DJ en komen er vooral héél veel reggaeton-nummers voorbij geschoven… Tsja, als ik dan toch mag kiezen… Dan weet ik het wel hoor.

Photo-diary-6Woensdag hoef ik niet naar school, geen huiswerk te maken en ook niet te werken: FEEST. Ik ga samen met Joost lunchen bij een gezellig tentje in de buurt en ga na twee maanden (ja echt, het is serieus zo lang geleden!!!) weer eens voor een boterham carpaccio en een smoothie met banaan en aardbei. Joost gaat voor een mega burger met ei, rode biet, spek, rucola… en nog veel meer.

De rest van de dag kijken we de laatste nieuwe afleveringen van Suits (heb nu de laatste gezien, ZO spannend), koken we samen bij mij thuis en ploffen we vervolgens op de bank om gewoon nog meer te chillen. Heerlijk zo’n dag, die moeten er ook gewoon zijn.

Photo-diary-7Want ja, donderdag moet er weer geld verdiend worden. Ik werk weer een dag op kantoor bij DutchCowboys en schrijf weer heel wat artikelen. Uiteraard weer een kop thee erbij en een heerlijk cakeje, ik word altijd veel te verwend op kantoor.

Meet my new shoes! Ik was al maanden op zoek naar dé perfecte zwarte schoen, zonder een hoge hak (daar heb ik inmiddels al 20 paar van, maar handig zijn ze niet echt). Bij Sacha bestelde ik uiteindelijk dit exemplaar, met toffe gouden ritsjes op de achterkant. Ze lopen perfect (ik kan er heel de dag mee winkelen) en staan heel erg leuk onder bijvoorbeeld een jurkje of rokje. Meer foto’s volgen nog!

Photo-diary-8‘s Avonds rijd ik last-minute nog even langs Joost om te relaxen en terwijl hij in bad zit knal ik er nog even een workout tegenaan. Ik merk dat ik de laatste tijd heel erg de behoefte heb om weer te sporten en gezond te eten, vandaar dat ik volgende week mijn eerste les pilates gepland heb staan. Ben heel erg benieuwd, maar ik heb er nu al ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan!!!

Vrijdag moet ik eigenlijk naar school, maar ik besluit op het laatste moment om toch niet te gaan. Ik moet nog ontzettend veel doen en ga dus vroeg aan de slag. Foto’s maken (van onder andere deze geurkaars + een leuke winactie!), blogs schrijven, huiswerk maken…

Photo-diary-9… en tussendoor gezellig lunchen met mama, opa en oma. Ik ga voor een uiensoep, verse jus en daarna nog een panini met ham, kaas en mozzarella. Dé perfecte combi. Na de lunch nemen we ook nog even een kijkje in de stad, er is namelijk een nieuwe versmarkt geopend en het blijkt er best leuk te zijn.

Photo-diary-10Na het uitje met opa en oma schrijf ik nog een artikel en vervolgens ga ik boodschappen doen met mijn vriendinnetje Laura. We hebben afgesproken om met zes meiden te gaan eten en uiteraard moet er ook nog gekookt worden, komt goed uit dat we buurmeisjes zijn… Lekker dichtbij!

We gaan voor een SUPER lekkere pastasalade met rucola, druiven, mozzarella, feta, komkommer, tomaat, spekjes en kip en ik denk dat ik het recept nog wel een keer deel op m’n blog. Ben namelijk van plan om dit binnenkort nog veel vaker te maken en dan heb ik meteen een goede reden… 🙂

Photo-diary-11Met mijn lieve vriendinnetjes! Na het eten maken we ons klaar voor een avond uit, het is namelijk weer een tijd geleden dat we een kijkje namen in de stad en vanavond is het weer zo ver. Bleek uiteindelijk redelijk gezellig te zijn, niet echt bijzonder overigens, en om 03.30 uur sloot ik weer mijn ogen. Dit was een fijne, gezellige en productieve dag.

Photo-diary-12Terwijl mijn vrijdag zo productief was, heb ik zaterdag serieus HEEL de dag in bed en op de bank gelegen. Ik heb films gekeken, bordspelletjes gedaan en ben zelfs op tijd gaan slapen. IN HET WEEKEND(?!). Ook zondag ben ik eigenlijk niet de deur uit geweest, ‘s middags pakten mijn zusje, Joost en ik er de schilderspullen bij en zijn we creatief aan de slag gegaan. Bleek serieus heel erg leuk om weer eens te doen.

Mijn meesterwerk is geïnspireerd op het doek dat ik al boven mijn bed heb hangen (in deze post kun je het zien) en omdat ik ook dit doek in mijn kamer op wil gaan hangen, heb ik veel grijs en wit gebruikt. Bleek nog lastiger dan ik dacht hoor, maar ik ben toch redelijk tevreden met het resultaat. Ja, tuurlijk kan dit altijd beter, maar ik ben absoluut NIET creatief aangelegd en ook tekenen en schilderen is vaak niet voor me weggelegd…

Aankomende week ga ik uiteraard weer twee dagen naar school, volg ik mijn eerste les pilates (benieuwd!) en moet er veel huiswerk gemaakt worden. Voor het weekend staat er ook al het een en ander gepland, het kan bijna niet anders dan dat dit een leuke week gaat worden 🙂

Liefs,
Denise

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Sophie 7 maart 2016 at 07:34

  Ah wat een heerlijke week met drukke dagen en lekkere niks doen dagen. Ben benieuwd wat je van je eerste les Pilates vindt!
  Sophie plaatste onlangs…Lief dagboek #34 – Huilend op de fietsMy Profile

  • Reply Denise 7 maart 2016 at 13:36

   Me too! Spannend 🙂

 • Reply Dionne 7 maart 2016 at 07:36

  Leuke diary weer! Heerlijk al die eet foto’s!
  Dionne plaatste onlangs…Outfit of the day | De vleermuis blouseMy Profile

 • Reply Svenja 7 maart 2016 at 08:49

  Wat tof dat je gewoon met een zelf gemaakte camera foto’s hebt gemaakt, het resultaat ziet er heel tof uit! En wauw, wat zijn je nieuwe laarsjes pretty, ben heel benieuwd naar de rest van de foto’s! Fijne nieuwe week Denise <3
  Svenja plaatste onlangs…Personal update / verhuizen, nieuwe baan en meer!My Profile

  • Reply Denise 7 maart 2016 at 13:36

   Ah dankjewel lieve Svenja, you too! <3

 • Reply Anne-Sterre 7 maart 2016 at 09:11

  Wat een fijne week, met toffe dingetjes. Ik heb de laatste tijd ook best vaak dat ik in het weekend gewoon op tijd naar bed ga, extra lang slapen, yay! Ik vind je nieuwe laarsjes echt leuk, inderdaad weer eens wat anders dan steeds met hakken. Ben benieuwd naar dat recept, al kan ik er zo ook wel mee aan de slag denk ik 🙂
  Anne-Sterre plaatste onlangs…Mindfulness | De baas zijn over je gedachtenMy Profile

  • Reply Denise 7 maart 2016 at 13:37

   Dankjewel! Inderdaad, heel moeilijk is het niet… 🙂

 • Reply Justine 7 maart 2016 at 09:33

  Ik vind het eigenlijk wel leuk dat je gewoon een canvas + schilderspullen pakt en begint! Lekker creatief!
  Grappig trouwens, ik wist helemaal niet dat je van Reggeaton houdt! (huh, hoe schrijf je dat haha)
  Justine plaatste onlangs…Happy Monday: international cereal day, spoilers & lippencilsMy Profile

  • Reply Denise 7 maart 2016 at 13:37

   Haha ja, stiekem vond ik het nog leuk ook!

 • Reply Valerie 7 maart 2016 at 10:51

  Jouw week ziet er altijd zo leuk uit! Echt tof dat je een les Pilates gaat volgen, zoiets wil ik ook nog een keer doen. En heel leuk dat jullie zijn gaan schilderen! Lekker creatief en vermakelijk tegelijkertijd 🙂

 • Reply Laura 7 maart 2016 at 11:14

  Wat een fijne week heb je gehad! Ik vind die foto’s ook heel bin zonde zo. X
  Laura plaatste onlangs…MORNINGSMy Profile

 • Reply Kaylee Joosten 7 maart 2016 at 11:24

  Wat een leuke en fijne week heb je gehad. Grappig dat je met een schoenendoos zo’n foto’s kunt maken! Dat schilderen is zo gaaf gelukt, mag je zeker trots op zijn.

 • Reply Lisanne 7 maart 2016 at 11:30

  Ik vind je schilderij erg goed gelukt!
  Lisanne plaatste onlangs…Kletspraatjes #7 Stage, Snapchat & Camera zoektochtMy Profile

  • Reply Denise 7 maart 2016 at 13:38

   Haha ah thanks Lisanne!

 • Reply alexa 7 maart 2016 at 12:01

  wat een leuke foto’s weer, ziet er prima uit!
  alexa plaatste onlangs…Duifhuizen VeenendaalMy Profile

 • Reply Withlovefroms 7 maart 2016 at 13:54

  Leuke week heb je achter de rug! Je nieuwe foto vr op social media is inderdaad goed gelukt 🙂
  Ik ben benieuwd naar het recept van die pasta salade! 🙂

 • Reply Maaike 7 maart 2016 at 13:55

  Wat een leuke week heb je achter de rug! En wat is het best chill hè, om een minor te volgen en niet zo vaak naar school te hoeven. Kun je lekker je eigen tijd indelen 🙂 En trouwens, die lunch met je moeder ziet er ERG lekker uit <3
  Maaike plaatste onlangs…Weekly Journal #68 – Shoppen in Amersfoort, een avondje bowlen & heerlijke wafelsMy Profile

 • Reply Marloes 7 maart 2016 at 13:59

  Leuk weekje heb je weer achter de rug. Ziet er gezellig uit allemaal!

 • Reply Manon 7 maart 2016 at 14:34

  Wat gaaf om dat eens te doen met een zelfgemaakte camera !
  Manon plaatste onlangs…Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying MascaraMy Profile

 • Reply Daphne 7 maart 2016 at 17:25

  Nu heb ik zoveel zin in carpaccio van ‘t Paviljoen omggg… Leuk weekje!
  Daphne plaatste onlangs…La vie de Daphne – Rotterdam, Hoofddorp, TilburgMy Profile

 • Reply Mieke | Mieksmind 7 maart 2016 at 17:36

  Leuke foto’s, fijn weekje, De laarsjes zijn tof!
  Mieke | Mieksmind plaatste onlangs…Photodiary nr 62My Profile

 • Reply dresses and daisies 7 maart 2016 at 19:49

  Super leuke foto’s. Ik krijg wel honger van bepaalde foto’s! 😮
  dresses and daisies plaatste onlangs…Schattige polaroid magneten als decoratieMy Profile

 • Reply Rebecca 7 maart 2016 at 20:08

  Wat een leuke foto’s!
  En hallo, waarom gaat een foto gewoon simpel met je telefoon zo goed bij jou!? Het is niet eerlijk hihi
  Rebecca plaatste onlangs…Tafelgut losse thee van Cotton & ScentsMy Profile

 • Reply Melissa 7 maart 2016 at 21:02

  Wat een aparte originele manier van fotograferen. Ik wist niet eens dat het kon. Je nieuwe zwarte laarsjes zien er mooi uit 🙂
  Melissa plaatste onlangs…Life As We Know It #36 : Bagel, Catrice & EssenceMy Profile

 • Reply Melissa 7 maart 2016 at 21:02

  Wat een aparte originele manier van fotograferen. Ik wist niet eens dat het kon. Je nieuwe zwarte laarsjes zien er mooi uit 🙂
  Melissa plaatste onlangs…Life As We Know It #36 : Bagel, Catrice & EssenceMy Profile

 • Reply Desiree 7 maart 2016 at 22:00

  Wat een leuke diary weer! Ik ben erg benieuwd naar pilates! Heb je dit vaker gedaan? Die nieuwe profielfoto vind ik echt prachtig! Je zou niet zeggen dat ie even simpel in je slaapkamer is gemaakt met je Iphone. Maak er weer een bijzondere week van! <3
  Desiree plaatste onlangs…Terug uit Parijs!My Profile

 • Reply Yvette 8 maart 2016 at 15:33

  Wat een leuke week weer . Ik ben afgelopen week 2 x uiteten geweest das al veel vind ik xD

 • Reply Cindy 8 maart 2016 at 15:58

  Oh dat lunchtentje van die carpaccio, waar is dat? En is die Versmarkt iets? Goed hoor, geen alcohol tot pasen, ik doe met je mee (haha, al ruim 8 maanden geen alcohol hier, volgens mij wordt ik héél dronken na een slokje wijn als ik bevallen ben)
  Cindy plaatste onlangs…Onze zwangerschapsfotoshootMy Profile

 • Reply Jolien 18 maart 2016 at 18:01

  Fijn weekoverzichtje en wat een mooie foto’s! Ik krijg trouwens gelijk zin om te beginnen verven, nu ik je kunstwerkje heb gezien. Inspiring!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten