Photo Diary

Photo Diary XL #152 – Citytrip Boedapest

12 maart 2018

Afgelopen week vloog ik samen met drie vriendinnen naar het prachtige Boedapest. Vandaag een XXL Photo Diary met véél foto’s, gezelligheid en leuke bezienswaardigheden. Kijk je met me mee?

Maandag staat in het teken van mijn koffer inpakken en de laatste outfits fotograferen. Dit nieuwe jurkje en tasje kreeg ik binnen van Famous Store, zo leuk! De mouwtjes zijn wat langer en een beetje gepoft, maar dat vind ik eigenlijk ook wel erg leuk.

En nog even een foto maken voor mijn zusje! Ze heeft tegenwoordig ook een actief Instagram-account en je kun haar volgen onder de naam @rosalievankalmthout of op dit linkje klikken. Vind ze leuk ♡

Off we go, richting Eindhoven Airport en daarna met het vliegtuig naar Boedapest! Zo veel zin in. Ik ga samen met drie vriendinnetjes en we verblijven drie nachten in een appartement, midden in het centrum van de stad. We vliegen om 09.00 uur en dat betekent dat we toch redelijk vroeg (06.00 uur) uit bed moeten. Uiteindelijk zijn we na een fijne vlucht van twee uur aangekomen in Boedapest, YAY.

Onze eerste stop is Mr. Funk, een te schattig tentje midden in de stad. Ze verkopen er super Instagrammable milkshakes, donuts en bagels voor fijne prijzen. En daarnaast zijn ze ZO lekker jongens, echt een mega aanrader. Wij hebben alle vier de shakes besteld en ze waren allemaal even lekker, vooral de unicorn shake was echt ontzettend lekker. Klein suikerbommetje wel, maar goed, daarvoor ben je natuurlijk ook op vakantie.

Het mooie Boedapest met hele fijne mensen ♡

Wat wij ook erg leuk vonden was omhoog met de kabelbaan richting het Vissersbastion. Je hebt hier zo’n mooi uitzicht over de stad en de Ketting brug, echt prachtig. Je kan dit overigens ook omhoog lopen, maar zo’n ritje is ook wel een ervaring.

Je kunt de dag niet beter beginnen met de allerlekkerste donuts van Mr. Funk en mijn nieuwe top van Guts Gusto!

Mocht je een toffe fotospot zoeken, dan moet je zeker even naar de Ketting brug lopen. Zo mooi! En uiteraard een ideale plek om snel nog even een donut op te eten.

Woensdag zijn we de dag begonnen op de schaatsbaan. Op dit moment hebben ze daar een schaatsbaan aangelegd op een mega mooi plekje naast het heldenplein. Zelf ben ik niet echt van het schaatsen (na twee minuten vind ik dat altijd wel weer genoeg), dus ik heb een uurtje in het zonnetje gezeten en gekeken naar de rest.

Daarna lopen we door naar het bekendste badhuis van Boedapest: Széchenyi. Het is oprecht een plaatje om te zien en zo leuk om eens mee te maken. Je hebt twee grote verwarmde baden buiten en binnen zijn er ook nog een stuk of tien. Wel vonden we het binnen enorm stinken naar zwavel (bah!), dus daar hebben we eigenlijk geen gebruik van gemaakt. Het is zo lekker om met 6 graden in een bad te zitten van 37 graden ♡

Boedapest heeft ook echt te veel leuke restaurantjes en hotspots, daar kunnen ze hier in Nederland nog wat van leren. Woensdagavond eten we bij een hele gezellige Italiaan met de allerlekkerste pizza’s.

Op onze laatste dag nemen we een kijkje bij de dierentuin van Boedapest. Het regent helaas en daardoor is de dierentuin best verlaten en stil, daarnaast zitten veel dieren ook binnen. Niet echt een aanrader met zulk weer dus, helaas.

Gelukkig is het ‘s avonds droog en besluiten we cocktails te gaan drinken bij de 360 graden bar, zo vet. Het is een rooftop bar waar ze in de winter allemaal verschillende verwarmde iglo’s hebben staan. Ideaal om de bar zo in de winter ook nog nuttig te maken. We zitten hier uiteindelijk heel de avond en om 00.30 uur worden we letterlijk naar buiten geschopt. Dit gebeurde op een mega asociale manier, waardoor we hier niet meer terug naartoe zullen gaan, maar goed. De cocktails waren wel érg lekker!

Bye Budapest, you’re awesome! Hier kom ik zeker nog eens terug.

Zaterdag ben ik weer terug in Nederland en fotografeer ik meteen een middag bij Gossip, erg leuk om daar weer eens te zijn en de nieuwe collectie te bekijken. ‘s Avonds eet ik gezellig sushi met Rosalie, vanaf maandag doen we weer gezond 😉

En ‘s avonds UITERAARD de finale van Wie is de Mol, zó spannend. We hebben echt op het puntje van onze stoel gezeten en zijn heel verrast met de uitslag. Ik zal nog niks verklappen voor diegene die het misschien nog willen kijken, maar ik vond dit echt een top seizoen.

Aankomende week ga ik weer veel werken, foto’s van Boedapest selecteren én op persreis met een gezelschap naar Den Haag. Best spannend, maar ik heb er heel veel zin in! 

Liefs,
Denise

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Judith 12 maart 2018 at 12:26

  Ja zo leuk Boedapest <3 Ik was echt verbaasd over hoeveel hippe tentjes ze daar hebben!
  Judith plaatste onlangs…Friday Faves – 8My Profile

 • Reply Eveline Fleur 12 maart 2018 at 14:17

  Wauw wat een onwijs mooie foto’s. Ik heb nu wel echt trek gekregen van die (instagramwaardige) milkshakes en de zoete donuts haha. #zoetekauw. Jammer dat je zo asociaal uit de bar geschopt was.. en die buitenbaden zien er heerlijk uit!
  Eveline Fleur plaatste onlangs…The word is out! Waar ik met mijn hoofd zatMy Profile

 • Reply dionne 12 maart 2018 at 17:37

  Boedapest is inderdaad een hele toffe stad. Ziet er lekker uit!
  dionne plaatste onlangs…3 lessen die ik leerde van de masterclass ondernemen voor content creatorsMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 13 maart 2018 at 10:15

  Wauw, jeetje! Wat een super toffe foto’s weer! Boedapest lijkt me ontzettend leuk!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Etos Oil & Care HaarverzorgingMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 13 maart 2018 at 10:15

  Wauw, jeetje! Wat een super toffe foto’s weer! Boedapest lijkt me ontzettend leuk!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Etos Oil & Care HaarverzorgingMy Profile

 • Reply Sandra 13 maart 2018 at 11:32

  Deze stad ziet er echt heel leuk uit!

 • Reply Justine 13 maart 2018 at 16:15

  Ahh super leuk, ik herken best wel wat plekjes van je Budapest fotos haha!
  Justine plaatste onlangs…My life in photos – maart 2018 #1My Profile

 • Reply Marloes 13 maart 2018 at 19:24

  Wat een super leuke foto’s van Budapest. En die shakes zien er wel zo lekker uit! Hier wil ik echt een keer naartoe. Haha!
  Marloes plaatste onlangs…Outfit: Spring VibesMy Profile

 • Reply Larissa 14 maart 2018 at 11:02

  Ziet er heel leuk uit, die foto’s uit Boedapest! Gaaf hoor!
  Larissa plaatste onlangs…Back in time: hoe mijn outfit foto’s er twee jaar geleden uit zagenMy Profile

 • Reply anna 14 maart 2018 at 11:25

  Zo mooi je foto’s van Budapest! Dat badhuis lijkt me echt geweldig om te bezoeken als ik in Budapest ben.
  anna plaatste onlangs…Outfit | De herontdekking van mijn geruite broek!My Profile

 • Reply Linda 14 maart 2018 at 11:39

  Ik vind het zwarte stippen jurkje heel erg leuk staan! En ja Budapest, ik zal graag nog eens teruggaan naar deze mooie en fijne stad <3

 • Reply Lieke van Veen 16 maart 2018 at 18:59

  Ik wil ook nog graag een keer naar Boedapest.
  Mijn vriend zijn broer heeft een Hongaarse vriendin en ze heeft familie wonen in Boedapest dus ik denk dat ik er zeker nog eens heen ga.
  Lieke van Veen plaatste onlangs…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten