Geen categorie

PLOG 21/04 – Zwemmen met wilde dolfijnen in zee

5 mei 2015
Het is inmiddels al weer bijna twee weken geleden dat ik in Egypte was, maar toch wil ik jullie nog even mee terugnemen naar de dag dat één van mijn dromen in vervulling ging. Ik was een van de lucky bastards die tijdens het snorkelen met échte wilde dolfijnen in de open zee kon zwemmen, aaah! Kijk je met me mee?

Morning! Het is 07:00 uur – redelijk aan de vroege kant.. -, maar dat vind ik alles behalve erg. Vandaag staat er namelijk iets héél leuks op de planning. In de week dat we in Egypte verblijven hebben we één excursie snorkelen en zwemmen met dolfijnen geboekt. Laat die nou precies vandaag zijn!
We eten snel een hapje in het restaurant, pakken de reispillen er bij – van zeven uur op een boot word je niet heel vrolijk zonder pilletje – en lopen de oprijlaan van het hotel af, waar de taxi ons al op staat te wachten. 

Heel netjes worden we opgehaald door een Nederlands sprekende jongen, die ons van alles over het land verteld en ook maar blijft herhalen dat mama een erg mooie dochter bij zich heeft. Bedankt, bedankt, ik voel me zeer vereerd.
Het leven in Egypte lijkt door het toerisme en de resorts enorm luxe. De mooiste palmbomen, een felblauwe zee, overal zwembaden en mooi aangelegde tuinen…. Nou.. niet dus. We zijn nog geen minuut van het resort vandaan en het enige wat we kilometers lang tegenkomen is zand. En nog meer zand.

Na een ritje van drie kwartier komen we aan in de haven van Hurghada, waar een redelijk grote boot op ons ligt te wachten. Het viel me meteen op dat de Egyptische vlag eigenlijk vrij veel op die van ons lijkt!
En na een half uurtje wachten zit er 40 man op de boot en kunnen we ein-de-lijk de zee op. De boot heeft drie verdiepingen. Een beneden verdieping met buitenzitjes in de schaduw en een binnenruimte, een eersteverdieping zoals je hier op de foto ziet én een tweede verdieping op het dak van de kapitein. Waar je overigens héérlijk kan zonnen. En wanneer je niet oppast ook meteen extreem verbrand.. Yes, let’s go!

Woeeee, chill. Het is aan land 37 graden in de schaduw – OMG… -, maar hier op zee merk je er eigenlijk vrij weinig van. Het zonnetje schijnt, er is geen wolkje aan de lucht en het windje zorgt voor een fijne verfrissing op de huid. Nadeel: je kunt je enorm verbranden wanneer je niet uitkijkt. Lekker smeren dus!
Na een uurtje varen komen we aan bij het eerste rif. Ik ben al vaker in Egypte geweest, maar het valt me eigenlijk nu pas op dat de zee zo enorm helder en blauw is… Wauw.. De bedoeling van vandaag is dat we bij drie verschillende plaatsen op zee stoppen. Je kunt dan met je sexy snorkeloutfit de zee in én dolfijnen spotten. Er is ons zelfs verteld dat je 99% kans hebt om dolfijnen te zien bij deze excursie.. OKE 🙂

Waaaaaaa, ja hoor! De eerste WILDE dolfijnen die ik in mijn 20-jarige leven zie staan geloof ik wel tachtig keer op de foto, ik blijf maar knippen… Het is ongelofelijk hoe lief die beesten er uit zien! Naast het resort waar wij verblijven is ook een soort dolfinarium. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om daar niet heen te gaan, maar juist te genieten van de dolfijnen die in het wild leven. Een stuk specialer en diervriendelijker 🙂
Nog even poseren op het dak met mijn nieuwe Triangl bikini!

Na de eerste stop – waar we overigens echt tientallen dolfijnen gespot hebben! – varen we een half uur, om vervolgens het water in te springen. Ja, inclusief snorkel, flippers én zwemvest. Ik ben geen slechte zwemmer, maar mijn conditie is op dit moment helaas ver te zoeken waardoor een flinke zwemtocht zal uitmonden in gehoest en geproest. Gelukkig hadden ze nog wat zwemvestjes liggen, maakt het meteen een stukkie makkelijker 🙂
Daar ga ik hoor… Oké, wie mij persoonlijk kent weet dat ik echt géén held ben in het water. Ten eerste verschrompelen mijn vingers zich al na een paar seconden in oma-handjes, ben ik als de dood voor vissen en vind ik nat haar ook verschrikkelijk. Maar echt, ik ben met de groep enorm ver de zee in gegaan en heb de mooiste vissen gezien én zelfs gevoeld. Het leek wel alsof er zo veel vis zat, dat je er écht letterlijk tussenin zwom. Na een paar keer gillen besloot ik om af en toe maar gewoon even niet meer in het water te kijken… Even bijkomen…

Samen met de gids vond ik dit tijdens het snorkelen.. Hij vertelde me in het Engels dat het geluk bracht, maar kon niet goed uitleggen wat het precies was. In het Egyptisch verstond ik er werkelijk niets van.. Iemand enig idee hoe dit heet?
En weer door naar de het volgende rif vol met koraal en mooie vissen….

Tijdens het snorkelen kwam er opeens een ‘verdwaalde’ dolfijn op onze groep af. Rondjes door de groep zwemmen, aandacht trekken.. De gidsen hadden dit zelden eerder gezien, zo bijzonder dat ik hier bij mocht zijn. Hallo, IK?! Blijkbaar heb ik dan toch ooit iets echt goed gedaan, want ik heb ruim een half uur lang van een wilde dolfijn in zee mogen genieten. Zo bijzonder!!!

Na bijna zeven uur onderweg te zijn geweest – de boot besloot na de dolfijnen nog ‘even’ twee uur doelloos op zee te blijven dobberen – komen mama en ik weer gebroken terug in het resort. Wát een vermoeiende dag, maar het was het echt meer dan waard. Helaas hebben we niet de typische ‘dolfijnen kusjes foto’, maar wel een ervaring die niet veel mensen hebben. Zwemmen met wilde dolfijnen in de open zee, dát is pas echt bijzonder.
Om 20:15 hebben we gereserveerd in het Aziatisch restaurant van het resort, waar we gelukkig meteen aan kunnen schuiven. Op de boot waren alle drankjes en een lunch ook inbegrepen, maar na flink wat snorkelen kan er wel een flinke maaltijd in. Ongelofelijk wat een contrast er tussen de à la carte restaurants en het hoofdrestaurant zit.. Hoe mooi verzorgd het hier is, hoe een verschrikkelijke vreetschuur het daar is.. Gelukkig zitten wij vandaag goed.
Before: SUSHI! Echt waar, ik hoú van sushi. Ik geloof dat het zelfs zo erg is dat je me er midden in de nacht voor wakker mag maken. Als hoofdgerecht nam ik een heerlijke visfilet met noodles en natuurlijk ook nog wat bolletjes ijs na. Welja, we zijn natuurlijk niet iedere dag in Egypte!
Liefs,
Denise

You Might Also Like

87 Comments

 • Reply Iris | Todayslipstick 5 mei 2015 at 05:24

  Gaaf dat je met dolfijnen in open zee hebt gezwommen! Dat wil ik ook nog echt een keer doen. Sushi <3 hier mag je mij ook voor wakker maken!
  Liefs, Iris

 • Reply Kimsbloglife 5 mei 2015 at 05:43

  Wauw, wat een mooie ervaring! Chapeau dat je dit hebt gedaan ondanks dat je toch wel bang was! Ik zou het ook graag eens doen, maar anderzijds zou ik ook wel bang zijn denk ik! Ik ben ook bang dat ik dan zo'n dure excursie zou betalen en uiteindelijk niet de zee in zou durven gaan 😀

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:24

   Haha, gewoon even doorzetten! Als je al die mooie vissen ziet dan krijg je vast geen spijt <3

 • Reply Renske 5 mei 2015 at 05:51

  Super tof zeg dat er zomaar een wilde dolfijn aan kwam zwemmen. Dat lijkt me zo veel mooier dan zwemmen met een dolfijn dat eigenlijk in gevangenschap leeft. Nu zie je echt de natuur tot leven komen. Heel mooi! Enne… Dat ding lijkt wel een spin of zo. Ieeeeh!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:25

   Haha, volgens mij was het iets van een anemoon..

 • Reply Simone -lifeofsimone- 5 mei 2015 at 05:54

  Wat een heerlijk verslag, ik krijg direct zin om op vakantie te gaan. En die dolfijnen <3 Geen woorden voor!

 • Reply Yvette Eigenraam 5 mei 2015 at 06:32

  Zwemmen met dolfijnen staat ook echt op mijn lijstje 🙂
  Wat een super mooie ervaring zeg ,

 • Reply Sophie 5 mei 2015 at 06:32

  Heel gaaf zeg! Ik kijk nu al uit naar t zonnetje!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:25

   Heerlijk, ik ook! <3

 • Reply Raounak 5 mei 2015 at 06:47

  zo gaaf!

 • Reply Svenja 5 mei 2015 at 07:08

  Wat een heerlijk zomers verslag <3 En wauw, zwemmen met wilde dolfijnen! Dat was vast een hele bijzondere en unieke ervaring!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:25

   Ah dankjewel Svenja!

 • Reply Sophie 5 mei 2015 at 07:16

  Wat gaaf dat je met wilde dolfijnen hebt gezwommen! Dat is wel echt een super ervaring en de foto's zijn wel gaaf geworden zeg 😀 En 37 graden aan land; woah… !

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:25

   Ah dankjewel Sophie!

 • Reply Lonneke 5 mei 2015 at 07:21

  Oh wat gaaf meid! Klinkt echt als een super ervaring.
  En met die dolfijnen zwemmen is bijzonder hè? Heb het ook mogen meemaken!
  Liefs Lonneke

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:25

   Wat leuk dat je dat ook gedaan hebt, heel tof!

 • Reply Mariëlle M. 5 mei 2015 at 07:24

  Wat moet dit een geweldige ervaring geweest zijn zeg, gaaaaaaf <3

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:26

   Dat was het zeker! Een moment om niet meer te vergeten <3

 • Reply Lisanne 5 mei 2015 at 07:56

  Bijzonder zeg! En toffe foto's ook

 • Reply Laura 5 mei 2015 at 08:03

  Echt geweldig, op zo'n mooie boot en midden tussen dolfijnen. lijkt wel een droom

 • Reply Jolande 5 mei 2015 at 08:13

  Wat goed dat je niet naar die gevangen dolfijnen gaat voor een kusje foto. Dolfijnen horen vrij te zijn. In de zee.

 • Reply Iep 5 mei 2015 at 08:23

  Wauw, wat super bijzonder!
  Liefs Iep

 • Reply beautifulday4makeup 5 mei 2015 at 08:35

  Ooooh, zwemmen met dolfijnen. Dat staat nog op mijn bucket list!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:26

   Zo gaaf, echt een aanrader!

 • Reply Diolifestyle 5 mei 2015 at 08:37

  Wat een ontzettend gave ervaring! Ziet er heel tof uit! Leuk om mee te kijken!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:26

   Dankjewel Dionne! <3

 • Reply Anna 5 mei 2015 at 08:57

  Heel gaaf dat je met dolfijnen hebt gezwommen, dat wil ik ook nog eens doen! Ik ben ook niet dol op water, en dan die vissen bij je voeten en zo, ieeeh! Haha.

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:27

   Haha dat was inderdaad even slikken.. Gelukkig bleek het achteraf allemaal reuze mee te vallen 🙂

 • Reply Anouk 5 mei 2015 at 09:08

  Oh wat gaaf dat je met wilde dolfijnen hebt gezwommen. Ik ben jaloers!! <3

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:27

   Haha het was heel gaaf <33

 • Reply Andrea 5 mei 2015 at 09:40

  Wat een bijzondere ervaring!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:27

   Dat was het zeker Andrea!

 • Reply Justine A 5 mei 2015 at 09:44

  Wauw dit ziet er geweldig uit! Dolfijnen zijn echt de leukste dieren ever en ermee mogen zwemmen is echt bijzonder. Wat een ervaring mop! Onwijs leuk ook. Door jou wil ik zeker een keer naar Egypte haha! 😀

 • Reply Yvonne 5 mei 2015 at 10:54

  Wauw wat een gave ervaring! 🙂 Heel fijn ook dat het wilde dolfijnen waren, als ze leven in gevangenschap is dat zo zielig..

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:27

   Dat vind ik ook, dit was echt ideaal! <3

 • Reply Denise Joanne 5 mei 2015 at 11:00

  Wat een droom die uitkomt! Prachtige beesten, die dolfijnen. Zo bijzonder dat je dit mee hebt mogen maken! En wat ben je lekker poepie bruin zeg!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 11:28

   Haha aah dankjewel Denise! Helaas is het er nu al weer een beetje af 🙁

 • Reply Fairygodmotherr 5 mei 2015 at 11:37

  Lijkt me een superleuke ervaring! Wil ik ook ooit eens doen, dat staat vast!
  Mooie foto's trouwens en yummyyyyy sushiii, daar mag je me ook voor wakkermaken hoor!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 12:36

   Zeker een aanrader in ieder geval! <3

 • Reply Mariska Dirix 5 mei 2015 at 12:19

  Wow zalig! Laat de zomer hier ook maar komen!
  Liefs
  Mariska

 • Reply Lisa's Beautybabbels 5 mei 2015 at 13:09

  Wauw, wat gaaf! Stiekem is het zwemmen met een (vrije) dolfijn ook een wens van mij.

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 14:18

   Hihi dankjewel Lisa!

 • Reply Céline 5 mei 2015 at 13:11

  Wat een geweldige ervaring! Echt iets om nooit meer te vergeten. Dat ding doet me denken aan een zee egel.

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 14:18

   Haha, mij ook! Maar het bleek niet echt een levend dier te zijn..

 • Reply Manon Boerakker 5 mei 2015 at 13:19

  Wat gaaf dat temet wilde dolfijnen hebt gezwommen, het is ook een geweldige ervaring. Wij hebben dit ook gedaan toen wij in egypte waren! Super om met wilde dolfijnen te zwemmen

 • Reply Kim 5 mei 2015 at 13:24

  Wat gaaf, die dolfijnen! Ook dat je ermee kon zwemmen.. De dolfijn is altijd al mijn lievelingsdier geweest.. dit staat ook nog zeker op mijn bucket list!

 • Reply Femke 5 mei 2015 at 13:27

  Aaah, wat lijkt dat mij een geweldige ervaring zeg! Gaaf dat je het gedaan hebt 🙂 Ik ben nu nog op vakantie en we gaan deze week nog met zo'n zelfde boot weg. Misschien heb ik ook geluk en spot ik ze ook hihi. 🙂

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 14:22

   Aaah Femke, wat gaaf! Ik hoop echt dat je van dezelfde unieke ervaring mag genieten <3

 • Reply Alexandra // ILUMUOTI 5 mei 2015 at 14:41

  Wauw, wat een gave ervaring zeg! Ik heb ook echt helemaal niets met vissen en de zee enzo, dus ik ken je gevoel helemaal 😉 Hele mooie foto's ook 🙂

  xx

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 17:46

   Dankjewel Alexandra!

 • Reply Maureen | Captualize.nl 5 mei 2015 at 14:56

  Ah wat gaaf! Ik ben dol op dolfijnen en zou er inderdaad ook ooit meer willen zwemmen. Wilde dolfijnen lijkt mij dan wel weer iets enger haha! Echt een leuke plog heb je ervan gemaakt!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 17:46

   Ah dankjewel Maureen! <3

 • Reply Eline 5 mei 2015 at 16:23

  Ooh wat supergaaf! En prachtige foto's ook!

 • Reply Anne Solveig 5 mei 2015 at 18:33

  Wat een heerlijk dagje!

 • Reply Cindy 5 mei 2015 at 19:44

  Super vet Denise, wauw!

  • Reply Denise 5 mei 2015 at 20:43

   Ah dankjewel lieve Cindy! <3

 • Reply Chloe Sterk 6 mei 2015 at 01:47

  Super leuk om te zien en lezen xxx

 • Reply Marlayne Vermeulen 6 mei 2015 at 06:18

  Leuke plog! Ziet eruit als een geweldige dag 🙂

  • Reply Denise 6 mei 2015 at 09:39

   Ah dankjewel Marlayne! <3

 • Reply Sabrina Drenth 6 mei 2015 at 17:16

  Ahh wauw wat een supergave ervaring en supertof dat jullie ervoor hebben gekozen om in de zee te gaan ipv in een ' zwembad'! Volgens mij was het echt een vette ervaring <3

  • Reply Denise 6 mei 2015 at 20:53

   Dat was het zeker! <3

 • Reply Marloes Meeusen 6 mei 2015 at 17:50

  Wat een onwijs mooie ervaring! Heel bijzonder. Ik vind je verslag ook heel leuk om te lezen.

  • Reply Denise 6 mei 2015 at 20:54

   Lief, dankjewel Marloes! <3

 • Reply Isabelle 6 mei 2015 at 18:06

  Wauw, wat gaaf dat je met dolfijnen hebt gezwommen! Ook bijzonder dat het dolfijnen in het wild waren, in plaats van in een zwembad.

  • Reply Denise 6 mei 2015 at 20:54

   Dat maakte het inderdaad nog een stukje meer bijzonder! <3

 • Reply Léonie Anouk 6 mei 2015 at 20:03

  Wauw meid, wat een geweldige ervaring! Het lijkt me zo leuk om met dolfijnen te zwemmen en dan het liefst ook met wilde dolfijnen. Heel leuk om te zien! x

 • Reply Linda 7 mei 2015 at 09:50

  Meis wat een onwijs mooie droom die uitgekomen is <3 Onbetaalbaar en zo onwijs gaaf!

  • Reply Denise 7 mei 2015 at 16:43

   Dankjewel lieverd <3

 • Reply Jouvence 7 mei 2015 at 20:24

  wauw, wat een prachtige foto's ♥ en wat ontzettend gaaf dat je wilde dolfijnen van zo dichtbij hebt kunnen meemaken.! xx liefs

 • Reply Anouk S 8 mei 2015 at 18:16

  Ohh jaloers! Ik zou gisteren in Portugal ook dolfijnen gaan spotten, maar mijn broertje en ik waren beide ziek… Hopelijk komt het er ooit nog een keer van!

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 16 mei 2015 at 13:40

  Wat een fantastische ervaring! 🙂 Liefs! x

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten