Persoonlijk

PLOG 25/12 – Eerste Kerstdag

26 december 2015

Eerste Kerstdag, hét moment om weer eens een dag te ploggen. Ondanks dat ik weinig met m’n telefoon heb gezeten, wist ik toch tussendoor een aantal foto’s te maken om deze speciale dag vast te leggen. Van een heerlijke kerstbrunch en gezelschapsspelletjes tot een uitgebreid Kerstdiner!

beauty-by-deniesOeps, het is inmiddels 10.00 uur en ik zit alweer op de fiets richting huis. Gisteren heb ik een gezellig diner gehad, waarbij we maar liefst 7-gangen(!) kookten en uiteraard heerlijk opaten. We zijn vandaag weer vroeg uit de veren, Joost gaat werken (respect voor al het horeca personeel deze drukke dagen!) en ik fiets een gezellige kerstbrunch tegemoet. Ik kwam er overigens iets te laat achter dat ik vandaag zou gaan ploggen…

Thuis ligt een leuk pakketje op me te wachten van Kiehl’s. Onzettend vrolijke en originele koekjes en een lekkere facial cream. Blijf het bijzonder vinden om steeds van deze leuke cadeautjes te krijgen, voor mij voelt het soms iedere week als Kerst.

beauty-by-deniesPapa is al druk bezig met de brunch wanneer ik thuis arriveer. Hij heeft verschillende recepten uitgeknipt en alle ingrediënten in huis gehaald, uiteindelijk help ik hem nog even met de finishing touch.

Dit ziet er in ieder geval al spectaculair uit…. Quiche met ei en spek…

beauty-by-deniesNa het koken sprint ik nog even naar boven en daar tref ik dit aan… Op mijn bureau is de chaos nog groter, maar dat ging zó ver dat ik toch maar voor een foto van de grond gegaan ben. Het is echt tijd om een grote schoonmaak te houden… Ik heb een typisch luxeprobleem: veel te veel spullen, waar ik waarschijnlijk een ander nog hartstikke blij mee kan maken.

Ook neem ik nog even een snelle douche en doe ik een heel klein beetje make-up op. Voor mascara heb ik zelfs geen tijd meer, vandaar dat mijn rechteroog ook niet erg goed tot zijn recht komt op deze foto.. maar oké. Soms heb je van die mindere dagen.. haha.

beauty-by-deniesSamen dekken we de tafel en uiteindelijk schuiven mijn ouders, twee zusjes en ik aan. Joost kon er dus niet bij zijn vanwege het werk, maar zo met z’n vijven is ook hartstikke gezellig. De hele tafel staat eigenlijk vol met zelfgemaakte gerechtjes, heerlijk!

Papa maakte onder andere deze toostjes met walnoot, tomaat en salie. Lekker én gezond!

beauty-by-deniesMaar het hoogtepunt van de brunch vond ik toch de quiche met ei en spek. Veel beter gelukt dan mijn verwachtingen waren… Dit gaan we vaker doen!

beauty-by-deniesMama heeft ondanks dat we zaterdag en zondag cadeautjes aan elkaar geven, toch ook nu nog wat gekocht voor ons. Ik krijg een prachtige ring van Zinzi met een parel (en denise en parels is echt een gouden combinatie, you know!), een shaping palette van W7, een blush kwast en een nieuwe mascara van Maybelline. Lief!

beauty-by-deniesVorige week kochten we trouwens een nieuwe auto, maar wegens tijdgebrek heb ik nog niet eerder de tijd gehad om er een ritje in te maken. Tot nu dus…. Ik moet nog een spelletje ophalen bij Joost thuis, de perfecte gelegenheid om eens even te touren. Hij rijdt overigens echt heel erg lekker en moet je die pedalen zien!!! Het is een sporteditie, dus vandaar de stoere details.

Tijd voor een gezelschapsspelletje!

beauty-by-deniesNadat ik iedereen dik ingemaakt heb maak ik een klein artikeltje over de feestdagen die jullie gisteren hebben kunnen lezen. Afgelopen donderdag had ik dus mijn laatste stagedag, vanaf nu heb ik gelukkig wat meer tijd om artikelen te schrijven, foto’s te maken en naar events te gaan (waar ik écht weer heel veel zin in heb).

Maar eerst: kamer opruimen. En wel nu. Ik besluit om echt ALLES bij elkaar te rapen en langzaam een begin te maken met spullen wegdoen. Na twee uur opruimen doe ik vijf dozen met spullen weg, een goed begin. Het Kerstdiner staat inmiddels beneden op me te wachten, dus het schoonmaken en stoffen van m’n kamer staat nog voor later in de week op de planning.

beauty-by-deniesCheers! Roos zit er in ieder geval al helemaal klaar voor, Kerstdiner nummer twee. We eten heerlijk, zalm, frietjes, salade, kip, winterse groenten en aardappelkroketjes. Uiteraard ook nog een dessert na, zonder dessert geen compleet kerstmenu.

Na het dessert (dat ik al ophad voordat ik een foto kon maken, oeps) was de batterij van m’n telefoon leeg, waardoor er geen foto’s meer zijn gemaakt. Jullie hebben eigenlijk vrij weinig gemist, ik ben Joost thuis op gaan halen en we hebben met z’n allen de film Bad Santa gekeken, om vervolgens al redelijk vroeg onder de wol te kruipen.

Vandaag heb ik eindelijk tijd om een beetje uit te slapen, ‘s middags vier ik Kerst bij opa en oma (inclusief cadeautjes en een diner!). Na het diner duik ik hoogstwaarschijnlijk nog even de stad in met wat vriendinnetjes om deze fijne dagen nóg fijner af te sluiten. Jullie ook een leuke dag vandaag!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Femke 26 december 2015 at 09:21

  Wat een fijne dag.. Lekker gegeten en nog wat op kunnen ruimen :-)! Fijne dag vandaag!
  Femke plaatste onlangs…Lets meet! Spam je blog – instagram – magazine – webshopMy Profile

  • Reply Denise 28 december 2015 at 16:11

   Dankjewel! 🙂

 • Reply Desiree 26 december 2015 at 09:58

  Wat fijn om zo tijd door te brengen met familie, je vriend en vriendinnen na die drukke periode! Altijd leuk zo uitgebreid eten en cadeautjes uitpakken. Geniet van je tweede kerstdag! Gisteren was ik bij familie, vandaag zijn we met het gezin lekker thuis! Ook geen straf..
  Liefs
  Desiree plaatste onlangs…Spread the happiness #3My Profile

 • Reply Mariëlle 26 december 2015 at 10:33

  Leuk verslag, ik zou het heerlijk vinden om zoveel op te ruimen haha, je kunt me inhuren? Nee grapje haha! Fijne tweede kerstdagen 🙂
  Mariëlle plaatste onlangs…Scholl verzachtende crèmeMy Profile

 • Reply Marloes 26 december 2015 at 11:34

  Wat een leuke kerstdag heb je achter de rug zo. Lekker eten ook allemaal! Yum! Ik ben vanavond ook in de stad 😉 alleen dan bij Sunday Lounge in de St. Jan! Fijne 2e kerstdag X

  • Reply Denise 28 december 2015 at 16:12

   Hoe was Sunday Lounge? Ben benieuwd, zag er tof uit!

 • Reply Sabine 26 december 2015 at 12:12

  Wat een heerlijke foto’s, het ziet er allemaal echt super uit!!

 • Reply Maaike 26 december 2015 at 12:29

  Oeh, wat heerlijk ziet je brunch eruit zeg! Die toostjes zien er ook verrukkelijk uit haha. Fijne tweede kerstdag gewenst! 🙂
  Maaike plaatste onlangs…December TAG – Mijn favoriete kerstlook, warme chocolademelk & heel veel feestjesMy Profile

 • Reply Sarah 26 december 2015 at 13:57

  Fijn om te zien wat je allemaal gedaan hebt. Je foto’s zien er ook altijd zo mooi uit!
  Prettige feestdagen nog 🙂
  Sarah plaatste onlangs…Vrolijk Kerstfeest!My Profile

  • Reply Denise 28 december 2015 at 16:12

   Wat lief, dankjewel! 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 26 december 2015 at 16:35

  Wat een schattig cadeautje van Kiehls <3 Kei leuk! Die hapjes zien er allemaal ontzettend lekker uit, hmm 🙂 Volgens mij heb jij een fijne kerstdag achter de rug, veel plezier bij nummer 2!
  Nina Simplynspecial plaatste onlangs…Lifestyle | Het ultieme kerstfeest voor mij & andere bloggers #2My Profile

 • Reply Yvette 26 december 2015 at 16:41

  Heerlijk al dat eten ?

 • Reply Withlovefroms 26 december 2015 at 19:19

  Leuk 🙂 Wat een fijne cadeautjes heb je gekregen. En dat hapje van je papa ziet er best wel lekker uit! 🙂

 • Reply Loïs 26 december 2015 at 20:59

  Wat ziet het er heerlijk uit. Het ziet erna uit dat je een fijne Kerst hebt gehad!
  Loïs plaatste onlangs…New in / Peeptoe pumpsMy Profile

 • Reply anna 27 december 2015 at 18:26

  Leuke foto’s! Wat zag die Kerstbrunch er fantastisch uit zeg, wauw! Je vader heeft goed zijn best gedaan, haha.
  anna plaatste onlangs…MLBB #52 | DAGJE AMSTERDAM, UIT ETEN EN KERSTMy Profile

 • Reply lotje29 28 december 2015 at 10:15

  Ziet er uit als een leuke kerst! Gezellig met je familie en een heerlijk kerstdiner. Je kamer komt later wel! Familie gaat voor!

 • Reply Tedje 28 december 2015 at 10:56

  Yummm! Al die foodies zien er heerlijk uit!
  Tedje plaatste onlangs…Take a look at my 2015 #1My Profile

 • Reply Ellis 28 december 2015 at 11:56

  Ik had nog nooit gehoord van ploggen, maar het ziet er zo leuk uit!! Ik hoop dat je een leuke kerst hebt gehad en alvast een gelukkig nieuwjaar!
  xxx http://teacupofme.blogspot.nl/

 • Reply Rachel Kromdijk 28 december 2015 at 14:19

  ik hou van bordspellen altijd leuk om te doen! je hebt leuke foto’s gemaakt! liefs

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten