Fotografie, Persoonlijk

Alles over mijn nieuwe Olympus Pen E-PL10

28 januari 2020

Dat ik sinds een paar maanden een nieuwe camera heb is jullie waarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven. Ik ben namelijk een mega trotse ambassadeur van de Olympus PEN E-PL10, een gloednieuwe systeemcamera. Niet alleen van buiten is dit een plaatje, ook de kwaliteit is fantastisch goed. De ideale camera voor iedereen die iets meer wil dan smartphone fotografie, maar wel van dezelfde gemakken houd. Vandaag een artikel met wat meer informatie over mijn nieuwe aanwinst. Kijk je met me mee?

Vorige week vloog ik voor een lang weekend naar Sevilla en dit was voor mij natuurlijk dé perfecte plek om de Olympus Pen E-PL10 eens helemaal goed uit te testen. Ik heb hem drie volle dagen mee op sleeptouw genomen en ik ben nóg enthousiaster dan ik al was. Alle foto’s zijn zó scherp, dat ik na bijna vijf jaar gewoon geen foto meer wil maken met mijn iPhone, haha. Voordat ik kennis maakte met deze camera zwijmelde ik altijd al weg bij de toffe designs van Olympus. Want ja, het oog wil ook wat. De camera’s van Olympus zijn zo mooi gemaakt dat ik hem zelfs de hele dag om mijn nek wíl hangen. Deze variant is verkrijgbaar in wit, zwart en bruin. Ik ging voor de laatste, want deze kleur vind ik erg uniek en matcht namelijk perfect bij mijn outfits en dat is altijd mooi meegenomen.

Een van de grootste voordelen voor mij: de camera is super licht, ik kon hem zonder problemen drie dagen rond mijn nek hangen. Een aantal jaren geleden kocht ik een spiegelreflex, maar vanwege het gewicht is het echt een opgave om deze steeds mee te slepen. Gevolg: ik fotografeerde op reis altijd alleen maar met mijn iPhone. Super zonde. Bij deze Olympus systeemcamera gebruik ik nu dee bijbehorende 25mm lens en deze zorgt voor een fantastische scherpte-diepte en lichte foto’s. Ik vind het echt enorm te vergelijken met de kwaliteit van mijn spiegelreflex, alleen dan dus compacter. Op de foto hieronder zie je ook dat de eerste foto gemaakt is met mijn iPhone en de tweede met de camera. Vooral het verschil in kleuren, scherpte-diepte en contrast vind ik MEGA pluspunten. Komt gewoon veel ‘echter’ over met de Olympus. Als ik een nadeel moet noemen aan deze 25mm lens is dat je niet kunt zoomen en je dus genoeg bewegingsvrijheid nodig hebt. Op reis op zich geen belemmering, maar wanneer je grote gebouwen op de foto wilt zetten kun je beter een zoomlens gebruiken. Deze is perfect voor portretten en insta kiekjes 🙂

Verder heeft de PEN een touchscreen (je kunt dus gewoon met je vingers inzoomen in de foto etc), 4K-video en in-body stabilisatie. Bij een onstabiele hand heb je dus ook scherpe kiekjes. Je kunt het schermpje naar beneden klappen en dus ook heel makkelijk selfies maken óf vloggen. Video’s van mezelf maken is niet helemaal voor mij weggelegd, maar die selfies zijn nog nooit zo scherp geweest. Nog een ander groot voordeel vind ik het feit dat je met Bluetooth of Wi-Fi alle foto’s en video’s super makkelijk vanaf de camera naar je telefoon stuurt. In Sevilla kon ik dus op een terrasje al heel makkelijk wat bewerken op mijn telefoon. Super fijn, want ik heb zo’n hekel aan al die kabeltjes en toestanden.

De Olympus Pen E-PL10 is verkrijgbaar bij geselecteerde camera speciaalzaken en op de website van Olympus.

Heb jij al een systeemcamera of maak jij alle foto’s met je telefoon? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rachel Kromdijk 28 januari 2020 at 14:11

  Ik heb ook de Olympus en heb toen een lens van 250 euro gekocht, die is echt prachtig maar dat je niet de zoom kan gebruiken is soms wel lastig! Filmen deed ik er nooit zo mee, maar toch gebruik ik nu vaker mijn IPhone X. Deze nieuwe variant is misschien juist weer fijner qua gebruik. Ze zien er wel altijd prachtig uit, daar heb je zeker gelijk in. Daardoor heb ik ook voor deze camera gekozen, ik viel er spontaan voor.
  Rachel Kromdijk plaatste onlangs…Van Beautyblogger tot interieur/moestuin-nerdMy Profile

 • Reply Kelly 28 januari 2020 at 15:45

  Wauw, deze klinkt heel erg fijn! Ideaal ook dat het zo’n klein formaatje is. De foto’s die je er mee hebt gemaakt zijn ook prachtig. 🙂
  Kelly plaatste onlangs…Starskin Pro Micro-Filler Hand & Face MasksMy Profile

 • Reply Larissa 30 januari 2020 at 13:06

  Wat een toffe camera! Sinds ik de iPhone 11 heb, maak ik eigenlijk alle foto’s met mijn mobiel: een echte camera is haast niet meer nodig. Maar het spelen met de standen op een camera, het fotografie-vak zelf, daar kan geen mobiel tegen op vind ik. Dus camera’s blijven voor mij ook nog echt essentieel!

 • Reply Suzanne 7 februari 2020 at 15:52

  Heel erg mooi en klinkt erg fijn!
  Suzanne plaatste onlangs…Terugblikken op mijn minor Jeugd- en GezinswerkerMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten