Photo Diary

Photo Diary #94 – Herfstvakantie en mijn 22e verjaardag

1 november 2016

Afgelopen week was één groot feest: ik vierde mijn 22e verjaardag, had herfstvakantie en deed iedere dag iets waar ik vrolijk van werd. Ook ging ik nog langs in Amsterdam, bezocht ik de Markthal en ging ik naar een bijzonder feestje. Kijk je met me mee?

photo-diary-1 Maandag is een van mijn favoriete dagen van de week, ik heb geen afspraken of colleges en kan lekker doen waar ik zelf zin in heb. Vandaag slaap ik uit, ‘s middags haast ik me naar een vriendinnetje om samen te knutselen voor wéér een 21-boek. Ja jongens, bijna de laatste… Ik draag trouwens mijn nieuwe grijze winterjas met een dikke sjaal, het is (helaas) echt nodig maandag.

photo-diary-2 Dinsdag verlaat ik al vroeg m’n bed om de trein naar Amsterdam te pakken, ik heb namelijk afgesproken met een klasgenootje om eerst de stad even te verkennen en vervolgens nog wat nuttigs voor school te doen. Jammer dat Amsterdam voor mij niet om de hoek ligt, anders was ik er sowieso véél vaker te vinden…

Eerst duik ik nog even de H&M in, midden op de Dam. Vanaf de derde verdieping heb je echt een mooi uitzicht over de Dam, aanradertje!

photo-diary-3 We lunchen samen bij Metropolitain, een super schatting tentje midden in het centrum. Heb deze hotspot al vaker voorbij zien komen bij bloggers op Instagram, de Norwegian Eggs zijn in ieder geval aan te raden. Super super lekker met zalm en avocado, hier kom ik zeker nog eens vaker.

Amsterdam is zo pretty <3

photo-diary-4 Woensdagochtend: tijd voor mijn wekelijkse morning run, dit keer een rondje van iets meer dan 5km. Ondanks dat het redelijk fris en mistig is, gaat ‘ie ontzettend goed vandaag. Achteraf heb ik altijd een super voldaan en fijn gevoel, alleen daarom zou ik mijn hardloopschoenen veel vaker aan moeten trekken.

En langzaam komt toch ook het besef dat ik eigenlijk heel erg mooi woon, dit plaatje is namelijk bij mij om de hoek geschoten. Zo rustig, groen en mooi, eigenlijk kan ik dit in vergelijking met Amsterdam ook wel heel erg waarderen.

photo-diary-5 Deze week heb ik natuurlijk herfstvakantie, dus in plaats van colleges op school spreek ik mijn projectgroep een aantal keren via Skype. Na de meeting ga ik samen met Joost nog even de stad in, ik pik een cadeautje op voor een vriendin (het is MOOI!) en vervolgens gaan we op zoek naar een nieuwe zonnebril voor Joost. En yes, we hebben een hele mooie gescoord. Laat dat zonnetje maar komen!

photo-diary-6 Joost besluit spontaan dat het ook wel leuk (en lekker!) is om ‘s avonds nachos te maken. YES PLEASE! Op internet zijn duizenden recepten te vinden, maar ik herinner me nog dat Tedje ooit eens vertelde dat ze de allerbeste gemaakt had. Dus, dat gaan we proberen!

Tada! We maken uiteindelijk twee van deze schalen, veel te lekker 🙂

photo-diary-7 Rosalie (mijn zusje, voor diegene die dat nog niet weten) heeft donderdagochtend voor de eerste keer haar theorie-examen, best spannend. Gelukkig haalt ze het in één keer, genoeg redenen om gezellig met zijn allen te gaan lunchen.

Vervolgens racen Joost en ik door naar het station, er staat ‘s middags namelijk een uitje in Rotterdam gepland. Wanneer je op station Blaak uitstapt heb je altijd de allermooiste gebouwen, ik vind het in ieder geval super indrukwekkend.

photo-diary-8 Kiekje voor de Markthal, lekker toeristisch! Ik ben hier tijdens mijn minor bijna dagelijks voorbij gelopen, dus zo heel speciaal was het voor mij niet. Maar goed, Joost was er nog nooit geweest en wilde graag een kijkje nemen. Achteraf bleek het inderdaad best wel tegen te vallen (zoals verwacht!), maar ‘s avonds eten we nog een hapje bij De Pasta Kantine met Tim, de neef van Joost. Echt een aanrader wanneer je van pasta houdt en lekker én goedkoop wilt eten.

photo-diary-9En we zijn alweer bij de vrijdag beland, tijd om mijn camera te pakken en weer wat kiekjes te schieten voor kledingwinkel Gossip! Volgens mij heb ik echt het allerleukste baantje OOIT, ik heb het hier in ieder geval heel erg naar m’n zin.

Rond 16.00 uur ben ik klaar met fotograferen en bewerken, ik besluit om even een dutje te gaan doen. ‘s Avonds heb ik namelijk een Halloween feestje in Rotterdam gepland staan, dat tot in de late uurtjes door zal gaan. Moet bekennen dat ik redelijk moe ben en niet héél veel zin heb, maar uiteindelijk valt het reuze mee en maken we er het beste van.

photo-diary-10 Redelijk brak ben ik dus zaterdag wel, maar wanneer ik ‘s avonds mijn laptop openklap zie ik meteen deze melding. Tomorrow it’s my birthday!!! Daar word je gewoon spontaan blij van.

Nadat ik dus de hele dag in bed gespendeerd heb, rijd ik ‘s avonds nog even naar een vriendin om gezellig wat te drinken. Voor mij vandaag geen alcohol, maar met een lekker burgerlijke thee luidt ik mijn verjaardag om 00:00 uur in.

photo-diary-11 Vervolgens pik ik Joost thuis op en om 00:30 uur liggen we in bed, maar hé, ik ben jarig en voortaan officieel 22 jaar!!! Ondanks dat ik geen spetterend feest geef vandaag voel ik me nog best een beetje jarig, dat feest komt er heus nog wel.

Even poseren 🙂

photo-diary-12‘s Middags komen de opa en oma’s even een bakje koffie drinken EN taart eten. Ik ga dit keer voor de red velvet taart van HEMA, deze is nieuw in het assortiment. Uiteraard heb ik hem uitgebreid getest en ik kan hem jullie allemaal aanraden, hij is echt ontzettend lekker en weer gewoon iets “anders” dan die standaard appel- of slagroomtaart.

En lekker borrelen, gezellig!

 

Mijn afgelopen week was dus één groot feest, ik heb eigenlijk alleen maar hele leuke dingen gedaan. Deze week gaan we weer even back to reality, er moet gewerkt worden aan de projecten op school en ook wat betreft mijn blog valt er veel in te halen. Aan de slag!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply thebeautyblognl 1 november 2016 at 07:36

  Nog gefeliciteerd babe! xoxo

 • Reply Mariëlle 1 november 2016 at 08:31

  Leuk verslag weer! 🙂 En wat een lieve foto van jou en Joost! Gefeliciteerd nog aan jou (ook al heb ik dat al 2x gedaan haha) en aan je zusje natuurlijk voor haar theorie 🙂
  Mariëlle plaatste onlangs…Dierproefvrije herfstlook – vooral budget producten!My Profile

 • Reply Suzanne 1 november 2016 at 09:06

  Erg leuk om te zien en nog vam harte gefeliciteerd meid!
  Suzanne plaatste onlangs…Lievelings #10My Profile

 • Reply Sarah 1 november 2016 at 10:25

  Fijn verslag om te lezen. De taart ziet er ook heerlijk uit. Yum. Gefeliciteerd nog 🙂
  Sarah plaatste onlangs…Day Zero Project – Pompoen uithollenMy Profile

 • Reply Linda 1 november 2016 at 13:14

  Ziet eruit als een hele leuke week! Ben ik stiekem toch een klein beetje jaloers dat ik geen herfstvakantie had en de hele week moest studeren haha. Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Linda plaatste onlangs…Hello November | Monthly goalsMy Profile

 • Reply Sabine 1 november 2016 at 15:37

  Ontzettend leuke dingen heb je gedaan!! De Norwegian Eggs van Metropolitain zijn idd hemels! En leuk dat jullie voor iedereen 21-boeken maken, daar gaan wij nu ook aan beginnen nu de eerste 21 is geworden 😉 Leuk om te zien allemaal!! 🙂
  Sabine plaatste onlangs…Year club weekend in AmsterdamMy Profile

 • Reply Manon 1 november 2016 at 17:18

  Ik had de Hema taart ook besteld voor mijn verjaardag, die is echt lekker!
  Manon plaatste onlangs…Treacle Moon Mini’s | Marshmallow hearts & Honeycomb secretMy Profile

 • Reply Mariska 1 november 2016 at 18:33

  Nog gefeliciteerd! 🙂
  Mariska plaatste onlangs…Loreal Gold Obsession nagellak Rouge gold & Rose goldMy Profile

 • Reply Justine 2 november 2016 at 00:38

  Yaaaay birthday girl! Fijn dat je zulke leuke dagen hebt gehad mop. Is je gegund, lekker van genieten. Afwisseling tussen werken en plezier moet er zijn toch? 😀
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – oktober (hele maand!)My Profile

 • Reply Vanesa 2 november 2016 at 02:08

  Gefeliciteerd! Super leuk je outfit.
  Ik heb mijn allereerste photo diary gepost, haha vind het super spannend.

 • Reply anna 3 november 2016 at 12:40

  Ah, zo te lezen heb je echt een heerlijke hersftvakantie gehad, genieten! Afgezien van het vlees zien die nacho’s er echt verrukkelijk uit. Ga ik ook weer eens maken <3
  anna plaatste onlangs…DEZE DINGEN MAAKTEN MIJ DE AFGELOPEN TIJD BLIJMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten