Travel

Mijn 3 mooiste en meest bijzondere verre reizen tot nu toe

9 december 2015

Al sinds het moment dat ik geboren ben nemen mijn ouders mij en m’n zusjes mee op reis, op zoek naar allerlei verschillende continenten en culturen. Jaren lang hebben we trouwens ook van vakanties genoten op een camping in Nederland, maar al vrij snel na mijn kinderjaren gingen we de zomervakanties een tikkeltje anders invullen.. Reizen, dat is wat mijn ouders altijd nog met mij en mijn zusjes wilden meemaken. Verschillende dingen van de wereld zien, verschillende culturen en een prachtige natuur ontdekken. Vandaag vertel ik jullie mijn mooiste drie verre reizen tot nu toe, ik kan jullie alvast verklappen dat ze allemaal in een ander continent(!) liggen.

Thailand-1 Thailand-2 Thailand-3Thailand

Mijn eerste échte verre reis (wanneer ik een paar dagen New York met mijn vader niet mee tel) is een vakantie naar Thailand in 2013 en meteen eentje die ik nooit meer zal vergeten. Samen met een groot reisgezelschap en mijn ouders en zusjes vertrok ik voor drie weken richting Azië, een continent waar ik op dat moment nog nooit geweest ben en waar ik razend benieuwd naar was. Via Bangkok en wat andere plaatsen in het zuiden reizen we met de nachttrein af richting het noorden, om daar ook de prachtige natuur en cultuur te bewonderen. Ondanks dat mijn vader erg ziek werd door een prik van de tijgermug heb ik een ongelofelijke drie weken beleefd, waarin ik het Koninklijk Paleis bezocht, voor het eerst op een olifant reed (wat achteraf toch best wel zielig was..), veel van de ongelofelijk aardige bevolking geleerd, leefde op rijst (en ongelofelijk blij was toen ik weer eens wat anders kon eten!), heel veel tempels heb bezocht, genoten heb op het prachtige witte strand en in een speciale tuktuk heb gereden. Zo veel gave dingen, ik geloof dat ik hier wel tachtig artikelen over kan schrijven aangezien ik nog lang niet uitgepraat ben over dit prachtige land… In ieder geval een méga aanrader, ik ga er sowieso weer een keer terug naar toe.

West-AmerikaWest-AmerikaWest-AmerikaWestkust van Amerika

Na de fantastisch mooie reis door Thailand besloten we om in de zomer van 2014 weer een mooie, verre reis te gaan maken. Dit keer vertrokken we richting de westkust van Amerika, iets totaal anders en helemaal niet te vergelijken met wat we in Thailand hadden gezien. Samen met mijn ouders, zusjes én Joost gingen we ook hier drie weken lang door het land reizen, een fantastische ervaring. Dit keer besloten we om niet met een reisgezelschap te gaan, maar zelf een auto te huren en de hotels zelf uit te zoeken en de route helemaal zelf uit te stippelen. Spannend, maar het is achteraf een ontzettend goede keuze geweest, omdat we overal net zo lang konden blijven als dat we zelf wilden en we met geen een reisschema rekening hoefden te houden. We bezochten San Fransisco, het bruisende Las Vegas, we maakten een wandeling in het onwijs mooie Bryce Canyon, bezochten de Grand Canyon, fietsten langs het strand in Los Angeles en brachten een bezoek aan het bekende Hollywood. Absoluut een reis met álleen maar highlights die je eigenlijk gewoon gezien MOET hebben. Mocht je meer willen weten over de reis die ik heb gemaakt: aan het begin van dit jaar schreef ik een artikel met tips & tricks over mijn rondreis door West-Amerika.

Zuid-afrikaZuid-afrikaZuid-afrikaZuid-Afrika

En zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik afgelopen zomer 2,5 week in Zuid-Afrika geweest, waar ik het hele land rondreisde. Ook deze reis behoort absoluut in mijn top 3, de natuur is er ongelofelijk mooi en het is zo bijzonder dat er zo veel mooie dieren in het wild leven. Naast al de prachtige safari’s die we hebben gedaan is Johannesburg ook een ervaring op zich. Het leven is er compleet anders dan hier en ook absoluut niet te vergelijken met Amerika of Azië. Daarnaast waren de accomodaties waar we verbleven TE mooi om waar te zijn en is het eten er onwijs lekker. We hebben paardgereden door de bergen, een weeshuis bezocht, veel met de lokale bevolking opgetrokken en een fantastische dieren gespot. Tijdens mijn reis in Zuid-Afrika heb ik voor het eerst gevlogd, dus mocht je benieuwd zijn naar mijn reis, dan kun je de vlogs op mijn YouTube-kanaal terugkijken.

Wat is jouw mooiste reis tot nu toe? En waarom? Ik ben onwijs benieuwd!

Liefs,
Denise

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Kelly 9 december 2015 at 06:36

  Wat een bijzonder verhaal en mooie foto’s! Ik ben zelf een keer in Marokko geweest en dat vond ik een heel mooi en bijzonder land. Hele verre reizen heb ik nooit gemaakt. Mijn vader hield niet van vliegen dus ik ben nooit heel erg ver weggeweest. Sowieso houd ik zelf niet echt van het reizen zelf, omdat ik snel misselijk wordt en daar dan ook wel eens bang van wordt als ik in een hobbelige bus zit. Thailand lijkt mij heel erg mooi en ik wil ooit nog eens een verdere reis maken!
  Kelly plaatste onlangs…En dit is waarom ik heel erg blij word van de maand decemberMy Profile

  • Reply Denise 12 december 2015 at 20:53

   Marokko staat ook echt nog op mijn bucketlist, lijkt me een prachtig land!

 • Reply Femke 9 december 2015 at 06:56

  Alle drie de landen staan hoog op mijn wishlist, prachtig zeg :-)!
  Femke plaatste onlangs…Review: W7 Hollywood Bronze & GlowMy Profile

 • Reply Marloes 9 december 2015 at 07:16

  Wat een mooie plekken heb je al bezocht! Ik ben ook zo dol op reizen. Mijn mooiste reizen waren Lapland en New York. Verder zouden we graag een tour door Amerika willen doen langs de westkust en met kerst terug naar NYC volgend jaar. IJsland staat ook op mijn bucketlist. En Australie gaat ook nog een keer gebeuren haha!
  Marloes plaatste onlangs…ELF Matte Lip ColorMy Profile

  • Reply Denise 12 december 2015 at 20:53

   Lapland, OMG! Daar wil ik heen!

 • Reply Anniek 9 december 2015 at 07:16

  Wat ontzettend leuk om te lezen Denise! Gaaf om te zien waar je allemaal heen bent geweest, te lezen wat je mee hebt gemaakt én dat je er zo happy van wordt. Zelf ben ik nog niet naar een ander continent geweest, iets wat wel hoog op mijn lijstje staat 🙂 Tot nu toe was een van mijn mooiste reizen de reis naar Roemenië afgelopen zomervakantie. De cultuur, mensen en eten en eigenlijk bijna alles is ook zo anders daar!
  Anniek plaatste onlangs…Recept / healthy banoffee pieMy Profile

 • Reply Mariëlle 9 december 2015 at 07:59

  Wat een super gave foto’s en mooie herinneringen! Ik ben helaas niet ver geweest, maar hoop wellicht na mijn afstuderen naar Thailand af te reizen!
  Mariëlle plaatste onlangs…Wishlist OberhausenMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk 9 december 2015 at 08:36

  Wauw ziet er geweldig uit zeg! top reizen heb je gemaakt!

 • Reply Linda 9 december 2015 at 08:58

  Het zijn stuk voor stuk prachtige reizen meid! Heel erg mooi om te zien wat voor moois jij al hebt mogen zien op de wereld <3 Reizen maakt je zoveel rijker als persoon, ik zal het iedereen aanraden. Over Thailand kan ik mee praten, de andere twee staan uiteraard nog op mijn wishlist 😉
  Linda plaatste onlangs…25 originele kerst cadeau’s onder de €30,- | Voor hem & haarMy Profile

 • Reply Svenja 9 december 2015 at 09:07

  Wauw, wat heb je al een hoop prachtige plekken in de wereld bezocht, heel inspireren en verrijkend. Zelf ben ik nog nooit buiten Europa geweest, alhoewel binnen Europa ook genoeg bijzondere en inspirerende plekken zijn natuurlijk. Maar volgend jaar komt er hopelijk verandering in want dan willen mijn vriend en ik naar New-York! De west-kust van Amerika wil ik ook graag nog een keer verkennen <3
  Svenja plaatste onlangs…Bath and Body Works / Merry Berry Christmas Hand Gel & Spiced Apple Toddy Handy SoapMy Profile

  • Reply Denise 12 december 2015 at 20:54

   New York is ook zó mooi, echt een aanrader!

 • Reply Dionne 9 december 2015 at 09:30

  Super leuk om te lezen! En ja de westkust van Amerika staat ook hoog op mijn wishlist! Heel cool!
  Dionne plaatste onlangs…Outfit of the day | Black Polka DotsMy Profile

 • Reply lonneke 9 december 2015 at 09:40

  Oh wauw, je hebt echt al prachtige reizen gemaakt zeg!
  Thailand staat al zo lang bovenaan mijn lijstje!
  Liefs Lonneke
  lonneke plaatste onlangs…Beseffen dat je echt gelukkig bent.My Profile

 • Reply Lonneke 9 december 2015 at 10:18

  Wat een gave reizen en wat heb jij een geluk om dit te hebben gedaan. Ik zou zelf erg graag naar Thailand willen.
  Lonneke plaatste onlangs…Born Pretty Store | Nail Vinyls StickersMy Profile

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 9 december 2015 at 10:19

  Ik ben ook in Thailand geweest, wat een prachtig land is dat zeg! Ik moet en zal er echt weer eens heen gaan 🙂
  Laura – Dagelijkse hap plaatste onlangs…Short Story | De vuurtoren – Deel 2My Profile

 • Reply Wies | Nature of Happiness 9 december 2015 at 11:30

  Wat een geweldige plekken om te bezoeken, en wat een prachtige foto’s!! Ik zou ook graag een keer naar Zuid-Afrika en Amerika willen gaan. Ik ben zelf wel een keer naar Indonesië geweest (Java, Bali en Lombok), en ik heb mensen horen zeggen dat het wel iets mooier dan Thailand is. Mijn oma kwam uit Indonesië, dus dat maakte het extra speciaal 🙂
  Wies | Nature of Happiness plaatste onlangs…Too Faced Chocolate BarMy Profile

 • Reply Sax and the Pretty 9 december 2015 at 15:28

  Zo, dat zijn niet de minste reisjes. Te gek zeg, dat draag je de rest van je leven bij je! X
  Sax and the Pretty plaatste onlangs…Hoe ik Janine Jansen zou opmakenMy Profile

 • Reply irene 9 december 2015 at 16:00

  Echt prachtig.. ik wil er ook heen!! X

 • Reply Mandy 9 december 2015 at 16:05

  Geweldige reizen! Mijn ouders namen me nooit verder dan de camping in Frankrijk of Spanje, haha. En zelf heb ik helaas geen geld voor verre reizen, maar ik ben wel van plan om na mijn studie verre reizen te maken 🙂 West-Amerika staat hoog op mijn lijstje, maar Thailand lijkt me ook prachtig!
  Mandy plaatste onlangs…Sally Hansen hard as nails xtreme wearMy Profile

 • Reply Sabine 9 december 2015 at 16:37

  Wauw ook echt 3 heel diverse gebieden! Mooie foto’s ook! Ik heb veel mooie reizen gemaakt, alle reizen in Colombia staan zeker op nummer 1. Maar ook mij solo reis door Griekemland, road trip door Scandinavie en de reis door Argentinië staan hoog 🙂

 • Reply Justine 9 december 2015 at 16:58

  Zoooo gaaf! Ik snap helemaal dat dit je mooiste reizen zijn. Die foto’s zeggen al genoeg <3

 • Reply Lindsey Beljaars 9 december 2015 at 17:07

  Wauw wat gaaf! Ik ben dit jaar met mijn vriend en nog een stelletje van plan om de West-kust van Amerika te gaan ontdekken. Krijg er nu al zoo veel zin in als ik jouw foto’s zie!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Garnier Loving Blends Arganolie en CranberryMy Profile

 • Reply Jolet 9 december 2015 at 17:14

  Ten eerste: wat een prachtige foto’s! Ten tweede: wat een vette landen heb jij bezocht zeg!

 • Reply Desiree 9 december 2015 at 17:28

  Enorm gaaf om dit te lezen! Prachtige foto’s van bijzondere momenten! Wat lijkt me dit mooi om te kunnen doen! Reizen en de wereld ontdekken met de mensen om je heen! Ik begrijp wel dat je ouders dat met jullie willen doen! 🙂
  Desiree plaatste onlangs…Winactie – Een kerstcadeauMy Profile

 • Reply Tedje 9 december 2015 at 19:50

  Oh, Amerika! Daar zou ik zelf heel graag naartoe willen 🙂
  Tedje plaatste onlangs…Plog 8 december: werk en uiteten met LizzyMy Profile

 • Reply Loïs 9 december 2015 at 21:40

  Prachtige reizen, ik ben jaloers!
  Loïs plaatste onlangs…Fashion / 10x zwarte kerstjurkjesMy Profile

 • Reply Lisa 9 december 2015 at 22:09

  Wat heb jij prachtige reizen gemaakt zeg! Ze zien er allemaal geweldig en uniek uit.
  Lisa plaatste onlangs…Gossip Girl tagMy Profile

 • Reply Yvette 9 december 2015 at 23:54

  Ik heb gelijk zin in vakantie . Mijn mooiste vakantie was denk ook in amerika La , san francisco , zo mooi daar 😉
  Afrika en azie wil ik ook een keer zien .

 • Reply anna 10 december 2015 at 10:12

  Wat een prachtige reizen! Ik ben nog nooit buiten Europa op vakantie geweest, haha. Dat komt vast nog wel. Als ik het perfecte reisgezelschap heb gevonden misschien , haha ;-). Ik vond je vlogs van Zuid Afrika trouwens super leuk om te zien!
  anna plaatste onlangs…SHOPLOG | SØSTRENE GRENEMy Profile

  • Reply Denise 12 december 2015 at 20:54

   Ah dat is echt heel leuk om te horen, ik twijfel om er nog meer te gaan maken!

 • Reply alexa 14 december 2015 at 12:40

  wat een prachtige reizen heb je gemaakt ik wil ook nog een keer naar thailand!
  alexa plaatste onlangs…DIT INGLOT PALETTE WINNENMy Profile

  • Reply alexa 14 december 2015 at 12:45

   ik ben overigens al wel eens naar amerika geweest bij las vegas, hollywood, la maar toen was ik een stuk jonger zou graag nu nog eens een keertje gaan
   alexa plaatste onlangs…DIT INGLOT PALETTE WINNENMy Profile

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten