Persoonlijk

3 maanden samenwonen: hoe bevalt het?

25 oktober 2017

Met stipt op nummer één van de meest gestelde vraag aan ons de afgelopen drie maanden: hoe bevalt het samenwonen eigenlijk? Het is natuurlijk niet niks om én voor het eerst uit huis te gaan én meteen samen te gaan wonen, dus wennen was het zeker. Vandaag een update! Kijk je met me mee?

Best wel wennen
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het bevalt eigenlijk hartstikke goed. Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit moest wennen, want de eerste weken waren niet alleen maar rozengeur en maneschijn en af en toe ook best wel eens moeilijk. Vooral voor mij. Je gaat natuurlijk van gezellige afspraakjes naar zeven dagen per week samen, waardoor je opeens ook de minder leuke kanten van elkaar gaat zien. Daarnaast ben ik onbewust gewend om altijd iemand om me heen te hebben, logisch wanneer je uit een gezin van vijf komt. Wanneer Joost nu niet thuis is (40 uur stage etc.), ben ik echt helemaal alleen thuis en dat voelde vooral op het begin best wel gek. Nu na bijna vier maanden is het al normaal geworden, maar er zijn best wat momenten geweest dat ik gewoon weer even terug naar mijn ouderlijk huis ben gefietst. Daarnaast eet ik af en toe ook nog ‘thuis’ wanneer Joost bijvoorbeeld werkt of gaan we bij zijn ouders eten. Gewoon even voor de gezelligheid, alleen is ook maar zo alleen 🙂

Poetsen!
Daarnaast bevalt ook het huishouden eigenlijk heel erg goed. Joost en ik staan hier gelukkig met dezelfde instelling in, we willen het appartement allebei netjes en schoon houden. Ik moet zeggen dat ik het ook niet heel vervelend vind en het is zo gedaan: een wasje draaien, stofzuigen, iedere avond afwassen (ik mis de vaatwasser nog steeds, zou dit gevoel nog weggaan?), poetsen en af en toe een dweil er doorheen. Het is wel een vrij grote verandering met de dingen die we een paar maanden geleden thuis deden, maar absoluut geen dagtaak. Ook heb ik het grote geluk dat Joost koken leuk vindt en graag nieuwe dingen uitprobeert, dus daar profiteer ik fijn van mee. Boodschappen doe ik wel negen van de tien keer, dus zo verdelen we de taken gewoon.

It’s all about the money
Tsja, uit huis gaan betekent ook een heel ander uitgavenpatroon. Ik ben nu natuurlijk net afgestudeerd en Joost studeert nog, dus we hebben nog geen fulltime inkomens. Gelukkig hebben we een gloednieuw appartement kunnen bemachtigen waarvan we de kosten prima kunnen delen, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. In het begin was het ook nog even aftasten hoeveel geld we zouden uitgeven aan de boodschappen (ik voel me heel degelijk nu ik dit zo opschrijf, haha), maar ook dat bedrag hadden we eigenlijk al meteen goed ingeschat. Wel moet ik er erg aan wennen dat er opeens VEEL meer uitgaat dan toen ik thuis woonde. Logisch natuurlijk, ik kon toen maandelijks véél sparen en vooral lekker veel uiteten gaan en alles doen wat ik leuk vond. Ligt nu wel een klein beetje anders, want die energierekening moet ook betaald worden en ik ben er ook achter gekomen dat shampoo’s blijkbaar niet in het badkamerkastje groeien. Je komt er pas echt achter wat al die kleine dingen samen kosten wanneer je het ook daadwerkelijk moet kopen, dat was best even slikken.

Al met al zouden zowel Joost als ik niet meer terug willen. We hadden het ontzettend goed thuis, maar ook het op onze eigen benen staan bevalt gewoon goed. Natuurlijk is het af en toe héél fijn om terug bij mijn ouders te komen en gewoon lekker verzorgd te worden (dat mis ik wel hoor), maar ons appartement voelt nu ook echt als thuis en ik zou het niet willen missen. We hebben het helemaal naar onze eigen smaak ingericht, weten het goed schoon te maken zonder discussies en hebben onze draai gewoon gevonden. Naast af en toe een kleine discussie hier en daar vinden we elkaar ook nog steeds heel lief, dus ook dat moet goed komen 😉

Liefs,
Denise

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mira 25 oktober 2017 at 12:14

  Fijn dat het zo goed bevalt, en wennen is heel normaal! Ik denk altijd, als je je partner minstens elke week een keer achter het behang wilt plakken, dan zit het echt goed! Op naar de volgende fijne maanden:) Liefs
  Mira plaatste onlangs…Food | Salted Caramel Hot ChocolateMy Profile

 • Reply Larissa 25 oktober 2017 at 12:46

  Fijn om te horen dat het allemaal eigenlijk gewoon prima gaat! Ontzettend fijn dat jullie daar samen zo uit komen. En heerlijk, een jongen die koken leuk vindt, haha. Lekker van profiteren! 😉
  Larissa plaatste onlangs…Alle polaroids die ik ooit heb gemaaktMy Profile

 • Reply Ine 25 oktober 2017 at 13:07

  Leuk om te horen dat het zo goed gaat! En af en toe eens naar huis gaan, vind ik zelf ook altijd fantastisch. Je nog eens lekker laten verwennen door je ouders 😉
  Ine plaatste onlangs…Smiley bagMy Profile

 • Reply Tedje 25 oktober 2017 at 14:43

  Haha, ik vond het ook zo wennen dat shampoo, tandpasta en al dat soort dingen niet meer automatisch vervangen werden 😉 Herkenbaar!
  Tedje plaatste onlangs…8 leuke meidenseries op NetflixMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 25 oktober 2017 at 19:11

  Heel leuk om te lezen! Ik kan me wel vinden in jouw verhaal, inderdaad allemaal even wat anders maar ook wij willen niet meer terug hihi!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Miss Sporty Crazy Me MascaraMy Profile

 • Reply Kim 25 oktober 2017 at 21:18

  Wat fijn dat het prima gaat!
  Kim plaatste onlangs…Recept: snelle en makkelijke cinnamon rolls voor de herfstMy Profile

 • Reply Marloes 25 oktober 2017 at 22:38

  Fijn om te horen dat het allemaal goed bevalt. Ik vond het juist altijd heerlijk om eventjes alleen te zijn hihi!
  Marloes plaatste onlangs…Recept: de lekkerste Herfst Chai LatteMy Profile

 • Reply Lieke van Veen 27 oktober 2017 at 17:38

  Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat. Mijn vriend en ik wonen allebei nog thuis, maar mochten een paar keer op het huis passen bij zijn broer toen hij op vakantie was. Ik zou super graag samen willen wonen, maar ik merkte ook wel dat het toch wel eenzaam was toen hij aan het werk was. Ik ben het ook gewend dat er altijd iemand thuis is. Qua schoonmaakwerkzaamheden viel het wel mee inderdaad, alleen die afwas iedere keer daar had ik ook echt een hekel aan.

 • Reply Justine 28 oktober 2017 at 16:17

  Ik had eigenlijk niets anders verwacht, wat fijn mup! <3
  Justine plaatste onlangs…10 toffe dingen die ik tijdens mijn tijd in Perth heb gedaanMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten