Beauty

Rituals – The Ritual of Ayurveda

17 oktober 2017

Het is weer even geleden dat er een beauty gerelateerde review verscheen op m’n blog, maar vandaag is het tijd om een grote favoriet eens in het zonnetje te zetten. Rituals heeft namelijk een vernieuwde The Ritual of Ayurveda lijn uitgebracht en ik geloof dat ik nog nooit zo iets lekkers geroken heb. Vandaag review ik twee producten, kijk je met me mee?

Het merk Rituals kennen we inmiddels allemaal wel, toch? Ik schreef vorig jaar al over de heerlijke limited edition Ritual of Light wintercollectie en ben daarnaast gewoon een ENORME fan van alle geurkaarsen. Maar goed, vandaag staat in het teken van de vernieuwde The Ritual of Ayurveda lijn. Rituals heeft de verpakking van deze lijn namelijk een nieuw jasje gegeven en daarnaast is de collectie aangevuld met nieuwe producten. De hele lijn is erop gericht om het evenwicht te herstellen en daarmee je gezondheid en welzijn te verbeteren. De afgelopen weken heb ik uitgebreid de shower oil en body scrub uitgeprobeerd én vandaag vertel ik jullie er alles over. Let’s go!

De hele collectie is geïnspireerd op de eeuwenoude Indiase leer van Ayurveda of ‘levenswetenschap’. Het meest belangrijk van lichaamsverzorging vind ik persoonlijk de geur. En geloof me, ik heb oprecht nog nooit zo iets lekkers geroken dan deze lijn. Het is een combinatie van Indiase roos met Himalaya-honing en zoete amandelolie, ik denk dat bijna iedereen dit ontzettend lekker gaat vinden.

The Ritual of Ayurveda Shower Oil – €8,50

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit shower olie gebruik onder de douche. Vaak ben ik toch bang dat ik uitglijd in de douche of dat mijn huid heel vettig wordt. Maar goed, omdat het al jaren geleden is dat ik het überhaupt probeerde, was het tijd voor een nieuwe kans. Een van de pluspunten van deze shower olie vind ik het feit dat hij bij contact met water verandert in een zachte schuim substantie, het doet me eigenlijk denken aan de shower foams. Door de amandelolie die in dit product zit gaat je huid ontzettend zacht aanvoelen en juist helemaal niet vettig, heel fijn. Daarnaast zorgt de shower olie voor een gehydrateerde huid en ruikt hij oprecht HEERLIJK. Uiteraard is de aromatische geur van Indiase Roos hier weer in verwerkt. Ik heb me trouwens laten vertellen door de website van Rituals dat dit product voorheen ‘Yogi Delight’ genoemd werd, dus wellicht komt je dat bekend voor. Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden over dit product en verwelkom in ieder geval deze olie graag onder de douche 🙂

The Ritual of Ayurveda Body Scrub – €19,50

De scrubs van Rituals zijn naast de body butters sowieso een van mijn favoriete producten. Heerlijke grote potten van 450 gram en vaak met de meest fantastische geuren. En zo ook deze Ritual of Ayurveda Body Scrub. Van natura zorgt je lichaam ervoor dat de verouderde huidcellen op je lichaam worden afgestoten en dat zorgt weer voor een gezondere en egalere huid. Dit proces gaat langzamer naarmate je ouder wordt, dus daarom kan een body scrub zo’n twee keer in de week geen kwaad. Ik maak altijd de huid een beetje vochtig en masseer vervolgens de scrub in, echt een fijn gevoel. Deze variant van Rituals bevat kristalzout van het Himalaya-gebergte en voelt stevig, maar toch subtiel. Na het scrubben zit er nog een dun en verzachtend laagje olie op de huid, ik vind het persoonlijk heel fijn.

Conclusie? Ik ben echt super tevreden over deze lijn en ga hoogstwaarschijnlijk nog een aantal andere producten uit deze collectie aanschaffen. Omdat ik de geur zo fantastisch vind denk ik dat de geurkaars ook zeker het aanschaffen waard gaat zijn en daarnaast zijn natuurlijk de grote potten body creams niet te missen. Deze scrub en shower olie zijn in ieder geval al meteen al in de badkamer gezet en worden op dit moment nog met veel plezier gebruikt. Zeker een aanrader om deze lijn uit te proberen wanneer je van bijzondere geuren houdt!

Alle producten liggen vanaf 18 september in de winkel en zijn verkrijgbaar via Rituals.com.

Liefs,
Denise

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply mieke | mieksmind 17 oktober 2017 at 12:14

  Ik ben dol op deze lijn van Rituals maar ik heb liever een shower foam dan een shower oil. Super fijne items van rituals
  mieke | mieksmind plaatste onlangs…La Roche-Posay Body Milk en Effaclar DuoMy Profile

 • Reply Alexandra 17 oktober 2017 at 13:23

  Allereerst: wauw, hele mooie foto’s, de kleuren komen echt perfect uit! 🙂 Ik gebruik sinds kort een scrub van Rituals, ben helemaal fan haha! Deze producten klinken ook érg fijn, binnenkort eens opzoeken in de winkel! ^^

  xx
  Alexandra plaatste onlangs…Blog ThoughtsMy Profile

 • Reply Kim 17 oktober 2017 at 14:52

  Ik ben echt gek op Rituals. Deze lijn ga ik eens ruiken in de winkel.
  Kim plaatste onlangs…WEEKVLOG #9: Make-up STASH opruimen & inpakken!My Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 17 oktober 2017 at 15:01

  Ik vind deze lijn echt heerlijk!!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Rondreis door Thailand Deel 5My Profile

 • Reply Melissa 17 oktober 2017 at 17:29

  Oh de geur van deze producten is zo zalig! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik vind zo’n olielaagje ook altijd fijn na het scrubben.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten