Geen categorie

PLOG 3/10 – Dagje Amsterdam

8 oktober 2014
Yes, de allereerste PLOG op m’n site is zojuist online gekomen en dit is vast en zeker niet de laatste. Het leek me leuk om jullie een dag – weliswaar een speciale – met me mee te nemen door middel van foto’s. Een aantal kiekjes komen jullie misschien bekend voor, maar toch wil ik jullie nog even mee terug nemen naar mijn dagje Amsterdam met heel veel leuke gebeurtenissen!

Dit gezellige uitje was eigenlijk niet uit de lucht komen vallen, ik was namelijk uitgenodigd voor een blogevent in hartje Amsterdam. Het Mercure Hotel Amsterdam City kreeg een heropening en thank god, ik en Joost mochten hier bij zijn! In dit artikel lees je een uitgebreid verslag én zie je nog veel meer foto’s.

De wijn die ze er hadden was absoluut goddelijk. Af en toe lijkt het misschien door de foto’s dat ik een enorme zuipschuit ben, dit is maar schijn! Af en toe een wijntje is wel eens fijn – en nee, zeker niet iedere week – en de glazen zijn gewoon zó ontzettend fotogeniek dat ik van ieder drankje een foto maak. Woops.

‘S ochtends werd ik heerlijk wakker in het mega grote bed. Het gevoel dat mijn klasgenoten al op school zaten en een dag tot 17:00 uur op de planning hadden staan maakte me toch wat onrustig. Gelukkig kon ik mezelf al snel een dag vrij gunnen en er gewoon optimaal van genieten. Ik draaide me dus mooi nog even om 🙂

We sliepen op de 9e etage en hadden een prachtig uitzicht over de Amstel. Langzaam werden we wakker met het zonnetje in onze gezichten – voor het geval je je afvroeg of we met gordijnen openslapen: NEE. Ik was het bed al uit geweest!

Dit was de ‘deur’ van de badkamer, uh.. apart? Ergens komt die man me bekend voor maar ik kan eigenlijk niet goed voor me halen waarvan. Does anybody know?

Tegen het ontbijtbuffet hoefde ik natuurlijk geen nee te zeggen. Eigenlijk ben ik een ontzettend slechte eter – vooral ‘s ochtends krijg ik geen hap door m’n keel – maar langs dit buffet ben ik zelfs twee keer gegaan! Het ziet er best gezond uit toch, jammer dat de helft van m’n bord bedekt wordt met vette spek. Kan gebeuren.

‘Jooost, even lachen!’ Tijd om de stad van Amsterdam in te duiken. Enige nadeel was dat we alle slaapspullen, goodiebag én cameratas mee moesten slepen. Ik kon zelfs een jurkje aan, mét blote benen omdat het ontzettend lekker weer was. Toch nog eventjes dat zomergevoel!

Natuurlijk waren we niet de enige, het leek wel of alle toeristen spontaan besloten hadden om een dagje naar Amsterdam over te vliegen. Stiekem voelde ik me ook wel een beetje toerist in eigen land. Toch kom ik redelijk vaak in Amsterdam, ik vind het er oprecht zó gezellig en zou er later echt wel een huisje willen zoeken. Misschien aan de gracht? Dromen kan altijd, toch?

Al sinds ik in Amsterdam kom vraag ik me af wat er in godsnaam in het sexmuseum te zien is. Na vijf keer op de drempel te hebben gestaan besloten we gewoon eens binnen te kijken, voor die vier euro entree konden we niet nóg langer twijfelen.

Één tip: ga hier niet heen. Ik weet dat jullie waarschijnlijk net zo nieuwsgierig zijn als ik, maar er is werkelijk helemaal niets boeiends te zien.Van een paar ranzige kiekjes op de muur tot een houten beeld in de hoek, het was dramatisch en zo ontzettend druk met andere nieuwsgierige mensen die teleurgesteld weer naar buiten druppelden.

We konden deze geweldige stad natuurlijk niet verlaten zonder een kijkje genomen te hebben in het shopwahalla. Gave winkels, zo véél gave winkels. Ik kon niet kiezen en besloot uiteindelijk maar gewoon nergens naar binnen te gaan. Joost had nieuwe sneakers nodig dus dit was de enige winkel waar we uiteindelijk drie kwartier binnen stonden te gapen.

Ik werd verliefd op dit exemplaar Nike’s. Zo leuk dat ze zwart zijn maar toch vrouwelijk. Uiteindelijk twijfelde ik te veel en waren m’n handen zo blauw van de zware tassen dat ik ze toch maar niet meegenomen had. Ik had er eigenlijk ook niet aan moeten denken om deze ook nog de hele dag mee te slepen. Zal ik ze alsnog gaan halen?

Even een ice tea om bij te tanken van deze zware maar ontzettend gezellige dag!

Lang leve onze gratis OV-chipkaart. Zin om te lopen hadden we niet meer, tijd om lekker met de tram door Amsterdam te gaan. We wilden graag eens gaan lunchen bij Brasserie Van Dam – Nicolette, here we come! – maar na vier keer verkeerd gelopen te zijn besloten we toch om het aan de tram over te laten.

Finally, gearriveerd! De kaart was echt ontzettend uitgebreid en het viel me meteen op dat alles echt prima betaalbaar was. Op de een of andere manier had ik verwacht dat ik met een rib uit m’n lijf minder naar huis zou gaan maar dit viel me ontzettend mee. Na een lekker broodje carpaccio – duh! – liepen we weer terug richting de metro. Zeker een aanrader wanneer je rustig een hapje wilt eten en de drukte even wilt ontvluchten.

Ach, omdat we nog niet genoeg gegeten hadden – mijn buik ontplofte – namen we nog een overheerlijke McFlurry. Iedere keer wanneer ik langs een McDonalds loop heb ik daar gewoon zin in en laten er in Amsterdam nou eens een stuk of 300 zitten.

Tijd om weer naar huis te gaan! We maakten ons klaar voor een rit met de trein van twee uur(!), maar we waren zo moe dat we in slaap vielen en voor we het wisten waren we alweer thuis.

Omdat ik al een tijdje geleden met vriendinnen had afgesproken om weer eens bij te kletsen friste ik me op en maakte me klaar voor een wijn is fijn-avondje. Ik weet het, wéér een wijn foto maar écht, deze twee keer in de week was een uitzondering. 
Na een onwijs gezellige avond in de stad met deze twee schatten viel ik tevreden in slaap. Het was inmiddels weer vier uur geworden voordat ik in bed lag, maar gelukkig had ik tijd genoeg om uit te slapen.
Yeey, mijn allereerste plog! Vonden jullie het leuk om zo echt een héle dag van mij te zien en zouden jullie dit vaker voorbij willen zien komen? Let me know!

You Might Also Like

105 Comments

 • Reply Michaela J. 8 oktober 2014 at 04:18

  Wat een super leuke plog! Volgens mij heb je een leuke dag achter de rug 😉

 • Reply Laura Steenks 8 oktober 2014 at 04:55

  Wat super leuk om te zien! 🙂

 • Reply Marloes Mol 8 oktober 2014 at 05:21

  Wat een leuke plog heb je ervan gemaakt Denise! Ziet eruit als een heerlijk dagje! En bij van Dam kun je inderdaad zo lekker eten. Ik ben er een tijdje terug nog geweest! Zeker een aanrader!

 • Reply MissBeautyFreak 8 oktober 2014 at 05:22

  Leuke foto's! Ik vond het erg leuk om te zien, misschien vaker doen?

 • Reply Kimsbloglife 8 oktober 2014 at 05:43

  Superleuk om te zien! Die man op de deur, is dat niet Rubens, die schilder? Ik kan er ook helemaal naast zitten hoor 😀 zo te zien hebben jullie een gezellige dag gehad! Kan goed doen he, zo eens een 'weekendje' samen weg!

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 05:52

   Dankjewel Kim! Haha, het zou best kunnen hoor?! Het was inderdaad ontzettend gezellig!

 • Reply Kimsbloglife 8 oktober 2014 at 05:44

  Ik ben trouwens ook al in het sexmuseum geweest, inderdaad niet zo spectaculair… Maar ben toch blij dat ik nu weet wat het is haha 🙂 heb je de Dungeon (dat spookhuis) al gedaan? Dat vond ik wel de moeite! 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 05:52

   Ik moést gewoon een keertje zien wat er te nou eigenlijk te zien was van binnen. Ik ben nog niet in het spookhuis geweest, dankjewel voor de tip! <3

  • Reply Vanessa 8 oktober 2014 at 14:20

   Leuke plog! Ooh, ik heb die Dungeon (spookhuis) ooit gedaan met school en ik vond het verschrikkelijk, maar ik ben dan ook heel bang in 't donker, haha! x

 • Reply EVE Inthecity 8 oktober 2014 at 05:45

  Heerlijk kijkje in het leven van BeautybyDenies! Zeker vaker doen! Liefs!

 • Reply Dagmar Valerie 8 oktober 2014 at 05:47

  Joepieee ik word helemaal blij van je plog, wat een heerlijk overzicht van een geslaagde dag <3

 • Reply Svenja 8 oktober 2014 at 06:00

  Super gezellig zo een dagje Amsterdam samen <3 Zo te zien hebben jullie heerlijk genoten!

 • Reply Esther 8 oktober 2014 at 06:11

  Vind het super leuk om te lezen, dus zeker vaker een Plog maken! Ik vraag me dus ook altijd als ik langs het sexmuseum kom, wat er te zien is, maar heb al vaker gehoord dat het dus inderdaad écht niks voorstelt. Leu k artikel (:

 • Reply Madeleine 8 oktober 2014 at 06:32

  Leuke plog, ziet er gezellig uit!

 • Reply Yudeska 8 oktober 2014 at 06:36

  Zag er erg gezellig uit, ik zeg vaker doen;)

 • Reply Lovely Lonnie 8 oktober 2014 at 06:53

  Leuke plog! Dat moet een leuke dag zijn geweest. Leuke foto's.

 • Reply Mira Ennen 8 oktober 2014 at 06:55

  Ik twijfel tussen Rembrand en Rubens op de deur haha

 • Reply Kim 8 oktober 2014 at 06:57

  Leuk dat je hebt geplogd! Vaker doen :D. Het ziet er erg gezellig uit <3

 • Reply Saskia 8 oktober 2014 at 06:59

  Leuke plog ziet er gezellig uit!

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 8 oktober 2014 at 07:00

  Super leuk deze plog! Wat een heerlijk dagje heb je gehad in Amsterdam! Fijn met die zon uiteraard!

 • Reply Jasmijn 8 oktober 2014 at 07:41

  Super leuke plog! Mag je zeker vaker doen 😉 Hele leuke foto's heb je gemaakt. Dat dagje Amsterdam zag er heel geslaagd uit 🙂

 • Reply Dionne Knooren 8 oktober 2014 at 07:43

  Ziet er heel leuk uit! 😀

 • Reply Daphne G 8 oktober 2014 at 07:58

  Wat een leuk en gezellig dagje!

 • Reply Eva Realitijd 8 oktober 2014 at 08:09

  leuk, zo'n plog! Vind ik toffer dan een vlog ofzo. Wil ik ook eens gaan doen, als ik een leuke goed gevulde dag heb.

 • Reply Mirne 8 oktober 2014 at 08:23

  Leuk! En ik hou ook altijd van hotel ontbijtjes. 😀

 • Reply Rachel Kromdijk 8 oktober 2014 at 08:23

  Je ziet er happy uit ik vind dat altijd super om te zien! je lijkt mij een leuke meid om mee om te gaan! leuke foto's meis liefs

 • Reply Anouk 8 oktober 2014 at 08:26

  Wat een leuk plogje! Het ziet er uit als een super gezellig dagje! <3

 • Reply Dianne Overbeeke 8 oktober 2014 at 08:50

  Wat een leuke plog!! Ziet er uit als een geslaagde dag:)!

 • Reply Rebecca 8 oktober 2014 at 09:39

  Haha oh god het Sexmuseum, ik ben blij dat het super goed koop was maar anders had ik mijn geld terug gewild. Ik was met een groepje en daarmee hebben we het wel naar ons zin gehad maar daar bleef het bij ;D
  Leuke foto's! en ben best jaloers dat je bij de opening mocht zijn hihi

 • Reply Laura 8 oktober 2014 at 10:03

  Leuke plog! Ziet er uit als een gezellig dagje! Ik wil ook nog graag bij Van Dam lunchen, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Wel fijn dat het daar een beetje betaalbaar is, ik had ook het idee dat het daar duur zou zijn.

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 11:34

   Dankjewel Laura! Echt wel een aanrader, het eten is er ook ontzettend lekker!

 • Reply Femke Steketee 8 oktober 2014 at 10:52

  Hey zuipschuit! 😉 Ziet eruit als een lekker dagje! Als oud horeca fanaat ben ik ook zo benieuwd naar brasserie van Dam. Misschien toch maar eens een dagje inplannen binnenkort. Groetjes xx Femke

 • Reply Manon Boerakker 8 oktober 2014 at 11:12

  Super leuk om te zien, gaaf dat je was uitgenodigd voor mercure event!

 • Reply Aurelie 8 oktober 2014 at 14:25

  Super leuke plog! Je mag dit zeker vaker doen, want ik vind het echt heel fijn om te lezen (en te zien!)

 • Reply Justine A 8 oktober 2014 at 14:43

  Heel leuk om te zien! Vrijdag was zo te zien een hele gezellige dag 🙂 Mag je heus vaker doen, vind ik wel leuk in elk geval haha.

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 16:56

   Ah dankjewel Justine! Het was inderdaad nog een hele gezellige dag na het event!

 • Reply Femke 8 oktober 2014 at 14:57

  Jeeej, je eerste plog is een feit haha! Super leuk, ik zeg nog een keer 😀

 • Reply Nortfhlix NL 8 oktober 2014 at 15:09

  Wat een leuke volle plog!
  Volgens mij zijn dat Nike Air Maxx model Thea…
  Ik vind ze ook prachtig, lekker licht enzo en zwart kan altijd.
  Ze zijn echter iedere keer uitverkocht!

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 16:57

   Jaaa inderdaad Thea! Oh echt, dat had ik helemaal niet in de gaten.. Had ik ze stiekem dus echt mee moeten nemen, straks kan ik er niet meer aan komen!

 • Reply Melissa Charlotte 8 oktober 2014 at 15:21

  Leuk dagje en tof dat je in het hotel mocht overnachten! En die schoenen zijn wel heel leuk..

 • Reply Priscilla Dijkman 8 oktober 2014 at 15:34

  Ah leuk, het ziet er allemaal ontzettend gezellig uit! 🙂

 • Reply Cindy 8 oktober 2014 at 17:04

  Wat een leuke plog! Die man bij de badkamer is een schilder, maar vraag me niet welke haha. Ziet er erg gezellig uit, leuk zo'n dagje Amsterdam met je lief.

 • Reply Mariëlle M. 8 oktober 2014 at 17:14

  Wat schrijf je toch leuk en wat een leuke foto's! Dit ziet er allemaal erg lekker en gezellig uit!

 • Reply Maureen (Beautyaddicted.nl) 8 oktober 2014 at 17:41

  Naja, ik zie mij reactie niet verschijnen. Maar het ziet eruit als een goed geslaagd dagje, heerlijk weer! Beter dan naar school gaan nietwaar? :p

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 18:48

   Wat vervelend, gek! Haha inderdaad beter dan school, kan wel een keertje toch?!

 • Reply Shanti 8 oktober 2014 at 17:45

  Wat een leuke dag 🙂 Leuk dat je was uitgenodigd.

 • Reply Loïs 8 oktober 2014 at 19:04

  Bedankt voor je reactie laatst op mijn blog artikel over de spiegelreflex camera. Natuurlijk ken ik jouw kwaliteit foto´s, bedankt voor de tip!

  Liefs,
  http://www.loisblog.com

 • Reply Anne Solveig 8 oktober 2014 at 19:34

  Super leuk!!

 • Reply Window On My Wardrobe 8 oktober 2014 at 20:11

  Leuke plog! Amsterdam is echt zo'n leuke stad! En die zwarte Nikes vind ik superleuk! Misschien kan je ze wel online bestellen?

  X Sara

 • Reply Claudia 8 oktober 2014 at 20:13

  Wat een leuke plog. 82 reacties, wow!! Dan moet je veel lezen! Die schoenen moet je echt doen, ze zijn zo leuk!

  • Reply Denise van Kalmthout 8 oktober 2014 at 20:22

   Haha veel he, het valt in de smaak! Ik ga meteen kijken of ik ze nog online kan bestellen!

 • Reply Lieselot Vandemeulebroucke 8 oktober 2014 at 20:15

  Heel leuke plog :)! Het hotel ziet er erg mooi uit :)!

 • Reply Sara - lovelowbudget 8 oktober 2014 at 20:17

  Dat ziet er uit als een super fijne dag! Heerlijk, zo'n dag waarop je alleen maar fijne dingen doet.

 • Reply Saraya Callewaert 8 oktober 2014 at 20:31

  Wat een leuke plog, vorige maand had ik ook voor de eerste keer geplogt & het is echt leuk om te doen hė :).
  X

 • Reply Renee Raadsheer 9 oktober 2014 at 09:35

  Wat een mega leuk idee, tof om te zien!

 • Reply Sophia 10 oktober 2014 at 10:22

  Wat gaaf dat je naar de heropening van het Mercure Hotel mocht! Zo te zien hebben jullie een erg leuke dag gehad!

 • Reply Linda 10 oktober 2014 at 20:35

  Wat een leuke plog meis, fijn dat het sex-museum mysterie nu ontrafeld is haha! Kon je jou bagage trouwens niet in een locker of in de lobby van het hotel laten, tot je naar huis ging? Dat werkt voor mij altijd fantastisch 🙂 En wat leuk dat je bij van Dam hebt gegeten, ik wist niet dat ze in Amsterdam zaten haha!

  • Reply Denise van Kalmthout 12 oktober 2014 at 15:04

   Ah dankjewel Linda! Dat kon inderdaad misschien wel, hadden we helemaal niet over nagedacht!

 • Reply withlovefromS 10 oktober 2014 at 21:41

  Leuke plog! Wat leuk dat jullie naar Amsterdam zijn gegaan!

 • Reply Anke 11 oktober 2014 at 14:14

  Zo leuk ! Zo'n posts zijn altijd leuk om te lezen 😀

 • Reply DramaQueen 12 oktober 2014 at 10:06

  Leuke plog! Die badkamerdeur is wel gaaf ja! X

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten