Lifestyle

Wat het bloggen mij allemaal gebracht heeft

24 november 2016
Precies twee jaar geleden schreef ik een artikel over wat ik heb bereikt door het bloggen (ik was toen pas een half jaar bezig!), maar inmiddels is m’n blog gelukkig groter geworden en kan ik veel mooie punten aan dit lijstje toevoegen. Ondanks dat het hard werken is, krijg ik er namelijk ook véél leuks voor terug. Benieuwd wat het bloggen mij tot nu toe al allemaal gebracht heeft? Lees mee!

Vriendinnen
Met stipt op nummer één staat nog steeds het puntje vriendinnen, zonder mijn blog had ik waarschijnlijk heel veel lieve meiden nooit gekend. In de afgelopen 2,5 jaar ben ik heel Nederland ongeveer rondgereisd en heb ik overal mensen leren kennen, iets wat ik voordat ik een blog begon nooit had verwacht. Het is niet dat ik echt verlegen was voordat ik begon met bloggen, ik keek gewoon graag de kat uit de boom en zag allemaal wel hoe het liep. Door het bloggen heb ik geleerd om juist op mensen af te stappen en zelfs alleen een dag door Amsterdam te slenteren. Daarnaast leer je bloggers en lezers online kennen, zie je herkenbare gezichten terug op events (gezellig!) en op deze manier leer je elkaar steeds beter kennen. Ik denk wel dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik vooral de sociale contacten die ik aan het bloggen overhoud héél erg bijzonder vind.

Bijzondere samenwerkingen en toffe events
En tsja, bijzondere samenwerkingen en toffe events kunnen ook eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Toen ik een blog begon wist ik niet eens dat je ook kon samenwerken met bedrijven of merken, maar al heel snel werd ik benaderd voor de allereerste samenwerking. Super bijzonder! En ondanks dat mijn mailbox tegenwoordig dagelijks overstroomd, ben ik nog steeds iedere dag dankbaar dat ik zo ver gekomen ben. Want hoe tof is het wanneer je uitgenodigd wordt om als VIP bij het concert van Afrojack aanwezig te mogen zijn, om als eerste in een kersverse Primark te mogen winkelen (volgende week weer in Amsterdam, omg!), om verschillende luxe hotels te testen en bijna dagelijks prachtige cadeaus opgestuurd te krijgen? Een groot cadeau, dat besef ik me goed. Uiteraard word er ook hard voor gewerkt en is het bloggen voor mij nog steeds mijn allergrootste hobby, maar vanzelfsprekend voelt dit nog steeds niet.

Een eigen bedrijf
Wisten jullie eigenlijk dat ik door mijn blog ook mijn eigen bedrijfje ben gestart? Twee jaar geleden besloot ik om alles een stuk zakelijker aan te pakken en naast mijn blog ook andere communicatieopdrachten te gaan vervullen. Zo maak ik brochures en nieuwsbrieven voor bedrijven, houd ik me bezig met de social media kanalen van verschillende merken en sinds kort werk ik met dit bedrijfje dus ook voor de kledingwinkel Gossip, waar ik fotografeer en hun Instagram-account beheer. Alle opdrachten die ik via mijn blog binnensleep worden hier vervolgens ook mee vervuld, super fijn om alles zo duidelijk op een rijtje te hebben staan. Wie had ooit gedacht dat ik nu al voor mezelf zou beginnen? Ik niet in ieder geval, ook al is het nu allemaal nog heel kleinschalig. Misschien dat ik er na mijn afstuderen in juni wel professioneler mee aan de slag wil gaan, dat moet ik nog even voor mezelf uitzoeken. To be continued…

Een mooi CV
De laatste tijd valt het me ook heel erg op dat mijn blog heeft gezorgd voor een mooi CV en goede connecties. Sinds ik ben gaan solliciteren voor mijn meewerkstage in het derde jaar en nu voor mijn afstudeerstage, merk ik dat het echt voordelig is om bijvoorbeeld zoiets als een blog te laten zien. Het is toch een beetje een online portfolio van mijn grootste hobby’s: schrijven en fotograferen. Daarnaast getuigd het ook wel van flink wat discipline en doorzettingsvermogen om een blog bij te houden, bloggen is namelijk hard werken, iets wat nog best wel eens onderschat wordt. Ook is het handig om al verschillende contacten te hebben opgebouwd door middel van samenwerkingen, ik merk dat het heel handig en fijn is om hier af en toe op terug te kunnen vallen. Ik denk dat ik wel met zekerheid kan zeggen dat een blog een goede investering is voor de toekomst!

Kortom, een leven zonder mijn blog zou ik me dus echt niet meer voor kunnen stellen. Dagelijks gaan er heel wat uurtjes in het beantwoorden van mails, het schrijven van artikelen en het fotograferen van producten en outfits, maar ik vind het nog steeds ontzettend leuk. Wanneer ik geen zin heb plaats ik gewoon niks, heel fijn dat ik die druk om te schrijven los heb kunnen laten. Ik denk dat het wel duidelijk is dat jullie van mij voorlopig nog niet af zijn (en ik hoop ook niet dat jullie dat willen!), er komen nog héél veel leuke artikelen aan de komende jaren. Thanks voor alle support! <3

Liefs,
Denise

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Larissa 24 november 2016 at 10:12

  Wat fijn dat je er al opdrachten aan over hebt gehouden en je je CV al zo ver hebt kunnen aanvullen! Zo ver als jij ben ik nog langer niet, maar ik hoop deze dingen ook ooit te kunnen zeggen!
  Larissa plaatste onlangs…5 tips om jezelf warm te houden in de kouMy Profile

 • Reply Kim 24 november 2016 at 13:39

  Superleuk om te lezen!
  Kim plaatste onlangs…I Heart Makeup – Unicorns HeartMy Profile

 • Reply Julie 24 november 2016 at 14:44

  Ik hou echt van uw posts (en blog), al deze puntjes zijn leuk en goed om te weten…

 • Reply Manon 24 november 2016 at 16:17

  Leuk om te lezen!
  Manon plaatste onlangs…Beauty- en verzorgingsproducten onder de €10 #1My Profile

 • Reply Astrid 24 november 2016 at 17:22

  Zo te zien heb je er heel erg veel aan overgehouden! En heel fijn dat je deze duidelijk aantoonbare ervaring op je CV kunt zetten 🙂
  Astrid plaatste onlangs…Gastblog: CATRICE liquid lipstick reviewMy Profile

 • Reply Kelsey 24 november 2016 at 18:01

  Fijn artikeltje, you go girl! Blij om te lezen wat je allemaal reeds hebt bereikt, ik denk dat dit een voorbeeld is voor ons allen. Ik lees je blog héél erg graag, je hoort bij mijn favorieten dus ik ben benieuwd wat er nog allemaal online komt! Liefs, Kelsey <3
  Kelsey plaatste onlangs…KIKO Flawless Fusion BronzerMy Profile

 • Reply Lisanne 25 november 2016 at 10:41

  Mooi artikel Denise! Bloggen heeft mij ook zoveel moois gebracht. En nu ik dit zo lees, heb ik echt weer heel veel zin om mijn blog goed op te pakken.

 • Reply Charel 25 november 2016 at 20:52

  Heel bijzonder! Mooi dat je dit allemaal bereikt hebt en er zo over praat!
  Charel plaatste onlangs…Ervaring verstandskiezen trekkenMy Profile

 • Reply Mariëlle 26 november 2016 at 07:41

  Super leuk om te lezen!

 • Reply Dagmar 28 november 2016 at 11:33

  Echt prachtig om te lezen hoeveel het bloggen je heeft gebracht, geweldig! Daar mag je terecht onwijs trots op zijn en ik wens je alle succes van de wereld toe X
  Dagmar plaatste onlangs…Zwanger week 39 – De laatste loodjes en stilte voor de stormMy Profile

 • Reply Rachel 28 november 2016 at 16:00

  wat leuk dat je cv er ook op vooruit is gegaan! en vriendinnen is een heel mooi iets wat je kan iets heel tofs delen wat een ander persoon vaak niet begrijpt!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten