Geen categorie

RollCare Pet Kledingroller

12 november 2014
Heb jij ook zo’n heerlijke fluffy kat, hond of konijn en word je soms gék van die haren op je kleding of meubels? Ik zelf heb de liefste kat van de wereld, maar hij verliest helaas vaak haren waardoor kroelen met een nieuwe outfit er eigenlijk niet inzit. Ik testte de RollCare – weer eens wat anders! – en kwam tot een verbazingwekkende ontdekking. Kijk je met me mee?

De RollCare is speciaal gemaakt om haren en pluisjes van huisdieren te verwijderen, van alle oppervlakten. Of je nu een besmettelijke witte bank hebt of je mooie zwarte broek opeens voorzien is van honderden kleine witte haartjes: RollCare belooft alles in een handomdraai te verwijderen. 

De roller wordt verpakt in een handig kartonnetje waarop in verschillende talen uitgelegd wordt hoe het concept precies werkt. Je rolt de RollCare over het oppervlak wat je wilt reinigen en door het kleverige rollertje blijven alle haren, pluisjes, stofdeeltjes en vuil hangen. Na gebruik houd je de rol onder een straal met warm water en laat je hem drogen. Daarna kun je het beschermdekseltje er weer op doen en is hij weer klaar voor gebruik. Onwijs fijn dat je dus niet steeds een nieuwe roller er op hoeft te zetten of je echt met plakstrips werkt. Afwassen, drogen en klaar!

Ik pakte mijn fluffy katje natuurlijk expres een aantal keer op en kroelde heerlijk met hem op schoot. Resultaat: HAREN. Overal. Dit is ook meteen de reden waarom ik hem niet oppak wanneer ik op het punt sta om te vertrekken. Vooral op zwarte broeken zie je de witte haren ontzettend goed.

De RollCare zit verpakt met een soort beschermdeksel om de roller. Deze is heel makkelijk te verwijderen. Wanneer je hem voor het eerst gebruikt moet je over de roller nog een extra folie verwijderen en dan kun je meteen aan de slag. De roller is gemaakt van een soort rubber en plakt dus niet echt, maar de haren en stofdeeltjes blijven er wel aanplakken. Ideaal! Even een paar keer op en neer rollen.. 

.. en done! Wauw, werkelijk álle haren zijn verwijderd. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat deze roller zó goed zou werken. Met een paar keer op en neer rollen over mijn broek lijkt hij weer als nieuw.

Alle haren – inclusief stofdeeltjes en grassprieten – blijven mooi aan de roller plakken. Doordat de roller redelijk klein is liet ik hem wel een aantal keren uit mijn handen vallen. Mijn tip is dus om zeker voor de wat grotere variant te gaan, die maar een paar euro extra kost en een betere grip heeft.
Even afspoelen onder de warme kraan en de RollCare is weer als nieuw. Na dat ik hem even heb laten drogen in de zon, probeerde ik het opnieuw en het werkte inderdaad nog helemaal naar behoren. De roller is erg compact en dus ook heel handig om mee te nemen. Het is oorspronkelijk gemaakt om dierenharen mee te verwijderen, maar wanneer je gewoon snel last hebt van stofjes denk ik dat dit product ook prima werkt. Absoluut een aanrader wanneer je haar-vrij de deur uit wilt gaan!
RollCare Pet Kledingroller Small 6,95 euro – te koop bij Huisdierplein.nl

Zou jij dit product gebruiken?

You Might Also Like

41 Comments

 • Avatar
  Reply Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla 12 november 2014 at 14:28

  Need it. Ik heb een kat die nog wel eens op een eetstoel wilt slapen. Koningin heeft haar eigen slaapplekje maar wisselt nog wel eens af 😉

  Leuk geschreven.

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Dankjewel Nesrin! <3

 • Avatar
  Reply Manon Boerakker 12 november 2014 at 14:45

  Ziet er goed uit ik gebruik gewoon de rollen van h&m

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Die zijn inderdaad ook handig voor pluisjes!

 • Avatar
  Reply Petra 12 november 2014 at 14:48

  Dit is inderdaad een toppertje…werkt supergoed!

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Jaaa precies, echt een aanrader!

 • Avatar
  Reply Melanie Jong Tjien Fa 12 november 2014 at 16:04

  Ohh deze heb ik nodig! Mijn vriend heeft 3 prachtige katten, maar ze laten zoveel witte haren los. Deze zou perfect zijn voor onderweg. Fijn review 🙂

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Dankjewel Melanie! <3

 • Avatar
  Reply Milou S 12 november 2014 at 16:06

  Ik heb gewoon zo'n roller van H&M maar deze werkt wel goed!

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Echt een super fijn resultaat geeft deze! <3

 • Avatar
  Reply Rosa 12 november 2014 at 16:18

  Oh perfect voor op mijn Sinterklaas lijstje 🙂

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Hihi zeker Rosa!

 • Avatar
  Reply Sarah H 12 november 2014 at 16:26

  Wauw! Handig. Heb ik nodig met al mijn huisdieren 🙂

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Handig he Sarah!

 • Avatar
  Reply Mariëlle M. 12 november 2014 at 17:44

  Dit is echt een goeie!

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:43

   Hij werkt super!

 • Avatar
  Reply Natascha 12 november 2014 at 18:33

  Ik vind dit soort dingen ook erg handig! Fijn voor mijn lange haren in de herfst 😉 Al mijn jasjes zitten eronder.

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Ja, verschrikkelijk he Natascha!

 • Avatar
  Reply Annelies DP 12 november 2014 at 18:46

  Ziet er erg handig uit als je een huisdier in huis hebt! Liefs

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Super fijn inderdaad! <3

 • Avatar
  Reply Saraya Callewaert 12 november 2014 at 19:03

  Dit is erg handig!
  Zelf heb ik huisdieren & dit is de ideale haar verdwijn roller 🙂
  X

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Bij mij werkt 'ie ook super!

 • Avatar
  Reply Eva (Creativity and Chocolate) 12 november 2014 at 19:03

  Wat een handig ding! Kan ik wel gebruiken met 2 honden in huis! xx

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Ja precies, I know how you feel haha!

 • Avatar
  Reply Lovely Lonnie 12 november 2014 at 19:20

  Handig dit zeg. Ik heb altijd katten gehad (nu helaas niet meer) en alles incl. ik zat altijd helemaal onder de haren. Ik gebruikte toen altijd een kledingroller.

 • Avatar
  Reply Anna 12 november 2014 at 19:24

  Super handig! Met langharige cavia's die uitharen als katten is dit geen overbodige luxe, hihi. X

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Ah ja, echt een fijn prijsje heeft deze roller ook!

 • Avatar
  Reply wellnewss 12 november 2014 at 20:34

  Oh kijk dit is echt handig. Ik heb 2 lieverds die ook erg verharen helaas. Xx Laura

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:45

   Handig he Laura!

 • Avatar
  Reply Window On My Wardrobe 12 november 2014 at 20:43

  Heel handig dat je hem kan afspoelen en opnieuw gebruiken! Ik heb zelf een katje thuis en ik en mijn meubilair hangen altijd vol met haren. Ik gebruik nu een plakroller met vellen die je moet aftrekken, maar dit lijkt me wel een stuk milieuvriendelijker!

  X Sara

  • Avatar
   Reply Denise 12 november 2014 at 23:44

   Dat sowieso Sara!

 • Avatar
  Reply Linda 12 november 2014 at 23:57

  Wat een uitkomst, hij lijkt mij nu al onmisbaar thuis!

 • Avatar
  Reply Anoniem 13 november 2014 at 07:42

  Ja dat is wat ik zoek, bedankt voor de review en ik ga er meteen eentje bestellen.

  • Avatar
   Reply Denise 13 november 2014 at 14:12

   Super leuk om te horen!

 • Avatar
  Reply Dhini 13 november 2014 at 08:21

  Dat is handig ding

 • Avatar
  Reply Denise 13 november 2014 at 20:28

  Oh! Dit is precies wat ik nodig heb met onze poes! Thanks voor de tip! (:

 • Avatar
  Reply l'Armoire d'Amélie 13 november 2014 at 20:48

  Handig! Dat is echt wat ik nodig heb! Ik heb een langharige chihuahua en als ik iets zwarts aan heb, is dat echt rampzalig! 😀 Dit is een grappig item om op mijn wishlist te zetten! Thnx voor de tip! Xx

 • Avatar
  Reply Estrella 14 november 2014 at 22:25

  Klinkt goed! Ik heb voorheen ook zo'n rubber roller gehad en die vond ik veel fijner dan die met papier wat je er steeds vanaf moet trekken, maar die ik had was van HEMA en die hebben nu ook alleen die met papier. Ik ga deze dus mooi eens bestellen. Bedankt voor de tip!

 • Avatar
  Reply Alexa Op 't Land 15 november 2014 at 11:02

  Super handig ik heb er eentje van H&M die werkt hetzelfde! Heel chil.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten