Geen categorie

Amerika #6 – Los Angeles, Venice Beach en Hollywood

23 augustus 2014
Het is zover: het laatste deel van mijn reeks Amerika artikelen én tevens ook het laatste deel van mijn onvergetelijke reis door Amerika! Los Angeles heeft m’n hart gestolen! De prachtige stranden, het perfecte weer, de ontzettend aardige mensen en de onwijs leuke bezienswaardigheden zoals Hollywood en Venice Beach. Met een lach en een traan kijk ik terug op de reis van mijn dromen. Kijk je met me mee?

Na een heerlijke uitgebreide wandeling over het strand van Santa Monica zagen we de zon langzaam ondergaan. Wat een plaatje! Zoals je ziet is de pier niet bepaald ‘standaard’. De achtbanen, eettentjes en straatmuzikanten zorden voor het perfecte plaatje en een heerlijke avond. Na zonsondergang zijn we een heel stuk doorgelopen langs het strand richting het beroemde Venice Beach. Hier hebben we heerlijk een terrasje gepakt – helaas kreeg ik m’n cocktail niet mee aangezien de 21+ regel erg sterk wordt gecontroleerd.. – en genoten van de avond. Erg opvallend was wel dat naarmate het donkerder werd, de daklozen een plaatsje gingen zoeken om de nacht door te komen. Werkelijk in ieder hoek lag iemand op dozen in elkaar gevouwen. Heftig om te zien!

De volgende dag was het shopdag, yeey! Los Angeles staat natúúrlijk ook bekend om het enorme winkelaanbod en de gezellige pleintjes met de bekendste merken. Na een rondje MAC, Sephora en Abercrombie had ik alleen nog maar een nieuwe short van A&F gescoord. Hm, kon beter! Daarna besloten we om naar Rodeo Drive te rijden en te parkeren in een onwijs luxe parkeergarage. Wat hebben we gelachen, haha! We wilden zelf inparkeren maar dit kon écht niet. Je moest je sleutel namelijk afgeven en dan zouden chauffeurs er voor zorgen dat alles in orde kwam, ideaal maar toch een tikkeltje decadent!

Rodeo Drive is een soort P.C. Hooftstraat maar dan drie keer zo lang en tien keer zo duur. Van Chanel, Louis Vuitton en Prada tot Michael Kors, alles was er te vinden. Na een uurtje kwijlen voor de etalages besloten we om toch maar snel te vertrekken. Niet voor onze portemonnee bestemd! Deze mooie Bugatti kwamen we ook nog tegen. Schijnbaar een onwijs dure auto van 1,8 miljoen euro, wow!

Hollywood it is! Natúúrlijk konden we deze wereldberoemde plaats niet overslaan. Al dagen keek ik uit naar deze stad en al het moois wat er te zien zou zijn. Toen we aankwamen na een uur file – het verkeer in LA is dramatisch! – zagen we op iedere vierkante meter wel een toerist staan. Wat was het ongelofelijk druk! Eigenlijk is Hollywood niet meer dan een ontzettend lange straat met souvenirshops, de Walk of Fame en andere museums etc. Viel toch een beetje tegen!

De Walk of Fame is onwijs lang en op maarliefst 2500 stenen is een ster met een beroemdheid geplaatst! Ik kon niet de hele tijd naar de grond kijken – dan was ik helaas omvergelopen door de duizenden japanners inclusief camera – maar ik heb toch aardig wat bekenden weten te spotten. Helaas bleef het bij bekende sterren op de grond, in real life hoopte ik ook op wat leuks, maar nee. Het was me niet gegund, haha!

Er was ook een stukje waarop verschillende beroemdheden zoals Michael Jackson en Elvis Presley een boodschap in het beton geschreven hadden met de hand- en voetafdrukken. Super leuk!

Bij de Walk of Fame staan ook ontzettend veel lieve Disney figuren zoals deze onwijs vrolijke Mickey! Stiekem best leuk om weer eens te zien. Vroeger las ik ontzettend veel Disneyverhalen en ook de films waren grijs gedraaid!

Dit zijn natuurlijk de állerbekendste foto’s van Hollywood: de letters! Voor dit perfecte plaatje moesten we eerst een paar kilometer een berg oprijden, maar ach. Been there done that! Check!

Het allerleukste in Los Angeles was misschien nog wel de baseball wedstrijd van de LA Dodgers tegen Atlanta. Of course waren we voor LA en compleet met blauw Dodger-shirtje aan zaten we klaar op de tribune. Een wedstrijd duurt gemiddeld wel 3,5 uur, wauw! Maar echt waar, we hebben ons geen minuut verveeld. Tussen het spelen door is het eigenlijk puur entertainment, compleet met cheerleader, dansjes en kisscams! Omdat ik een paar keer op school honk- en softbal gespeeld heb snapte ik de spelregels en eigenlijk is het ontzettend makkelijk te volgen. In het stadion zat trouwens maarliefst 50.000 man. Zo ontzettend veel, echt een hele ervaring en absoluut een aanrader wanneer je in LA bent!

De laatste dag van onze rondreis in Amerika besloten we om het rustig aan te doen. Heerlijk uitwaaien en wat bijbruinen aan het strand van Venice Beach. Ook hadden we een fiets gehuurd om langs de kust te fietsen wat ontzettend leuk was. Het weer in LA is echt perfect. Het hele jaar is het gemiddeld zo’n 23 graden en in de zomer kan het wel oplopen tot 40, heerlijk!

Er moest natuurlijk ook gegeten worden! Op de Santa Monica pier bestelden we een soort Churros, maar dan anders. Eigenlijk een soort taartje wat smaakt naar oliebollen, jummie!

Ik sluit af met een foto met m’n beach cruiser. Wat een heerlijke dag! Doordat het aan het strand af en toe best kan waaien merk je eigenlijk niet dat de zon op je huid brandt. We waren helaas ook redelijk verbrand toen we in ons hotel aankwamen, haha! Ik heb in het vliegtuig dus twaalf uur – ja je leest het goed. Twaalf. Uur! – last gehad van verbrande schouders. Auwtsj!

‘Time flies when you’re having fun’ zeggen ze toch altijd? Ik sluit me hier volledig bij aan! Deze drie weken zijn echt voorbij gevlogen. Ik heb de prachtigste plaatsen gezien in het westen van Amerika en ik weet zeker dat ik dit nooit vergeet. In LA kom ik zeker nog eens terug, wat een onwijs leuke stad met een ontzettend gezellige sfeer! Ik hoop dat jullie een beetje met me mee genoten hebben van al m’n Amerika artikelen die ik geschreven heb en dat ik jullie misschien wel geïnspireerd heb om zelf ook zo’n reis te maken. Ik zeg volmondig: DOEN! Met een lach en een traan stop ik m’n Amerika foto’s nu allemaal weer terug in een ver mapje op m’n Macbook. Ik heb een geweldige tijd gehad!
Zijn jullie wel eens in Amerika geweest?

You Might Also Like

75 Comments

 • Reply Mandy Bos 23 augustus 2014 at 05:35

  Wauw meis, ziet er onwijs gaaf uit allemaal. Een baseball wedstrijd kijken lijkt me echt zo cool. Ik kom uit een honkbal familie dus wanneer ik daar ooit kom staat dat zeker in mijn top 3 to do list! Je kan op een geweldige vakantie terug kijken. Geniet nog maar even flink na! 😉 Xx

  • Reply Denise van Kalmthout 23 augustus 2014 at 08:27

   Oh wat gaaf dat je familie honkbalt, het is zo leuk om zo'n wedstrijd te zien! <3

 • Reply Anne Solveig 23 augustus 2014 at 06:25

  Wat een geweldige reis!!

 • Reply Marloes Mol 23 augustus 2014 at 06:39

  Wauw zeg! Wat heb ik genoten van je prachtige foto's van je mooie reis. Super leuk om te zien <3!

 • Reply Oum Feerozah 23 augustus 2014 at 06:40

  Wauw! Wat heb je een fijne tijd gehad. Hele leuke foto's om te bewaren ook!

 • Reply Jennie from the Blog 23 augustus 2014 at 06:46

  Ahh wauw, hier was ik precies naar op zoek! Ik wil al jaren dolgraag naar La, echt een droom die bovenaan mijn bucketlist staat. Afgelopen week besloot ik het te doen en toen ik echt plannen wilde gaan maken las ik ineens overal dat LA tegen zou vallen.. Dus ik ben nu druk op zoek geweest naar verslagen en meningen van anderen en nu ben ik helemaal om: ik MOET gaan! Ik had op mijn blog in een artikel gevraagd naar meningen van mensen, ik plak daar even een link naar jouw artikel bij zodat ik het altijd terug kan vinden. Zou ik je een keertje mogen mailen met wat vragen? 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 23 augustus 2014 at 08:27

   Of course! Vraag maar raak, ik help je graag met je plannen in LA! Ik zeg: DOEN! <3

  • Reply Hermina 24 augustus 2014 at 00:33

   Mag ik jou ook mailen met vragen? Wanneer het zover is, haha. xx

 • Reply Mandy M 23 augustus 2014 at 06:48

  Heerlijk om te zien! Nee nog nooit in Amerika geweest…

 • Reply Dagmar Valerie 23 augustus 2014 at 06:52

  Ooh echt genieten om te zien welke ervaringen je allemaal hebt beleefd, geweldig! Supermooie foto's en zo leuk om te lezen!

 • Reply Anoniem 23 augustus 2014 at 07:02

  Hey Denise ! Weer mooie foto's…..de Bugatti is echt Top,,,,ik heb er zelf ook eens foto's van gemaakt!! Groet Edwin.

 • Reply Melissa en Laura van der Heijden 23 augustus 2014 at 07:24

  Ontzettend gaaf! Ik vind het stiekem gewoon jammer dat dit alweer de laatste foto's zijn! Hihi

 • Reply Renee Raadsheer 23 augustus 2014 at 07:33

  Zo geweldig, door jou verhalen. Ohh wil ik naar Amerika, maar ik ga!! Over 2 jaar hahaha duurt lang. Maaar zulke gave foto's. Geweldig!

 • Reply Kim Kimsbloglife 23 augustus 2014 at 08:10

  Geweldig! Door al jouw verhalen en foto's heb ik nu kriebels gekregen om eens zo'n reis te maken 🙂

 • Reply Justine A 23 augustus 2014 at 08:13

  Ik krijg weet kriebels als ik het zie! Ik ben, toen ik naar de eerste ging, naar LA geweest en ik voelde me daar zo op m'n plek. Die sfeer en alle leuke toffe dingen die je kunt doen. Ik ging op bezoek bij mijn tante, die in een ander deel van LA woont, maar dat vond ik juist wel tof. Ik zou dolgraag nog eens gaan!

 • Reply Nienke 23 augustus 2014 at 08:41

  Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt! Ik ben net terug uit Los Angeles maar wij hebben lang niet zoveel gezien als jullie. Ondanks dat toch een erg leuke week gehad 🙂

  • Reply Denise van Kalmthout 23 augustus 2014 at 10:32

   Wat gaaf dat je er ook geweest bent! Schrijf je er ook verslagen over op je blog? 🙂

 • Reply I scream beauty 23 augustus 2014 at 08:42

  Zo gaaf!! Ik ben 4 jaar geleden in Miami en Florida geweest, ik krijg heimwee als ik eraan denk! De familie van mijn vriend woont daar dus misschien moeten we ze maar weer eens bezoeken!

  • Reply Denise van Kalmthout 23 augustus 2014 at 10:32

   Miami en Florida staan ook erg hoog op m'n wishlist! Ik zou ze ieder jaar bezoeken als het kon, haha!

 • Reply Linda 23 augustus 2014 at 08:47

  Het lijkt mij zo gaaf om nadat je veel op tv hebt gezien in films en series er dan vervolgens zelf te mogen lopen! Wat een prachtige reis heb je gemaakt en prachtige foto's in dit artikel. Je hebt mij nog nieuwshieriger naar Amerika gemaakt <3

 • Reply ki 23 augustus 2014 at 08:53

  Wat een prachtige foto's weer <3. Ik wil daar echt nog zooo graag heen!

 • Reply Globe Love 23 augustus 2014 at 09:21

  Wat moet dat een geweldige reis zijn geweest, allemaal prachtige verhalen & foto's!

 • Reply Irma 23 augustus 2014 at 09:33

  Wauw, wat een onwijs gave foto's zeg!

 • Reply Mariska 23 augustus 2014 at 09:35

  Hele mooie foto's weer! 🙂

 • Reply Lizzy 23 augustus 2014 at 10:01

  Wat geweldig zeg, waar jij allemaal bent geweest! 🙂 Zo gaaf dat je in Hollywood bent geweest, en de foto met de tekst op de achtergrond is zo gaaf! De Walk of Fame lijkt me ook een te gekke ervaring! Mooie foto's! Jammer dat dit het laatste is!

 • Reply Marloes/GLAMOURMOES 23 augustus 2014 at 10:58

  Super mooi laatste verslag!

 • Reply Anoniem 23 augustus 2014 at 12:33

  geweldig zo'n reis, moet er alleen nog heel lang voor sparen maar eens gaat het me lukken hoor
  Liefs
  Janneke

 • Reply Isabel Cristina 23 augustus 2014 at 15:08

  Echt super leuk om je reisverslagen te lezen en je mooie foto's te bekijken! Een aantal jaar geleden ben ik naar New York geweest maar een rondreis door Amerika staat hoog op mijn verlanglijstje!

 • Reply Jasmijn 23 augustus 2014 at 16:02

  Wat een prachtige foto's weer! Die van de zonsondergang bij Santa Monica, wauw <3 Super leuk verslag heb je weer geschreven, jammer dat het de laastse was.. Liefs

 • Reply Charlotte 23 augustus 2014 at 16:08

  wat een geweldige foto's/ Wauw die pier bij St Monica en de lucht erbij, prachtig Denies! 🙂

 • Reply beyoutifool 23 augustus 2014 at 19:08

  Wat een leuke foto's alweer! Ik hoop dat ik er ooit ook heenga 🙂

 • Reply Lotje - Beautybylj 23 augustus 2014 at 20:03

  Zo vet dat je in Amerika bent geweest! Hollywood lijkt me zo leuk om een keer te zien! XOXO

  • Reply Denise van Kalmthout 24 augustus 2014 at 00:19

   Hollywood is leuk, maar ik zou me er niet te veel bij voorstellen! Ik vond de andere dingen in LA veel indrukwekkender!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 23 augustus 2014 at 20:09

  Denise. Niet leuk dit. Prachtige foto's en omgeving. Ik wil oooook!

 • Reply Aurélie - lovelifelovefashion 23 augustus 2014 at 21:01

  Ojee, lijkt me echt een zalige trip. Zelf hoop ik ooit ook enkele rondreizen te kunnen doen in Amerika. Eerst sparen ^^

  x Aurélie

  • Reply Denise van Kalmthout 24 augustus 2014 at 00:19

   Hihi, succes met sparen! Je gaat er vast geen spijt van krijgen. Liefs!

 • Reply Anna 24 augustus 2014 at 10:55

  Jammer dat dit alweer het laatste deel is, ik wil meer zien! Wat weer een prachtige foto's allemaal, echt een bijzondere ervaring! En wat een contrast zo tussen de armoede daar en dan van die dikke auto's en dure winkels… Nergens is dat contrast groter dan in Amerika denk ik. X

 • Reply Denise van Kalmthout 24 augustus 2014 at 11:39

  Haha je mag wel een keer foto's komen kijken bij me hoor, ik heb nog 1000 andere niet gepubliceerde!

 • Reply Mariëlle M. 24 augustus 2014 at 18:02

  Wauw, ik blijf het zeggen, wauw <3

 • Reply Julia 24 augustus 2014 at 18:14

  wauw leuke foto's zeg!
  Ik kwam je reactie trouwens tegen op de spam je blog pagina van loving life is easy!
  Wat heb je een leuke blog zeg, ik vind de layout echt prachtig 😉

  Xoxo Julia

 • Reply Fleur 24 augustus 2014 at 18:24

  Oooh wat lijkt me dat een gave reis!
  En wat een prachtige foto's heb je gemaakt!

 • Reply Manon 24 augustus 2014 at 18:44

  Ziet er heerlijk uit en het lijkt me ook een hele gave reis die je gemaakt hebt in totaal!

 • Reply Estelle Alessandra 24 augustus 2014 at 20:03

  Waauw! Dit staat bij mij zelfs op nr. 1 van mijn bucket list haha. Mooie foto's ook. Lijkt mij ook echt superleuk!

 • Reply beautylisz.com 25 augustus 2014 at 09:30

  Waauuw je foto's zijn allemaal echt super mooii! Wat lijkt LA mij heerlijk zeg. Elke dag 23 graden wie wild dat nou niet!

 • Reply Anoniem 25 augustus 2014 at 15:32

  Hoi Denise,
  Ik heb genoten van al je verhalen. Ik ben van plan volgend jaar een roadtrip te maken, precies deze die jij gemaakt hebt! Heel gaaf. Mag ik vragen waar jullie geboekt hebben en of dat een aanrader is? Of hebben jullie alles los geboekt? Ben erg benieuwd! Liefs

  • Reply Denise van Kalmthout 30 augustus 2014 at 12:18

   Hallo! Wat leuk dat je genoten hebt van al je verhalen en dat je deze trip ook wilt maken. Wij hebben alles gewoon zelf samengesteld, los geboekt dus. Kost veel tijd, maar dan kun je wel alles zelf bepalen! Liefs

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Voor de werking van deze website gebruiken we cookies. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten