Travel

PLOG 08/01 – Eerste dag in Rome

15 januari 2016

Vorige week vertelde ik jullie dat Joost en ik een aantal dagen naar Rome zouden gaan, inmiddels zijn we weer terug en heb ik uiteraard nog heel veel foto’s en tips voor jullie in petto. Maar eerst… Twee plogs op rij van mijn volle dagen in deze prachtige stad. Op de eerste volle dag in Rome maakten we een fietstocht langs alle highlights, bezochten het Colosseum en het Pantheon en gingen heerlijk uiteten. Kijk je mee naar de PLOG van mijn eerste dag in Rome?

Beauty-by-denies-rome-1De wekker gaat om 07.15 uur, morrrrning! We zijn gister rond 22.00 uur aangekomen in het hotel nadat we nog een heerlijke pasta gegeten hebben in de buurt van het Centraal Station Termini. Uit bed komen is nog iéts lastiger dan gedacht, maar wanneer ik me besef dat ik gewoon midden in ROME lig en alle bezienswaardigheden op me wachten sta ik binnen vijf minuten naast mijn bed. Even douchen, een snel ontbijtje in het hotel (vergeten te fotograferen, sorry) en met een volle camera op pad. Van de foto’s van mijn camera komt nog een apart artikel.

Ons hotel is klein maar fijn en ligt op een kleine tien minuten lopen van metro station Bologna. Gelukkig is het 17 graden, regent het niet en is de buurt prachtig en véél te fotogeniek. Later kom ik er achter dat eigenlijk ALLES in Rome fotogeniek is…..

Beauty-by-denies-rome-2Het is de eerste dag, de eerste ochtend en de eerste stappen in Rome en we zijn meteen verdwaald. Tuurlijk. Note to self: voorbereiding is écht het halve werk, dat bewijst dit maar weer. We hebben een fietstour geboekt bij een Nederlandse maatschappij, maar het is inmiddels al 09.30 uur en we zouden eigenlijk om 09.15 uur aanwezig moeten zijn. Oeps. Na een klein telefoontje naar de maatschappij komen we uiteindelijk nog net op tijd aan en eigenlijk kunnen we meteen vertrekken.

We krijgen allemaal een fiets en zijn in totaal met negen mensen uit Nederland en een Nederlandse gids. De bedoeling is dat we in drie uur langs alle highlights in Rome gaan fietsen, waarbij we uitleg krijgen van de gids. Lekker in het Nederlands, fijn. En een beetje beweging op de vroege morgen is ook helemáál niet erg.

Beauty-by-denies-rome-3Eerste stop: de Trevi-fontein. Ik postte deze foto ook op Instagram en kwam erachter dat ‘ie blijkbaar net uit de steigers is, geluk dus. De fontein is trouwens MEGA groot en heeft ontzettend blauw water, zeker een aanrader om even een kijkje te nemen. Ook gooi ik samen met Joost een muntje in de fontein over mijn rechterschouder. Wist je dat dat betekent dat je hier ooit nog een keer terug komt? Wil ik wel.

Beauty-by-denies-rome-5We fietsen weer een paar kilometer en uiteindelijk komen we uit bij een plein, inclusief de bekende Spaanse Trappen. Helaas is het geen lente en staan de bloemen (die er nomaal dus wel staan) niet in bloei, in plaats daarvan zijn er heel veel steigers te vinden. Maar hé, ik heb een foto van onze voeten op de Spaanse Trappen en daar gaat het om 🙂

Beauty-by-denies-rome-6Snel klimmen we nog even de trappen op om het uitzicht over Rome te bewonderen. Ik zie nu dat het er best wel bewolkt en donker uitzag, eigenlijk viel het reuze mee. Ik denk dat de foto net op het verkeerde moment genomen is!

Fietsen, fietsen, fietsen.

Beauty-by-denies-rome-7Once a day……. Ooit komt er een moment dat ik deze winkel van Dior instap en mezelf zo veel cadeaus geef dat ik het niet meer zelf kan dragen. Ooit. Op dit moment zwijmel ik dus alleen nog maar even weg bij de jaloersmakende etalages…

En dit is dus “de groep” met wie we de komende drie uur door Rome racen.

Beauty-by-denies-rome-8Next stop: het Pantheon. Waarschijnlijk hebben jullie dit bijzondere gebouw wel eens voorbij zien komen, het is namelijk de allereerste tempel die de Romeinen gebouwd hebben. Heel indrukwekkend om te zien dat dit nog zo overeind staat na al die jaren.

Je vindt in Rome trouwens ook op bijna ieder plein wel een fontein. In het hoogseizoen is het hier vaak boven de veertig graden… Hebben wij het nu toch beter getroffen met een mooie 20 graden in de “koudste” maand van het jaar. Komt daar ook nog eens bij dat het lekker rustig is en we nergens hoeven te wachten. Aanrader om in januari te gaan dus!

Beauty-by-denies-rome-9Er is natuurlijk in die duizenden jaren dat dit gebouw er staat wel wat restauratie verricht, maar alsnog ziet het er echt heel erg oud en echt uit. Het is ook mogelijk gratis naar binnen te gaan, uiteraard sloegen we dat niet af.

Collage1Fietsend bezoeken we nog het Forum Romanum, Circus Maximus en Campo de Fiori, waar ik jullie binnenkort meer over vertel (inclusief foto’s uiteraard) in een artikel met tips over Rome.

Na de fietstocht van uiteindelijk meer dan 3,5 uur heb ik HONGER en gaan we op zoek naar een leuk en betaalbaar restaurantje. Gevonden, op nog geen tien meter afstand van de fietsenverhuur. Ik ga voor een pasta met zalm en Joost kiest een pizza met ham en champignons. Heel erg lekker.

Beauty-by-denies-rome-10 Dit mega schattige kunstwerk kwamen we nog wel snel tegen tijdens de fietstocht. Zo fotogeniek…..

Met onze buiken vol van de pizza en pasta met zalm lopen we terug richting het Forum Romanum. Eigenlijk is de fietstocht achteraf ontzettend handig geweest, we weten nu ongeveer waar alle grote bezienswaardigheden liggen en we zijn er meteen achtergekomen dat dat écht niet zo ver van elkaar is. Wanneer je een beetje goed ter been bent en wel wat kilometers per dag af wilt leggen, kun je het ook prima te voet doen. Een goed idee voor ons, een beetje beweging na die kerstkilo’s kan geen kwaad. We kopen een combi ticket voor het Colosseum en het Forum Romanum voor 7,50 euro per stuk (studentenkorting!!!), geen geld.

Beauty-by-denies-rome-11Omdat het al een klein beetje donker begint te worden en het Colosseum zeer hoog op ons lijstje staat, besluiten we om dit eerst te gaan bezoeken. We weten niet hoe lang de rij zal zijn, dus we nemen het zekere voor het onzekere. Uiteindelijk blijkt het dat er dus helemaal GEEN rij staat en we zo naar binnen kunnen lopen. Oké, helemaal prima.

Het Colosseum is verder trouwens heel erg indrukwekkend en zó groot, het is eigenlijk niet voor te stellen als je er nooit geweest bent. Hier hielden de Romeinen vroeger verschillende spelen en daar is nog veel van overgebleven. Absoluut een aanrader voor je verblijf in Rome, dit moet je gewoon gezien hebben.

Beauty-by-denies-rome-12Na een uurtje verlaten we het Colosseum weer, drinken we even wat op een bankje in het park en lopen we nog even langs het Forum Romanum. Gesloten….. Gelukkig kunnen we alle bouwwerken ook van buiten zien, maar het is toch jammer dat om 15.30 uur de meeste bezienswaardigheden hun deuren al sluiten. Ach, nadeel van buiten het hoogseizoen gaan. Dan maar een lekker drankje op het terras, midden voor het Pantheon. Dat we zes euro neer moesten leggen voor een cola vergeten we maar even.

Onder het motto “doe eens gek” bestel ik ook nog een pizza margaritha, gewoon, midden voor het Pantheon. Joost bestelt kip en we krijgen er ook nog een soort droge pizza bij. Achteraf blijkt dat we hier dus gewoon acht euro(!) voor moesten betalen, zonder dat het ooit aan ons gevraagd is. Doen we niet meer dus, voortaan weer lekker achteraf eten. Veel gezelliger, lekkerder én goedkoper.

Beauty-by-denies-rome-13Omdat we nog wel een gaatje vrij hebben én er een ijsje gehaald moet worden bij een van de beste ijssalons van Rome, lopen we nog even langs Giolitti. TIP!!! Voor dit ijsje betaal je geloof ik twee euro en het is inderdaad héél erg goed ijs. Mocht ik in Rome terug komen, dan weet ik in ieder geval waar ik het ijs moet vinden.

En dan begint de reis terug naar het hotel weer. We zijn inmiddels meer dan twaalf uur onderweg en aan het lopen, ik voel het in mijn kuiten en mijn voeten beginnen zeer te doen. Omdat we niet weten hoe de bussen werken en we eigenlijk alleen de weg kennen vanaf het Colosseum, besluiten we om daar maar naartoe te lopen (met een enorme omweg en 23423 trappen uiteraard) en vervolgens de tram te pakken. Vanaf metrostation Bologna nog tien minuten terug naar het hotel lopen en dan…. slapen. Eindelijk. Morgen weer een drukke dag!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Kelly 15 januari 2016 at 06:34

  Aaaaaahhh hier wil ik zo graag naar toe! M’n kriebels om naar Rome toe gaan worden hier alleen maar groter door! Ik hoop in het voorjaar ook naar Rome te kunnen gaan!
  Kelly plaatste onlangs…Ditjes & datjes #11My Profile

 • Reply Femke 15 januari 2016 at 06:40

  Wat een heerlijke 1e dag in Rome heb je gehad! Rome staat ook zeker nog op mijn wishlist, goede tip om in januari te gaan :-)!
  Femke plaatste onlangs…Tussentijdse update Clean 9 detox!My Profile

 • Reply Sophie 15 januari 2016 at 07:15

  Wat een superleuke dag! Ik heb ook door parijs gefietst, je ziet dan zoveel leuke dingen! Helaas was dat wel in het hoogseizoen en moest ik wel heel goed opletten op de fiets haha!
  Sophie plaatste onlangs…6x rust in je hoofdMy Profile

 • Reply Marloes 15 januari 2016 at 07:36

  Wat een leuke plog zeg! Rome is zo’n mooie stad! Leuke dingen hebben jullie gedaan. Jij hebt de Trevi fontein tenminste uit de steigers gezien, haha! 😉
  Marloes plaatste onlangs…Etos Hydrating PrimerMy Profile

 • Reply Dionne 15 januari 2016 at 07:48

  Wat een mooie foto’s! Ziet eruit als een toffe dag!
  Dionne plaatste onlangs…Meet my new snake shoes!My Profile

 • Reply Mariëlle 15 januari 2016 at 07:59

  Heerlijk verslag, Rome is inderdaad fotogeniek, een heerlijke stad!
  Mariëlle plaatste onlangs…Konjac SpongeMy Profile

 • Reply Svenja 15 januari 2016 at 09:04

  Wauw, Rome is inderdaad mega fotogeniek. Zo een mooie stad vol historie! Ik zou deze stad ook heel graag nog eens bezoeken. Mooie plog weer Denise, leuk om te zien dat jullie zo hebben genoten!
  Svenja plaatste onlangs…Healthy Lifestyle / 10 tips voor een gezonder levenMy Profile

 • Reply Suzanne 15 januari 2016 at 09:40

  Leeeuuuk om al je foto’s te zien! Ik wil ook echt nog een keer naar Rome.
  Suzanne plaatste onlangs…Lieve Suzanne (15 jaar)My Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 15 januari 2016 at 09:43

  Oh wauw, wat is het daar prachtig 😀 Ik wil zo graag eens naar Rome! Ik kan niet wachten op je andere artikelen hierover 🙂
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…5 Tips tegen vermoeidheidMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 15 januari 2016 at 09:43

  Wat een heerlijk verslagje! Rome ziet er altijd zo prachtig uit, wil er echt graag nog een keer naartoe!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Essence Lash Princess False Lash Effect MascaraMy Profile

 • Reply Anouk 15 januari 2016 at 10:32

  Wat een leuke plog! Ziet er erg mooi en gezellig uit daar!
  Anouk plaatste onlangs…KNEIPP SECONDE BODY LOTION AMANDELBLOESEMMy Profile

 • Reply joske 15 januari 2016 at 10:38

  heel leuk om te zien, staat ook op mijn verlanglijstje

 • Reply alexa 15 januari 2016 at 10:57

  ziet er echt super leuk uit en wat leuk dat je op de fiets door rome bent gegaan, gaat een stuk sneller dan lopen!
  alexa plaatste onlangs…Nog meer dingen die je niet over mij wistMy Profile

 • Reply anna 15 januari 2016 at 10:59

  Wat leuk om te zien! Je hebt nog best een dikke jas aan voor 17 graden, haha, of lijkt dat zo? 😀 Echt sneeky he hoe ze dat daar doen?! Toen ik in Venetie was moesten we alleen al 15 euro betalen voor een gedekte tafel, are you kidding me… Het lijkt me echt leuk om Rome ook eens te bezoeken, zeker nu het hier zo koud is, even er tussenuit!
  anna plaatste onlangs…7 X MEER VERDIENEN MET MARKTPLAATSMy Profile

 • Reply Laura en Jaimy 15 januari 2016 at 12:11

  Wat een leuke foto’s! Rome is inderdaad een geweldige stad! En dat ijs…mmm!!
  Laura en Jaimy plaatste onlangs…New in: YAYA outitsMy Profile

 • Reply Laura en Jaimy 15 januari 2016 at 12:11

  Wat een leuke foto’s! Rome is inderdaad een geweldige stad! En dat ijs…mmm!!
  Laura en Jaimy plaatste onlangs…New in: YAYA outitsMy Profile

 • Reply Larissa 15 januari 2016 at 15:09

  Ahh, wat leuk! Rome lijkt me heel gaaf om nog een keer te bezoeken.. Ik kijk uit naar de volgende plog! Liefs.
  Larissa plaatste onlangs…Berries & creamMy Profile

 • Reply Loïs 15 januari 2016 at 16:05

  Wat leuk, ik zie allemaal bekende plekken waar ik ook ben geweest. X
  Loïs plaatste onlangs…Shop the look / Men at WorkMy Profile

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 15 januari 2016 at 16:18

  Rome is echt prachtig! Het staat dit jaar ook op mijn lijstje om nog weer te doen. Ik ben er in 2007 voor het laatst geweest.
  Marloes/GLAMOURMOES plaatste onlangs…Etos Shower foam Lime & CarambolaMy Profile

 • Reply Manon 15 januari 2016 at 20:16

  Wat ziet rome er ontzettend mooi uit, hier wil ik later nog wel naartoe
  Manon plaatste onlangs…Be A Bombshell Cosmetics Lip Gloss | Pink PunchMy Profile

 • Reply Yvette 15 januari 2016 at 21:16

  Als ik dit lees wil er gelijk heengaan 🙂 .
  Rome klinkt als een mooie en boeiende stad .

 • Reply Valerie 15 januari 2016 at 23:40

  Super leuk fotoverslagje van Rome! Het is inderdaad een héle mooie stad en ik wil er gauw weer eens heen!
  Valerie plaatste onlangs…16 leuke wallpapers voor je telefoon!My Profile

 • Reply Denise 16 januari 2016 at 19:45

  Oeeh ziet er zo mooi uit! Ik wil ook nog eens naar Rome. ( alleen al om de temperatuur!)
  Denise plaatste onlangs…Dat bloggen hè, moet dat nou?My Profile

 • Reply Daphne 17 januari 2016 at 10:55

  Lijkt me fantastisch om in Rome te fietsen! Wat heb je inderdaad geluk gehad dat de Trevi fontein uit de steigers was!
  Daphne plaatste onlangs…P2 Announce Your Price Lipstick & Assistent Awesome Nail PolishMy Profile

 • Reply Justine 17 januari 2016 at 16:53

  Wat een mooie foto’s! Rome lijkt me echt prachtig. En mehhh dat eten, i want it <3
  Justine plaatste onlangs…15x me-time & treat yourself momentjes (+bonus!)My Profile

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 17 januari 2016 at 21:57

  Ooit wil ik ook naar Rome! Prachtige foto’s!
  Eilish (artisticstateofmind) plaatste onlangs…Beauty ♥ DM ShoplogMy Profile

 • Reply Lisanne 19 januari 2016 at 10:32

  Heerlijk zeg, mooie foto’s heb je gemaakt. Ik hoop ook nog een keer naar Rome te gaan.
  Lisanne plaatste onlangs…Kletspraatjes #5 Blogdip, afstuderen & griepMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten